Genre: Actie / Thriller
Gesproken taal: Engels, Frans, Arabisch en Albanees
Releasedatum: 1 mei 2008
Bekijk via Videoland
Plot Taken
"They took his daughter. He'll take their lives."
Bryan (Liam Neeson) is een overbezorgde vader, die gescheiden is van zijn vrouw (Famke Janssen). Als zijn dochter naar Parijs wil staat hij dit met tegenzin toe. Als ze dan in handen komt van vrouwenhandelaren, reist hij naar Parijs af om haar te zoeken, waarbij zijn bij de Geheime Dienst opgedane ervaring goed van pas komt...
Bryan Mills
Amanda
Stuart St John
Jean-Claude Pitrel
Joy4ever
1 minpuntje is dan toch wel het einde, ze had haar vader wel iets dankbaarder kunnen zijn.
groente12
Taken is een vermakelijke actiefilm. Het verhaal verloopt lekker vlot naar het einde. Helaas komen de personages niet overtuigend over. De vader - dochter relatie ging niet zo diep zo als ik had verwacht, en het is ook jammer om te zien hoe Famke Jansen beneden haar niveau acteert. Over de actie scenes ben ik gelukkig niet teleurgesteld. Het is echt zalig om te zien hoe Liam Neesson de kidnappers een lesje leert een beetje onrealistisch, maar zeer vermakelijk.
domkey
Inderdaad Steven Seagal niveau.
En dan 3 * geven? Moet dan toch een Seagal van de jaren stillekes zijn!
@ Menace2society
Uw ding?!.......The Horror!
jipt
Ik vind Seagal stiekem wel cool
Deze film ook hoor, maar niet zo geweldig als jij hem vind.
Carotte
Ik vond het begin wat overdreven, een ietwat te bezorgde vader voor een vakantie als je het mij vraagt. Maar resulteerde uiteindelijk wel in een aardige aktie/thriller.
mrwhite
steven seagal heeft al geen goeie films meer gemaakt sinds "nico".
oei dat is nu wel toevallig zijn eerste film zeker.kom dat tegen.
j0hng0tti
Ieder heeft zo zijn eigen mening van een film.
Ik vond het een spannende film. Ik vindt niet dat je op de reacties hier moet afgaan als je de film wilt gaan kijken. Want het zegt niks. Realistisch of niet, de film is gewoon goed. Zit vol actie en is zoals ik al zei spannend.
Charmides
Liam Neeson speelt goed. Goede actiefilm. Erg goed verhaal. Veel van genoten. Perfect.
dave
Aardige actiefilm die aan een hels tempo voorbijflitst.
Af en toe zijn er wel een paar toevalligheden die je ietwat kunnen storen, maar die staan de film niet echt in de weg.
Bijvoorbeeld het vinden van het jasje van z'n dochter, het vastgemaakt zijn aan een gammele leiding en deze vervolgens zonder veel moeite lostrekken,..
Zoals gezegd dus geen slechte film. Neeson komt erg geloofwaardig over als geheim agent. Het is zelden echt over the top. De dochter acteert echter als een pannenkoek, gelukkig was ze dus het grootste deel niet te zien.
Qua regie kan ik stellen dat deze een vrij typisch patroon volgt.
Nogal wat scènes zijn met horten en stoten geschoten, maar goed.
Het geheel komt over als een geweldige adrenalinerush, vergelijkbaar met 'crank', bijvoorbeeld.
*** 1/2
93.9
Frankrijk en hoge waardering op MM.
Denk dat wordt smullen wordt er hier ff bijna letterlijk een riool van onzin opengetrokken....
vulcan750
Een actiefilm zoals een actiefilm hoort te zijn! Snel en een goed verhaal. Liam Neeson speelt z'n rol erg goed. Ik kan me overigens heel goed voorstellen dat een vader bezorgd is als zijn 17 jarige dochter met een vriendinnetje door Europa wil gaan toeren.
Vreemd trouwens hoe ver de stemmen hier uit elkaar liggen. Als het genre je niet echt ligt geef je al gauw een irreëel lage stem. Wat verwacht je van een actiefilm nog meer? Mijn verwachtingen werden met deze film zeker niet teleurgesteld: boeiend van het begin tot aan het eind!
Vinokourov
Als je het plot van tevoren leest, denk je 'poeh lekker cliche allemaal'. De waardering met bijna een 8 op Imdb en ook hier op MM een 3,80 doet hoe dan ook vermoeden dat de film toch wat beter dan gemiddeld is. Helaas! Een brute Liam Neeson zet heel Parijs op zijn kop om zijn ontvoerde dochter te bevrijden. Grenst her en der tegen het belachelijke aan.
domkey
Frankrijk en hoge waardering op MM.
Nog nooit een riool van binnen gezien?
Yamato
Goede actiefilm, Bourne-achtige actie in een ander jasje. Soms een aan de bond-films grenzend spektakel maar ik kon het bij deze film allemaal wel hebben. Zelfs de scene waarin Liam de liftjongen even een flinke nekslag gaf zonder ook maar enig bewijs te hebben of de jongen met het hele 'complot' te maken had kon ik nog wel hebben. Een film die het vooral van de actie moet hebben maar het is wel lekkere actie.
joerve
Beetje vergezocht allemaal.
Moraal, alle oost europeanen en arabieren zijn slecht en amerika is goed en veilig.
Het toppunt, de vader zegt welke gevaarlijke wijken je allemaal in parijs hebt en waar je niet moet komen. (zegt iemand die in LA woont) Dat was wel hilarisch.
De aktie was leuk maar het verhaaltje was flinterdun.
Volgende keer een beetje meer opletten misschien!
Zou het kunnen dat hij vroeger misschien in Parijs was geweest omwille van zijn werk?
Er zijn in Parijs wijken die je inderdaad het best links laat liggen als frigobox toerist! Ik weet dat zelfs..,en woon in Antwerpen!
katjaken
Voor mij voorlopig de beste film die ik ooit zag! Verhaal zat goed, acteerwerk was goed, Liam Neeson was schitterend. Meer moet dat niet zijn.
movie elly
Beetje vergezocht allemaal.
Als de vader zo'n meid heeft opgepikt, brengt hij die naar zo'n hotel in parijs.. De man achter de receptie is een bekende van hem, want ze hebben het over hoe lang het wel niet geleden is. En of hij de gebruikelijke kamer wilt hebben
Bewijst dat hij al eens in Parijs is geweest

