- Home
Met onder meer: Jennifer Lawrence, Chris Pratt en Michael Sheen
Releasedatum: 22 december 2016
Bekijk via HBO Max
Plot Passengers
"There is a reason they woke up."
Op een routinereis door de ruimte naar een verre kolonie worden twee passagiers door een storing 90 jaar te vroeg ontwaakt uit hun hyperslaap. Jim (Chris Pratt) en Aurora (Jennifer Lawrence) zullen de rest van hun leven op het luxe ruimteschip moeten verblijven en al snel beginnen ze voor elkaar te vallen. De intense aantrekkingskracht tussen beiden valt niet te ontkennen, totdat ze erachter komen dat het ruimteschip in groot gevaar is. Met 5000 slapende passagiers op het spel kunnen alleen Jim en Aurora een ramp voorkomen.
Aurora Lane
Crew Member
Instructor (Hologram)
Best Friend
K. V.
Zonder verwachtingen deze film eens bekeken en vond het een prima film. Geen traditionele ruimtefilm (geen aliens), maar eerder een soort romantische ruimtefilm.
De film zag er wel erg goed uit en ondanks de beperkte cast, deden ze het wel prima.
Het einde vond ik wel iets minder, maar voor de rest een prima film. Vond het wel een aanrader.
Rosicky
Film die een uur lang een interessante richting op lijkt te gaan, maar daarna helaas doorschiet richting voorspelbaar kabaal. Krappe voldoende
Duke Nukem
- 1988 stemmen
Deze film eindelijk gezien, die stond al een tijdje op mijn te zien lijstje! En visueel is het inderdaad erg mooi, ik hou dan ook van space-films. Het spreekt namelijk erg tot de rijke verbeelding! Het verhaaltje is nogal mager en de hoofdrolspelers zijn vooral mooi, erg sterk acteren doen ze niet. Toch een leuke film voor een rustige filmavond. Alleen het einde met de actie en het vuur en het bijna-sterven-moment maar dan toch nog (wie had dat gedacht?) tot leven komen was er wat over en had voor mij niet gehoeven! Een zoetsappig en voorspelbaar einde, ik hou meer van psychologische diepgang en de setting van twee mensen die alleen op een ruimteschip in de ruimte zweven is toch de perfecte setting voor een psychologische thriller. Maar dat had deze film dus niet voor ogen, gewoon een "feel good" einde, ah dat mag ook wel eens natuurlijk!
Persoonlijk had ik het iets leuker gevonden als het niet goed was afgelopen. Om de bijrolfiguur voor dezelfde keus te zetten als de hoofdrolspeler. Maar dat ben ik. En zoals ik al schreef, ik kan best leven met de manier waarop het tot een einde werd gebracht.
Daar ben ik het dus volledig met eens, dat was een veel beter einde geweest!
Patrice8
Dat wat je aankaart is juist precies wat ik bedoel
Alleen heb jij het wellicht iets beter verwoord en deel ik je mening ook.
De diepgaande boodschap is in deze film niet direct duidelijk. Maar die zit er wel.
Het is maar wat waar iemand net van houdt; direct een heldere duidelijke boodschap of dat je hierdoor weer ‘verder’ moet gaat nadenken. Wat uiteraard ook weer een kwestie van smaak is!
Ps wel leuk dat je de moeite hebt genomen om je mening te geven nav de post.
Goeie film waarin een man 90 jaar te vroeg ontwaakt uit zijn hyperslaap tijdens een ruimtereis van 120 jaar. Op zich niet het meest originele gegeven, maar het is goed gevonden als hij besluit een andere passagier wakker te maken. De film kijkt gemakkelijk weg, het ruimteschip ziet er stijlvol uit en Chris Pratt en Jennifer Lawrence zijn prima gecast samen.
