The Incredible Hulk (2008)
Genre: Actie / Sciencefiction
Geregisseerd door: Louis Leterrier
Met onder meer: Edward Norton, Liv Tyler en Tim Roth
Gesproken taal: Portugees, Spaans en Engels
Releasedatum: 19 juni 2008
Bekijk via Disney+
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot The Incredible Hulk
"You'll like him when he's angry."
Dr. Bruce Banner (Edward Norton) probeert te leven met zijn alter ego The Hulk, een groen, groot en enorm sterk wezen dat verschijnt als hij kwaad begint te worden. Dit is absoluut niet eenvoudig aangezien er horden mensen achter hem aan zitten die misbruik willen maken van zijn bijzondere krachten. Maar dan ineens verschijnt The Abomination (Tim Roth), een kwaadaardig en wild beest. Banner ziet zichzelf genoodzaakt zijn krachten te gebruiken om de stad te redden van dit afschuwelijke monster.
Bruce Banner / The Hulk
The Incredible Hulk (stemrol) / Security Guard
Stanley

martijn011
- 2025 berichten
Zo, laat de film 'the Avengers' maar komen.. Heb nu alle superhelden 'aan het werk gezien' met deze film als grootste verrassing! Na het eerste deel had ik me niet veel voorgesteld van deze film, maar gelukkig kwam ik bedrogen uit!
De film kent lekker veel actie, en ook veel goede actie. Dat laatste miste ik in deel 1 waardoor ik nu ook weer een beetje huiverig was. Vond 'the Hulk' toch een beetje een lomp en banaal, maar in deze film deed 'the Hulk' me meer. Natuurlijk ook omdat hij er tien keer realistischer uitziet, maar ook omdat er meer interessants gebeurd in de film.
Edward Norton is een prima vervanger van Eric Bana, ik moet zeggen dat ik Norton vrijwel altijd goed vind. Zo ook nu weer, hij zet een prima prestatie neer.
Tim Roth is natuurlijk geknipt voor rol als schurk en die reputatie maakt hij helemaal waar!
De film duurt ook niet zo lang als z'n voorganger, waardoor het allemaal sneller verloopt en dat doet de film zeker geen afbreuk.
Ik waardeer deze film met drieënhalve ster, één van de betere superheldenfilms die ik heb gezien!

RuudC
Exact dezelfde kritiek bij The Hulk (2003), behalve dat hij hier iets minder met tanks slingert en de actie dus iets aangenamer is. Ook ziet de film er beter uit. Daarom ook een iets hogere waardering.

Zeriel
Film begint wel aardig, maar ontaardt in pulpachtige actie zodra het leger arriveert. Edward Norton vindt ik ook niet erg geloofwaardig als Eric Bana. En wat de special effects betreft, die zijn behoorlijk nep, itt tot de Hulk van 2003.
Ang Lees Hulk heb ik jaren geleden gezien, die vond ik toen verrassend goed. Deze film was dan verrassend slecht. Ik verwachtte er meer van na Ang Lee's Hulk.
Deze film voegt werkelijk niks toe, het doet zelfs eerder afbreuk aan het karakter van de Hulk.
Ik vind het dan ook onbegrijpelijk dat deze pulpHulk goed scoort en die van Lee slecht.
Van alle actieheldenfilms die ik gezien heb, de meesten, is dit volgens mij zelfs de slechtste.
Blijkbaar hebben de meeste mensen op MM geen smaak, of iig het deel wat naar dit soort films kijkt.

Zeriel
Wat is het probleem als mensen plezier beleven aan deze film?
Je hebt het tegen mij zeker.....?
Plezier beleven is prima. Een kinderhand is gauw gevuld denk ik dan. Een film beoordelen is wat mij betreft iets anders dan op de "Vind ik leuk" knop drukken, die indruk krijg ik vaak bij 4-5 sterren beoordelingen van vaak op zijn best middelmatige films zoals deze.
Wat is hier nou goed aan? Er is niks wat boven de middelmaat uitstijgt.

RuudC
Geef dan gewoon af op de film. Beetje flauw om daar alle kijkers met positieve beoordelingen in te betrekken en dat vervolgens afdoen als 'geen smaak' en andere soortgelijke verwoordingen.

m1701
Goeie film!
Norton deed het ook erg leuk en liv tyler altijd leuk om te zien.
Verhaal ook erg leuk en apart.

laundromat
Prima vermaakt...ietwat abrupt eind...ja verder heb ik niet zoveel te melden

fcdenhaag
Matig filmpje. Jammer dat Norton zo is afgezakt. Deed vroeger aan veel betere films mee...

roeman
Uitstekende pretentieloze film.
Norton met puppydog eyes past prima in het beeld.
Ook de humor is aardig en de actie plat en precies passend bij de Hulk, je verwacht het eigenlijk ook wel. De Hulk is er de Avengers niet naar om snedige grappen te maken.
Leuk ook van de cameo van de "oorspronkelijke" Hulk, en heel even het gebruik van de "oude"muziek uit de serie.
Uitstekend popcorn vermaak. Op naar deel 2?

