Genre: Horror / Drama
Releasedatum: 22 april 2010
Bekijk via CANAL+
Plot The Crazies
"Fear Thy Neighbor"
De bewoners van een klein plaatsje in Kansas krijgen te maken met een vervuiling van hun watervoorziening. Het water blijkt te zijn besmet door een mysterieus gif, dat is vrijgekomen na een vliegtuigcrash vlakbij het plaatsje. Langzaamaan beginnen de inwoners gestoord te worden...
David
Deardra Farnum
Bill Farnum
Nicholas Farnum
Gettho-
opzig een redelijke film..
het eind was alleen een beetje vaag.
vond het erg op een andere film lijken.
Ligt eraan hoe hoog je verwachtingen liggen. Ik zou er los geen 9 euro of zo voor betalen. Maar met een Pathé Unlimited kaart kan het altijd wel
AchmedATM
Is het de moeite om deze in de bioscoop te bekijken?
Hou je wel van zombie-achtige films, dan kan je deze wel gaan kijken. Af en toe is het acteerwerk erg slecht, maar er zitten wel wat WTF! momenten in.
Vascago
Vlot wegkijkend filmpje maar ik kon maar matig in de juiste sfeer komen. Dit kwam door de imo slechte soundtrack. Ook het acteerwerk hielp niet mee. Daarentegen zat er genoeg actie en een paar bloederige scenes in. Beetje een half om half werkje dus. Heb het origineel niet gezien, maar die is als ik het zo een beetje lees een pak slechter dus wat dat betreft doen ze dat goed hier. 3 sterren dan maar.
Revolt
Vanavond gekeken, omdat er geen goede plaatsen meer waren voor Green Zone. Ik was hem zoiezo van plan te gaan kijken, zo dus vervroegd
Naar wat ik had verwacht is deze film me heel goed bevallen. Het verhaal is mager, de cast is niet groots (Hoewel ik ze prima vond spelen), maar dat was van tevoren al bekend en dan is het gewoon kijken geblazen.
Ik had wat meer spannende scènes verwacht, en als je de trailer al een keer hebt gezien is de spanning die erin zit bijna helemaal wel bekend. Toch bleef de sfeer goed in de film zitten.
Een dikke voldoende, voor een prima film.
6,9/10
Jesse93
@Planet_of_death
Als je niet van Zombie films houd is het niet slim om ervoor naar de bios te gaan nee.
Testa-Rossa
Ik vond de 'crazies' zelf een beetje slecht uitgewerkt, eerst allemaal emotieloos zonder een spier te vertrekken, en dan later in het huis beginnen die weduwe en haar zoon opeens uit wraak te moorden schreeuwend en vol emotie... En als de crazies niet geloofwaardig zijn stort de film voor mij toch een beetje in elkaar.
Evengoed had de film een sterk begin, en de overdaad aan actie maakte de laatste helft ook wel te doen.
Ik zit te twijfelen tussen 2,5 en 3 sterren, als liefhebber van epidemie films toch maar het laatste.
DavyJones
Ik ging er heen met mij broetje voor ons plezier. Okay, we vonden de film matig, maar nog niet slecht te noemen. De film heeft onze avond niet naar de verkeerde kant geslingerd ..
Begin is inderdaad, vergeleken met mijn ervaring, redelijk goed opgezet. Later volgt er slappe hap en niet echt originele scenes. Beetje bij het einde gingen de ogen even wat beter focussen en de inhoud maakte alles weer een beetje smakelijker.
Ik houd ook wel van doomsday films (zombies, rampen, mensenbedreigingen), maar ik kom ondanks mijn ruime smaak voor films toch niet hoger dan een ..
Chainsaw
Erg aardige remake, ook beter dan het wat knullige origineel van Romero. Bijzonder is The Crazies in ieder geval niet te noemen, de film volgt gewoon het standaard stramien van de (hedendaagse) horrorfilm. Klein, bijna idyllisch stadje op het platteland, waar vervolgens langzaam maar zeker de hel losbreekt. En alle nodige taferelen passeren de revue; van de heldhaftige sheriff en zijn zwangere vrouw tot de burgemeester die niets wil geloven en verscheidene 'domme handelingen' van bepaalde karakters. Nee, voor vernieuwende of baanbrekende horror moet je dus absoluut niet bij The Crazies zijn. Voor vermaak kun je echter prima bij deze remake van Breck Eisner terecht.
Want wie door de clichés heen kan prikken, krijgt een best stijlvolle film. De film ziet er visueel prima verzorgd uit en de personages zoeken voor de verandering eens niet de irritatiegrens op. Sowieso blijft Timothy Olyphant ook een erg sympathiek acteur, zat al te wachten op een goede hoofdrol van 'm. Verder weet Eisner de spanning prima op te bouwen. Het was echter jammer dat de film vooral rust op de standaard 'boem, er staat iemand achter de deur' schrikmomenten. Slechts een paar keer stapte de film hier van af en die werkten mijn inziens ook het beste. Gezien de geluiden die werden gemaakt in de bioscoopstoel naast me werkten de schrikmomenten stuk voor stuk prima, maar het had wat mij betreft allemaal iets vindingrijker gemogen.