Guines
Mede door de trailer ( zelden zo een slechte trailer gezien voor een 'blockbuster' ) verwachtte ik hier een afschuwelijke film maar dit viel me reuze mee. Plot is simpel maar maar 'best' amusant ( zeg nou zelf, een cast away in space klinkt best leuk ) maar naarmate de film vorderde viel de film in de ene na de andere cliché om vervolgens af te sluiten in zowat de meest veilige oplossing die mogelijk was. Leuk maar ook niet meer dan dat.
LOTR-lover
Het verhaal op zich is boeiend, en zowel Chris Pratt als Jennifer Lawrence staan op m'n lijstje van favoriete acteurs & actrices. Hoewel ik dit niet de beste film van beiden vind, weet 't de aandacht van de kijker wel vast te houden. Ondanks het feit dat ik het einde graag anders had gezien, en ik de cameo van Laurence Fishburne redelijk onnodig vond, krijgt de film toch een prima voldoende wat mij betreft.
7/10 (IMDB)
Een romantische film in een SF-setting. Het verhaal heeft niet veel om het lijf, maar doordat er weinig personages zijn en de setting best wel mooi gedaan is, wordt het beter dan dit had mogen zijn. Ook de muziek is passend en een ethisch vraagstuk er achter zodat het meer is dan 2 geliefden. Het lokt volgens mij ook 'verkeerde' kijkers die hier een horror, thriller, SF of avonturenfilm van verwachten. Pure romantiek met een verhaal volgens het boekje, maar gelukkig in een andere jasje gegoten.
Roger Thornhill
Wat een leuke film... In het begin is dit minder SF dan een rom-com "with a difference" (en daardoor eigenlijk niet zo héél com omdat de mogelijkheid van Aurora's ontdekking steeds als het zwaard van Damocles boven Jims hoofd hangt), en het is moeilijk om een geschikter iemand dan Chris Pratt voor de mannelijke hoofdrol te bedenken, met zijn immer verwonderde oogopslag en zijn bereidheid om in elke netelige situatie zijn beste beentje voor te zetten. De visuals zijn perfect (de "slingshot" langs de planeet Arcturus!) en blijven dat ook tijdens het laatste halve uur, wanneer de film een beetje wegzakt in de meer traditionele en minder interessante SF-actie, hoewel de coda dan wel weer erg leuk is. Al met al toch een boeiende film die ondanks z'n beperkte cast de hele speelduur door bekijkenswaardig blijft – maar was het eigenlijk niet nog veel leuker geweest als Jennifer Lawrence niet alleen mooi maar ook nog eens de technisch aangelegde van het duo was geweest?
frolunda
Ik hou wel van films waar maar een paar acteurs in zitten en dan zeker in het Science-fiction genre.Goede voorbeelden daarvan zijn de laatste jaren Moon en Locke en dat geldt in iets mindere mate ook voor Passengers.Al waren het nu niet direct de acteurs die hier de meeste indruk maakten,al deden Pratt, Lawrence en vooral ook Sheen het zeker niet slecht,het was vooral het visuele aspect van de film dat erg goed verzorgd was.De beelden van het ruimteschip,zowel van binnen als van buiten zagen er prachtig uit en ook de overige camera shots waren van hoog niveau.Een compliment voor de art direction en de fotografie afdeling.
Het verhaal was minder verrassend maar gezien de mogelijkheden met zo'n beperkte cast vond ik het toch meer dan de moeite waard.Zelfs met het vrij voorspelbare einde had ik hier niet zoveel moeite.
Ook Morten Tyldum bewijst opnieuw een van de meest belovende regisseurs van het moment te zijn.
Passengers is dan ook,zeker voor de liefhebbers van het genre een aanrader te noemen.
Goed.
Melksnor
prachtige film
flashback bar en barman van the shining?
origineel verhaal
prachtig verfilmd !!
kortste rol andy garcia ooit !!
Nu je het zegt ! The captain op het eind lol ? ik dacht de 1e keer nog, je moet wel uitstraling hebben om nog ff als kapitein in beeld te komen. Garcia haha jaja.. Pas nog een pluim gegeven bij te godfather deel 3.
