Ong Bak 2 (2008)
Geregisseerd door: Tony Jaa en Panna Rittikrai
Met onder meer: Tony Jaa
Plot Ong Bak 2
"Warrior. Conqueror. Legend."
Teean is de zoon van één van de vier politieke leiders. Vanwege onrustigheid wordt hij door zijn vader en moeder achtergelaten bij een traditionele dansschool, om zo zijn veiligheid zeker te stellen. Op een dag wordt deze dansschool aangevallen en ziet Teean hoe zijn vader en moeder vermoord worden. Hij vlucht de bossen in en wordt uiteindelijk als slaaf gevangen genomen door een handelaar. Hiervandaan wordt hij bevrijd door de piratenclan genaamd Pha Peek Krut. De leider Cher Nung ontfermt zich over Teean en hier leert hij de kunst van het vechten.
Tien
Lady Plai
Guard in Golden Armour
Young Tien
Raffael77
Geweldige film. Die gasten kunnen er wat van.
Eigelijk is de hele reeks leuk.
Mattlez
Een hele goeie Film...
In ong bak 1 speelde Tony Jaa alleen maar nu dat ie zelf de regie ook doet is de film naar mijn inziens alleen maar ten goede gekomen...
Persoonlijk vind ik deze film boven Ong bak 1 en Honour of the Dragon uitsteken...
Een meesterlijke film...
Ik kan niet wachten dat ik hem kan bestellen...
Releasedatum eind mei...
Aanrader...!!!!!!!!
madkokki
begin was erg sterk. op het eind ben ik afgehaakt. Dan hak hij hele groepen in de pan.
Draconian
Goede film. Uitleg van Moviemeter hierboven klopt geen reet van.
- 1953 stemmen
Goede film. Uitleg van Moviemeter hierboven klopt geen reet van.
Is nu de zoveelste keer dat ik het lees, pas het aan zou ik zeggen.
mwoeb
Matige film waarbij het tweede deel beduidend beter was dan het eerste. Vooral die dansscène vond ik prachtig, iemand die een idee heeft van wie de muziek die deze scène ondersteunt is en hoe dit lied heet?
Woltertjes
Weer leuke film van Tony Jaa alleen overtreft het de vorige twee films niet. Vond het soms een beetje rommelig en onduidelijk maar uiteindelijk gaat het alleen om de gevechten. Die waren weer dik in orde. Er werd wat meer op techniek gevochten. De keiharde trappen en elleboogjes waren er wat minder. Toch wel genoten.
- 1953 stemmen
Adembenemend debuut van Tony Jaa als regisseur. Hij weet een ontzettend goede sfeer te creeëren, die de context vormt waarin het episch verhaal en de tot in details goed gechoreografeerde gevechten goed tot hun recht komen. Verreweg (één van) de beste actiefilm(s) die ik gezien heb.
Tony Jaa is, niet verassend, de man van weinig dialoog en veel lichamelijke expressie - en dan natuurlijk met name in de vorm van kunstzinnig geweld. Zijn gedachtes, in de vorm van flashbacks, zijn nog het meest sprekend voor het karakter van het personage van Teean. Aan de ene kant jammer dat zijn karakter niet verder uitgewerkt wordt, aan de andere kant natuurlijk genoeg voor een actiefilm als dit. Als kleine jongen raakt hij al snel alles kwijt en wordt uiteindelijke de leider van een piratenclan. Revanche is dan zijn doel.
Natuurlijk is Jaa zelf de hoofdattractie van de film. In deze film is hij beter als zijn voorgaande en weet hij elk soort wapen met gevoel en tot in detail te bespelen. Naast zijn befaamde muay-thai technieken (knietjes en elleboogjes) hanteert hij ook verschillende zwaarden, stokken, touwen met speerpunten, buskruit, een soort van grote nunchakus, breakdance-technieken en natuurlijk gebruikt hij elk object in de buurt als wapen. De vechtscenes zijn realistischer dan zijn eerdere films, vooral Tom Yum Goong vond ik daarin sterk tekortkomen. Alles is zo tot in de puntjes gechoreografeerd, elke beweging sluit weer aan op een andere en de montage helpt hier natuurlijk ook een handje bij. Ook zijn de bekende slow-motion scenes weer aanwezig, die de nadruk extra leggen op de rauwheid van de bewegingen. Een mooi stuk was de scene waarin eerst een aantal vrouwen een traditionele dans opvoeren, waarna Jaa zelf ook een dans opvoert en wat natuurlijk eindigt in een prachtig gevecht.
