Genre: Drama / Fantasy
Geregisseerd door: David Fincher
Met onder meer: Brad Pitt, Cate Blanchett en Tilda Swinton
Releasedatum: 29 januari 2009
Plot The Curious Case of Benjamin Button
"Life isn't measured in minutes, but in moments."
Terwijl de orkaan Katrina op New Orleans afstormt, ligt de bejaarde Daisy op haar sterfbed. Ze vraagt haar dochter om voor te lezen uit een oud dagboek. Het dagboek vertelt het bijzondere verhaal van Benjamin Button. Benjamin wordt geboren als bejaarde man, en wordt vervolgens met de dag jonger. Halverwege hun levens worden Daisy en Benjamin verliefd. Maar wat zal de toekomst brengen wanneer Benjamin steeds jonger, en Daisy steeds ouder wordt?
Benjamin Button
Monsieur Gateau
Grandma Fuller
Elizabeth Abbott
Herisson
Ik ben trouwens nog nooit door de bliksem getroffen.
Die man misschien ook wel nooit..
VforVictor
Erg mooie film , en word mooi verhaalt verteld. Acteer presataties zijn top-notch daarom een 4
Roger Thornhill
Best uit te zitten, fraai gefilmd, en uitstekend geakteerd door Pitt, Blanchett en Taraji P. Henson (Pitts adoptiemoeder, ik zie dat ze hier ook een Oscarnominatie voor de beste vrouwelijke bijrol voor heeft gehad), maar op het einde blijf ik toch zitten met de vraag wat Benjamins achterstevoren-leven eigenlijk toevoegt aan het geheel? Als je de gebeurtenissen van zijn leven laat beleven door een normaal groeiend en ouder wordend iemand, wat mis je dan eigenlijk? De meerwaarde van de gimmick ontgaat me.
Herisson
Dan hadden ze samen op kunnen groeien, trouwen, kinderen krijgen etc, nu ontgroeien ze elkaar door het omgekeerde leven
Roger Thornhill
Hmm... een noodzakelijkerwijs "onvoldane" liefde? Zit wat in. Eens laten bezinken.
Robi
Fascinerend verhaal over een man die oud geboren wordt en steeds jonger wordt. Alleen de Titanic-vorm (oude vrouw vertelt het verhaal van haar leven) had voor mij niet zo nodig gehoeven. Alhoewel hij aan de andere kant ook wel weer pakkend is.
boozebelly
- 1908 stemmen
Een vrij lange en ietwat vlakke zit, waar ik desondanks de aandacht toch de gehele tijd wel bij wist te houden. Dat is te danken aan het goede acteerwerk, de goed uitgekozen muziek en het feit dat het visueel ook allemaal prima in elkaar steekt. De mooie settings vielen mij vooral op. Het verhaal zelf vond ik te mager en volgens mij had het ook niet allemaal zo uitgerekt te hoeven worden.
Qua stijl heeft de film wel iets weg van bijvoorbeeld 'Big Fish' (alhoewel het niveau van die film absoluut niet word geëvenaard) en het gegeven met de oude vrouw die verteld over hoe het verhaal zich in het verleden heeft afgespeeld kennen we natuurlijk allemaal van 'Titanic'.
De film wist mij helaas ook nooit te ontroeren, daar waar dat duidelijk wel de bedoeling van de makers is geweest. Waarschijnlijk komt dat doordat de film mij nooit echt wist te pakken. En als dit soort film je niet pakt, dan houd het natuurlijk al gauw op, want naast ontroering hebben ze vrij weinig te bieden.
Die man met zijn verhalen over de bliksem vond ik trouwens wel een grappige toevoeging. Zulke humor hadden ze er van mij nou wel iets meer in mogen proppen. Dat had de film misschien wat luchtiger & afwisselender gemaakt voor de kijker.
Weinig boeiend verhaal voor mij, maar het vakkundige werk waarmee deze film is gemaakt levert wel voldoende punten op voor een voldoende.
K. V.
'k vond hem ook goed. Wel een lange film, maar de film verveelde niet echt.
De make up effecten waren heel goed net hoe dat ze het gedaan hebben om Brad Pitt zo klein te krijgen in het begin van de film (zeker als je weet dat het toch een redelijk grote man is).
De film doet je natuurlijk wel vlug vergelijken met films gelijk The Notebook, zeker door het dagboek.
Maar zeker het bekijken waard.
jakobjan1908
Film duurt wel lang maar het verhaal is goed en wordt naar het einde toe alleen maar beter. Sterk acteerwerk maakt deze film een topper. Daarom 4 sterren.