Film herzien 3e of 4e keer.. blijf bij die 4* .. 1,5 uur was echt waanzinnig.. Hou ervan, wat een heerlijk consept ! Einde was iets over te top.. Desalniettemin toppert !!
Remco Jansen
Zeer verrassende,vermakelijke,en interessante film,omdat er in heel de film continu raadsels verborgen zitten,of indirecte hints, waarschijnlijk moet je als je een oppervlakkige kijker bent,de film meermaals kijken,om te zien wat ik zag,het hielp ook wel mee dat de beeldschone Jeniffer Lawrence er in mee deed,wat een heerlijke vrouw en actrice.
Wat mij betreft dus de maximale score; 5.0
Een simpelweg geweldige film als je de clou's en indirecte hints allemaal begrijpt tenminste.
jippie2010
Aardig, als je het allemaal niet te serieus wil nemen tenminste.
Het komt niet in de buurt van de films waar ze het verhaal hebben gejat. Maar toch kijkt het geheel lekker weg, meer een feel-good movie. Voldoende: *3.0
Film Fan
Werkelijk een fantastische film die gaat om drie acteurs waarvan 1 android. De aankleding van de film is geweldig, vooral de details (oa trillen van de ramen bij de cryopods), en de muziek past er perfect bij (Thomas Newman). Dit is een film om meerdere keren te zien al was het alleen al om de sfeer op te snuiven. Een echte SiFi aanrader.
martijn011
- 2034 berichten
Mooie Science-fiction film van Tyldum.
De nadruk in deze film ligt echter niet op het science-fiction gebeuren maar vooral op de romance tussen Pratt en Lawrence. Gelukkig vormen deze twee een uitstekend koppel zodat deze film prima vermaak biedt.
De aanwezigheid van Michael Sheen was ook een pluspunt, de kleine rol van Fishburne had iedereen in kunnen vullen, dat stelde niks voor.
Ook het verhaal is uitermate interessant. De ontdekkingstocht van het ruimteschip door Pratt is erg leuk weergegeven. Wanneer ook Lawrence ontwaakt kakt het creatieve van het eerste gedeelte van de film een stuk in, zodat we eigenlijk een love-story in de ruimte te zien krijgen.
Ook al is dit prima gedaan, naar mijn idee had er misschien nog wat meer uit het verhaal gehaald kunnen worden. Helaas is het einde zo ingevuld dat er een halfje van mijn score afgehaald wordt.
3.5* blijven over.
kissyfur
Ik wou schrijven: bijna, maar het is toch best wel een stuk verwijderd van de goede film.
Categorisering is niet sciencefiction/avontuur maar romantiek. OK, de setting is dan wel in de ruimte maar sshhht.... het is allemaal één grote metafoor. Alles staat in dienst van de relatie tussen de twee hoofdrolspelers. Wel een beetje jammer dat het plot af en toe een beetje te lijden had onder die niet al te subtiele tweede laag.
Kan me zo voorstellen dat als een pril (hetero?j stelletje dit zou kijken ze beiden plezier zouden hebben, maar zij iets meer dan hij.
Voor de rest wel mooie plaatjes, wel oké acteerwerk, maar eigenlijk weinig dat de middelmaat ontstijgt. Zo, en nu ga ik googelen of Sony/Colombia eigenlijk altijd middelmatige films leveren, want ik heb zo’n vermoeden.
Shadowed
Onverwacht goed.
Vooraf geen al te hoge verwachtingen gekregen, maar aangezien hij binnenkort van Netflix afgaat toch maar opgezet, en ik was uiteindelijk toch wel verrast door het uiteindelijke resultaat. Hier kwam ik erg makkelijk, vlot en goed doorheen namelijk.
