Genre: Avontuur / Fantasy
Met onder meer: Ben Barnes, Georgie Henley en Skandar Keynes
Releasedatum: 2 juli 2008
Bekijk via Disney+
Plot The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
"Everything you know is about to change forever."
Eén jaar na avonturen uit de "The Lion the Witch and the Wardrobe", keren de Koningen en Koninginnen van Narnia terug naar het verre koninkrijk waar ze tot de ontdekking komen dat er al meer dan 1300 Narnia-jaren zijn verstreken.Tijdens hun afwezigheid is er een einde gekomen aan De Gouden Eeuw. Narnia is veroverd door de Telmarijnen en is nu bezet door Koning Miraz, die het land regeert zonder genade. De vier broers en zussen ontmoeten al snel een nieuw intrigerend personage: Narnia's gerechtvaardige erfgenaam op de troon, de jonge Prins Caspian. De prins wordt gedwongen zich schuil te houden voor zijn oom Miraz, die hem wil vermoorden om zo zijn eigen zoon op de troon te plaatsen. Met de hulp van de Rode Dwerg Trompoen, van Rippertjiep, een dappere sprekende muis, de das Truffeljager en de Zwarte Dwerg Nikabrik vangen de Narniërs, geleid door Peter en Caspian, een ongelofelijke tocht aan om de leeuw Aslan te vinden en Narnia te redden uit de klauwen van Miraz. Zo trachten ze de magie en glorie van Narnia te herstellen.
Lucy Pevensie
Nikabrik
Doktor Cornelius
Lord Glozell
Espritfan
Ik lees hier overwegend slechte dingen over deze film. Ik ben het ermee eens dat deel 1 beter was maar vond het toch een leuke film.
Minotaures
Ook bevat de film een paar suffe foutjes. Susan's koker telt 5 pijlen, maar nadat ze 4 bad guys neerhaalt, heeft ze er nog 5 in zitten. Magie? Nee, gewoon een onnozele fout!
Precies net als Legolas. Stomme pijlen.
lars-pixar
Chronicles of Narnia 1 is beter dan deel 2.
vind ik.
deel1 4,0*
deel2 3,0*
lordmars
prachtige film, ik heb hem net gezien en heb met prezier zitten kijken!
deel 1 is wel beter omdat daar ook moment van verassing groter is maar ik raad hem zeker aan om te kijken als je van dit soort films houd!
iris.vessem
Een leuke, vermakelijke film, het acteer werk vind ik wel niet al te sterk, maar verder is alles mooi gemaakt en in beeld gebracht.
charmed one
een prachtig vervolg. de eerste was ietjes beter. maar deze is ook heel spannend. de derde word ook heel erg goed denk ik. ik heb me ook geen moment verveeld.
F.
Ik vond het eerste deel wel verrassender, alhoewel ik deel 2 ook heel erg leuk vond. Toch maar 5*
Minority_Check
ik vond deze deel wel wat beter dan de eerste
de film duurde wel wat lang vooral tijdens het gevecht op het einde
op een gegeve moment dacht kom op wanner kom aslan nou!
ik ben toch wel benieuwd naar andere delen als die nog wel komen
Near_Dark
What to say...?
Het éérste uur was zo langdraaaaaadig dat'k mij amper wakker kon houden....
Maar na een dik uur komt er eindelijk schot in de zaak en is het nog anderhalf uur aktie & fantasy van de bovenste plank
Goh ja, nog vergeten te zeggen dat er tijdens al die gevechten met zwaarden en bogen geen enkele druppel bloed of afgehakte ledematen te bespeuren valt, vreemd...
6,5/10
Spijtig van dat vervelende eerste uur, maar ik had achteraf toch het gevoel dat hij véél beter was dan de eerste Narnia, maar op DVD ga'k deze zeker NIET kopen, 'k zal hem wel eens opnemen van tv, binnen enkele jaren...
Jariboe2004
Het script rammelt aan alle kanten. Het verhaal is opgebouwd uit bekende elementen uit andere fantasy-verhalen en maakt daardoor geen indruk. Het fantasieloze acteren van bijna iedereen, komt niet verder dan het statisch opzeggen van zinnetjes,
Blijft over : de goede computeranimatie met enkele leuke actiesenes en een geslaagde bijrol voor de grappige musketier-muis.
Vergeet niet dat C.S. Lewis dit verhaal schreef rond 1950. Daarna zijn er een hele hoop Fantasy-boeken geschreven en films gemaakt die heel wat elementen hebben overgenomen uit Prince Caspian (en de 6 andere Narnia-verhalen). Lewis was een goede vriend en collega van Tolkien, dus zij hebben ook vaak ideëen uitgewisseld, waardoor The Lord of The Rings en The Chronicles of Narnia ook een beetje aan elkaar doen denken.
Qua acteren kan het inderdaad beter. De computeranimaties zijn inderdaad zeer goed.