Naast Jaa zelf is de film ook uitermate rijk aan andere personages en stijlvolle beelden. Een aantal mooie close-ups van de veelal goede en rijke kostuums van de personages en het decor. Elke omgeving is gewoon goed opgezet en uitgewerkt waardoor er een lekker rauwe sfeer ontstaat. Heel veel narigheid wordt mooi in beeld gebracht - een gevecht als gevolg past daar natuurlijk goed bij. Het verhaal was niet zo simpel meer als de twee bekendere Jaa films, maar wel vrij standaard. Ik was hier wel blij mee, een mooi episch en symbolisch verhaal met daartussen geweldige gevechten. Ik verwachtte veel van deze film en deze verwachting is bijna geheel uitgekomen. Enig punt waar ik kritiek op had was de soundtrack. Een aantal keer hoorde ik Goldeneye 64 achtige deuntjes, die niet goed pastten bij de scenes naar mijn mening.
Maar ala, een topfilm. Ik zit sterk te denken aan een 5, maar daarvoor wil ik hem nog een keer goed zien.
Sjempoe
wat een film ! ik ga geen heel verhaal typen maar ik heb er van genoten om naar te kijken
JdeB
ai dit is toch wel een tegenvaller tov zijn 2 voorgangers...tony jaa is gewoon geen regisseur. bijna elke vechtscene wordt versneld en vaak zijn de knokscenes slordig in beeld gebracht.Wat niet wegneemt hoe belachelijk veelzijdig deze knokker is...Helaas niet zo rauw en gaaf als de eerste 2 delen..Desondanks leuk vermaak..Binnenkort de eerste 2 delen maar weer eens kijken
AHWA
Veel minder humor dan in deel 1 waar het verhaal nog een kapstok was om de vechtscenes aan op te hangen. Hier zit veel meer verhaal in, al zij het een eenvoudig verhaal, maar toch. Ook visueel is Ong Bak er zeer op vooruitgegaan met mooie slomo's en mooie sfeerplaatjes. Jaa moet vooral vechtscenes blijven doen, want wat zien ze er weer lekker ruw en ruig uit, al is de impact wat minder dan bij Ong Bak 1 natuurlijk. Ook de foley-mensen hebben zich weer lekker kunnen uitleven.
4* Prima vermaak, maar minder dan deel 1.
Apster
Waarom dit Ong Bak 2 heet is me eigenlijk een raadsel, het heeft eigenlijk weinig met het eerste deel te maken.
Jaa die hier de regie in eigen handen neemt, maakt er nogal een ambitieus project van. Visueel is het er zeker op vooruit gegaan, maar het verhaal rond Teean vond ik eerlijk gezegd niet zo boeiend. Dan liever een Jaa die zich een weg knokt en botten breekt, met een plot dat enkel als kapstok dient voor zoveel mogelijk vechtscenes. Gelukkig heeft deel 2 een aantal keiharde vechtscenes, met als hoogtepunt een gevecht onder en op een olifant.
Mrblueeyes
De film is aan de ene kant wel wat beter dan deel 1. Zoals het acteerwerk, en hoe alles in beeld is gebracht. Mooie beelden. En ook mooie vechtscenes!
Maar toch miste ik iets uit deel 1 wat mij toen erg aansprak. Ik denk de vechtscenes waar in deel 2 meer met zwaarden en ander wapentuig wordt gewerkt.
Verder had ik een nare nasmaak door het einde van de film.
Zobor
Van begin af aan moest ik denken aan Gladiator.