Melvin Udall
Langzaam opgebouwd verhaal dat desondanks boeit van begin tot eind. Prachtige settings, sfeervol camerawerk, Brad en Cate in vorm, daarbij de mooie muziek vormen een prachtig geheel.
The curious case of Benjamin Button is een bijzondere film om in een mooi lijstje te doen.
Gastel
Net weer gekeken, mag ik ook 6 sterren geven?
Wat een schitterende film blijft dit!!
Corran
Aardige film, echter wel een erg lange zit. Jammer dat er 0.0 chemie is op het scherm tussen Daisy + Benjamin.
Blanchett heeft wel vaker moeite met warme personages, het is en blijft een ice queen.
sonyjh
Met een volle stem verhoogd. Kheb hem nu op een week tijd nog eens 2 maal gekeken, de keer daarvoor was toen ie pas in de bioscoop was.
En ik vond hem veel beter nu. Waarschijnlijk lagen mijn verwachtingen in de tijd te hoog. Echt wel een mooie en emotionele film
Henry Spencer
Forrest Gump 2.
Had precies dezelfde bedenking toen ik hem aan het kijken was: een man met een afwijking, een onmogelijke liefde, de achtergrond van de wereldoorlog, hij gaat op een boot werken, zijn geliefde maakt een dramatisch ongeluk mee, de voice-overs,... het is allemaal toch een beetje van hetzelfde. Alleen natuurlijk het centrale gegeven: dat blijft redelijk origineel. De uitwerking is toch veel te braaf, te conventioneel voor mij: ik kan me niet voorstellen dat een persoon in zo'n omstandigheden een normale, gezonde persoonlijkheid ontwikkelt, zo evenwichtig en zelfs zonder de eigenaardige en donkere karaktertrekjes die wij allemaal wel hebben. 't Is me wat te veel een obligate feelgoodmovie geworden. Iemand met wat meer durf en psychologisch inzicht had hier iets anders mee gedaan, denk ik. Weer geen voltreffer van Fincher voor mij...
moviewoman26
Zonder veel verwachting deze film gaan kijken,leek me nou niet echt wat. Heeft me van begin tot het eind geboeid.
Een aparte, orginele film. Zeker de moeite waard!
m1chel
- 1948 berichten
Deze film had ik al een aardig poosje op DVD liggen. Ooit eens gratis gekregen bij de M&M's. Het leek mij eigenlijk een beetje een langdradige zeikfilm. Daar had ik me dus lelijk in vergist zeg. Wat een prachtige film was dit zeg. Mooie beelden, mooi verhaal, aangrijpend, eigenlijk had deze film voor mij de juiste elementen om deze gewoon met 5* te bekronen in mijn lijstje. Ik had inderdaad ook het Forrest Gump gevoel bij deze film, alleen was deze film serieuzer gebracht. Niet te min vond ik Forrest Gump ook een regelrechte topper. Wat mij betreft is dit een aanrader.
ikpraatniet
Normaal gesproken geef ik nooit zulke hoge cijfers voor een film, maar voor deze film is gewoon perfect. Alles lijkt tot aan detail te kloppen, als de special effects tot aan het fantastische verhaal.
Bravo!!
mnrk
What if I told you that instead of gettin' older, I was gettin' younger than everybody else?
Wat een geweldige film van David Fincher....
Het verhaal is gewoon van het 1e moment meeslepend,emotioneel en zeer sterk...dit mede wordt allemaal nog beter gemaakt door de gehele setting,aankleding en het prima acteerwerk.
De acteurs in deze film zijn allemaal zeer goed en komen ook zo over, Brad Pitt speelt zijn rol als Benjamin Button dan ook zeer overtuigend ,Cate Blanchett is ook prima (zoals we van haar gewend zijn).
madmax2011
had deze al eens gezien maar deze week nog eens gekeken op tv wat een prachtige film
Fast Eddy
Had op voorhand nogal mijn twijfels over de (nogal bizare) inhoud,
een man die jonger wordt met de jaren i.p.v. verouderen
Maar het verhaal is prachtig verfilmd, dit ook deels door de prima acteerprestaties van Brad Pitt, Cate Blanchett.
revadebe
Origineel idee en erg knap uitgevoerd, maar ik ben op een gegeven moment afgehaakt omdat het te langdradig was. Misschien dat ik de film nog een keer een kans geef.
AC1
Te Spielberg/Zemeckis voor Fincher (wat voluit had moeten gaan werd ingetoomd) en daarom is het maar een halfslachtige film geworden. Mooie muziek van Desplat, dat wel.
juliegirlxoxo
Ik heb de film nog eens bekeken.
