• 9.372.440 stemmen

The Hills Have Eyes (1977)

Horror | 89 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Wes Craven

Met onder meer: Robert Houston en Martin Speer

Plot The Hills Have Eyes

"A nice American family. They didn't want to kill. But they didn't want to die."

De familie Carter trekt met de caravan richting Californië. Vader Bob wil eerst nog enkele oude zilvermijnen bezoeken in een afgelegen woestijngebied. Het domein ligt er verlaten bij. Wanneer er plots legerjets boven hun hoofden scheuren, vermoeden ze dat ze zich nabij een testbasis van de Amerikaanse luchtmacht bevinden. Door de verwarring raakt het voertuig van de Carters van de baan en zit het gezelschap hopeloos vast. Even later blijkt het gebied toch bewoond te zijn. De bewoners blijken echter niet vertrouwd te zijn met de moderne samenleving en gedragen zich als hebberige dieren.

avatar van Goodfella

Goodfella

Deze was echt heel... erg... slecht!

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Ik heb hier een gedeelte van gezien. Dat ze met de auto door verboden gebied rijden omringd door heuvels ofzo. Vond hem een beetje oud aandoen.

BoordAppel

Met zo´n titel had ik toch wel een wat mysterieuzere film verwacht. T was niet echt slecht, alleen op een gegeven moment werd het erg saai en er was ook niet zoveel gore. Voor een paar spannende scenes: 2,5*.

BoordAppel schreef:

en er was ook niet zoveel gore.

Dat is juist goed vind ik, want Craven had natuurlijk een budget van niks, dus als hij hoofden en bloed liet spatten dan had het er erg lelijk uit gezien, dus ik denk dat, dat juist verstandig was geweest.

BoordAppel

Jackson had voor Bad Taste ook een budget van nix, toch is de gore daar erg goed.

Macmanus

Nou ik zag daar een stukje van, en vond het erg lachwekkend, die film was volgens mij ook eerder komisch bedoelt dan je echt bang te laten maken.

En deze wil dat je een beetje bang word, ik denk als je hoofden ziet vliegen en bloed ziet spatten het eerder een lachwekkende film werd dan een serieuze horror.

BoordAppel

Bad Taste is zeker komisch bedoeld ja, en daar slaagt ie met vlag en wimpel in. Hoe dan ook, deze film viel me tegen, en ik denk ook niet dat gore m had kunnen redden.

ok, ik denk het niet

avatar van pjotr

pjotr

Ik vond het einde van de film wel érg plotseling.....of hadden ze bij Net 5 iets te vroeg de aftiteling eraf geknipt?

avatar van Linda

Linda

Mwah ik vond het maar een matig filmpje.

Ik had er meer horror van verwacht de film is eigenlijk meer een thriller die me niet echt kon boeien. Daar komt nog bij dat de film er nogal nep uitziet en dan kom ik uit op 2 sterren terwijl ik de meeste Wes Craven films toch wel goed vind.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Aardige film die het, net als Craven's Last House on the Left, moet hebben van het naargeestige jaren '70 sfeertje. Geen hoogstaand meesterwerk, maar hier en daar best boeiend om te zien.

avatar van U-96

U-96

• 2064 stemmen

Best origineel en op sommige delen heel spannend. 3.5 sterren.

avatar van pjotr

pjotr

En hoppekeej....remake-tijd - na the Texas Chainsaw Massacre is deze nu aan de beurt...

avatar van Wouter

Toch ook maar op dvd besteld

avatar van saske

saske

is dat die niet van de goonies?

avatar van Wouter

nee

avatar van saske

saske

aaah ok.

merci wouter ik vond dat die er erg op leek.

avatar van mikey

mikey

Familie onmoet een andere, veel lelijkere familie. 1.5

avatar van as

as

Las vandaag dat de film geremaked gaat worden.

avatar van Justice4All

Justice4All

Mag ik ook vragen waar je het ook gelezen hebt. Ik ben wel benieuwd naar.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Ik heb het ook al een paar keer gelezen. Regisseur Alexandre Aja (Haute Tension) zou de remake gaan draaien.

Bron.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Is al een tijdje bekend dat hier een remake van gaat komen, trouwens.

klik

avatar van grungywout

grungywout

Bleh, wrong turn zou al bijna kunnen doorgaan als een remake van deze want uiteindelijk was die film haast identiek

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Aardige horrorfilm, die erg sfeervol begint, maar naar het einde toe een beetje uit de bocht gaat. Het lijkt op sommige momenten wel een horror-aflevering van het A-Team. Erg jammer ook van het abrupte einde.

Het was trouwens lang niet zo 'nasty' als ik had verwacht, en de film komt ondanks zijn reputatie nauwelijks in de buurt van het gelijkaardige The Texas Chain Saw Massacre. Maar al bij al nog best vermakelijk.

3 sterren.

avatar van djelle

djelle

Misschien niet zo nasty, maar wel erg wreed vond ik. Vooral psychologisch. Bv wanneer die vent daar verbrand werd. Exploitaition kan je het niet echt noemen, doch er kwam toch ondermeer een serieus gewelddadige verkrachting in, ook al was ze voornamelijk suggestief. Als horrorfilm zie ik het ook niet echt. het was eerder een wreedaardige geweldfilm met een intrigerend (gefantaseerd) verhaal. Niet slecht. 2,5

avatar van Justice4All

Justice4All

bioscoopzaal schreef:

... Erg jammer ook van het abrupte einde.

Is het niet mogelijk dat deel 2 vervolg hiervan is?

avatar van xangadix

xangadix

Deze is nu bij de Free Record Shop voor 15 Euro te vinden in de Filmnight Special Box van DFW. Koopje!

avatar van frosty

frosty

heb hem gezien ( zat idd in de filmnight box, waar overigens ook de topper Intensive Care inzat met Koen Wouters en Nada van Nie!!!)

viel mij toch wat tegen, ik had wel gerekend op het low-budget effect en slecht acteren etc maar er zat voor mij gewoon totaal geen sfeer/spanning in.

Jammer maar 1,5*

avatar van Querelle

Querelle

ik heb geen problemen met zgn. zieke films, maar alle zelfs voor zo`n film noodzakelijke spanning en psychologie ontbreekt. Alleen maar bedoelt om te shockeren en heeft niks om het lijf, net zoals the texas chainsaw massacre.

avatar van YuLaw16

YuLaw16

Ik vind het onzin dat dez efilm zon lage score heeft. Filmliefhebbers zouden beter moeten weten.