• 9.378.664 stemmen

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (2008)

Avontuur / Fantasy | 150 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titel: De Kronieken van Narnia: Prins Caspian

Oorsprong: Verenigde Staten / Polen / Slovenië / Tsjechië / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Andrew Adamson

Met onder meer: Ben Barnes, Georgie Henley en Skandar Keynes

Releasedatum: 2 juli 2008

Plot The Chronicles of Narnia: Prince Caspian

"Everything you know is about to change forever."

Eén jaar na avonturen uit de "The Lion the Witch and the Wardrobe", keren de Koningen en Koninginnen van Narnia terug naar het verre koninkrijk waar ze tot de ontdekking komen dat er al meer dan 1300 Narnia-jaren zijn verstreken.Tijdens hun afwezigheid is er een einde gekomen aan De Gouden Eeuw. Narnia is veroverd door de Telmarijnen en is nu bezet door Koning Miraz, die het land regeert zonder genade. De vier broers en zussen ontmoeten al snel een nieuw intrigerend personage: Narnia's gerechtvaardige erfgenaam op de troon, de jonge Prins Caspian. De prins wordt gedwongen zich schuil te houden voor zijn oom Miraz, die hem wil vermoorden om zo zijn eigen zoon op de troon te plaatsen. Met de hulp van de Rode Dwerg Trompoen, van Rippertjiep, een dappere sprekende muis, de das Truffeljager en de Zwarte Dwerg Nikabrik vangen de Narniërs, geleid door Peter en Caspian, een ongelofelijke tocht aan om de leeuw Aslan te vinden en Narnia te redden uit de klauwen van Miraz. Zo trachten ze de magie en glorie van Narnia te herstellen.

avatar van Hectometersnor

Hectometersnor

Moest verplicht mee met mijn vriendin naar deze film, soort van beloofd. Had al vrij snel spijt hiervan. Die eerste Narnia had nog wel iets leuks en sprookjesachtig maar deze mist vrijwel alles en ik heb me echt mateloos geïrriteerd en verveeld. En de Special Effects vond ik ook beetje, ja niet mooi. Kortom, deze film kon mijn bekoren in de bioscoop.

avatar van anco12

anco12

ik ben benieuwd ,ik heb de eerste niet gezien.

dus ik weet niet of ik er van hou.

maar ga toch kijken

avatar van Zuzuu

Zuzuu

Ik vond deze film absoluut iets minder dan de eerste Narnia film.

De acteurs doen het niet zo goed en de special effects zijn ook niet het beste. Ik vond het verhaallijn te saai en langzaam overkomen. Het leek erop dat de makers van deze film te haastig hun werk hebben gedaan.

Zonde.

avatar van nbarten

nbarten

Erg mooi, vond hem eigenlijk veel beter dan de eerste Narnia film. Alhoewel af en toe de acteerprestaties nog een beetje tegenvallen, waren de special effects en de gevechten veel beter gedaan vond ik.

avatar van adrie

adrie

vet cool deze .............

avatar van sofripa

sofripa

Serieus beduidend beter dan deel 1. Wel een paar gaatjes in het script maar dat mag de pret cq ellende niet drukken. 4 sterren, ook omdat een meer volwassen weg is ingeslagen. Ben benieuwd wat het volgende deel brengt.

avatar van bartje30

bartje30

Een erg vermakelijk vervolg, die een stuk volwassener aandoet. Beter verhaal, beter acteerwerk en ik had echt niet het idee dat ik al 140 min zat te kijken. Goede CGI en een geweldige soundtrack, maakt dit voor mij een van de betere avonturenfilms van dit jaar.

avatar van math1943

math1943

Sasja schreef:

Dit is een nog erger misbaksel dan het eerste deel. pure waste of time

Als je niet van dit genre houdt,moet je er geen waardering over geven,dit zegt genoeg over jezelf.

math1943 schreef:

dus dan mag ik alleen mijn menig geven als ik een film goed vind?

of lees ik dit nu verkeerd.

en bhet ligt niet aan het genre, want ik vind bv de LOTR trilogy fantastisch, net zoals de film dragonheart en zelfs eragon vond ik nog vermakelijk. maar deze vond ik gewoon erg saai

avatar van ken1976

ken1976

Een genre die niet echt in mijn smaak valt omdat het meer een kinderfilm is. De special effects waren wereld's !!