Verder vond ik het een lekker vlotte actie film, heerlijk om naar te kijken.
hannes64
- 1926 berichten
Ja, je moet deze film niet kijken en onderhand zonder pauzeknop even naar de wc lopen, of een bakje koffie te halen.
Nee, dit is een snelle flitsende actiefilm, als je ook maar even naar links ziet, ben je sommige belangrijke teksten kwijt.....ik bedoel maar.
Ik zie hier ook wel 4 keer staan dat pappie de gevaarlijke wijken niet kent in parijs.....natuurlijk ken ie die.
Zie boven....movie elly heeft em namelijk wel goed bekeken.
Ikzelf ben nu naar de eindtiteling aan `t zien, en ik moet zeggen........de film verveelt me nòg niet voor een 4de keer, maar dan nu even op bluray.
Wat een geweldige film......Neeson is geknipt voor de rol van Bryan Mills.
Maggie Grace is een verkeerde keus als 17 jarige......soms ook dat loopje als ze rent....ach, dan zie ìk even naar links.
De film dendert, als er 15 minuten voorbij zijn, en de intro Mills moet even invallen als "veiligheidsbeambte" voor een paar zakcentjes, en ja, `t gaat al verkeerd, dus je weet ook al wàt ie in huis heeft.als een sneltrein naar de 90 minuten.
Vooral de hand to hand combats, zijn mooi en niet tè rap geschoten.....deed me enigzins een beetje denken aan de Bourne films ( Ook al 3 toppers van jewelste ).
Deze blijft 1 van mijn favo`s onder de actiefilms.
En blijft toch maar even staan in de persoonlijke top 10.
Kruskovac
Tja opzich ''leuke'' film en het verhaal is wel goed,alleen realistisch is het zeker niet...hij regelt het wel allenmaal in z'n eentje...James Bond is er niks bij ...haha..pfffff.
GameSwitch
Topfilm! Zeker als je een dochter hebt. Je zit de hele film op het puntje van je stoel.
Niet overal realistisch, maar dat is ook niet de bedoeling.
5 Sterren, dit kom je niet vaak tegen dat je zo in een film zit
Kruskovac
Het verhaal is goed,maar dan hadden ze het ook realistisch moeten maken..daarom is de film niet goed.
Tun-89
Echt een goede Actie/Thriller!
Zeker spannend, goed acteerwerk van Liam Neeson.
Ook intressant om een beeld te krijgen hoe het
er aan toe kan gaan in de onderwereld.
Goed verhaal, zeer vermakelijke actie scénes.
4,0 *
Kruskovac
Echt een goede Actie/Thriller!
Zeker spannend, goed acteerwerk van Liam Neeson.
Ook intressant om een beeld te krijgen hoe het
er aan toe kan gaan in de onderwereld.
Goed verhaal, zeer vermakelijke actie scénes.
4,0 *
Clown. Denk je nou echt dat het zo gaat? Dat één man een hele organisatie kan opruimen
Near_Dark
Euhm.....

Dit is een actiefilmpje met een flinterdun verhaal dat enkel en alleen werd gemaakt om ons te vermaken en om ons een gevoel van voldoening te geven dat één man het blijkbaar kan opnemen tegen een bende misdadig tuig.
Uiteraard héél onrealistisch maar zulke films teren op ons oerinstinct om wraak te willen nemen op diegenen die ons onrecht hebben aangedaan. En deze film slaagt wonderwel in zijn opzet
Tun-89
ik bedoel de vrouwenhandel, tegen wie zeg jij Clown
Cicero83
Goed film, zeker 4 sterren waard. Jammer dat mensen altijd als kritiek hebben dat het niet realistisch is. Als het realistisch zou zijn, zou ik er niet naar willen kijken

Netflix voegt komende maand deze ijzersterke films toe aan het aanbod

Vijf goede wraakfilms die momenteel op Netflix staan

Wraak is zoet: acht films waarin mensen een koekje van eigen deeg krijgen

Netflix kwaliteitscontrole 2: vijf populaire films met een hoog cijfer

The Bourne Ultimatum
Thriller / Actie, 2007

Män Som Hatar Kvinnor
Thriller / Mystery, 2009
parijs, frankrijkontvoeringmensenhandelhorrorreddenprostitutiecountryalbanian rape and revengemissing daughterex-cia agentabductionsearch for daughter