Pratt speelt eindelijk een goede rol, en de goede keuze om hem dit keer niet al te komisch te maken zodat er van hem meer ruimte is voor serieus acteerwerk. Dat helpt, behoorlijk zelfs, want hier kon ik makkelijker met hem meeleven dan in bijvoorbeeld Guardians of the Galaxy of Jurassic World .
Lawrence doet het ook goed, soms valt haar drama wat door de mand, zeker in het begin. Maar als ze eenmaal begint op te warmen, is ze stukken beter. Maar wie voor mij toch wel het meeste indruk maakt is Sheen als de robo-barman. Leuke verwijzing naar The Shining trouwens.
Maar deze film heeft meer films als inspiratie gebruikt, (Hamsterwiel uit 2001: A Space Odyssey !). En deze werken allemaal eigenlijk ook gewoon goed. Visueel zijn de designs ook gaaf, en het schip daarmee dus ook. Echt heel gaaf trouwens, perfect vormgegeven.
Veel spanning zit er niet in, maar de romantiek werkt wel degelijk. Een echte snaar raakt het nergens, maar het is best leuk om zo te volgen. Vooral de situatie en omgeving helpt daarbij toch wel behoorlijk goed. Genoeg creativiteit daarin dus. Het helpt er dan ook nog bij dat dit een typisch wat-had-ik-gedaan verhaaltje heeft.
Het enige wat de film dan eigenlijk niet goed doet, is de voorspelbare slotfase. Als Pratt nog was gestorven, had dit meer impact gehad. Maar dit is vooral voorspelbaar, en voelt ook raar aan, aangezien de rest van de film totaal niet op spanning inging.
Dit was uiteindelijk een erg plezierig filmpje, misschien toch wel degelijk 1 van de betere Sci-Fi films van 2016.
des1
Met een ruimteschip zo groot als een stad 120 jaar onderweg zijn op halve lichtsnelheid, en dan niet verwachten dat je wat ruimtestof en puin tegenkomt... yeah, right. Dat maakt ook het fysiek interstellair onderweg zijn zo'n hachelijke zaak. Beetje een draak deze film. Vooruit magere 2,5 ster.
eRCee
- 1979 stemmen
Men had Gravity er direct na geprogrammeerd en het kwaliteitsverschil op visueel vlak was nogal groot. Niettemin is de bling-bling van Passengers ook niet vervelend om naar te kijken, om over Lawrence nog maar te zwijgen. Het eerste stuk van de film is op narratief vlak verder prima maar het gaat mis als Gus zijn intrede doet; wat een stompzinnige rol. Alle creativiteit is daarna op en het standaard Amerikaanse liefdesverhaaltje ontrolt zich volgens de geijkte patronen. Net te doen voor een luie vrijdagavond.
Mickey b
Mooi SF verhaal met een lovestory en een moreel dilemma. Genoten van film en setting. Alleen korte rol van Gus leek mij overbodig. Voor de rest mooie vertolking. Hou van dit genre .
Ste*
- 2073 berichten
Echt een heel leuke film.
Dit soort dingen ligt wel echt in mijn straatje. Dat schip alleen al! Geweldig om te zien, ik werd eigenlijk bijna jaloers op de personages. Ik zag mezelf daar wel een aantal jaar leven (oke, wel met een leuk heerschap om me gezelschap te houden). Erg leuk vormgegeven allemaal, en hoewel er het eerste uur natuurlijk op zich niet zo heel veel gebeurt kijkt het wel heerlijk weg.
Voor mij had dat laatste rampstuk met het repareren en falen van het schip dan ook niet per se gehoeven. Snap wel dat de film er nog enigszins actie/sf van wilde maken, maar voor mij had het ook best alleen mogen gaan over Aurora en Jim en hun leven en dilemma's op het schip. Had ook eigenlijk wel een scene verwacht waarin je ziet dat ze oud zijn, maar die richting ging de film uiteindelijk niet op, dat was misschien ook weer iets te tacky of cliché geweest (hoewel de bijna-dood van Jim dat op zich ook was).
