Genre: Avontuur / Fantasy
Met onder meer: Ben Barnes, Georgie Henley en Skandar Keynes
Releasedatum: 2 juli 2008
Bekijk via Disney+
Plot The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
"Everything you know is about to change forever."
Eén jaar na avonturen uit de "The Lion the Witch and the Wardrobe", keren de Koningen en Koninginnen van Narnia terug naar het verre koninkrijk waar ze tot de ontdekking komen dat er al meer dan 1300 Narnia-jaren zijn verstreken.Tijdens hun afwezigheid is er een einde gekomen aan De Gouden Eeuw. Narnia is veroverd door de Telmarijnen en is nu bezet door Koning Miraz, die het land regeert zonder genade. De vier broers en zussen ontmoeten al snel een nieuw intrigerend personage: Narnia's gerechtvaardige erfgenaam op de troon, de jonge Prins Caspian. De prins wordt gedwongen zich schuil te houden voor zijn oom Miraz, die hem wil vermoorden om zo zijn eigen zoon op de troon te plaatsen. Met de hulp van de Rode Dwerg Trompoen, van Rippertjiep, een dappere sprekende muis, de das Truffeljager en de Zwarte Dwerg Nikabrik vangen de Narniërs, geleid door Peter en Caspian, een ongelofelijke tocht aan om de leeuw Aslan te vinden en Narnia te redden uit de klauwen van Miraz. Zo trachten ze de magie en glorie van Narnia te herstellen.
Lucy Pevensie
Nikabrik
Doktor Cornelius
Lord Glozell
krosnicky
Grote verbetering bij het 1ste deel verder zeer prachtige film en een goede acteer prestatie van ben barnes als prince caspian . wel jamer dat die 2 bevers er niet meer in mee deden en hoe komt het dat die leeuw nog leeft ????
Brokh181
Omdat Aslan in het verhaal eigenlijk een soort jezus is, zoals je ook kunt zien aan de krachten die hij heeft en aan deel 1 waar ze bijvoorbeeld de kruisiging ook hebben.
Fryce
Ik heb me goed vermaakt tijdens deze film. Heb de boeken niet gelezen, maar net als bij eragon bekruipt mij het gevoel dat er te veel verteld word in te weinig tijd. Deze film echter blijkt wel degelijk het kijken waard. Maar blijft wel een beetje te zoetsappig.
FransBosch
Veel minder dan de eerste. De hele magie is weg. Helaas...
Ten eerste: Er komt nog genoeg magie in voor, zeker als je de hele film uitkijkt.
Ten tweede: Het is in dit verhaal niet de bedoeling dat er héél veel duistere magie in zou zitten. Anders zou C.S. Lewis zijn doel voorbij geschoten zijn, en de film een mislukking ten opzichte van het boek. Omdat de film veel verwanten heeft aan het christelijk geloof, moet je opletten hoeveel magie je erin stopt. Want volgens de Bijbel is magie verboden, en moet je er ver van buiten houden. Tja, omdat dit een Disney productie is ontkom je er niet onder dat de boel zo 'magisch' wordt afgebeeld. Uiteraard hoort het ook bij het verhaal, maar het moet binnen de maatstaven blijven. Als je van magie houdt, kijk dan alsjeblieft naar Harry Potter ofzo, maar kijk niet naar Narnia, want magie is wel een onderdeel van Narnia, maar absoluut niet het hoofddoel!
Verder vond ik de film persoonlijk erg mooi gemaakt. Daarnaast is dit een prima vervolg op de eerste film. Prins Caspian ziet er een stuk volwassener en beter uit, dan in de vorige BBC-versie uit 1989. Dat is wel beter voor de film.
Verder waren de special effects prima erg goed voorelkaar, eigenlijk nog iets beter als in de eerste film. Maar dat is uiteraard geen wonder, want de techniek gaat er ook op voorruit. Wel jammer is dat ze van de terugkeer naar hun eigen wereld, geen mooi special effect hebben gemaakt. Je ziet dan wel een boom draaien, maar je ziet verder geen mooie special effect dat ze terug gaan naar hun eigen wereld. Jammer.
De gevechten zijn ook erg mooi gespeeld en uitgebeeld. En dan die prachtige manier van overwinning bij de rivier, waar Aslan al die soldaten verslaat, door een grote golf in de rivier te laten komen, en dat notabene die golf ook een gezicht heeft..
