• 9.379.104 stemmen

Releasedatum: 22 april 2010

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot The Crazies

"Fear Thy Neighbor"

De bewoners van een klein plaatsje in Kansas krijgen te maken met een vervuiling van hun watervoorziening. Het water blijkt te zijn besmet door een mysterieus gif, dat is vrijgekomen na een vliegtuigcrash vlakbij het plaatsje. Langzaamaan beginnen de inwoners gestoord te worden...

avatar van Q Jones

Q Jones

andrehoek schreef:

Niet heel goed, maar zeker ook niet heel slecht.

De film is niet orgineel, zit vol clichés en is mede daarom ook behoorlijk voorspelbaar.

De film blijft overeind, omdat het visuele gedeelte goed overkomt en ondanks het vergezochte item is van "over de top" geen sprake. Acteurs zijn goed gecast en het tempo van de film is best lekker. Moet er wel aan toevoegen dat de film geen minuut langer had moeten duren.

Detail:1 Cliché blijkt echter niet te kloppen, de terugkeer van de burgemeester...

Volgende week Iron Man 2, zal die beter zijn deel1...?

Ja als dze film langer had geduurd dan was ik weg gestapt maar ondanks gewoon een vermakelijke film komt ook vooral door Olyphant die de film echt red. Zonder hem had ik de film zeker een ster lager gegeven

avatar van rep_robert

Na een aantal positieve verhalen te hebben gehoord verheugde ik me heel erg op the Crazies. Helaas maakt de film het maar gedeeltelijk waar.

Laat ik beginnen met de sfeerschepping in de film, die is vooral in het begin heerlijk. Weirde acties van mensen in de film maken het echt een vreemd genot om naar te kijken. Vooral dat gedoe met die vrouw op dat fietsje was heerlijk. Ook de cast krijgt een eervolle vermelding, waar ik me vaak stoor aan slecht acteerwerk in horror flicks was dit hier niet zo, op wat ongeloofwaardige acties(kom ik zo op terug) na kon ik ze niet op slecht acteerwerk betrappen.

Ook het horrorelement is vooral in het begin van de film goed, het is lekker donker en er zitten een paar zenuwslopende momentjes in en een paar goede schrikmomenten.

Verder een paar standaardmomentjes die je veel in horrorfilms vindt,(hoofdrolspelers die constant precies op het nippertje gered worden, je kan precies zien aankomen waar en wanneer).

Helaas niet zo'n goede film als dat ik had gehoopt, daarvoor was het hier en daar toch net even te standaard. Maar dankzij het sterke eerste deel van de film en de leuke sfeer,mooie plattelands dorpje setting, geinige soundtrack en een paar leuke schrikeffecten heb ik me toch nog wel aardig kunnen vermaken.

Twijfel tussen een 2,5 en een 3... kom hier later nog op terug.

edit: 2,5*

avatar van Possessed

Possessed

rep_robert schreef:

Helaas verandert de film op een gegeven moment meer in een simplistisch actiefilmpje, de spanning verdwijnt, het verhaal wordt te duidelijk uitgelegd(ik zou het liever mysterieus houden, laat de verbeelding z'n werk doen zou ik zeggen) en er gebeurt niet zoveel noemenswaardigs. Helaas gaan de personages wat mij betreft ook onlogische dingen doen. Zoals het lopen en rijden midden op de weg, lekker onopvallend Of aan het einde als de 2 hoofdrolspelers midden in het restaurant voor grote ramen gaan zitten en de sherriff(Timothy Olyphant) 2x zijn vrouw(Radha Mitchell) alleen laat. Dit is wat mij betreft gewoon vragen om problemen, die er logischerwijs ook komen. Verder een paar standaardmomentjes die je veel in horrorfilms vindt, kon me daar echter niet aan irriteren. Helaas is het verhaal ook niet heel sterk uitgewerkt, toch raar dat de media zo'n gigantische ramp toch kan verdoezelen met een "chemische fabriek die ontploft is". Normaal gesproken komt de media overal achter, maar hier kan een hele legermacht naar een dorpje paraderen zonder dat ook maar 1 iemand het doorheeft. Laat ze eerst maar is bewijzen dat er een chemische fabriek stond of zo. Ach het lijkt misschien een groot kritiekpunt, het was echter een klein minpuntje.

Helaas niet zo'n goede film als dat ik had gehoopt, maar dankzij het sterke eerste deel van de film en de leuke sfeer,mooie plattelands dorpje setting, geinige soundtrack en een paar leuke schrikeffecten heb ik me toch nog wel aardig kunnen vermaken.

