• 9.378.170 stemmen

The Hills Have Eyes (1977)

Horror | 89 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Wes Craven

Met onder meer: Robert Houston en Martin Speer

Plot The Hills Have Eyes

"A nice American family. They didn't want to kill. But they didn't want to die."

De familie Carter trekt met de caravan richting Californië. Vader Bob wil eerst nog enkele oude zilvermijnen bezoeken in een afgelegen woestijngebied. Het domein ligt er verlaten bij. Wanneer er plots legerjets boven hun hoofden scheuren, vermoeden ze dat ze zich nabij een testbasis van de Amerikaanse luchtmacht bevinden. Door de verwarring raakt het voertuig van de Carters van de baan en zit het gezelschap hopeloos vast. Even later blijkt het gebied toch bewoond te zijn. De bewoners blijken echter niet vertrouwd te zijn met de moderne samenleving en gedragen zich als hebberige dieren.

avatar van MovieEter

MovieEter

Ik vond het niet zo'n boeiende film. Het sfeertje is wel goed maar daar houdt 't dan ook mee op.

avatar van 2(86)

2(86)

Leuke familiefilm...

Ne gewoon goede horror

avatar van 606

mis toch wat bij het orgineel

de remake had het stuk met de baby leuker gedaan vond ik

en hier werd net wat te veel geschreeuw

verders leuke horror

3,5 ster

avatar van darkjaap

darkjaap

een van de weinige films waarvan ik de remake beter vind..

de special effects zijn erg slecht gedaan waardoor hij totaal niet eng maakte ofso wat de remake dus wel deed maargoed we hebben het natuurlijk over een film van de jaren 70 dus kon hij niet veel aan doen

maar de remake is beter aldus mijn mening

* *

avatar van asheng

asheng

met de bovenste berichtje eens, behalve dat de remake beter is, want die heb ik nog niet gezien

het is een beetje gedateerde film, waardoor ik hem niet meer eng of creepy vind. ook de personages zijn hier niet echt eng neer gezet. als horror, vind ik em niet echt geslaagd.het is me daar net iets te mild voor.

toch wel enigszins leuk om naar te kijken en weet de film me goed te boeien tot het einde toe. ik vond het best spannend, maar komt bij mij meer over als een actie/thriller...binnenkort maar eens de remake van bekijken.

oh ja...vind ook jammer van de plotselinge einde

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Één van Wes Craven's meest vermakelijke films: 3,0*

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ik schrik toch van de wat lauwe notering van een genreklassieker als deze. Hij heeft voor mij niks aan waarde ingeboet met de tijd, juist omdat het allemaal zo rauw en basic is gebleven. Zulke genadeloze horror is schaars. De remake verdient ook een pluim, want hij is zeker zo goed als deze titel.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Toch weer een zeer vermakelijke standaard horrorfilmpje dat het natuurlijk ook een beetje wegheeft van The Texas Chainsaw Massecre. Eng was de film niet echt. Die kannibalen komen trouwens ook wel een beetje grappig over. Maar voor wegkijk-vermaak staat deze niet in de weg. Vond trouwens vooral die hond het leukste.

Film is trouwens ook in de 5 voor 5 bak bij Bart Smit verkrijgbaar voor wie benieuwt is. Remake ga ik ook maar eens zien.

avatar van Lui

Lui (crew films)

• 11904 stemmen

Ik ben teleurgesteld in Craven. De remake is vele malen beter, en ook een stuk spannender. Het is allemaal, zoals sinterklaas al zegt, een beetje jatwerk van the Texas Chainsaw Massacre. Voor de vermakelijkheid, en Michael Berryman toch nog 3 sterren.

avatar van leandero

leandero

Ik houd absoluut niet van dit soort oude horror films, helemaal niet eng door absurd acteur werk en de geluidseffecten.

Eerder grappig en zeer kort en de film komt maar langzaam op gang.