Hoe dan ook, blijft een erg vermakelijke film met indrukwekkend gemaakte scènes (zoals dat stuk in het zwembad tijdens het verlies van de zwaartekracht). Het 'morele dilemma' heeft uiteindelijk misschien niet voldoende impact, en op zichzelf is alles ook niet superorigineel, maar het kijkplezier maakt alles meer dan goed.
N00dles
Lijkt me wel chill, een beetje in je eentje gratis je tijd kunnen doorbrengen op een all-you-can-eat/drink/do-ruimteschip. Het deel waarbij ze zichzelf lekker vermaken met oa dinner dates, bezoekjes aan de bar en hun suite zijn dan ook satisfying om te zien. De twee hoofdpersonen zijn ook leuk om te zien en doen het verder prima.
Natuurlijk is Aurora doen ontwaken uit haar cryoslaap moreel ontzettend fout, maar daar wordt niet al te moeilijk over gedaan; ook al is Aurora haar leven afgepakt, ze vindt het vást wel weer in haar hart om Jim te vergeven. Jim is immers een knappe en gevoelige jongen en gewoon eenzaam (en geil). Zelfs de kapitein kan er begrip voor opbrengen, want ja, een verdrinkende man trekt altijd iemand mee. Moet kunnen dus, toch? Als jij het zegt, Hollywood.
Los daarvan was het wel gewoon een vermakelijke film. Het laatste deel met al die 'spannende' en dramatische actie had van mij niet gehoeven; een wat filosofischere insteek en meer gemijmer over de zin(loosheid) van het leven had ik prima gevonden.
Don Homer
Interessante film. Regisseur durft het aan om lange tijd de kijker het gevoel van totale eenzaamheid die hoofdpersoon voelt over te brengen op de kijker. Wat Jim doet is ethisch natuurlijk niet goed, maar wat zou jij doen? Het interessante is dat als hij het niet had gedaan, alle 5000 bemanningsleden waren gestorven (inclusief Jim en Aurora). Maar dat is natuurlijk wel achteraf.
Verder ziet 'Passengers' er best mooi uit, mooie setting en goede special effects en de actie is ook prima. Jennifer Lawrence ziet er ook goed uit
Lovelyboy
Viel me nog niet eens heel erg tegen.
Best oké filmpje dat heel veilig binnen de lijntjes kleurt qua opbouw en genre indeling. Een drama is het niet bepaald te noemen, daar is de aankoop mij te jolig voor met Pratt die zich probeert te vermaken. Broodnodig is wel de omschakeling qua dynamiek tussen de twee met op het einde de nodige spanning en opoffering voor het groter geheel. Zoals tagline wellicht al suggereert, mogelijk diepere gedachten met dingen die vanwege een reden gebeuren gebeuren/lotsbestemming.
Het ziet er allemaal meer dan prima uit, ook de CGI, altijd leuk om Jennifer Lawrence te mogen zien en Pratt is voor zijn doen redelijk sober. Sheen ook grappig. Alle voorspelbaarheid daar gelaten, tevens alle kenmerken en paralelen met Moon, 2001 ASO, Life en zo'n beetje ieder andere ruimte film, is Passengers best te pruimen voor een keer.
Fisico
Toch wel een vrij degelijke SF die wat in de lijn ligt van pakweg Gravity (2013). De film kabbelt rustig door en evolueert naar een romantische film, hoewel dit niet per se de overhand neemt. Wel is de film ingetogen en werpt ze het morele dilemma op of Jim het recht had Aurora te doen ontwaken. Moeilijk gegeven als je er zelf niet mee te maken hebt. De eenzaamheid moet verschrikkelijk geweest zijn. De echte reden van het foute proces wordt nooit verklaard.