Bij de volgende film mogen ze het van mij ook wel eens hebben over de andere naam van Aslan. Dan verwijst het verhaal heel mooi naar Jezus in onze wereld.. Dat zal mensen toch aan het denken zetten, die de film mooi vinden.
Kortom: Erg mooie film en goed gespeeld en erg mooi in elkaar gezet, met de mooie landschappen en special-effects. Maar graag bij de volgende film geen Disney-productie meer!
4,5 sterren!
doodah
Ik denk eerder dat Gil-Galad bedoeld met "de hele magie is weg" dat de sfeer die rond het verhaal hangt verdwenen is in deze film.
Niet letterlijk magie, dus het hocus-pocus gedoe en de magische wezens.
Toemoesh
Het is geen grote golf met een gezicht, het is een water elemental
Speel je nooit computergames
Banjo
- 2035 berichten
er zitten veel dingen in die niet in balans zijn en het acteren is ook niet altijd je van het.
maar ik heb wel genoten..
MecG
Ik geef de film een 2,5*
Ik vind het 1ste deel echt schitterend, dit 2de deel doet me echter toch een stuk minder.
Er zit minder magie in en het verhaal is ook een beetje magertjes.
Er zitten echter mooie plaatjes van de omgeving in. Dieren, centaurs etc. zien er ook weer mooi uit.
Al met al, leuke film voor op de zondagmiddag/avond.
notorious_kim
Zonet herbekeken, en het blijft gewoon een 5 sterrenfilm. Ik heb er zelfs nog meer van genoten dan toen ik hem deze zomer zag in de bioscoop. Hopelijk komt de derde vlug uit, maar spijtig genoeg heb ik gehoord dat ze hem niet meer zouden maken :-s dat zou zonde zijn!
Scoopz
Opvallend slechter dan het eerste deel. Ik wist té veel vergelijkingen te maken met andere films in het genre. Evengoed leuk voor een avondje. Even ontsnappen uit de realiteit lukt hier toch aardig mee
Timecop
Leuke kinderfilm, slechter dan deel 1. Denk dat we deel 3 maar skippen, als deze trend zich voortzet.
movieaddictt
Vreselijk! veel te lang.
1 was echt heel leuk, maar 2 vond ik toch echt vreselijk!
Echt veel te langdradig.
Nee geen film voor mij.
Legan
Net als het vorige deel, is ook dit deel van Narnia slappe hap gericht op kleine kinderen. Dit zegt in feite genoeg wat betreft het verhaal en de uitwerking ervan, het acteren, de effecten, de actie, de humor, de dialogen en de hele mikmak... De kinderen zijn nog oppervlakkiger en oninteressanter geworden dan eerst (geldt ook voor de andere personages), de muziek is nog bombastischer geworden en wat betreft de clichés... Ach, hoef ik niet eens op in te gaan. Wat mij betreft een film die te kinderachtig en saai is en naarmate het vordert steeds meer gaat vervelen en irriteren.
Alfred Mok
Recensie: Narnia: Prince Caspian
Een matig vervolg op het beroerde Narnia 1.
Narnia 1 had wel het verhaal maar de beelden die bij mij niet zo goed overkwamen waren er helaas ook. Het verhaal is wel wat minder, wellicht had Lewis even een dipje
Tegen het einde vind ik het zelfs wat langdradig worden en totaal niet wat ik verwacht had. Het enige wat een compliment verdient zijn de special effects. Verder blijft de Cast een minpunt van Narnia, zo vind ik vooral die oudste jongen en Lucy wat vreemd overkomen. De sfeer wat wel beter als in deel 1 (wat duisterder). Verder verpeste de muziek sommige scenes door de bombastische sfeer. Geef mij maar The Lord of the Rings of Harry Potter...helaas Adamson geen complimentjes dit keer.
sierrra
Goh. Een kinderfilm die lijkt op een kinderfilm.
De verhalen van Narnia zijn relatief korte vertellingen. Voor een film eigenlijk te kort. Door het toevoegen van meerdere actiescenes krijgen de verfilmingen wat meer lengte. Neemt niet weg dat de verhaallijn hierdoor wat dun kan overkomen.
