Genre: Actie / Thriller
Gesproken taal: Engels, Frans, Arabisch en Albanees
Releasedatum: 1 mei 2008
Bekijk via Videoland
Plot Taken
"They took his daughter. He'll take their lives."
Bryan (Liam Neeson) is een overbezorgde vader, die gescheiden is van zijn vrouw (Famke Janssen). Als zijn dochter naar Parijs wil staat hij dit met tegenzin toe. Als ze dan in handen komt van vrouwenhandelaren, reist hij naar Parijs af om haar te zoeken, waarbij zijn bij de Geheime Dienst opgedane ervaring goed van pas komt...
Bryan Mills
Amanda
Stuart St John
Jean-Claude Pitrel
Near_Dark
Nog nooit zo'n grote discrepantie gezien bij een film tussen de MM-score en de kwaliteit ervan. Over the top, slecht geacteerd en totaal onrealistisch. Vervang Neeson en de rest van de cast door acteurs van tweede of derde garnituur en je hebt een B-film. 1,5*
Als ik zulke commentaar lees voel ik steeds een onweerstaanbare drang om naar de andere stemmen van de persoon in kwestie te gaan kijken. En inderdaad, weeral blijkt dat jij zo iemand bent die absoluut geen liefhebber is van dit soort wraakfilms maar er naar kijkt omdat hij een hoge MM-Score heeft. Die is er enkel maar gekomen door de vele positieve reacties van de liefhebbers van dit soort films, NIET van de filmfans die uitsluitend graag naar Alternatieve/kunstzinnige films kijken.
Een spijtige zaak, vooral dan voor jou omdat je je kostbare tijd hieraan hebt verspild...
thibault14
Vooreerst is het echt niet nodig een persoonlijke aanval te plaatsen... . Verder snijdt uw kritiek totaal geen hout, ik kan wel degelijk appreciatie opbrengen voor het genre, anders zou ik pakweg de recentste die hard geen 4 sterren geven. Het komt er simpelweg op neer dat deze film waardeloos is, en ik het volste recht heb om dat te gaan toetsen aan de score die hij hier haalt. Bekijk ik daarom enkel films met een hoge score? Ik dacht het niet, het is toch logisch dat je populaire films eens wil bekijken om te kijken of het de moeite waard is? Enfin, aan moraalridders heb ik echt geen nood.
ikkie01
Leuk die verschillen in mening. Je vind m goed of slecht een tussenweg is er niet lijkt het wel.
Nou ik vond m goed. Prima tempo en de actie ook lekker. Dan mag het acteren iets minder zijn en het verhaal wat dun? Wat maakt het uit. Het geheel is prima amusement.
Rosicky
Laat ik allereerst zeggen dat ik ook vaak de verleiding niet kan weerstaan om andermans stemmen te bekijken. Wat ik echter niet begrijp is dat je volgens jou maar beter geen hooggenoteerde films kan kijken, als je niet van het genre houd. Dat vind ik onzin. Misschien ben je bang dat het gemiddelde op die manier omlaag gaat, maar ook ik bekijk veel hooggenoteerde films, ookal is het m'n genre niet. Gewoon om te kijken of ze wel echt zo goed zijn. En dat vind ik vrij normaal. Ook ik ben niet heel erg van de wraakfilms. Taken was tien keer niks, Man on Fire de meest overgewaarde film op de hele site (wat een verschrikking is dat zeg!) en zo zijn er wel meer. Maar dat ik om die reden maar niet meer moet kijken...
Near_Dark
Niks persoonlijke aanval, gewoon een wat scherper gestelde mening dan je van mij gewoon bent. Onder een persoonlijke aanval versta ik bedreigingen uiten of iemand op zijn smoel slaan, dat was hier duidelijk niet het geval hè
No hard feelings !!
Maar ik blijf erbij dat wanneer je geen fan bent van een bepaald subgenre je jezelf toch héél goed moet informeren en vele reacties lezen van andere filmfans vooraleer je er aan te wagen.
Het is niet omdat een film veel sterren heeft dat je hem goed gaat vinden hè..? Ik heb wel wat anders te doen in mijn kostbare vrije tijd dan me te wagen aan zulke films, al moet ik toegeven dat ik ook de nodige rommel te zien krijg door een foute inschatting.
Ik heb al véél ****films aan mij laten voorbijgaan omdat ik uit de reacties van anderen kon afleiden dat het mijn ding niet was. Als ik die dan toch per ongeluk eens te zien krijg blijkt meestal dat ik het bij het rechte eind had door hem voordien te laten passeren...
Maar als je alle tijd van de wereld hebt (tiener, gepensioneerd, werkloos...) kan ik er best inkomen dan je alles wil gezien hebben, de meeste volwassenen hebben daarvoor de tijd niet meer...
daboytomson
Snelle en steeds boeiende actiefilm. Nu voor de derde keer gezien, en hij is nog steeds even lekker!
Nakkie13
TERINGHARD!
En ook oprecht mooi om te zien hoe die vader er alles voor over heeft.
Geweldige actiefilm.
Als hij die gast aan de telefoon heeft, klassiekert.
sjonnie40
Geweldige film, je gaat dit soort films niet bekijken voor zijn diepgang bekijken , iedergeval mij heeft hij geboeit en de actie was spectaculair , lekker snel verhaal.
