• 9.376.802 stemmen

Releasedatum: 22 april 2010

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot The Crazies

"Fear Thy Neighbor"

De bewoners van een klein plaatsje in Kansas krijgen te maken met een vervuiling van hun watervoorziening. Het water blijkt te zijn besmet door een mysterieus gif, dat is vrijgekomen na een vliegtuigcrash vlakbij het plaatsje. Langzaamaan beginnen de inwoners gestoord te worden...

avatar van Jesse93

Jesse93

@interista2001

Dat kan ook nog ja , ik dacht meteen aan carriers omdat ik die laatst heb gezien

avatar van TimF

TimF

Veelbelovende film, misschien wel van Stephen King niveau!

avatar van Observator

Observator

Onderhond schreef:
Zeker niet als er een streek legerdwang doorgegooid wordt.

Vond ik juist wel een grappige draai aan het verhaal. Hoe het nationale belang plotseling de lokale problematiek binnendrong, zonder verder het totaalplaatje te kennen. Uitwerking was uiteindelijk helaas minder geslaagd.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Toen ik alle recencie's hier op deze site zag werd ik wel erg benieuwd naar deze film. Helaas viel hij me nogal tegen. Het gaat allemaal wel heel vlug en het wordt inderdaad (zoals ik al eerder las) een beetje afgeraffeld gebracht. De acteerprestatie's zijn van een redelijk niveau, maar het verhaaltje is flinterdun. Jammer, er had zoveel meer in kunnen zitten en wat heb ik deze zin toch al vaak gebruikt hier op deze site. 3 *

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Middelmatige horror. Echte opbouw zit er niet in en het verhaal is teveel volgens de ouderwetse formule. Weinig verrassing dus, wat jammer is want tussendoor zitten er wel een paar effectie horror-momenten in.

avatar van schram101

schram101

Hoewel de trailer me een best goede film deed verwachten, temperden deze weer na het zien van een groot deel van de reacties hier.

In de recensies die nu in de krant cq internet verschijnen doet hij het daarentegen weer best goed.

Ga het toch proberen denk ik.

avatar van Gettho-

Gettho-

ben benieuwd ga hem morgen zien.

de trailer deed me een beetje denken aan 28 days later en nog een andere film waar ik de naam van vergeten ben?

maar we zullen zien hij lijkt me wel leuk in ieder geval.

avatar van inge013

inge013

Saai, niet eng, voorspelbaar.

Waren maken ze weer eens een goeie horror?

avatar van johnrambo

johnrambo

De zoveelste "zombie" film die er de laatste jaren op het witte doek verschenen is. Deze brengt niets nieuws, maar scoort door een prima uitwerking en goed acteerwerk bij mij in ieder geval een dikke voldoende.

Een waardige toevoeging aan het uitgemolken genre.

avatar van H1905

H1905

Je schrikt niet omdat je weet wat er gaat gebeuren. Het is dus voorspelbaar...matige film

avatar van TimF

TimF

Begin was goed, de rest van de film minder: een kleine 3*. Dat Stephen King niveau neem ik hard terug!

avatar van Minority_Check

Minority_Check

ik had toch veel meer horror verwacht

er waren geen momenten waar er iets engs zou gebeuren

de ''crazies'' kwamen gewoon en dat was het

er was wel genoeg actie tot het einde maar zoals boven gezegd het is al vaker gebeurt

avatar van SylvaDucis

SylvaDucis

Honderd in één dozijn horror die uitpuilt van de clichés en ongeloofwaardige 'just in time to the rescue' momenten, alsmede belabberde plotwendingen en ongeloofwaardig acteerwerk.

Haalt het in geen eeuwen bij 28 Days/ Weeks Later.

Hooguit een vage komma in Het Grote Boek Der Horror Films

de ''crazies'' kwamen gewoon en dat was het

True

avatar van namingway24

namingway24

Erg matig, deze adaptatie van Romero's origineel, dat ik ook al niet zo geweldig vond.

