Earth (2007)
Met onder meer: Patrick Stewart
Gesproken taal: Engels en Portugees
Releasedatum: 29 november 2007
Plot Earth
"The remarkable story of three families."
In de documentaire "Earth" wordt een tocht van Noordpool naar Zuidpool gemaakt en benadrukt daarbij de strijd om te overleven. "Earth" confronteert ons door middel van indrukwekkende beelden en landschappen, uitgelicht door een oogverblindende zon, met de harde realiteit van het leven op onze planeet. De documentaire volgt hiertoe een ijsberenfamilie, een kudde olifanten en twee bultrug walvissen in hun vaste leefomgeving en toont de invloed van seizoenswisselingen daarop. Het wordt duidelijk hoe de opwarming van de aarde de overlevingskansen van vele diersoorten bedreigt. Het lukt de makers om in gebieden te filmen waar nog nooit eerder filmopnames zijn gemaakt.
Marcellus
Als je hier al ondersteboven van bent dan is de serie wel helemaal een spektakel.
pampie
Ongelofelijk dat mensen hierdoor nog een moment van besef hebben.
hahaha. dit is nog wel je beste opmerking NATUURlijk
maarre hij is geweldig, prachtig, adembenemend. en zo kan ik nog wel ff doorgaan.
helleke
Deze film is een compilatie van de 4 dvd's die de serie bevat.
Er is nu zelfs een 5e dvd maar die is een stuk minder, want het zijn hoofdzakelijk interviews met de betrokkenen van de reportages.
Maar de eerste 4 dvd's van de serie zou iedere liefhebber zeker in huis moeten hebben,echt adembenemend.
dvd-me
het is zo een ontzettend pareltje, hij laat je de schatten van de wereld zien. Maar ook wat wij er mee doen en hoe we alles wel niet uitbuiten! Daar hebben ze volkomen gelijk in wat mij betreft.
Vind de shots ontzettend mooi en het had van mij nog wel uren door mogen gaan! Buiten het feit dat er uiteraard ook een serie van is zou je deze als film en toch ook als natuurliefhebber deze in huis moeten halen!
Het is een heel erg mooi beeld van de aarde zoals die er nu aan toe is met schoonheden en dingen die worden vernietigt door onze technologie en drang voor geld en macht, waar de natuur dus onder te lijden heeft zoals bijvoorbeeld de noordpool.
playah26
Geweldig mooie documentaire!
Ongelooflijk hoe ze het zo prachtig in beeld hebben kunnen brengen!
verdiend een dikke 5 sterren
helleke
Dan moet ge zeker de eerste 4 dvd's (de 5e bevat meer interviews en is niet zo interessant) halen want deze documentaire is een compilatie van de 4 dvd's.
Ze zijn volgens mij enkel te krijgen met Engelse ondertitels, maar ik heb ze dan maar zelf vertaald naar het Nederlands en in mijn dvd gebrand.
Het zijn stuk voor stuk pareltjes.
Nomak
Het zijn stuk voor stuk pareltjes.
Ik heb een vraagje, want ik ben van plan om die box te gaan kopen. Maar ik wil wel zeker zijn dat ik de juiste haal.
Planet Earth, daar zitten 5 dvd's in. Die 5de disk is er dus gewoon inbegrepen.
Hier is een afbeelding voor de duidelijkheid.
helleke
Planet Earth, daar zitten 5 dvd's in. Die 5de disk is er dus gewoon inbegrepen.
Het zijn inderdaad die dvd's die ik bedoel, maar de 5e is eerder een compilatie van de 4 voorgaande waarin men meer de mensen aan het woord laat die de reportages hebben gemaakt.
Dus veel gebabbel en weinig nieuwe beelden bij de 5e dvd, maar de 4 eerste zijn wel de moeite.
Alleen zult ge (zoals gedacht) uw dvd's enkel met Engelse ondertitels hebben.
Op verschillende sites is echter een Nederlandse ondertiteling te vinden, maar ofwel is de vertaling niet echt oké, ofwel verloopt ze niet synchroon.
En na elke aflevering (er zijn er 11, gespreid over de 4 dvd's) is er telkens een dagboek van zo'n 10min. en daar is er geen ondertiteling van terug te vinden op het internet.