Het verhaal sluit wel goed aan op deel1, ik was niet echt onder indruk van de akteurs en over het algemeen duurde de film wel te lang , hierdoor krijg je soms heel erg overbodige saaie momenten!!

3,0 sterren puur voor de special effects , wel een aanrader voor het jongere publiek!

avatar van Hectometersnor

Hectometersnor

math1943 schreef:

Ja dit slaat natuurlijk helemaal nergens op hehe. Nou is een 0,5 wel heel laag en geef ik die zelf alleen aan echt superRUK films, maar om nou gelijk op je achterpoten te gaan staan heeft geen zin. Laat hem lekker zijn mening hebben.

Ik vind de film overigens ook zwaar slecht, sloeg helemaal nergens op, was bovendien ook verschrikkelijk saai en zelfs voor een fantasy film ongeloofwaardig.

Maar mijn vriendin werd blij van deze film dus krijgt hij een 1,5 ster

avatar van Sunrise

Sunrise

Sasja schreef:

Dit is een nog erger misbaksel dan het eerste deel. pure waste of time

Als je de eerste film zo bagger vond waarom kijk je dan naar de 2de ?

Sasja

waarom? hoeveel films waar je het eerste deel of de trailer goed van vond zijn er slecht? hoeveel films waarvan je het eerste deel of de trailer slecht vond en uiteindelijk toch heb gezien vielen best mee?

Vaak is de bedoeling als er ergens een vervolg op komt dat het nieuwe deel beter is dan het vorige deel. Dus ik dacht ik geef de film een kans, misschien dat het met dit deel beter zou worden. maar nee, de hele film boeide me gewoon niet

avatar van Pkunk

Pkunk

Wat een onsamenhangend zootje zeg. Kan me niet voorstellen dat het boek zo'n rommel was. Hoe ze van zo'n potentieel leuke fantasieland zoiets sufs kunnen maken is me een raadsel.

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1944 stemmen

Door de verschillende positieve reactie's en hogere beoordeling dan deel 1 was ik toch zeer benieuwd naar deze film.

Echter was ik toch flink teleurgesteld.
Om te beginnen: Het verhaal was te saai en duurde me toch ietsje te lang. Daarbij zou je verwachten dat onze 'lieve' kinderen dit keer wel wat beter presteren dan in deel 1, echter worden ze gewoon nóg slechter en nóg ongeloofwaardiger.

Beter nog: ze voegen er nog een slecht acterend kind bij, onze prins Caspian himself! Die volgens mij toch wel een beetje fan was van Orlando Bloom, want ook hij wou niet tot het uiterste gaan maar alleen stoer en knap overkomen..

Het begin en einde, in de normale wereld, waren véél te kort!! binnen 5 minuten waren ze al weer terug in leeuwenland, en het einde duurde geen 2 minuten!

Over de special effects kan ik niet klagen, net als in deel 1 werden de diertjes weer mooi in elkaar gezet.

Pure lulkoek als we het hebben over de meningen met: ''meer de volwassen kant ingeslagen'', het gezellige schattige Disney-gevoel blijft de gehele film aanwezig, ook bij de actiescène's, hier zit ik als 18-jarige (al FLINK volwassen dus... ) al niet op te wachten..

Dan nog de muziek... De muziek die in deel 1 nog prachtig en uniek was, die ik zelfs nog apart heb gedownload op m'n PC wordt in deel 2 nog dunnetjes over gedaan en op sommige plekken zelf nog ge-remixed. Uiteindelijk werd ik er misselijk van..

Het decor van het kasteel vond ik er toch echt goedkoop uitzien, helaas dat dit dan ook meteen de enige vorm van beschaving was en de rest zich in bos afspeelde.