Twijfel tussen een 2,5 en een 3... kom hier later nog op terug.

nou, dat lopen/rijden over een open weg vond ik niet zo gek.. ze zouden en moesten wegkomen uit het plaatsje en er was zoals gezegd geen andere weg.... maar dat in het restaurant viel mij ook wel op ja..maargoed, het is zo`n standaard zombie/horrorverhaal.. in dat soort films doen hoofdrolspelers wel vaker een beetje dom! vond het wel een leuke film, maar niet meer dan dat. 3*

Possessed schreef:

Juist niet, ik zou gewoon aan de zijkant van de weg in de bosjes of in de velden lopen. Waar je beschut bent, valt toch een stuk minder op dan midden op de weg. Het leger kwam hier en daar natuurlijk ook erg amateuristisch over, want ze zouden hier gewoon gestraft voor moeten worden.

p.s. heb m'n originele bericht wat aangepast, dus jou quote klopt niet meer helemaal

avatar van AchmedATM

AchmedATM

Ze waren ook amateuristisch, toen ze die ene soldaat hadden gevangen, bleek het ook maar een jonge gozer te zijn. Ze wisten ook niet eens waarom of waar ze waren. Dus zo voorbereid konden ze ook niet zijn

avatar van rep_robert

Inderdaad erg raar, ze wisten niet waarvoor ze kwamen. Maar knalden wel zo even 1,2,3 allemaal (onschuldige, maar wel besmette) mensen neer. Beetje tegenstrijdig...ook de chaos die ontstond door die auto die door de barricades 1 knalde getuigde een beetje van amateurisme bij het leger.

Sjoerdow

Ik vind dat mensen hun lage waardering wat beter moeten onderbouwen op deze pagina.

Sinds wanneer struikelt iedereen over dingen die in alle andere horrorflicks ook gebeuren?

Het over de weg lopen kan ook gezien worden als verstandig. Die wegen zijn ontiegelijk lang en je ziet een hummer van mijlen ver aan komen. Tijd zat om de bosjes ongezien in te duiken.

Wat betreft die auto die door de barricade heenknalt; Er is hier sprake van een missie die in veel spoed uitgevoerd moet worden. Daarbij gaat het één en ander mis. Vind ik niet erg storend ofzo.

En militairen in Afganistan hebben de helft van de tijd ook geen flauw idee wat ze moeten doen, maar als hun de opdracht gegeven word een paar burgers neer te maaien, dan doen ze dat ook.

Ik noem even wat positieve punten: De omgeving word mooi in beeld gebracht, acteerwerk is degelijk, al vond ik Radha Mitchell niet écht overtuigen. En het tempo zit er lekker in; nog voordat de hoofdpersoon voorgesteld word, stampt Rory het honkbalveld op met zijn jachtgeweer, om vervolgens genadeloos een kogel in de kop te ontvangen.

Ook de besmette mensen lieten (vooral in het begin) akelige trekjes zien. Jammer dat dit niet echt voortgezet word in de film (net zoals de spanning). En inderdaad word het niveau lager op de helft.

Toch heb ik me lekker vermaakt, al was het einde minder.

Een 6 vind ik te laag, en een 8 te hoog, dus ga ik voor een 7

avatar van rep_robert

Je hebt me zelf ook horen vloeken tijdens de film de hele tijd Sjoerd, dus je weet wel dat ik me er wel oprecht aan heb geërgerd

En toch, dat die militairen zo onnozel zijn? Beetje droog hoor...die militair was zo'n dikke pussy... deze militair wist niet eens waar(welke staat) ie gedropt werd en wat hij daar deed. Ik denk dat militairen in Afghanistan dit wel weten hoor. Ook dat met die barricade vind ik gewoon slecht, je hoort al een paar tiental seconden via de radio dat er een auto aan komt rijden. Er wordt helemaal niets aan gedaan, ook de manier waarop dat hek wordt doorgebroken door die mensen is heel erg simpel. Daar hadden ze geen autootje voor nodig
En over dat over de weg lopen, het gaat niet alleen om auto's die je zou kunnen tegenkomen. Zoals al verder duidelijk wordt gemaakt vliegen dr ook helicopters rond die met scherp schieten. Ook in dat geval is het niet meer dan logisch dat je op beschutte plekken rondloopt..

Maarja wie ben ik ook, misschien moet ik maar is meedoen in een horrorfilm

avatar van Theunissen

Het origineel heb ik volgens mij nog niet gezien maar deze remake was best te pruimen. In het begin dacht ik effen te maken hebben met een 13 in een dozijn film maar gelukkig bleek dit niet het geval. De film was niet eng maar ik vond hem wel boeiend en ook wel spannend. Gewoon een leuk tussendoortje om eens te zien.

rep_robert schreef:

Mja onterecht naar mijn mening.

Maar ga dan vooral Wolf Creek even herkijken.

O wee als die een hogere beoordeling van jou krijgt

avatar van FrisoBoei

FrisoBoei

Niet echt slecht maar het is een erg standaard filmpje.