In vergelijking met eerdere films waar Tony Jaa in speelt is dit een beter verhaal. Maar van de vaardigheden van Jaa is te weinig gebruik gemaakt. Door elke keer vanuit diverse hoeken zijn gevechtshandelingen te laten zien vind ik de geloofwaardigheid minder. Ong bak deel 1 was volgens mij op dat gebied veel anders. Dat die olifant er nog bij moest komen is een leuke toevoeging maar vervolgens staat dat beest er maar een beetje, erg jammer. Ik hoop dat Tony weer snel gaat werken voor Prachya Pinkaew.
- 1953 stemmen
Maar van de vaardigheden van Jaa is te weinig gebruik gemaakt.
Zijn vaardigheden zijn in deze film juist volledig benut naar mijn idee. Zo divers als Jaa in deze film zijn kunsten laat zijn, was nog niet eerder vertoond.
Hayabusa
Had er iets meer van verwacht,
vond deel 1 beter en ook Tom Yum Goong (of zoiets). Het actie is niet verkeerd, maar het miste iets, ik weet niet precies wat. Misschien dat de tijdlijn me niet goed beviel of zo.
balosa
niet verwonderlijk dat je iets mistte want er komt ook nog een deel 3, vandaar het open einde...
Hayabusa
Ik heb over deze film,
het had niet de "kracht" van de vorige deel.
SpooXxX
Ik ken niet onwijs veel goede Muay Thai movies. Ong Bak was er een die ik zowel grensverleggend als genrevernieuwend vond. Voornamelijk door de keiharde en mooie vloeiende bewegingen!
Ik stond te springen toen ik deel 2 film startte. Omdat ik er automatisch van verwachtte dat het de ultieme Muay Thai movie zou moeten zijn.
De film mbt het verhaal was wel wat beter. De omgeving in de scenes waren vele malen mooier en de gevechten veel artistieker. Door mijn verwachtingspatroon vond ik deze film dus teleurstellend. Ik zit niet te wachten op een Tony Jaa die meerdere vechtstijlen beheerst en zich goed uit de voeten kan met diverse wapens.
Ik wil Muay Thai actie zien. Keiharde moves. Mooie combi's. Dus in dit perspectief vond ik het een zeer teleurstellende film. In zijn algemeenheid vond ik het wel een goede film.
vwtune
Persoonlijk vond ik deel 1 veel boeiender en leuker om naar te kijken.
Legan
Wat een groot verschil met het eerste deel. En dan heb ik het niet over bijvoorbeeld het verhaal, maar puur de cinematografie / het visuele. Zelden zo'n slechte film gezien op dat gebied. De incompetentie, het amateurisme en het teveel willen straalt er zowat vanaf. Verder is de film compleet sfeerloos, zijn de personages oninteressant en kunnen de meeste gevechten veel minder boeien. Slappe bombastische muziek en een superlangdradig einde (alleen de 'ninjascène' was nog interessant). Laat Tony Jaa het maar bij acteren houden, want als regisseur bakt hij er niets van. Echt zonde.
Zobor
- 1953 stemmen
Alleen het repertoire is uitgebreid met wapens. Als je naar Ong bak kijkt dan doet hij vrijwel alles met zijn handen. En in 2 had ik die verwachting ook omdat het door de waarzegger werd voorspelt. Op een bepaald moment staat hij dan te zwaaien met allerlei apparaten zoals Jackie Chan dat ook doet, maar dat is veel makkelijker dan welke stunts Jaa deed in Ong bak. Denk bijv. aan die salto tussen de ramen, of onder de auto door, of door de rol met prikkeldraad, dat is echt stuntwerk. Om een scene met al dat wapentuig in Ong bak 2 af te maken heb je wel 20 shots of meer nodig. En dat is nu zo knap van Ong bak. Regelmatig een actie waarbij één stunt, en dus één shot voldoende was. Overigens valt duidelijk te zien dat Jaa niet goed is met wapens, de test of hij vaardig genoeg was ging uiterst langzaam en een tegenstander sloeg hij regelmatig neer met juist zijn handen.