De personages rennen van het ene naar het andere cliché scenario, en nooit werd het echt spannend. Ook was het vrij voorspelbaar wie het zou overleven en wie niet. Het maakte me ook niet echt uit, want ik vond niemand echt sympathiek.

De look van de film was wel goed; erg duister, en de makeup effects waren ook gewoon goed. Het begin was ook wel aardig, en Eisner bouwde wel meer spanning op dan Romero, die je in zijn origineel meteen in de chaos stortte.

Maar voor de rest was dit een erg matige film. De vergelijking met 28 Days/Weeks Later is al snel gemaakt, maar die zijn wel superieur, zelfs over Romero's matige origineel.

avatar van $pecial

$pecial

Hmm vrij middelmatige waarderingen hier... Ik keek er echt een hele lange tijd naar uit, maar mijn verwachtingen zijn toch flink verminderd. Maarja morgen toch maar eens bekijken in den bios voordat we weer het nachtleven weer in duiken

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Gemaakt door dezelfde regisseur als de avonturenfilm 'Sahara (2005)'.

Deze heb ik gezien op het BIFFF-Filmfestival. ( http://www.bifff.org )

'The Crazies' is een remake van de gelijknamige film uit 1973 van cult-regisseur George A. Romero, beter bekend om zijn vele Zombiefilms.

Ik vond dit een aangenaam wegkijkende Actiefilm die spijtig genoeg niet over de hele lijn wist te boeien, maar ook nergens verveelde. Als er geen 'crazy's' worden neergeschoten of op een andere wreedaardige wijze worden omgelegd, zijn er nog altijd de mooie beelden om je aan te vergapen met een bijbehorende sfeervolle soundtrack.

Je kan hem nog het best vergelijken met een Zombiefilm waarin de zombies werden vervang door gek geworden mensen die aan het moorden slaan. Zelfde principe, andere uitwerking, niets mis mee toch...?

Ik vond het spijtig dat er niet méér actiescènes in voorkwamen, want wat je daarin te zien krijgt is dik in orde. Ik wou meer van dat !!

Nog niet zo lang geleden heb ik een Z-Film gezien die ongeveer hetzelfde thema behandelde nl. 'Pandemic (2009)'. Op enkele details na (geen actie en geen gekken) gelijkaardig, alleen is deze 'The Crazies' honderd maal beter uitgewerkt dat het misbaksel dat 'Pandemic' was.

6,5/10.

Een vermakelijke mix van heftige actiescènes en sfeervolle beelden die aangenaam wegkijkt. Geen hoogvlieger maar degelijk gemaakt entertainment ! Die wil ik zeker herbekijken.

Filmsite: http://www.thecrazies-movie...

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Beter dan het origineel. En dat komt vooral omdat deze versie bewust elke vorm van serieux vermijdt. Waar Romero's origineel gewoon saai is, worden we hier getrakteerd op een verre van geweldig, maar bijzonder vermakelijke film. Het sfeertje en de setting zijn ideaal, beetje Stephen King sfeertje, en bepaalde gore-scènes mochten er best wezen. Vlotte film, die voor de horrorliefhebber gewoon genoeg fun te bieden heeft.

avatar van lechim

lechim

ik vond het een zeer vermakelijke film.

De spanning werd telkens goed opgebouwd en de schrikdingtjes waren goed.

De 'grove'-scenes waren ook goed gedaan!

Jammer dat het wel een beetje 'snel' ging..

avatar van Yehudit

Yehudit

Ik vond 'm op zich wel aardig. Niet spectaculair, maar sympathieke hoofdrolspelers (Timothy Olyphant is echt een LEUKE kerel, als acteur en om te zien), best redelijk verhaal en op zich kwamen er ook nog wel een paar schrik- en goremomenten in voor, hoewel een beetje light. Van mij mag het allemaal wel wat bruter en dieper, maar ik heb me niet verveeld. Ik vond het goed gedaan dat het leger kwam om de bevolking van het geïnfecteerde gebied echt "uit te roeien". Wel sterk, geeft de film een wat meer emotionele lading en zorgt voor verdieping, als je je een beetje probeert in te leven.