3 sterren.
l-d
film is erg cliche, maar niet super slecht. ondanks een aantal mindere momenten, toch redelijk mee vermaakt.
mayhemblik
Best wel een aardige film, zeker de eerste drie kwartier daarna werd het inderdaad wel wat gewoontjes en daarmee bedoel ik dat we dat al wel eens eerder hebben gezien.
Maar goed ik heb me best wel vermaakt.
mayhemblik
opzig een redelijke film..
het eind was alleen een beetje vaag.
vond het erg op een andere film lijken.
Het einde is afgekeken van het magistrale The Beyond van grootmeester Lucio Fulci alleen wat minder mooi uitgewerkt.
Jules15
Aardige film maar meer ook niet.
Af en toe was het toch weer wat humoristisch.
Toch heb ik me niet verveeld en waren de "slachtpartijen" best vermakelijk. Toch niet echt origineel vooral het eind was zeer slap.
wackerz
Ik ging met veel verwachtig naar deze film, hij is wel aardig maar niet zo heel goed. Ik vind het jammer, ze hadden er beter dingen mee kunnen doen met het concept.Jammer dat het einde een beetje afgekeken is.
Verder aardig voor op DVD of Blue Ray.
Sjurk
Onlangs in de bioscoop gezien en was wel ongeveer wat ik ervan verwacht had.. ik ging niet met al te hoge verwachtingen kijken (maar ik houd nu eenmaal van het zombie genre) en de film bleek ook niet al te geweldig te zijn....
Matige acteerprestaties.. de kills hadden wat vetter gemogen en het verhaal sprak me niet al te zeer aan... toch was de film niet slecht en makkelijk af te kijken.
zeker geen aanrader... maar voor liefhebbers van het genre is het wel te doen.
DragQueen
Een onderhoudende remake. die weliswaar niet altijd onvoorspelbaar is, maar toch de spanning weet vast te houden over zijn speelduur genomen. het acteerwerk is oke, met een prima rol van olyphant. 3 sterren.
JustMike
belachelijke bocht, nooit meer te zien deze crap. 0,5 ster.
WAT THE FACK!
Ruuwd
redelijke film om een keer te kijken, alleen het genre zou ik aanpassen.. Hij staat aangegeven als Horror/Drama maar ik vind het meer de kant opgaan van Thriller/Actie
al met al een aardige film alleen kun je veel van tevoren wel voorspellen
film88888
Trailer op groot scherm gezien in de cinema toen ik naar A Nightmare On Elm Street ging kijken, en nu even weer zitten kijken op youtube, en moet toegeven, de film ziet er meesterlijk uit.De trailer is toch al vet gemaakt met het liedje *Mad World* dat er in komt.
Jaja volgens mij wordt dit een horror met ballen.
canciser
Toch wel vermakelijk slecht. De actie was goed over the top en niet al te voorspelbaar. Leuk vermaak. 3.5*
Siem Shady
Jaja volgens mij wordt dit een horror met ballen.
Dan hebben ze je blij gemaakt met een dode mus kerel!
want het is in feite niet zo`n beste remake....
Halcyon
Tamme remake die niets brengt wat we nog niet gezien hebben. Een gemiste kans met andere woorden, want Romero's The Crazies uit '73 was anders wel remake-rijp. De zaken die verbeterd konden worden (plot en grafische horror) werden hier nauwelijks bijgeplamuurd. Op de scène met de cirkelzaag na dan, want die was geweldig in beeld gebracht. Voor het overige vermaakt de film net genoeg, maar de zwakke vertolkingen, de irritante achtergrondruis, het gebrek aan spanning en smeerlapperij en de onafgewerkte plot wegen zwaar op het eindresultaat. Kortom, overbodig in al zijn vormen.
El-royo
Aardige film maar meer ook niet. De trailer beloofde veel goeds, en het sterke begin voldeed ook wel aan mijn verwachtingen. Het mysterieuze sfeertje en bijvoorbeeld de scene met de combine en de brandstichting, erg sterk. Na een goed half uur werd het allemaal wat gewoontjes. Dingen die we al veel vaker gezien hebben en niks speciaals of vernieuwends. 3*
DonLeone
wat jammer zeg. dit begon zo veelbelovend, het eerste half uur was zo geniaal. maar de rest was saai en het einde cliché. 3 sterren en dat vind ik dan nog veel.
Th.
@DonLeone:
Hier voeg ik mij bij aan.. Einde was spannend en riep de nodige vraagtekens op, maar naarmate de film vorderde werd het saai en voorspelbaar. Al met al toch even lekker 1,5 uur filmpje gekeken..
SSeagal
Aardige zombieflick, de laatste tijd zijn er weer lekker veel zombiefilms, ze blijven heerlijk
Deze ***

Horrorfilm 'The Crazies' van Breck Eisner vanaf vandaag te zien op Netflix

De vijf beste films over een grootschalige virusuitbraak

Dawn of the Dead
Horror / Actie, 2004