Timothyvdmeer
krijg meer gevoel dan met Norton dan met Bana.
Edward Norton weet me als acteur meer te boeien. Ook heb ik een zwak voor Liv Tyler. Prima rol ook van Tim Roth.
De actie is prima in orde. Alleen wordt het met The Abomination wat minder.
Deze kan wel normaal praten...? En waarom niemand tegen de Generaal ingaat is me ook een raadsel.
Maar al met al een prima film.

JohnWilliams
De laatste tijd zie ik inderdaad niets bijzonders van Norton. Toch zonde...

Stephan
Raar dat die generaal zo achter Norton aanzit terwijl hij in een handomdraai een Hulk 2.0 kan maken.

John Lee Hooker
Ik vind het een verbetering ten opzichte van zijn voorganger. Als eerste Edward Norton in vergelijking met Eric Banner. Op de tweede plek de generaal die een stuk beter is gecast en zijn taak met meer verantwoording overbrengt. Derde punt het arsenaal van de tegenpartij. Waar hij het in de versie van 2003 redelijk gemakkelijk had moet de Hulk hier aanzienlijk meer presteren en staat hij onder grote fysieke druk. Verder fijn dat ze die roekeloze montage met allerlei split screens achterwege hebben gelaten. Alleen Jennifer Connelly miste ik want Live Tyler praat altijd zo ontzettend sloom. Natuurlijk zijn er hier ook wel zaken waarbij je vraagtekens kunt zetten zoals het feit dat het hele corps weer naar huis ging na het incident in het park. Want als bij een simpele autoachtervolgingen al helicopters met infraroodcamera's worden ingeschakeld hadden ze dat in dit geval zeker kunnen doen. Maar goed, dan was er waarschijnlijk ook niet zo'n schitterend vermaak ontstaan.

baasbas17
actie was wel leuk maar de film leunde er naar mijn smaak te veel op. simpelweg niet mijn favo superheldenfilm. vond de effecten wel aardig maar verder best slap

Daan258
Aardig filmpje.
Ben sowieso niet echt een fan van de Hulk, dus ook deze film wist mij niet echt te boeien.
De film had een paar leuke scene's maar niet meer dan dat. Ook vond ik Edward Norton niet zo sterk in deze film.

tattoobob
Naar mijn idee de betere hulk,gewoon tof om naar te kijken!!!!
De vorige hulk films waren maar matig vond ik...
Ja leuke film dit!

AC1
Dat is toch alarmerend?!

John Lee Hooker
Stel je niet zo aan. We zitten toch ook niet steeds te zeiken bij een film die wij slecht vinden en die jij goed vind.

AC1
Steeds te zeiken? Ik kom hier haast nooit dus dat slaat werkelijk nergens op. En waarom de wij-vorm? Sinds wanneer ben jij de spreekbuis voor iedereen?

John Lee Hooker
Jij en Zeriel doen alsof het vreemd is dat mensen deze film leuk vinden. Met 'wij' bedoel ik alle mensen met een positieve score.

xxERWINxx
Dit (2e) deel van The hulk heeft minder verhaal dan the hulk, maar wel meer actie.
Toch vind ik The hulk iets beter dan deze, omdat je daar meer verhaal hebt en je weet waar het over gaat, deze veel actie/ weinig verhaal.

Bottleneck
Het is wat je op z'n minst mag verwachten van een stripheldenfilm; goed versus fout en een boze Hulk die vooral met het eindgevecht indrukwekkend is. De beelden in Brazilië en de 'geluidsmuren' zijn ook wel mooi trouwens, alleen de romance en de gemene generaal liggen er wel érg dik bovenop en Norton vind ik totaal niet passen als Bruce Banner. Vermakelijke film maar niets wat me lang bij zal blijven.

tristanrc1
Niet heel onaardige stripverfilming, maar zeker niet de beste. Hulk uit 2003 heb ik ook gezien, en ik vond die eerlijk gezegd op sommige punten beter geslaagd dan The Incredible Hulk, met name de sfeer en acteurs vond ik in die film beter. Nu moet ik wel zeggen dat het geheel van The Incredible Hulk een stuk beter wegkijkt, omdat de film uit 2003 te veel experimenteerde en daardoor sommige scenes behoorlijk misplaatst waren.
De versie uit 2008 kent ook wel zijn mankementen. Hij begint erg goed, met een sfeervol Zuid-Amerika. We maken kennis met Bruce Banner, niet slecht gespeeld door Edward Norton, waarbij we algauw merken dat hij niet helemaal 'normaal' is. Het is alleraardigst dat we niet helemaal opnieuw beginnen, omdat we dit natuurlijk al eerder gezien hebben bij 'die ander'.
Het eerste gedeelte is dan helaas gelijk wel het best, de rest van de film is helaas een stuk minder. Na het begin kabbelt de film namelijk een beetje voort. Het verhaal is heel degelijk verteld, maar het raakt je niet echt. De liefdesrelatie niet, de verhouding met de bad-guy van de film evenmin. Daartegenover staan lijnrecht de actiescenes. Die zijn veel te overdreven in verhouding met de rest van de film. De Hulk ziet er daarnaast niet altijd super uit. Dat zorgt er voor dat het niveau van de film keldert.
Toch kan ik zeggen dat de film lekker wegkijkt, omdat de film de tijd neemt om het verhaal te vertellen. Al heb ik superheldenfilms gezien die veel beter waren.