Hij onderscheidt zich op geen enkele manier van andere zombie-films. Hij is niet saai maar ook niet echt boeiend.

Sjoerdow schreef:

Mja onterecht naar mijn mening.

Maar ga dan vooral Wolf Creek even herkijken.

O wee als die een hogere beoordeling van jou krijgt

Nja hij staat nu nog wel 1,5* hoger, maar moet inderdaad weer herzien worden
Sowieso vind ik niet dat je bij een gebrek in deze film naar andere films moet gaan wijzen onder het motto van: "het is niet goed, maar in die film ook niet".
Ik denk gewoon dat hier potentie veel meer in zit dan dat ze eruit halen, de film onderscheid zich totaal niet van andere films en is ook tamelijk voorspelbaar. We hadden het er zelf ook al over ja, we wisten precies wanneer de hoofdrolspelers gered zouden worden toen ze op het randje van de dood balanceerden(mortuarium, vrouw vastgeketend aan het bed en de head shot door het raam)
Gewoon niet verassend genoeg..

Sjoerdow schreef:

Ben ik volledig met je eens sjoerd. @rep_robert het kan nog veel erger kijk maar eens naar the final..zowiezo een draak van een film maar hoeveel ongeloofwaardigheden daar inzitten daar stoort het pas er zijn weinig horrorfilms die geen last hebben van ongeloofwaardigheden, en waarbij men zich weleens vaker achter het hoofd krabt; zijn die mensen echt zo dom? echter bij deze film is dat tot een minimum beperkt gebleven, en moet je ook opletten willen ze opvallen..tuurlijk hadden ze sommige dingen anders kunnen doen, maar dat is altijd en als je zo gaat kijken blijven er weinig van dit soort films over die geloofwaardig zijn. dit is gewoon een leuke popcornfilm voor op een zondagavondje..topvermaak van de bovenste plank. Geen ingenieus verhaal, niet altijd even logisch. maar dat hoeft ook niet.Typisch; de mensen gaan klagen dat er genoeg aan de verbeelding nagelaten moet worden wat betreft de oorzaak, en als dit gedaan wordt gaat daar weer over gezeken worden! (Lees de beoordelingen bij The children maar eens) de media had er gemakkelijke achter kunnen komen inderdaad. Maar dat is echt muggenziften. zo'n klein detail maakt de film er toch niet meteen slechter op? Als je door die kleine ongeloofwaardigheden heenkijkt houd je echt een film over die zorgt voor een avond topentertainment gewoon niet te veel nadenken, achterover leunen en genieten, anders is bijna geen een film meer leuk

Nja hij staat nu nog wel 1,5* hoger, maar moet inderdaad weer herzien worden
Gewoon niet verassend genoeg..

Mijn gedachtegang is gewoon heel simpel; Ik vind dat je een film afkraakt op basis van fouten die in 99% van de horrorfilms voorkomen.

Ik vind dat het niet in balans is wanneer je andere films er niet op afkraakt.

avatar van rep_robert

@El ralpho, the Final was dan ook niet om aan te zien, had die film 1,5* gegeven

@sjoerdow

Waarom erger je je hier er niet aan en bij A'L'Interieur wel(waar we ons ook samen hebben lopen ergeren)? Dan moet je ook consequent zijn als er niet logisch wordt gehandeld Er zijn genoeg horrorfilms waar geen domme handelingen of in mindere mate plaats vinden(zie mn top 10).

Kijk het is niet barslecht of zo, maar door al die standaardmomentjes stijgt deze film niet boven het gemiddelde uit en is het eigenlijk ook niet uniek of bijzonder t.o.v. andere horrorflicks.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Soms heb je van die films, die werkelijk nergens op slaan, waarvan het script voorspelbaar is en het verhaal onrealistisch, waarvan de special-effects nergens echt tot zijn recht komen, waarvan de cast het allemaal net niet is en waarvan je gewoon WEET dat het een mix is van allerlei andere films met 0,0 originaliteit en dan heb je toch met een goed gevoel gekeken.

The crazies is daar een van.

Leuk voor een keer, maar nee deze film is geen topper. Veel ste hoge rating, 2 sterren siert deze film en laat zien wat het is. Geen hele slechte film, maar wel onder het gemiddelde.

avatar van roelv

roelv

Vermakelijke film, niks bijzonders. Niet slecht. Niet geweldig goed. 3*

avatar van Waku

Waku

Leuk onderhoudend horror filmpje.

Alhoewel " The Crazies" nergens bloedstollend eng wordt en er nauwelijks schrikmomenten te ondekken zijn kijkt de film wel prettig weg. Af en toe wat gore maar niet overdreven.

In plaats van dode vlees etende zombies nu eens doorgedraaide levende.