Nakkie13
Ik vond de acteer prestaties anders genoeg sterk om het verhaal enigzins wat diepgang te geven.
Je hebt in ieder geval met iedere kill zoiets van:
BAM! PAK AAN!
Teringlijer!
Liam Neeson is de man!
SITH_LORD
Naar mijns inziens een zeer geslaagde aktie film met een goed akterende Neeson, is al weer een tijdje geleden dat ik 'm gezien heb, maar daar gaat vanavond verandering in komen
pimpamhenk
Vreemde film die van rare toevalligheden aan elkaar hangt. Sommige acteerprestaties zijn simpelweg droevig te noemen (Famke Janssen, die dochter
), al vond ik Neeson het wel verrassend goed doen als toughguy. Daarbij moet wel vermeld worden dat hij volkomen inwisselbaar was, want een Seagal zou het net zo kunnen, en ik vond het script ook meer iets voor zijn persoontje eerlijk gezegd. Verder is het camerawerk erg rommelig. Het lijkt wel of ze de Bourne films willen imiteren ofzo.
Ondanks dit vrij negatieve relaas zaten er wel een paar (vecht)scenes in die de moeite waard waren, dus echt een hele diepe onvoldoende wordt het niet. 2*
domkey
''Seagal zou het net zo kunnen''
Bespaar ons dat a.u.b! Liam Neeson rent zelfs in deze film, zie ik Steven Sterk echt niet meer doen. We zouden direct aan 120 minuten film zitten.
Kevin13
Qua niveau haalt deze film het toch perfect bij een Steven Seagal film.
boomboompow
ik had veel van deze film verwacht omdat het uit het niets zoveel verdient heeft, maar het was echt een teleurstelling voor mij en volgens mij ook voor veel andere mensen.
liam neeson's stem leek wel heel erg op die van michael madsen's stem
93.9
Dacht ik een goede Franse actiefilm te zien......
Mijn God........
Tegenvaller.
macrobody
Het gegeven zal niet ver van de werkelijkheid afliggen wat de film een naar gevoel geeft. Dat Liam het vervolgens eigenhandig allemaal oplost geeft gelukkig het veilige gevoel weer terug. Dat hij dat allemaal nog kan op gepensioneerde leeftijd geeft de burger weer moed
Gewoon een lekkere actiefilm, niks meer niks minder.
eddyeddy
No-nonsens actiefilm, keihard en in een razend snel tempo.
Bizar om de gastvrouw als dank een kogel in haar arm te boren..Bon Apetit
boomboompow
volgens mij is deze film wel wat duurder dan s.seagal films
jipt
Maar wel van hetzelfde niveau nml. een verhaal dat stiekem nergens over gaat om alleen maar actie te laten zien en een einde om te huilen (zo afgezaagd).
boomboompow
maar deze film vind ik wel vermakelijker dan s.seagal films
Kevin13
En toch geef je hem een 1.0*. Veel verschil zal het dan niet hebben met Seagal films.
deze film 1 ster, en meeste films van seagal een mooie 0
MisterHeli
Snap niet dat dit mensen niet bevalt.
Mijn mening is dat dit echt een super film is !
Menace2society
Matige film die me niet kon bekoren.
Zoals ik hier al lees is het een film van het niveau Seagal,alleen dan met Neeson(goede acteur)
Deze film neemt zichzelf te serieus.
Als je een lekkere onzin-film wilt maken stop er dan wat humor en in vette actie en dan heb je een die hard 4,maar deze film heeft geen humor en geen enkele memorable actie-scene die me 1 minuut erna nog bij bleef.
Neeson heeft amper wat te duchten van de enemy die me dus ook deed denken aan de badguys uit een willekeurige aflevering van The A-Team.
Ook vindt hij veel te makkelijk zijn weg door de hele film op zoek naar zijn dochter.
Wat ook ontbreekt is een echte badguy,want die is er eigenlijk niet,allemaal figuranten en vaak maakt een goede badguy een film net wat aantrekkelijker.
Ook jammer van het happy end,de vriendin van de dochter wordt dood gevonden,maar de dochter zelf is zelfs niet eens verkracht ofzo,zonder kleerscheurtje wordt mevrouw teruggevonden.
Niet mijn ding deze film.
Bojangles549
Taken is echt een goeie film voor wie van veel actie en goeie vechtscenes houd.
De film heeft mij constant weten te boeien en heb zeer genoten van de acteerprestatie van Liam Neeson.
Taken is echt een film die mij lang bij blijft,en als dat zo is dan is hij voor mij echt een topper!!
1 minpuntje is dan toch wel het einde, ze had haar vader wel iets dankbaarder kunnen zijn.
Alsof er niets gebeurt was?
Al met al een echte aanrader.

Netflix voegt komende maand deze ijzersterke films toe aan het aanbod

Vijf goede wraakfilms die momenteel op Netflix staan

Wraak is zoet: acht films waarin mensen een koekje van eigen deeg krijgen

Netflix kwaliteitscontrole 2: vijf populaire films met een hoog cijfer

The Bourne Ultimatum
Thriller / Actie, 2007

Män Som Hatar Kvinnor
Thriller / Mystery, 2009
parijs, frankrijkontvoeringmensenhandelhorrorreddenprostitutiecountryalbanian rape and revengemissing daughterex-cia agentabductionsearch for daughter