Had niet veel verwacht . 1*

avatar van Steve-a

Steve-a

Zoveel beter dan de remake. Dit is zonder enige twijfel een van de beste horror films die ik ooit gezien heb. Ik ben ook zelde zo blij geweest dat ik een film op de gok heb gekocht. Later de 2 disc SE aangeschaft. Dat laatste shot vind ik een van de beste shots ooit in de geschidenis van de film. Ik vind dit trouwens beter dan the cainsaw massicare.

avatar van MNV2

MNV2

• 1900 stemmen

Ik vind hem niet meteen beter dan de remake van 2006 maar het verhaal is wel goed gevonden: een stel toeristen die met een caravan een binnenweg nemen door de woestijn, niet zomaar een woestijn maar een testgebied van het Amerikaanse leger met wezens die wat weg hebben van de mens. De remake is spannender en qua effecten beter maar je mag niet vergeten wie het verhaal verzonnen heeft, namelijk Wes Craven. Verder vind ik het einde van het origineel ook op een rare manier eindigen.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Dit zou nog een zeer spannende film kunnen worden maar hij is toch zo slecht uitgewerkt en verfilmd dat ik die spanning niet echt meer voel. Dit is eigenlijk wel te begrijpen omdat het een jaren 70 film is maar ik kan toch ook geen punten geven op een film die ik niet graag gezien heb. Geef mij maar de nieuwere versie

avatar van Legan

Legan

The Hills Have Eyes heeft sfeer en de lokaties zijn prima, maar voor de rest is er weinig aan. Geen problemen met het acteren en de personages, maar het geheel is gewoon te saai en soms lachwekkend. En daardoor soms ook vervelend. Nee, geef mij maar de remake. Toch wel stukken beter.

avatar van clockwork72

clockwork72

mwaaa..ging wel niet echt een hoogvlieger maar soms wel langdradig en het duurde lang voordat er eindelijk eens wat gebeurde. Die monsters zagen er slecht uit. Locatie van de film was wel weer goed. De remake uit 2006 was beter.

avatar van CdeJ

CdeJ

sfeer,verhaal e.d best ok,maar remake is beter!

avatar van vitani

vitani

voor een horror film is 'ie bar slecht, maar ik heb vannacht niet geslapen.

avatar van wibro

wibro

Zeer matige horrorfilm. Ik had af en toe het idee dat ik naar een amateurfilmpje zat te kijken. Behalve door Woef werd er ook maar zeer matig geacteerd. Deze film heeft de tand des tijds dus duidelijk niet doorstaan. Het moet wel heel raar lopen als de door Alexander Aja gemaakte re-make uit 2006 niet beter is. Misschien moet ik die toch maar eens gaan bekijken.

avatar van jordandejong

jordandejong

Dat hoor je niet bij veel films, dat mensen de remake beter vinden.

Meestal is het toch het origineel die mensen beter vinden.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Groezelig sfeertje en mooie locatie, maar vooral de kannibalen zijn niet geloofwaardig (te 'menselijk') en het geschreeuw werkt een beetje op je zenuwen.

Hoewel het script goed is voor een horror, doet de uitwerking door het budget amateuristisch en rommelig aan (acteerwerk, score). Een film die inderdaad is ingehaald door de remake en waarvan de wreedheid vandaag de dag natuurlijk geen impact meer heeft, maar toch z'n plekje wel heeft tussen de jaren zeventig horrors.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Typisch een film waar ik dan wel weer van kan inzien dat het een remake waardig is, want er is genoeg om te verbeteren en de basis is geweldig om op te bouwen.

De sfeer, de locatie, allemaal prima in orde maar het gebrek aan een partij interessant/indrukwekkend ogende kannibalen is wel een groot minpunt gebleken. De uitwerking heeft zo z'n charmes maar over het geheel gezien is het niet een bijzonder werkje.

Maar voor de liefhebbers en de mensen die benieuwd zijn naar het origineel van de zeer goede THHE uit 2006 zeker het proberen waard. Vooral als hij bij de 5 voor 5.- ligt bij de bartsmit

3*, leuk maar niet bijzonder.

avatar van jordandejong

jordandejong

Erg goed horrorfilmpje van Wes Craven. Een beetje Texas Chainsaw style. De 70's sfeer druipt er vanaf. Ik heb de film intotaal 3 keer proberen te kijken maar ik zette hem steeds na 20 minuten af. Vandaag dus wel gekeken en daar ben ik erg blij mee. De film is wel vrij gore loos alhoewel ik de hondenbeet in de kale z'n voet er aardig goed uit vond zien. Als we het dan toch over de hond hebben. Geweldig dat hij een evenhoge bodycount heeft als een van de killers.