Blur
Het script rammelt aan alle kanten. Het verhaal is opgebouwd uit bekende elementen uit andere fantasy-verhalen en maakt daardoor geen indruk. Het fantasieloze acteren van bijna iedereen, komt niet verder dan het statisch opzeggen van zinnetjes,
Blijft over : de goede computeranimatie met enkele leuke actiesenes en een geslaagde bijrol voor de grappige musketier-muis.
animalkrullie
Dit is disney, dus is het oook voor kinderen.
Dat lijkt me duidelijk.
Vond dit deel niet zo irritant als het eerste.
Vooral dat jongste zusje was verbeterd ivm eerste deel.
Livefree70
Hmm, heb me net de commentaren hier bekeken, en met de negatieve commentaren ben ik het niet eens, wellicht hoor ik dan ook wel bij het grote publiek.....
Sterk deel 2, mooie special effects, en overtuigende actiescenes, die qua massaliteit, en bekwaamheid toch redelijk in de buurt van een L.O.T.R. kwamen, waarbij we natuurlijk niet moeten vergeten dat Narnia natuurlijk op de eerste plaats bedoeld is voor het minder volwassen publiek.
Aanrader!
Oh ja en het verhaal, was inderdaad niet al te zwaar, maar toch boeiend.4*
G to the J
4,5 sterren!
Ik vraag me af wat jij goed gespeeld vindt..
Die kinderen zijn stuk voor stuk irritant..
Verhaal zuigt aan alle kanten... Hier een 4.5 voor geven getuigt van minder kennis van films....
Tis puur een disney film... dus loopt goed af...
Het irriteert me enorm dat mense dit goed kunnen vinden...
Ze kunnen beter eragorn fzo gaan kijken.. Daar is gelukkig maar 1 deel van...
een ding moet je ik je wel toe kennen..
Het landschap is prachtig...
Maar dat maakt de film er niet beter op...
Die kinderen kunnen niet acteren...
Ze tonen geen greintje emotie.. Dit moet je verwachten bij acteurs..
Als je zegt van het zijn maar kinderen..
Er zijn kinderen die veel beter kunnen acteren..
Neem Dacota.. Dat kind van home alone..
Nee... Deze film hoort in de flop 250 als het aan mij ligt
skipy05
goed vervolg maar hij laat toch wat steken vallen tegenover de 1ste. Alles was gewoon minder. nu kwamen ze ineens via het tram station wat ik minder goed vind. Het leger van de andere werd meer verslagen door de bomen en de revier dan door te vechten. Lucy vond ik wel veel beter spelen dan de eerste film. De muziek kwam iets minder over in de film. Prince Caspian hadden ze ook anders mogen uitwerken voor mij.
Ik vrees wat voor het 3de deel of het nog goed gaat zijn. mits dat dan een deel van de cast er niet meer bij zal zijn zoals Susan en Peter.
m1701
Vond dit deel erg saai!
Alleen het laatste gedeelte met het vechten (wat erg veel op Lord of the Rings leek) was wel aardig.
Voor de rest absoluut niet boeiend, verhaal was slap
Deel 1 was vele malen beter!
J-fan
Ik ben er nog niet helemaal uit welk deel ik nou het beste vond.
Ik hou zelf meer van zonneschijn en vind deze film dus eigenlijk wat mooier. Ik miste wel de bevers! Al waren de muizen ook wel aardig.
Verder het verhaal... ja, ontzettend voorspelbaar natuurlijk en naar mijn mening niks bijzonders.
De twee jongste van de vier vond ik in deel 1 al irritant en eigenlijk nu nog steeds. Wel deed 'Lucy' het beter dan in het vorige deel.
skipy05, een deel 3 zonder Susan en Peter?
Fijn... ik vond dat zij het goed deden in de film (in deel 1 trouwens ook)
Er hangt wel altijd een mooie sfeer in Narnia
Prudh
Narnia deel 1 wist me ondanks alles nog wel redelijk te verrassen, ondanks het reeds bekende fantasy-in-een-andere-wereld-verhaaltje. Narnia deel 2 is echter nogal prutserig, wat vooral aan het verhaal ligt. De kinderen switchen ten eerste veel te snel van onze naar de andere wereld, om daar vervolgens binnen enkele momenten al verwikkeld te raken in een in theorie epische strijd. In de praktijk is de strijd echter nogal simpel en afgeraffeld. Tegen het einde stond ik echt versteld van de 144 minuten die deze film in beslag namen. Waar waren ze gebleven?