Naast het dilemma eveneens de wijsheid dat het leven is wat je er zelf van maakt. Het is aan het individu om dit zelf in te vullen. Misschien wat melig, maar het werkt wel hier. Hier en daar ook mooie ruimtebeelden, zeker van die ster die rakelings werd gepasseerd. Misschien mochten er nog zo een paar beelden in de film zitten.
De reddingsoperatie zelf was het zwakste van de film. Rommelig en vluchtig. Weinig realistisch en men weet precies hoe men het moet oplossen en waar ze moeten zijn. Vreemd ook dat er na 90 jaar geen nakomelingen lijken te zijn, hoewel ook dit een mooi moreel dilemma is, want ook zij zullen de planeet nooit bereiken.
Captain Pervert
Toen ik hoorde van Passengers had ik hoge verwachtingen maar door één of andere afzeik-review heb ik hem vijf jaar genegeerd.
Toevallig was hij deze week op TV, en viel er toevallig na één minuut in. Met zéér getemperde verwachtingen bleef ik kijken en verhip, het is een verdomd onderhoudende film.
Er zit van alles in: scifi, romantiek, humor, actie, spanning en sensatie. Een mooie mix. Pratt en Lawrence doen het uitstekend.
Wel een aparte bijrol van Andy Garcia, die (met baard) op het laatst iets van 5 seconden in beeld is.
Puntje van kriek is de overdaad aan 'computer voice over omroepstem' die de hele tijd precies vertelt wat er speelt.
3,5 sterren
Black Math
Een onderhoudende SF film. Het schip ziet er fraai ontworpen uit; af en toe ook leuke effecten, zoals hoe het water in het zwembad zich gedraagt op momenten dat de gravitatie uitvalt. Het plot heeft verder ook een interessant uitgangspunt, de uitwerking is verder wel volgens het boekje. Het is niet moeilijk te voorspellen wat er grofweg gaat gebeuren: het komt natuurlijk uit dat hij haar wakker gemaakt heeft, waardoor ze zich van hem afkeert, en natuurlijk gebeurt er iets waardoor hij zich kan rehabiliteren tegenover haar. Desondanks weet het te boeien en in combinatie met de mooie designs kom ik op 3,5* uit.
grandpa
Vanmiddag nog eens gekeken, krijgt er een * bij. Visueel een pareltje om naar te kijken .
BBarbie
De vormgeving is prachtig, het verhaal een stuk minder. Dat komt waarschijnlijk omdat dit soort “eeuwigdurende” ruimtereizen mij niet echt interesseren. Dat ik toch gekeken heb, heeft te maken met de aanwezigheid van Jennifer Lawrence. Ze deed het wel aardig, net als haar counterpart Chris Pratt. Wat mij betreft had de romantische relatie best wat meer uitgediept mogen worden, want intermenselijke relaties vind ik veel leuker dan al dat hightech gedoe.
sportfan27
Sciencefiction voor vrouwen.
Visueel best aardig maar met een flinterdun en voorspelbaar liefdes verhaaltje van het niveau "Goede tijden, Slechte tijden" inc lekkere hunk Pratt. Wat Fishburne in deze film te zoeken had is mij een raadsel.
Slappe hap...
2**

Netflix verwijdert binnenkort de sciencefictionfilm 'Passengers' met Jennifer Lawrence

Netflix voegt binnenkort tientallen titels toe, dit zijn de best beoordeelde

Jennifer Lawrence heeft spijt van grote rol, Keanu Reeves terug als John Wick in serie | MovieMeter Recap

Adele adviseerde Jennifer Lawrence om rol in 'Passengers' af te wijzen: 'Had moeten luisteren'

Hacksaw Ridge

Mong-ta-joo
Thriller, 2013

Nocturnal Animals
Thriller, 2016
androidasteroidisolatieruimtevaartuigshowerautomationhibernation zwembadruimterobotspace stationlyinggravity trapped in spaceshockingmalfunction 3dcryonicsproprietaryfusion reactor