Maar als ge de dvd's in uw bezit hebt en ge wilt er Nederlandse ondertitels onder zetten ipv Engelse, dan stuurt ge maar een PM en dan stuur ik die zelfbewerkte en gesynchroniseerde ondertitels door.
Nomak
Bedankt voor de info. Donderdag haal ik hem in huis.
Ondertitels zijn niet echt nodig want Engels is voor mij niet echt een probleem. Wel bedankt voor het aanbod.
helleke
Bedankt voor de info. Donderdag haal ik hem in huis.
Oké, het aanbod blijft geldig mocht ge ze alsnog willen.
gebruiker_56935
Net nog een keer gezien. Geweldige shots. Nu ga ik de serie maar eens kijken. Prachtig!
robinb
vind dat er teveel aandacht aan deze film besteed is, inderdaad bevat hij wel veel mooie beelden, maar het eea is maar saai gebracht.
ik heb op discovery betere series gezien...
Het is zelfs een beetje slaapverwekkend in mijn ogen...
Marcellus
hahaha. dit is nog wel je beste opmerking NATUURlijk
Jouw reactie levert ook een grootse bijdrage, NATUURlijk.
kimberlyVD
Heb deze vanmiddag gezien op Prime...
Prachtig gewoon! Die shots van de zee en de dieren. Ik was echt met mijn mond open aan het kijken. Het laat je zien hoe mooi onze natuur eigenlijk wel is. En dan dat einde... Ik kreeg er tranen van in men ogen. 4*
RodneyS
Wow! Wat een super mooie documentaire. Zelden zulke mooie beelden gezien en prachtig in beeld gebracht! Laat je echt nadenken!
Aanrader!
deTuinman
Niet een al te hoog cijfer, omdat je eigenlijk naar een samenvatting zit te kijken.
88Fabian
Een hele mooie film.die ontzettend goed is gefilmd.
len2
Tja zo ziet de aarde eruit echt fantastisch mooi vastgelegd!
Zijn zeker plekken die ik nog eens zelf wil ontdekken
Prachtige documentaire en goede stem van P. Stewart
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Gisteren deze documentaire gezien en het is echt prachtig. Heel die beelden en knap hoe ze je kunnen laten meeleven met die dieren. Nu houdt ik wil van wilde dieren en dat maakt deze film extra leuk voor mij. Heeft zeker toch wel een zekere indruk achtergelaten.
4,0 sterren.
bobolinski
Voor mij is dit een van de mooiste natuurfilms die ik ooit zag, prachtig. En ontroerend, voor de scene met de babyolifant in de woestijn...
Edwin Pindahaai
Komt elke week een deel of iets dergelijks? En hoe lang duurt 1 deel?
helleke
Voor degene die de BBC-series niet heeft van Planet Earth.
Vanavond op Ndl 2 het eerste deel: van Pool tot Pool om 21u05.
En ook op Canvas (Belgie) op donderdag 8/1 om 22u05.
Zo'n aflevering duurt telkens ongeveer 50' en er zijn er 11.
Ik heb al gekeken in de programmagids voor begin januari en op Ndl 2 vind ik geen vervolg meer terug (reeks 2 tem 11).
Op Canvas zou het best kunnen dat ze wel alle delen gaan uitzenden, telkens op donderdagavond.
Zeker niet te missen als ge deze documentaire goed vond.
Gert P
Moooie natuurbeelden.
Jammer dat de 5 dvd versie nog steeds niet nederlands vertaald is.
kleez
Prachtige natuurbeelden!! Film 3/4 keer gezien! Neem de tijd voor deze film!
Edwin Pindahaai
Ook de serie op Canvas is schitterend. Ik geef helleke gelijk dat deze niet te missen is als je de film goed vindt.

Martin Scorsese statistisch gezien best scorende regisseur aller tijden: dit is de top 10

Tim Burton-klassieker 'Edward Scissorhands' met Johnny Depp vanavond op televisie

Rechtbankdrama 'Foster Boy' met Matthew Modine is een kijktip op Prime Video

Kijk op Netflix voor hij verdwijnt nog snel naar de komische feestfilm 'Project X'

Earth: One Amazing Day
Documentaire / Familie, 2017