Na al die tijd is deze film natuurlijk al lang niet meer schokkend. Zo zagen de kannibalen er niet al te goed uit alhoewel ik die kale toch nog aardig als een retarded freak vond acteren. Zaten ook een paar leuke schrikeffecten in.

3,5* voor deze ZEER ondergewaardeerde horrorclassic.

Wel een raar einde trouwens. Ineens klaar. Ik had graag nog gezien of ze die woestijn nog uitkwamen of niet. Maar misschien was ie dan iets te lang gaan duren.

avatar van Lennert

Lennert

Leuk uitgangspunt, maar de film heeft uiteindelijk toch wel wat aan kracht ingeboet. Het acteerwerk is voor de helft behoorlijk dramatisch, de gore is teleurstellend en de mutanten zijn op Michael Berryman na nergens angstaanjagend. De meest enge scenes zijn dan ook voornamelijk de momenten dat de vader gekruisigd wordt en daarna in brand gestoken, vanwege de combinatie van duisternis en de redelijk suggestieve manier waarop het gebeurd. Spijtig alleen dat op het moment dat men vaderlief dooft en hem van de boom haalt, hij er helemaal niet verbrandt uitziet.

Maar goed, ergens was het allemaal best te genieten. De scene waarin de mutanten de camper binnenkomen en de vrouwen aanranden/vermoorden zal wel behoorlijk controversieel geweest zijn en komt zelfs nu nog redelijk schokkend over.

The Texas Chainsaw Massacre blijft wat mij betreft toch een stuk beter.

avatar van Diego1994

Diego1994

Ik vind het een zeer vermakelijke film, alleen jammer dat de mutanten/kannibalen er zo menselijk uitzien.

Daarnaast is ook het einde wel raar, je weet niet of ze het nu gaan redden of niet.

Maar toch een leuk avondje horrorplezier gehad : 3,5

avatar van shrink

shrink

Redelijke film, waarvan de remake veel en veel beter is. Dit komt vooral door die kalibalenfamilie. Die zijn echt slecht en zien er niet uit. Wes Craven creeert wel goed spanning en de acteurs in de caravan zijn wel OK, maar dan komen opeens die amateurs uit de bosjes. Jammer.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Hier ben ik niet wild van. Deze heeft de pech dat ik de remake eerder heb gezien, welke overigens VEEL beter is dan deze. Vermits de remake mooi alles overgenomen heeft, ben ik hier dus geen verrassing meer tegengekomen en zag ik alles van mijlenver aankomen. Spanning was dus nihil, al vond ik dat de muziek soms zijn bijdrage had.

De remake heeft gewoon meer kwaliteit, dit ziet er soms amateuristisch uit, jammer dat ik dit moet zeggen. De dialogen tussen de familie zijn werkelijk belachelijk en bijna niets komt tot zijn recht. Het slippen van de auto was een gigantische blunder. In de remake is het de kanibalen hun fout, vermits ze dat sleeptouw met spijkers op de grond leggen, maar waardoor stranden ze hier in de woestijn, door wat gekrijs van de moeder en het maar vollebak gas geven van de vader. Eigen schuld dikke bult dan maar?

De kanibalen zagen er gigantisch slecht uit. Het leken wel halve indianen. Verder vond ik het overdreven getier en gekrijs van die jongste meid irritant worden.

Deze heeft dus de tand des tijds niet goed doorstaan. Gedateerd tot en met en helaas niet leuk of spannend meer. Toch bedankt Craven voor het idee en de goede aanloop naar de fantastische remake van Aja.

avatar van puckb96

puckb96

Slecht origineel. Goeie remake!

avatar van _Se7en_

_Se7en_

• 2041 berichten

Was ik maar mooi gefopt. Vond ik The Hills Have Eyes voor €2,- in een koopjesbak, met de hoes van de film uit 2006, blijkt dit gedrocht erin te zitten. Heb 'm met pijn en moeite afgekeken.

1* omdat ik af en toe moest lachen.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Blijkbaar zijn mensen hier nogal negatief over. Ik vind dit horror werkje van Craven anders best geslaagd, dus krijgt het van mij nog steeds een 3,5. Deze moet ik ooit eens "n keer herzien.

avatar van yeyo

yeyo

Groot gelijk movie acteurs! De remake is bijlange niet zo slecht, maar is toch te gepolijst naar mijn zin en mist het grauwe sfeertje van deze film.