whisker
Deze film 2 dagen geleden nog eens bekeken. De film is voor mij persoonlijk een duidelijke verbetering van Ang Lee's The Hulk, deze vond ik namelijk helemaal niks. Deze versie van de Hulk doet voor mij precies wat ik van dit soort films verwacht; veel actie en veel actie en nog een veel actie, dat allemaal samen gemengd wordt met een visueel sausje. Leuk aan deze film vind ik dat tijdens de opening-credits er links zitten naar de originele serie met Bill Bixby (voorbeeld: als Banner op de stoel zit en je zit dan het groene raster op zijn voorhoofd).
Dit is een lekker filmpje voor een regenachtige zondag middag

mjk87 (moderator films)
Best vermakelijk, maar niet altijd even goed en zakt de tweede helft nog wel wat weg.
Vooral het eerste deel is goed. Snedig gemonteerd, met mooi geschoten en belichte beelden (dat eindeloze shot over die favela heen) en al met al een best sterk portret van Banner in exile. De actie is netjes geschoten maar duurt soms wel te lang om echt opwindend te blijven.
Het tweede deel wordt meer een doorsnee blockbuster waarin vooral het matige acteerwerk opvalt, ook van de kleurloze Norton. Wat Tyler er verder doet is me een raadsel en eigenlijk heeft vooral Roth begrepen in wat voor film hij zit. Niet dat het echt briljant is wat hij doet, maar hij steekt wel boven de middelmaat uit.
Al met al weet de film wel te vermaken de volle twee uur, maar het had dus wel beter gekund. 3,0*.

Naomi Watts
Ik zal Hulk van Ang Lee eens proberen mjk87, op afstand de beste Hulk verfilming en zelfs één van Marvel's beste films. Sinds de bemoeienis van Marvel Studios is het niet veel meer, The Incredible Hulk is het 'dommige' antwoord op Ang Lee's versie.

mjk87 (moderator films)
Dank voor de tip. Hij ligt hier al op de stapel, maar wilde eerst het Avengers-universum eens gezien hebben. Ben heel benieuwd naar die van lee, ook veel negatiefs over gehoord maar ergens trekt die me wel.

dvdfreak123
Moet zegen heb toch echt genoten van deze. Mooie hulk verfilming boeit van begin tot einde. Mooie effecten en de hulk in actie vond ik zo cool om te zien. Het gevecht met the abomination was ook super Norton speelt ok maar vond hem wel niet echt het type om de hulk te spelen. Alle bij al kvind het een dikke aanrader.

Chainsaw
Een lichte verbetering op de eerste Hulk uit 2003, maar vergeleken met de Hulk die we in actie zagen tijdens The Avengers stelt ook deze film niet zo heel veel voor. The Avengers toonde ons een Hulk met humor (sterker nog, hij was naast Tony Stark waarschijnlijk het komische hoogtepunt van de film). Maar in de eigen films is ie toch een stuk dramatischer, op een paar referenties na is er eigenlijk geen humor te vinden. Of anders gezegd; de film lijkt zichzelf bijzonder serieus te nemen. En het gaat toch nog steeds om een man die groen en groot wordt als ie boos is?
Vandaar dat ik Edward Norton - hoe goed hij als acteur ook is - maar een matige keuze vind voor Banner. Zijn serieuze aanpak van de gekwelde man on the run met liefdesproblemen is lang niet zo leuk als de wat cynische, intelligente wetenschapper die Ruffalo speelde in The Avengers. Maar het zijn vooral de andere castingkeuzes, waar het bij Hulk uit 2003 toch veel beter zat. Liv Tyler is een erg matige opvolger van Jennifer Connelly en de aanwezigheid van de slaapverwekkende William Hurt werkt ook niet bepaald bevorderlijk. Gelukkig heeft de film een aardig tempo en een paar sterke actiescènes, zodat de aandacht van de kijker niet al te snel verdwenen is.
3 sterren.

Liv Tyler (45) maakt na zestien jaar terugkeer in Marvel-Universum

Tim Roth vertelt over terugkeer naar MCU én de toekomst met 'She-Hulk'

Hulk krijgt naast een supersterk nichtje zelf ook nieuwe krachten

The Godfather: Part II

X: First Class
Actie / Sciencefiction, 2011

The Visual Bible: The Gospel of John
Drama / Biografie, 2003
new york cityrio de janeirosuperheldgebaseerd op stripop de vluchtvoortvluchtigesuper soldierwetenschappervirginialegersuper villainmarvel cinematic universe (mcu)angrybruce bannerradical transformation marvel comicsgood versus evil
Social media
- Registreer |