Maar waar ik mij het meest aan heb geïrriteerd was toch wel de band met de Leeuw en het kleinste kind. Vól klefheid en wazigheid.
Maar ook zijn antwoord op de vraag: ''Waarom hielp je de Narnianen in al die honderden jaren nooit?'' , "Niets gebeurd een tweede keer..." Gòh, die zin zal ik onthouden, kan later nog goed van pas komen!!

Máár ik moet toegeven er zaten natuurlijk ook een aantal positieve kanten aan de film anders gaf ik het geen 2,5.
Zoals ik al zei waren de special effects (weer) prachtig en de veldslag zag er toch ook fantastisch uit. Als je deel 1 kon waarderen kun je hem uitkijken, zoniet, verspil hier dan óók geen 2 en een half uur aan.

avatar van ik_ben_gilles

ik_ben_gilles

Veeeel slechter dan deel 1.

De acteurs zijn matig tot slecht, het verhaal is klef en moest ik niet weten dat deze film gebaseerd is op een boek zou ik toch gaan denken dat de makers veel bij Lord Of The Rings zijn gaan lenen.

De plotse terugkeer van Aslan is veeeeeeeel te droog gedaan, blijkbaar wist hij al lang dat er iets mis was maar zat hij liever te wachten tot de mensen naar hem kwamen om in actie te schieten (nuja, actie....hij doet bijna niks).

Het Narniaans/spaanse accent vind ik dan weer wel inventief, een goede manier om de Narnianen wat persoonlijkheid te geven, de make-up, veldslag en de special effects zitten zeker goed maar wat mij nog het meest van al irriteerde was die belachelijke scene waarin de White Witch bijna werd teruggehaald.

Het word wat bombastisch gepresenteerd maar heeft geen enkele invloed of bijdrage op en in het verhaal.

een kleine 3*

avatar van De Meester

De Meester

Leuke en mooi gemaakte film, maar helaas met een zéér mager en onsamenhangend verhaal, waarbij de terugkeer (en de manier waarop) van Aslan lachwekkend slecht is. Als ik daar achteraf allemaal doorheen prik, dan heb ik een vermakelijke film gezien die lekker wegkijkt. Toch zou ik een eventueel deel 3 achterwege laten..!

avatar van Betamax

Betamax

Mooie film. Echt de mooist special effects die ik gezien heb.

Verhaal was niet super, een beetje rommelig.

avatar van gizmoart

gizmoart

Ik hoopte dat deze reeks een beetje van potter weg had: steeds volwassener. maar het is het tegenovergestelde

avatar van finalman

finalman

kvind het een beetje teleurstellend, Aslan bleef te lang weg. Het laatste kwartier vind ze hem, hij gaat naar het front, eventjes brullen en t'is gedaan.

avatar van Fabke

Fabke

minder goed dan de 1 ste.

Aslan moch t vroeger in de film voorkomen.

tegenvaller...

avatar van qwatje

qwatje

De film is wat geweldadiger dan de 1e, maar dat is ook het enige dat meer is. Ik vond de film beduidend minder dan de 1e. Toch is het wel een onderhoudende film. Acteer prestaties zijn aan de magere kant maar dat was in de 1e ook al het grootste minpunt. Ook zitten er grote gaten in het script.

Toch 2,5* omdat het toch wel een aardige film is die niet echt verveeld.... jammer, het had zo veel beter gekund!

spoiler alert*

het gaat een beetje heel kort door de bocht als men in de film zegt dat Narnia kort na het vertrek van de kinderen in verval is geraakt. Om ze dan honderden jaren later te laten opduiken. Om het weer even te fiksen. Alles was toch koek en ei naar de grote veldslag in de 1e. Deze opmerking stelt de missie die volgt in een geheel ander daglicht. Zeker als ze op het eind weer de boel de boel laten. op naar deel drie, waar het ongetwijffeld weer mis is.

avatar van james_cameron

Een hele verbetering ten opzichte van het eerste deel, dat in mijn beleving nogal statisch en suf was. Dit tweede deel is, zoals beloofd, meer duister en serieuzer. Ook meer meeslepend gelukkig, met grootse aktiescenes en zeer geslaagde special effects. Lang, dat wel, maar ik heb me niet verveeld. Er blijven elementen aanwezig die niet werken (Liam Neeson als Aslan heeft bijvoorbeeld nul charisma), maar daar tegenover staan een reeks memorabele set-pieces. Ik had na deel één absoluut geen zin meer in deze tweede film, maar ik moet zeggen dat ik nu nog wel een derde lust.

avatar van robinb

robinb

Matige film, maar wel leuk voor een regenachtige zaterdagmiddag.