Het is zeker geen film om even s'avonds te kijken want hij is iets of wat te langdradig,maar als je je lang op een filmkunbt concertreren is dit zeker een aanrader
Straatbord
Op zich wel een aardig idee (al blijft er niet veel over van de originele tekst), maar ik vind 'm inderdaad ook te traag en te langdradig. Pitt lijkt wat meer artistieke rollen op zich te willen nemen de laatste jaren, maar ik ben daar niet altijd even te spreken over. Vind de film hier af en toe een beetje stranden in overdreven sentiment en andere Hollywoodse praktijken. Ik weet niet hoe het grote publiek de film waardeert, maar het zou me niets verbazen als zij er niet zo heel veel mee kunnen en anderen juist weer meer diepgang wilden.
J. Clouseau
Dit had een schitterende, Forrest Gump-achtige film kunnen worden. Helaas is het dat niet. Regie, camerawerk, decors... zijn allemaal ongelooflijk goed, maar het verhaal is verschrikkelijk melig en barst van de clichés en iedereen praat in wandtegelspreuken. Jammer, hier had zoveel meer ingezeten.
Motato
Redelijke film. Soms had er wat meer vaart in gemogen, maar over het algemeen is het tempo prima. Het verhaal is belachelijk voorspelbaar, maar door het goede acteren zijn enkele scènes toch heel menselijk en breekbaar. Dat maakt de film mooi.
Verder is het camerawerk en de hele film an sich bijzonder goed, wat het tot een warm doch clichématig geheel maakt.
tommykonijn
Erg veel bedenkingen voordat ik deze film ging kijken. Aan de ene kant leek het me wel een interessant gegeven (oud geboren raken en steeds jonger worden) maar na het zien van enkele spotjes leek het me toch weer niet zo geslaagd. Toch heb ik hem uit nieuwsgierigheid eens gezien.
Toen de film eenmaal bezig was, begon ik al direct te vrezen dat het een tegenvaller zou worden. De eerste scenes vond ik nogal 'snel' gaan (Benjamin wordt geboren, zijn moeder sterft, zijn vader dumpt hem ergens op een stoep..). Waar ik benieuwd naar was waren de daaropvolgende fragmenten waarin hij dus oud blijkt te zijn, maar deze deden me eigenlijk helemaal niet zoveel. Ik vond het niet slecht ofzo, enkel allemaal een beetje langdradig. Als hij bij de boot gaat, wordt de film nog iets minder. Al blijft het wel leuk om te zien hoe Benjamin beetje bij beetje 'jonger' wordt.
De eerste helft van de film vond ik dus eigenlijk echt tegenvallen. Maar bij Benjamin's terugkomst thuis vond ik de film een stuk interessanter worden. Het proces van het gaan van volwassene naar adolescent/puber/kind is mooi in beeld gebracht, zeker ook vanwege het feit dat hij een relatie heeft met Daisy; waarbij beiden weten dat ze niet altijd bij elkaar kunnen blijven. Dus zeker de tweede helft en ook het einde ziet er goed uit imo.
De cast is goed bezig. Brad Pitt doet het prima zowel als de 'oude' Benjamin als de 'jonge', en ook Cate Blanchett doet het goed als Daisy. De Oscar voor 'beste make-up' die deze film won is dik verdiend! Ongelooflijk hoe het hen gelukt is de twee hoofdrolspelers ouder en jonger uit te laten zien; iets waar ik echt van stond te kijken. Al ging het dan wel vaak enkel om Benjamin, want ik zag vaker dat hij een stuk jonger was geworden terwijl de rest van de rollen nog bijna precies hetzelfde uitzag. Desondanks kan ik over het algemeen zeggen dat het best een mooie film is. Maar het grootste nadeel vind ik toch wel het speelduur. Echt te langdradig. Misschien was het beter geweest als hij iets korter had geduurd. Nogmaals, het ziet er goed uit en opzicht kan je zien dat er veel werk in de film is gestoken. Maar toch was het niet helemaal mijn ding.
Joek
Deze film is wel een beetje traag maar omdat ik er "iets" mee heb heeft het steevast 5 sterren.Prachtig verteld verhaal verder.

Je hebt nog 30 dagen - of minder - om deze absolute fillmhits te bekijken op Prime Video

Fantasyfilm 'The Curious Case of Benjamin Button' vanavond te zien op televisie

Inglourious Basterds
Oorlog / Komedie, 2009

Slumdog Millionaire
Drama / Misdaad, 2008
dagboekmarinebegrafenisteareizenziekenhuisgebaseerd op een kort verhaalreverse aging