• 9.250.285 stemmen

Geregisseerd door: Walter Hill

Met onder meer: Ryan O'Neal, Bruce Dern en Isabelle Adjani

Releasedatum: 8 juni 1978

Plot The Driver

"To break the driver, the cop was willing to break the law."

De Driver is specialist in het rijden van de ontsnappingsauto bij roofovervallen. Hij is nog nooit aangehouden. Na weer een geslaagde ontsnapping maakt een politieagent het zijn prioriteit hem aan te houden. Hij belooft strafvermindering aan de bendegenoten van de Driver als zij behulpzaam zijn bij zijn arrestatie.

The Driver

The Detective

The Connection

Red Plainclothesman

Gold Plainclothesman

Exchange Man

avatar van breedbeeld

breedbeeld

Snap wel waarom deze film na de release werd neergesabeld vond het script helemaal niet sterk met zwakke teksten ook. Mijn lage waardering wordt wel mede ingegeven dat ik een hekel heb aan ellen lange achtervolgingsscenes.

avatar van Basto

Basto

breedbeeld schreef:

Waarom begin je dan überhaupt aan een film die ‘The Driver’ heeft?

avatar van Clarencoo

Clarencoo

Deze van Walter Hill nog niet eerder gezien. Wat een topfilmpje, goed verhaal. Met Ryan O'Neil, die ons onlangs heeft verlaten.

Vroeger de Game "Driver"veel gespeeld op de PC.

Had alleen het gevoel dat de film nog niet echt was afgelopen, mooi was geweest dat die asshole van een cop nog wat meer op zijn klote had gekregen. 4 sterretjes zeker verdiend

avatar van blurp194

blurp194

Ik kan het er niet echt mee vinden.

De film gaat over de auto’s en de achtervolgingen - maar de actie is wat aan de flauwe kant. Wellicht dat we tegenwoordig meer spektakel verwachten, hoe onrealistisch ook, en dan komt deze aanpak gewoon wat weinig over.

Evenmin was ik ondersteboven van het niet-auto gebeuren. De karakters vond ik aan de vlakke kant, en van de acteurs was ik ook niet echt onder de indruk - zelfs van Adjani niet, en daar dacht ik indertijd heel anders over staat me nog bij. Walter Hill zou later een aantal erg, erg goede films regisseren in uiteenlopende stijlen, waaronder een Streets of Fire en een Crossroads. Maar dat zie je hier niet echt aan af.

avatar van Basto

Basto

de grunt schreef:

Eens. En Southern Comfort niet te vergeten. Met die prachtige natuur.

Die zijn inmiddels allemaal uitgebracht.

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

• 1982 stemmen

Deze actiethriller valt vooral op met de waanzinnige achtervolgingen. Walter Hill had al een verleden in films waar auto’s aan te pas komen maar deze hier is toch weer een stap voor op de rest. Ryan O’ Neal is Mr Nobody zoals je ook in de oude westerns ziet maar dit keer verplaatst de zwijgzame (anti-)held zich in de stad per wagen. Isabelle Adjani is de kille femme fatale als complement van Ryan. Bruce Dern zou de arm der wet moeten vertegenwoordigen maar komt een beetje over als een pain in the ass. Als kijker hoopte ik dat hij op zijn bek ging. Deze film zet me aan om meer van Walter Hill te gaan bekijken.

avatar van blackwolves

blackwolves

deze film brengt goede actie goede spanning en daar hou ik zo van niet zo van die films waar ze een potje liggen vrijen in bed neen dat hoeft voor mij niet deze heeft het is ook ene van de beste films waar deze acteur in heeft gespeeld zonder komedie of zo maar echt voor je kop actie en zo heb je er nog van deze films waar ik wel van lig te smullen natuurlijk heb je er altijd bij die dat niet kunnen smaken maar ach wat heeft het. heb deze ooit gezien en dan ook nog gekocht op dvd maar net als vele niet in belgie te verkrijgen of te kopen op blue ray de laatste deel van de film was ook zo goed de politie wou zo graag the diver pakken maar deze was zo stom niet om in zijn val te lopen gewoon goede actie wilde achtervolgingen goede stunts met al zeer goede actie thriller

avatar van blondiefilmfreak

blondiefilmfreak

blackwolves schreef:

Alee he goed gedaan manneke.

avatar van John Milton

John Milton