Alternatieve titel: Lilya 4-ever
Gesproken taal: Russisch, Zweeds en Engels
Releasedatum: 20 maart 2003
Bekijk via CineMember
Plot Lilja 4-ever
De 16 jaar oude Lilja leeft in een arme wijk in een stad van de voormalige Sovjet-Unie. Haar vriend is de jonge jongen Volodja. Samen hangen ze wat rond in de buurt. Ze fantaseren over hoe het leven voor hun gemakkelijker kan worden. Op een dag is er een sprankje hoop als Lilja verliefd wordt op Andrej. Hij vraagt haar om mee te gaan naar Zweden, waar zij samen een nieuw leven kunnen gaan opbouwen.
Lilja
Neighbor
Sergei
Natasha's Boyfriend
moviefreak#1
Dat is idd het sterkste van deze film ook bij mij, hij blijft maar spoken en mijn waardering voor de film wordt steeds groter, 5***** dus zowiezo
Droopy
Moet je de filmposter eens op je buroblad plakken, dan blijft hij helemaal door je hoofd spoken !
Die lege blik van Lilja......:(
Hallow allemaal!
Ik heb de film vorig jaar gezien met school, en kan hem dus ook echt niet vergeten.
Maar nu wil ik hem op dvd kopen...maar no way dat ik hem dus kan vinden, kan iemand mij vertellen of hij/zij hem ergens in de winkel heb zien liggen? Heel erg bedankt!
sydney
Vorig jaar? Woon je in Zweden?
sydney
Neej ik woon in Delft, ik heb hem met school gezien
Deze film draait pas sinds afgelopen zomer in de Nederlandse bioscopen.
Kuikentje
Ja en ik heb daarvoor dus al gezien met school, als je een audiovisuele opleiding doet gebeurt dat wel vaker
Maar je kunt je wel afvragen wrom ik hem al gezien heb, maar das geen antwoord op me vraag
sydney
Mooie audiovisuele opleiding dan...
Je stem is iig top!!!
De DVD wordt pas in December gereleased. De Britse en Zweedse DVD is wel al te bestellen.
Kuikentje
Ohw kijk dat wist ik dus niet he :$ Wist ook niet dat ie pas sinds de zomer in Nederland draait, ben nog niet zo into die informatie :$ Probeer me sinds kort wat meer te verdiepen erin
Enne dankjewel
Weet ik gelijk dat ik voorlopig niet meer hoef te zoeken ernaar
Agony
- 1985 berichten
Vandaag verhoogd van 4,5 naar 5 sterren. Film heeft nog heel lang door mijn hoofd gespookt. De emotie in deze film knalde van het scherm af.
Als ik nu Rammstein (mein Hertz brennt) luister heeft dit een totaal andere inpact als voordat ik de film had gezien. Het nummer heeft aan duisternis en kracht gewonnen door de beelden van de film.... brrr...
sydney
De eerste keer toen ik de film zag, was ik er voortdurend mee bezig. Het blijft idd door je hoofd spoken.
marcskie
Indrukwekkende film die inderdaad nog lang blijft naspoken in je hoofd. Mooi. ****1/2!
Gabriel
Ik dacht dat ik een film net als Fucking Amal zou gaan zien, maar dat viel tegen in positieve zin. Hartverscheurend
****1/2
Pierre1
Alvast bestelt, pre-order ingelegd, als het goed is heb ik 'm op DVD begin december
Droopy
Waar heb je hem besteld en wat gaat hij kosten ?
Pierre1
Waar heb je hem besteld en wat gaat hij kosten ?
Ik heb 'm bij BSEEN DVD Sales gekocht. Had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord.
Stukje uit m'n bevestigingsmail:
Product: Lilja 4-Ever | 04-12-2003
Aantal: 1
Totaalprijs: Euro: 19,95
Verzendkosten: Euro: 1,60
Hij is ook te koop (pre-order) bij NL Store (21,88 geen verzendkosten) CeeDeeVeeDee (21,37 €0,99 verz. kosten) Lapis (20,69 €2,50 verz. kosten) en Bruna (22,99 €1,95 verz. kosten)
SlingBlade
Zeer realistische en krachtige film. Juist het realisme in de film maakt het dat je het in een context kan zien van de "verborgen armoede" die zich ook in Nederland afspeelt. Het uitzichtloze en individuele bestaan van de hoofdpersoon is schrijnend. De manier waarop misbruik van haar onschuld en eerlijkheid wordt gemaakt is afgrijselijk. De neerwaartse spiraal en de opeenhoping van negatieviteit is bijna lachwekkend zo erg. Hele diepe, emotionele film.
Ben zelf erg benieuwd wat ik er na herziening van vind, aangezien ik hem de eerste keer niet al te indrukwekkend vond.
SlingBlade
Ik vraag me af welke betekenis je aan het woord indrukwekkend geeft.
Ik vraag me af welke betekenis je aan het woord indrukwekkend geeft.
Me too. Dat vraag ik me ook ten zeerste af.
Jordy
Ja, zucht, iedereen die hier niet diep van onder de indruk was, en er een paar keer per week van wakker ligt, is een gevoelloos mensch
Pierre1
Mwah Kappeuter, je kan 'm ook serieus nemen, ben het wel eens met Jordy z'n stelling, als je hier niet diep van onder de indruk was ben je inderdaad een gevoelloos mens.
Precies, lees zijn reactie een paar pagina's terug maar na....
Wat er in de film gebeurt is verschrikkelijk, erg en indrukwekkend. Maar een film over een indrukwekkend onderwerp is niet automatisch zelf ook indrukwekkend... het deed me niet zo heel veel. Maar goed ik kan begrijpen dat dit een film is die het voor anderen wél doet.
Dit dus...
Pierre1
Helaas Jordy, de Lilja 4-Ever test heeft uitgewezen dat u een gevoelloos mens bent

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix