The Incredible Hulk (2008)
Genre: Actie / Sciencefiction
Geregisseerd door: Louis Leterrier
Met onder meer: Edward Norton, Liv Tyler en Tim Roth
Gesproken taal: Portugees, Spaans en Engels
Releasedatum: 19 juni 2008
Bekijk via Videoland
Bekijk via Disney+
Plot The Incredible Hulk
"You'll like him when he's angry."
Dr. Bruce Banner (Edward Norton) probeert te leven met zijn alter ego The Hulk, een groen, groot en enorm sterk wezen dat verschijnt als hij kwaad begint te worden. Dit is absoluut niet eenvoudig aangezien er horden mensen achter hem aan zitten die misbruik willen maken van zijn bijzondere krachten. Maar dan ineens verschijnt The Abomination (Tim Roth), een kwaadaardig en wild beest. Banner ziet zichzelf genoodzaakt zijn krachten te gebruiken om de stad te redden van dit afschuwelijke monster.
Bruce Banner / The Hulk
General Joe Greller
The Incredible Hulk (stemrol) / Security Guard
Stanley
pooper
vond deze veel beter als hulk (2003). liv tyler speelde ook goed.
op het einde ook leuk dat robert downey jr er nog bij komt als tony stark
dik verdiende 3,5*
gauke
Mede door de kloppende actie, de grappige momenten, een aantal imponerende scènes en de goed gekozen spelers een geslaagde en interessante verfilming waar je vanaf de start meteen middenin het verhaal zit. Deze superhero film deed me wel denken aan Tarzan en KingKong.
Aardige superheromovie over het boze, groene monster. De film ziet er goed uit en heeft een aantal spectaculaire actie-scenes, maar leunt soms iets teveel op cgi. Ook is het verhaal wat aan de eenvoudige kant, en aan het einde van de film zijn we eigenlijk weer terug waar de film begon (er is dus eigenlijk niks veranderd). Twee leuk gekozen cameo's van Stan Lee en Lou Ferrigno. Verder is Edward Norton een uitstekend acteur, maar niet helemaal op zijn plaats hier. Ditzelfde geldt in mindere mate voor Tim Roth, wiens personage boeiender is dan dat van de Hulk zelf.
Dit schijnt de betere versie te zijn van de 2 nieuwe Hulk films, maar eerlijk gezegd kon ik er vrij weinig mee en is dit toch 1 van de mindere Marvels die ik heb gezien.
Het verhaal is gewoon bout, het kent geen introductie(slechts de flashbacks in de intro waar ik nog niet echt geconcentreerd was) en gedurende de hele film heb je het idee naar een vervolg film te zitten kijken. Personages die geen introductie kennen en onderlinge relaties die voor geen meter werken(lang geleden dat ik de animaties serie heb gezien, dus zo vanzelfsprekend is het allemaal niet) omdat ik geen flauw idee heb wie wie nou is? Wie is die pizzaria eigenaar? Hoe is Bruce in contact gekomen met die Mr. Blue? Je kan het misschien als positief zien dat ze op deze manier vaart willen brengen in de film en zodoende de personages nauwelijks een introductie krijgen. Maar maak de film dan ook wat sneller.
Dat is dus het volgende punt, er zit nauwelijks actie in de film en het klein beetje actie wat je voorgeschoteld krijgt stelt niet zoveel voor eigenlijk. In plaats van dat moet je het doen met een hoop gepraat dat niet bevorderend is. Als blockbuster vind ik de film zeker voor eentje uit 2008 gewoon tegenvallen.
Daarnaast is de hele film zo onlogisch als het maark an en handelt iedereen echt zo gigantisch dom. Logica is af en toe ver te zoeken in the Incredible Hulk.
Daarnaast vind ik de CGI ook wel meevallen, vooral the Hulk zelf is duidelijk een product van de computer. Heb het wel vele malen beter gezien in dit tijdperk.
Tegenvallende film, ben eigenlijk des te meer nieuwsgierig naar de 2003 versie.
AC1
Als je van Marvel houdt zou ik die van 2003 maar overslaan. Hij was gemaakt toen de regisseurs nog vrijheid hadden om hun eigen ding te doen. Nu houdt Marvel, dankzij hun 'creative control', alles in een ijzeren greep om dat te voorkomen.