Duss. Twijfelde tussen 2,5 en 3, maar upgrade vanwege het goede acteerwerk.

avatar van Grunner

Grunner

Leuke film die lekker weg kijkt maar ook wel zijn voorspelbare momentjes heeft.

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Ik zet het bier en de popcorn alvast paraat Na 171 stemmen, zo'n gemiddelde en de recensies denk ik dat dit typisch zo'n filmpje is.

avatar van sebastiano70

sebastiano70

Goede film!!

De wanhoop om te overleven van de geinfecteerden en het leger kwam goed over in de film.

avatar van killer13

killer13

goede film,

ik had er toch iets meer van verwacht!

avatar van $pecial

$pecial

Tegenvaller

Ook jammer dat die trailers eigenlijk de helft van de film al goed verraden qua schrik scenes en je kon er zelfs het einde ervan afleiden. Je kan beter gewoon je ogen sluiten bij de meeste trailers als je die voor de film te zien krijgt.

Nu even naar The Crazies, ik keek er erg naar uit, maar achteraf worden deze verwachtingen niet waargemaakt.

Er wordt weinig nieuws gedaan, het is voorspelbaar, niet eng of heel erg spannend. Tevens is er weinig gore te vinden voor de echte liefhebbers, dus die komen hier ook amper aan hun trekken.

Wel was ik te spreken over het spel van Timothy Olyphant, die deed het erg goed als Sherrif. Verder was het acteerwerk wel oke, maar lange bij na niet het niveau van Olyphant.

Een aardige film, maar niet iets wat ik snel weer wil herzien.

2.5 *

avatar van snoeiV

snoeiV

Goed man, verveelt niet een moment knap om toch iets boeiends neer te zetten met een toch wat cliché verhaal

avatar van RickZ

RickZ

HorrorThriller met zombies, vlot en pittig verhaal met chicks, soms gore en bloederig.

Kijktip in dit genre: Evil Angel

avatar van El ralpho

El ralpho

We hebben het natuurlijk allang vaker gezien en beter 28 days later anyone en ook al doet deze film niks nieuws..wat hij doet doet hij goed! een film met zo nu en dan wat gore, flink wat suspense scenes, en een solide verhaalgoed dat de oorsprong van het virus eens een keer duidelijk werd verklaard een aantal scene's vond ik ook erg origineel gevonden.De scene van de wasstraat vond ik namelijk een van de hoogtepunten van de film. Sommige effecten verbaasden me nogal. zoals de explosie aan het einde. Had het allemaal niet verwacht en vandaar ook positief verrast.Wel jammer dat de film totaal niet eng is..

3,5

avatar van andrehoek

andrehoek

Niet heel goed, maar zeker ook niet heel slecht.

De film is niet orgineel, zit vol clichés en is mede daarom ook behoorlijk voorspelbaar.

De film blijft overeind, omdat het visuele gedeelte goed overkomt en ondanks het vergezochte item is van "over de top" geen sprake. Acteurs zijn goed gecast en het tempo van de film is best lekker. Moet er wel aan toevoegen dat de film geen minuut langer had moeten duren.

Detail:1 Cliché blijkt echter niet te kloppen, de terugkeer van de burgemeester...

Volgende week Iron Man 2, zal die beter zijn deel1...?

avatar van jade81

jade81

Ik vond de film erg tegenvallen.
Ik vond hem niet echt spannend. omdat je veel al ver van te voren zag aankomen, Weinig schrikmomenten.
Het verhaal werd gepompt in de 110 min.

Wat ik wel spannend vond, maar dat vind ik bij de meeste films waar dit in voorkomt, is dat als mensen met messen en in deze film de hooivork over de vloer gaan en dat nare geluid laten horen. Je weet dan dat er wat gaat komen....
Hiervan krijg ik meestal een kat en muis gevoel van.