skullcandygirl94
in het begin als peter en de rest op weg zijn naar de narniërs loopt alles een beeje sloom
maar als ze het kasteel aanvallen is dat wel even spannend, verder word er weinig gesproken en daardoor volg (ik) het verhaal soms niet
het acteer werk van georgie henley is wel goed en ook william kan er wat van...(L)
SnakeDoc
Prima film. Hij haalt het alleen niet bij nummer 1!
3tje dus maar!
soom
Het eerste deel van Narnia nog niet gezien, maar dit was wel erg vermakelijk, met al die sprookjesachtige dingetjes. Een vergelijking met Harry Potter en Lord of the Rings is nooit ver weg, uiteraard, ik dacht best vaak 'Dit is echt Lord of the Rings voor kinderen, maar dan in een light versie.'
Meisje Susan vond ik het leukste, leuker dan Lucy, en natuurlijk is Ben Barnes aangenaam om naar te kunnen kijken. Zelfs al haalt hij het niet bij Robert Pattinson, op wie ik nu eenmaal onvoorwaardelijk en reddeloos verliefd ben, ghehe.
Aangename leuke jeugdfilm, op wat onlogische dingen na, maar dat vergeef je makkelijk, door de prachtige vormgeving.
Huisgenootjes vonden hem wel spannend en een beetje eng.
4*.
Elegy
Als kind was ik altijd dol op de boeken van Narnia.
Het boek Prins Caspian was ook al redelijk traag, dus ik stond er nie van te kijken dat het in de film ook zo was.
Ik denk dat Disney een nog wel iets groter budget had mogen gebruiken. Ik zag namelijk regelmatig dezelfde figuranten rondrennen.
De special effects zijn geweldig, heel realistisch en mooi uitgevoerd.
EspenSGX
Precies net als Legolas. Stomme pijlen.
Dan moet je toch nog eens goed naar Lord of the Rings kijken, want je ziet regelmatig bij LOTR dat Legolas vijandige pijlen pakt van lijken.
Ozymandias88
Vond de gevechten in deze film top! De rest was vaak wat saai, maar de gevechten waren zeer vermakelijk.
Minaide
Een geweldige film!
En over die pijlen; naar mijn weten konden die pijlen nooit op.
Maar dit is wel een fout:
En als ze in de zee gaan plotteren en ze komen dan op de ruïnes van Cair Paravel zijn ze plots weer droog.
LinkVink
Beter dan deel 1, vooral als geheel. Het loopt een stuk soepeler dan deel 1, vooral op grafisch niveau.
Het verhaal is alleen een beetje sullig. Ik heb geen van de 7 (?) verhalen gelezen, maar ik heb het gevoel dat ze een beter verhaal konden kiezen....
RaouL#1
Deel 2 net gezien. Moet zeggen deel 1 was wel beter. Deel 1 was meer fantasie/sprookjesachtig. Met de sneeuw, een ijskoningin. Ook zag je in deel 1 veel meer verschillende beesten uit Narnia. In deel 2 waren het veel meer mensen.
En het in en uit gaan van Narnia met die kast was leuker.
Mankatans
Zaten veel LOTR momenten in, waarbij legolas aragorn en gimli vervangen zijn door 13 jarigen die aan de lopende band lopen te moorden.
Ook dat lied wanneer ze door die poort gaan, paste totaal niet. En wat ik ook een beetje vreemd vond is dat aslan dus 1000 wereldvreemden door de poort naar de echte wereld wilde sturen, of heb ik iets gemist?
Deel 1 was duidelijk beter, al denk ik wel dat de reeks in boekvorm zeker niet slecht is. De leeuw is gewoon een figurant geworden, de wezens in deze versie zijn veel kleurlozer en het accent ligt meer op geweld dan op fantasy. Enkele leuke scènes, maar verder vooral een hoop teleurstellingen. Hier had meer in gezeten.
skipy05
Goede film. Alleen zoals bij de eerste vind ik hem te kinderachtig gemaakt. De 2 jongste kinderen vind ik nog altijd even irritant. Ben Barnes vond ik ook niet echt goed. Verhaal is goed. De muziek is hier weer schitterend.
Ik vind wel dom dat William Moseley en Anna Popplewell in de volgende film iet meer mee zullen spelen. Ik denk wel dat mindergoed zal zijn.
Timothyvdmeer
Het einde van de film verpest het voor mij.dat de bomen opeens gaan leven.. Maar verder is het grafisch ook best achteruit gegaan. Aslan zag er stukken slechter uit als in deel 1.
Deel 2 s best gappig maar haalt het niet bij deel 1.

The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader
2010

The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe
2005

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' nu beschikbaar op Netflix