El ralpho

@ rep robert je klaagt bij deze film over zaken die in een dusdanige minderheid zijn tov the final..daar was het echt storend, daar was het echt irritant. Bij deze film neigt het meer naar muggenziften vind ik wat jij doet.

avatar van fonzie96

fonzie96

kijkt opzich lekker weg,alleen ze hebben niet nagedacht over het feit dat hij (de sherrif) eigenlijk geinfecteerd moet zijn,hij krijgt een mes door zn hand en steekt het daarna bij zn aanvaller in dr keel,allebei bloeden ze lijkt me dan dat je dan ook dat virus krijgt,dacht echt nu word hij ook ziek,maar nee hoor.....weer zo n typisch open einde...

El ralpho schreef:

Nouja, kijk...hetis niet barslecht allemaal, wat het in the Final hier en daar wel is. Alleen al die standaardmomentjes zorgen er dus juist voor dat the Crazies zich niet of nauwelijks onderscheid van een boel andere standaard horrorflicks. Daar waar ik dit van tevoren wel had verwacht dat de film zich zou onderscheiden, een teleurstelling dus..

El ralpho

een film hoeft niet origineel te zijn om goed te zijn vind ik heel veel films zou ik dan slecht moeten vinden..je hoeft een film niet af te te keuren of heel veel minder te vinden omdat ''het al vaker gedaan is'' deze film steekt nergens boven de massa uit en dat maakt het geen topper inderdaad maar wel gewoon een bijzonder boeiende, vermakkelijke film waarbij ik me geen moment verveeld heb.

orgineel nee. maar wat boeit het?

als het maar leuk is! films zijn en blijven tenminste een vorm van ontspanning en entertainment dat heeft deze film zeker gebracht bij mij

Sjoerdow

Ach ik vind de film gewoon wel voldoende, ondanks een paar mindere dingen, die ik in alle horrorfilms zie.

A'L'Interieur daarentegen was meer een opeenstapeling van ongeloofwaardigheden. En dan ergert het gewoon meer.

avatar van rep_robert

Maar inmiddels wel een halfje in waarde gezakt

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Flinke tegenvaller.

Die epidemic horror flicks kan ik op zich best waarderen maar de fout die veel van dit soort films maken is om met die onzinnige U.S. Army intervention te komen. dat killt dit soort films altijd. Film begon visueel best aardig maar naarmate de film vordert wordt het steeds slechter. Verhaaltje is best aardig maar Eisner weet dit gewoon niet lang boeiend te houden. Na een slordige drie kwartier had ik het wel gezien. En dan die cast, die was natuurlijk ook erg dramatisch. Schrikeffecten zijn er niet (al waren er wel pogingen toe) en het gore gehalte was werkelijk bedroevend. Sfeer is er ook amper te vinden. Wat hou je dan over? Vrij weinig. Nee, vervelende horrorfilm, en er zijn vele betere counterparts.

avatar van extremezz

extremezz

Leuke film,zeker geen tegenvaller.

avatar van coenta010

coenta010

Snap niet dat deze film in de bios komt wat een b film ik vind hem nou niet echt een topper.ook erg voorspelbaar

Breck Eisner heeft toch wel wat beter werk geleverd

avatar van AchmedATM

AchmedATM

Ik vond de film wel zeer vermakelijk, alhoewel een scene mij zeker bij zal blijven voor de "Slechtste Scene 2010" contest.

Wanneer Tim na het doodschieten van de eerste crazy zijn excuses aan gaat bieden bij de weduwe; wordt hij gebitchslapped door die vrouw en ik was ervan overtuigt dat hij zou gaan lachen. Het zag er zo fake uit

avatar van Spetie

Misschien geen originele horrorfilm, maar wel eentje die mij anderhalf uur wist te vermaken. Het verloop van de film is vrij voorspelbaar en het acteerwerk is soms ook best matig, maar daarnaast bevat de film eeen aardige sfeer en wat goede schrikmomenten. Het verhaal blijft af en toe lekker vaag en gelukkig wordt er ook geen opheldering over alles gegeven, want dat soort overbodige informatie is iets wat een film als deze alleen maar zou verpesten. Er had misschien wat meer gore in gemogen, maar verder is het ook door de aardige vaart die de film heeft, wel een vermakelijk tussendoortje.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Ik vond het wel een lekkere Horror voor een vrijdag middag.

Paar aardige scenes, nergens saai wel uiteraard een beetje voorspelbaar.

Ik vond het wel apart hoe die deputy het nog blijkbaar een halve dag heeft kunnen volhouden om normaal te zijn nadat hij eerder op die dag bijna zijn vrienden had neergeschoten (zeker gezien hoe vlot het bij anderen heeft toegeslagen nadat ze eenmaal agresief begonnen te worden)

Uiteindelijk is dit zeker een aanrader voor mensen die van dit genre houden, en voor dergelijke slasher / horror achtige werkjes graag naar de bios gaan.