Het gaat me overigens niet om de volledige authenticiteit t.o.v. comics e.d., zolang de film maar interessant en leuk is(en de Hulk niet blauw is
). Deze film voelt in alle tonen en aarden aan als een sequel en dat is ie schijnbaar niet. Ik ben juist meer geïnteresseerd in bv. het ontstaan van de Hulk, lijkt me vrij essentieel voor het meeleven met de personages die hier als bordkarton overkomen. Dat mis je hier en heeft de 2003 versie blijkbaar wel.
Sjoerdow
Ben ik helemaal met Robert eens hierboven.
Die romance tussen Tyler en Norton was trouwens wel om te janken. En die psychiater dan? Geweldige rol heeft hij gespeeld in de film zeg!
Fast Eddy
De film van 2003 ken ik enkel van de trailers, en deze vond ik qua special effecten niet echt denderend. (Het leek meer op een tekenfilm).
Op dat vlak is deze wel iets beter.
Tevens moet ik Robert (hierboven) gelijk geven. Als je het verhaal rond 'de Hulk' niet kent, lijkt dit hier wel een vervolg film. Nu heb ik de vroeger serie op tv gezien, dus voor mij geen probleem, maar ik kan me best voorstellen dat het voor sommigen wel wat vragen doet oprijzen.
Ook voor mij een aantal vragen:
* Wie is de pizzaria eigenaar?
* Hoe is Bruce in contact gekomen met die Mr. Blue?
Wel leuk: de cameo van Lou Ferrign (en Stan Lee)
pieterTk
heerlijke "alles moet stuk"-film.
Dit soort films kijk je niet voor het verhaal, maar voor de actie en special-effects. dit weet je van tevoren, dus als je zo een film gaat afkraken, moet je de volgende keer gewoon niet kijken.
ook het stukje aan het eind, met Tony Stark, is geniaal. komt in veel films van Marvel terug de laatste tijd, vanwege de aanstaande film: "the Avengers"
ILDIB
Wat een vreselijk slechte film. Dit zou t herstel moeten zijn van die uit 2003, maar hierin is echt niks boeiends te zien behalve wat gegooi met ijzer. En als zelfs liv tyler een wanprestatie neerzet, is er bijzonder weinig te genieten. Nee dit is echt een prul van een film.
En waarom altijd dat gedoe met kogels tegen een hulk. Verzin eens een wapen dat wel werkt.
Ik ben helemaal klaar met films met bashers (transformers, hulk, gi joe, superman etc) Die gevechten zijn allemaal een pot nat., ze gaan toch niet stuk. Spiderman is eigenlijk de enige die net gaat.
rayman
De versie uit 2003 is vele malen beter dan deze (animatie)film
Aazhyd
Hij begon heel aardig, totdat het groene monster verscheen. Het leek ineens wel een compleet andere film. De Hulk zag er volkomen NEP uit en alles wat daarna gebeurde was onzin.
ILDIB
Ya, de serie met lou ferrigno is simpelweg nog steeds de beste, ondanks het hoge ateam gehalte..
david bohm
Geen sterke film ondanks dat de cast het best aardig doet. De cameo van Lou Ferrigno is een spaarzaam hoogtepuntje. De Hulk zelf is eigenlijk het probleem van deze film. Hij ziet er niet uit.
Het eindgevecht weet mij dan ook niet te boeien. Oninteressant, de Hulk-loze stukken zijn prima te doen maar dat is onvoldoende.
Roger Thornhill
Niet slecht maar totaal overbodig. Een paar duidelijke pluspunten: Tim Blake Nelson is leuk (maar helaas te kort in beeld) als de enthousiaste wetenschapper die Edward Norton probeert te helpen, het is erg grappig dat Norton niet kan / mag vrijen met Liv Tyler omdat dat gevaarlijk is, en de FX zijn fraai, vooral in het grote eindgevecht. Al met al sluit ik me aan bij het treffend geformuleerde commentaar van hierboven:
heerlijke "alles moet stuk"-film.
Lennert