Perfecte locaties, mooie geluiden en beelden die soms een genot waren om naar te kijken.

Het originele is er na deel 1 wel een beetje vanaf en dat straalde deze film ook wel uit. Het eerste uur was ronduit slaapverwekkend, maar het einde was dan wel weer mooi waardoor ik de film toch zeker de moeite waard vind.

Wel vond ik het lastig om door de film heen te prikken. Het komt mij een beetje te ongeloofwaardig over dat 4 kinderen het opnemen tegen volwassenen....

Ook dat ze zichzelf koning noemen vind ik verschrikkelijk en kreeg zowaar wat schaamtegevoelens....

Daarnaast is eigenlijk alleen het kleinste meisje leuk / schattig en doet de wat oudere jongen het ook prima. Het oudste meisje vind ik verschrikkelijk om naar te kijken en de jongste jongen kwam wat weinig in beeld om een goed oordeel over te vellen...

Kan in mijn ogen dus totaal niet tippen aan deel 1, maar de echte fans zullen zich wel vermaken

Al met al een redelijke film al neigde dit in tegenstelling tot deel 1 veel meer naar een echte kinderfilm...

avatar van kevinhiero

kevinhiero

minder acteerwerk en verhaal, verder is de film wat volwassener geworden wat het toch weer compenseert

avatar van SarahSkandar

SarahSkandar

Skandar is te sexy!

avatar van M44rt3nH

M44rt3nH

Zeer uitstekende film!

Vergelijken met deel 1 wil ik absoluut niet doen. Om de reden dat het op een boek gebaseerd is. Dus lees eerst het boek, dan zie je dat ze eigenlijk ieder element op een leuke manier en onverwachts creatief hebben neergezet.

Het boek en de serie is 100% christelijk. Dat vergeten misschien mensen er bij te vermelden. Het punt dat Aslan zolang weg blijft heeft alles te maken met hoe Jezus in de bijbel dus te werk zou gaan. Aslan Leeuw staat als Jezus leeuw van Judah. Die komt om "mensen" te verlossen. En hoeft niets dan alleen te brullen en de vijand is verslagen. In deel 1 is de vijand al verslagen. Doordat Aslan zich opge-offerd heeft. Daarmee heeft Lewis dus de lijn doorgetrokken, maar wil dus niet zeggen dat het op de zee van oorlog en tegenstand rustig blijft. Nee de vijand gaat juist door en vernieuwd en herpakt zich. Wachtend op het moment dat het Recht zegenvierd wat dus hun ondergang betekend.

Dát is het waar het omdraait in deze boekenreeks. De verfilming is dan ook absoluut verbluffend naar mijn smaak en mening. Mijn fantasie was zowat identiek.

5 sterren dus.

avatar van RickZ

RickZ

Fantasie-avontuur goede actie en spec.eff., slechts een paar familiescenes wat de film veel meer voor volwassenen maakt dan de vorige versies

avatar van dulcinea

dulcinea

Ik heb er een beetje hetzelfde gevoel bij dan bij de eerste, eerder een teleurstelling.

Visueel ziet het er allemaal weer héél goed uit al miste ik hier een beetje de sprookjesachtige sfeer die in de eerste meer aanwezig was.

Mijn grootste probleem met de film is echter de geloofwaardigheid, er wordt er eigenlijk maar op los gedood maar nergens zien we bloed of voelen die scènes zwaar aan. Ik weet het, het is een Disneyfilm én jeugdfilm, maar 4 kinderen die een ware veldslag leiden en dan ook nog winnen... Ergens gaat dat er niet in bij mij. Het verhaal kwam ook nogal verwarrend over, en dan duurt de film ook nog ns meer dan 2 uur wat het allemaal ook niet boeiender maakt.