Wat betreft de shots moet ik je gelijk geven, jammer dat er bij gevechten regelamtig van camerapunt werd geswitched, wat - waarschijnlijk - ook zo gefilmd is. Maar ben het niet eens dat dit wapengebruik perse gemakkelijker is dan de spring en lichamelijke stunts uit Ong Bak. Neem nu wanneer hij het touw+speerpunt met zijn voet richting de borst van de vijand stuurt in de lucht, of hoe hij het zwaard af en toe hanteert met vele bewegingen en sprongen (ook vanaf één camerapunt!), maar bijvoorbeeld ook hoe hij de olifanten de rug afloopt.
Mr_White
- 2067 berichten
Beetje een tegenvaller. Waar regisseur Prachya Pinkaew met zijn films (Ong Bak, Tom Yum Goong en Chocolate) steeds grotere gevechten laat zien (of in ieder geval stuntmannen op vakkundige manier sloopt), blijft Jaa met deze film een beetje hangen. De gevechten zijn tof maar nooit boven het niveau van zijn eerdere films. Tevens mist de film een sterke climax omdat het einde is afgekapt om ruimte te maken voor een derde deel.
Uier
- 2006 berichten
Duidelijk de minste van de drie. Ik kon amper een lijn ontdekken in het verhaal, waardoor het nogal van de hak-op-de-tak gaat. Dit komt de spanning en sfeer absoluut niet ten goede, in tegenstelling tot deel 1 (en 1.5).
De film moet het dan vooral hebben om de vette vechts- en actiescenes. Deze zijn er dan ook top uit! Alleen daarvoor verdient de film 3.0 *.
Macmanus
O jammer van dat einde!
Na de verhalen dat Jaa nogal vreemd deed op de set had ik erger verwacht, hoewel de film inderdaad soms iets wat hakkerig verteld wordt. Is het niet meer of minder dan "een jongetje dat is gevlucht en bij en clan leert vechten en wraak neemt op het einde" verhaaltje. Niks nieuws maar daar lijken de meeste Jaa fans het dan ook niet om te doen.
Qua look en vechten doet Jaa het best wel netjes, leuke top shots, ook het extreem heroïsche shot op de berg als we Jaa voor het eerst zien, vond ik (hoewel iets wat narcistisch) wel leuk. Zoals altijd heb je eerst een paar battles, zoals een leuke waar Jaa dronken is, en een gave in een grot. Om dan op het einde af te sluiten met een lekker lang gevecht. Die botbreuk op de slachtanden van de olifant was sweet! Alleen net toen ik hoopte dat hij helemaal gestoord zou worden en al die mannetjes zou afmaken kwamen de credits in beeld. Wel een erge anti climax. Ook iets teveel wapens kwamen aan bod voor my taste.
Al met al een degelijk cijfer, maar Pinkaew wordt toch wel lichtelijk gemist. Probleem lijkt me ook dat als je zulke intense actie scenes doet je moeilijk nog iets kan regisseren, denk dan ook dat de assistent vrij veel over heeft genomen.
3.5 sterren.
vranque
Dit genre, in dit geval deze film, wordt ingehaald door zijn eigen technische ontwikkeling en daardoor veel minder interessant.
doodah
Ik las zonet dat er ook een derde ong bak komt.
Regiseert hij die ook zelf of...?
Tegenvallend deel twee, dat inhoudelijk vrijwel niets met het superieure origineel te maken heeft. De film ziet er gelikt uit, met fraai camerawerk en veel mooie plaatjes, maar qua aktie valt het allemaal behoorlijk tegen. Het duurt ook drie kwartier voor de eerste behoorlijk uitgewerkte vechtscene zich aandient. Een deel twee kenmerkt zich doorgaans door een meer complex verhaal, een groter budget en minder inspiratie. Dit blijkt helaas ook zo te werken in Thailand. Jammer. Jaa heeft duidelijk talent, maar hij weet maar niet de geschikte film te vinden om dit tot uiting te brengen.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Marley