Leuke film die het toch duidelijk moet afleggen tegen andere Marvel films als Thor en Iron Man 1 en 2. Het probleem zit hem niet in de cast, want Norton, Roth en Tyler leveren eigenlijk gewoon prima werk en het ligt ook zeker niet aan de fijne actie, maar uiteindelijk blijf ik de Hulk als superheld gewoon vrij saai vinden. Het bekende Dr. Jekyll en Hyde verhaal, maar dan in het groen als het ware. Veel meer dan wat achtervolgingen, reageerbuisjes schudden en een paar vechtscenes is het uiteindelijk ook niet. De cameo van Lou Ferigno was daarentegen wel genieten voor die enkele seconden en op bepaalde momenten viel er genoeg te lachen, maar al met al is het niks meer dan een simpel wegkijkfilmpje met verwaarloosbaar verhaal. Op zich wel benieuwd hoe de Hulk zich gaat redden in de Avengers film.
Sedna_de_zeeheks
Blijf erbij geef mijn de hulk films van de jaren 70 maar.
joostus
Ik vond het wel een vermakelijke film.. Maar ik heb de hele tijd het idee gehad dat ik naar deel 2 zat te kijken en dus deel 1 ge,ist had..?? De film was echt gemaakt en zat in mekaar alsof er nog een deel voor was.. Maar zover ik weet was dat er toch niet?
Ook was het af en toe wat te holywood cliche waardoor hij geen top score krijgt van mij (bijvoorbeeld waar aan het eind the hulk het grote gevaarlijke monster dat zojuist de halve stad heeft vermoord probeert te vermoorden.. En dat er dan word gezegd 'nee niet doen'.. Toen dacht ik wel van 'phfff meen je dit nou.'
Maar al met al wel een 7tje (3,5 ster).
VincentL
Maar al met al wel een 7tje (3,5 ster).
Er is een deel voor -.-'
SnakeDoc
Na the Avengers te hebben gezien en inmiddels al alle andere super helden films, was the Hulk aan de beurt. Zijn glansrol in the Avengers smaakte naar meer.
Vond Norton als de Hulk een prima keuze. Film zag er erg goed uit, aardige special effects, en had een redelijk (voorspelbaar) verhaal.
Niet mijn favoriete held, maar het keek lekker weg!
AC1
Maar hij vond Marvel's The Incredible Hulk wel oké. Kans is dan klein dat hij zal vallen voor Ang Lee's Hulk.
SnakeDoc
Kijk dan de goede Hulk.
Ik vond dit een goede hulk.
dudebag
The Incredible Hulk. Puny film.
Wat was ik goed verrast toen ik voor het eerst hoorde dat Edward Norton The Hulk zou gaan spelen. Wat was ik goed verrast toen ik erachter kwam dat The Incredible Hulk een teleurstelling is.
Het acteerwerk is middelmatig, het verhaal greep me op geen enkele manier en zelfs de Hulk stelde me redelijk teleur. Maar, na het zien van Ruffalo's Hulk, kan dit ook bijna niet anders. De CGI voor die tijd is nog een redelijk pluspunt. De regie heeft zijn momenten, maar waar het uiteindelijk nou allemaal om draait is of deze film 'delivered' op het gebied van actie. Dat doet het gelukkig wel. Veel Hulk, vechtscènes en explosies; ik heb geen moment hoeven nadenken tijdens de film. Not my cup of tea.
Zelf heb ik Ang Lee's Hulk nog niet gezien, maar het zal niet erg moeilijk zijn om deze te overtreffen. The Incredible Hulk is naar mijn mening dan ook de zwakste film die de legendarische The Avengers voorgaat. Kortom, een teleurstellende maar 'action-packed' film. 2*
Naomi Watts
Sterk punt.
M(O)H
Na de Avengers te hebben gezien, deze DVD maar een keer uit de verpakking gehaald en gekeken. Norton speelt zijn rollen altijd goed.

Liv Tyler (45) maakt na zestien jaar terugkeer in Marvel-Universum

Tim Roth vertelt over terugkeer naar MCU én de toekomst met 'She-Hulk'

Hulk krijgt naast een supersterk nichtje zelf ook nieuwe krachten

The Godfather: Part II

Song for a Raggy Boy
Drama / Historisch, 2003

X: First Class
Actie / Sciencefiction, 2011
new york cityrio de janeirosuperheldgebaseerd op stripop de vluchtvoortvluchtigesuper soldierwetenschappervirginialegersuper villainmarvel cinematic universe (mcu)angrybruce bannerradical transformation marvel comicsgood versus evil