Het allersufste vond ik dan ook nog de climax. Narnia, overrompeld door een buurland, vecht na duizend jaar eindelijk weer eens terug. Maar waar is koning Aslan? Die zit ergens tussen de dansende bomen en komt als een deus ex machina de boel nog even redden op het einde. Ik bedoel, kom op zeg, alles wat eraan vooraf ging hoefde dus niet te gebeuren als die luie leeuw wat eerder uit zijn holletje kroop? Dat vind ik gemakkelijk schrijfwerk.
De aankleding, CGI en de kostuums tevergeefs dus. Wel mijn complimenten voor de casting en kostuums aan de Caspische zijde. Ik miste nog net de grote kragen, of anders was de Spaanse sfeer helemaal compleet. Maar de veel te gemakkelijke plot doet de visuele kant een beetje teniet. Geen hoge score voor dit deel dus.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Tegenvaller. Deel 1, vond ik zo nu en dan nog wat magie bevatten. In dit deel gebeurd er in het eerste uur niets noemenswaardig (hoewel je pratende dassen wel noemenswaardig kunt noemen).
Het verhaal is slap, het acteerwerk is slecht - net als deel 1, humor is ver te zoeken en veel te braaf (maar dat kon ik verwachten). Blijven enkel de goede effecten over. Die muis is een overbodige en kinderachtige personage. Geen idee waarom hij er was.
Voor de rest best goed onderhoudend, daarom kom ik nog op een kleine 3*.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Ik had precies hetzelfde.
Gerben de G.
Ik vraag me af wat jij goed gespeeld vindt..
Die kinderen zijn stuk voor stuk irritant..
Tis puur een disney film... dus loopt goed af...
Het irriteert me enorm dat mense dit goed kunnen vinden...
Ze kunnen beter eragorn fzo gaan kijken.. Daar is gelukkig maar 1 deel van...
een ding moet je ik je wel toe kennen..
Het landschap is prachtig...
Maar dat maakt de film er niet beter op...
Die kinderen kunnen niet acteren...
Ze tonen geen greintje emotie.. Dit moet je verwachten bij acteurs..
Als je zegt van het zijn maar kinderen..
Er zijn kinderen die veel beter kunnen acteren..
Neem Dacota.. Dat kind van home alone..
Nee... Deze film hoort in de flop 250 als het aan mij ligt
Vriend... dit boek is bijna 50 jaar oud, deze verhaallijn is nooit door Disney gemaakt en ja het is een kinderboek dus ja het loopt goed af en nee Disney maakt de volgende film niet en ja dan loopt het ook goed af.
Gewoon een ander zn mening laten hebben.
Ik vond de film persoonlijk wat minder dan de eerste, maar toch redelijk aardig om te zien. Jammer toch dat het een beetje lijkt alsof de doelgroep niet helemaal gevonden kan worden.
Verwacht wel veel van deel drie.
Gil -Galad
@Fransbosch: ik bedoelde ook meer de chemie dan de magie. Het is allemaal minder sprookjesachtig, en niet goed genoeg om echt serieus genomen te worden imho
Sjoerdow
De film kon me niet boeien.
Niet zo episch als LOTR, niet zo grappig als Harry Potter en niet zo sterk uitgewerkt als Pirates of The caribbean.
Eigenlijk is dit voor mij één van de weinige avontuur-fantasiefilms die niet geslaagd is de afgelopen jaren.
De dialogen waren te lastig voor kids van 6 jaar, de grappen waren pijnlijk onleuk en de leeuw Aslan (waar de hoop eigenlijk op gevestigd is) komt aan het einde van de strijd nog een keer aankakken als het niet meer nodig is.
Bovendien ziet een glimlachende leeuw er belachelijk uit, net zoals de rest van de visuele aspecten in de film.
Ook apart is dat de hoofdrolspelers geen moment naar huis verlangen, sterker nog: Ze hebben het er nauwelijks over!
Ook bevat de film een paar suffe foutjes. Susan's koker telt 5 pijlen, maar nadat ze 4 bad guys neerhaalt, heeft ze er nog 5 in zitten. Magie? Nee, gewoon een onnozele fout!
Ik verheug me absoluut niet op een 3e deel. Deel 1 vond ik veelbeter, ook omdat de Ice Queen een betere bad guy was dan deze kerel.
Al met al in een melige bui gekeken, want echt serieus kon ik het simpele plot niet echt nemen.

The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader
2010

The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe
2005

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' nu beschikbaar op Netflix