- Home
- Films
- The Incredible Hulk
- Filtered
The Incredible Hulk (2008)
Genre: Actie / Sciencefiction
Geregisseerd door: Louis Leterrier
Met onder meer: Edward Norton, Liv Tyler en Tim Roth
Gesproken taal: Portugees, Spaans en Engels
Releasedatum: 19 juni 2008
Bekijk via Videoland
Bekijk via Disney+
Plot The Incredible Hulk
"You'll like him when he's angry."
Dr. Bruce Banner (Edward Norton) probeert te leven met zijn alter ego The Hulk, een groen, groot en enorm sterk wezen dat verschijnt als hij kwaad begint te worden. Dit is absoluut niet eenvoudig aangezien er horden mensen achter hem aan zitten die misbruik willen maken van zijn bijzondere krachten. Maar dan ineens verschijnt The Abomination (Tim Roth), een kwaadaardig en wild beest. Banner ziet zichzelf genoodzaakt zijn krachten te gebruiken om de stad te redden van dit afschuwelijke monster.
Bruce Banner / The Hulk
General Joe Greller
The Incredible Hulk (stemrol) / Security Guard
Stanley
Prudh
Het is duidelijk geen Ang Lee. Verder duidelijk geen nonsens. En geen scrupules. Minimaal verhaal, wel lekker beuken. Norton en Tyler spelen prima. Roth ook, hoewel zijn personage net iets té eendimensionaal is. Recht-toe-recht-aan superheldenfilm die precies niet is wat zijn voorganger wilde zijn. Toch gaat mijn voorkeur naar de oude.
Macmanus
Leterrier
Ang Lee zijn versie heb ik nooit heel slecht gevonden, alleen kon Lee geen juiste balans vinden tussen onzinnige comicfilmpje en een iets serieuser filmpje over een man die vecht tegen zichzelf.
Leterrier wil dat laatste niet, en daarmee is het duidelijk. Norton probeert zijn woede te beheersen en dat word ruw verstoort door een enge generaal. Dit maakt het een rap filmpje met altijd fijn acteerwerk van Norton en Roth doet het ook geinig. En aardige actie. Maar nergens stijgt het naar een erg sterk niveau. Vooral de muziek is weer eens zo extreem gecopy-past vanuit andere comicverfilmingen dat het genant werd.
3 sterretjes, niet veel beter dan Lee, maar wel duidelijker en daarom waarschijnlijk succesvoller.
Marvel is mijn ding niet.
Alle goede intenties ten spijt, maar zo'n groot groen ding met een bloempotkapsel is gewoon geen leuk ding om een film rond te bouwen. Technisch zag hij er trouwens best wel leuk uit, maar qua design vond ik het echt om te huilen.
Verder werden er regelmatig pogingen gedaan om alles aardig in beeld te brengen, wat daarna vakkundig verknipt werd door superzenuwachtig gedoe om niks. Ik hou wel van lekker knip- en plakwerk, maar qua ritmiek vond ik dit lijken op een dronken Griek.
Norton is en blijft een geweldig acteur, jammer genoeg vind ik hem in een film als deze geen enkele meerwaarde hebben. Ik zie hem veel liever in andere films bezig en vindt het dan ook wat jammer dat hij aan een film als deze meewerkt. Vond ook in deze film niks op hem aan te merken, maar de film werd er niet beter op.
Rest het laatste gevecht, wat technisch nog steeds best knap is allemaal, alleen bleef het voor mij een complete audiovisuele draak, designs inclusief.
0.5* dan maar, enkel doorheen het slechte camerawerk in het begin kunnen genieten van die fantastische stad op bergwand in Brazilië, verder vond ik het een erg saai gebeuren. Veel actie, maar doe mij maar een film als Shoot 'Em Up.
Shinobi
Vandaag in de bios gezien en was op zich wel een redelijke film.
De special effects zaten uiteraard goed in elkaar. Alleen het verhaal werd niet echt goed uitgewerkt, ik bedoel ze laten nog geen eens goed zien hoe Banner in de Hulk verandert. Dat hebben ze zomaar gelijk in de opening credits weggemoffeld.
Verder zat er niet echt diepgang in de personages.
Ik bedoel we komen niets meer dan ook niets te weten over de achtergronden van de personages. Naar mijn mening erg jammer, want bij Iron Man werd dit juist weer goed uitgewerkt.
Wel leuk trouwens om Stan Lee en Lou Ferrigno te zien.
Ik ben alleen wel benieuwd wat ze van plan zijn als er een Avengers film komt, aangezien ze daarmee doelen met het eind waar je Stark voorbij ziet komen met de mededeling een groep op te richten.
Dat moet dan wel goed uitgewerkt worden. Want ik zie niet zo snel een film over Thor of Namor gemaakt worden. Captain Amerika dan weer wel, omdat ze volgens mij daar al mee bezig zijn. Any way het zal me benieuwen.
Ik geef 'm 2, 5 sterren.
Captain Pervert
Degelijke popcornfilm die vooral op het laatst behoorlijk wat steken laat vallen qua verhaal en uitleg. Waarom maakt de generaal jacht op The Hulk, als hij al die tijd al een potje serum had liggen?
Personages maken in het laatste halfuur ook vreemde en niet onderbouwde / uitgelegde keuzes. Vooral het einde van de ketting-zwaai scène op het laatst is maf, ineens is Blonsky niet meer gevaarlijk?
Grootste pluspunt is de running gag rondom de stretch pants. Toch iets wat iedereen zich altijd al afvroeg.
Toch wel genoten van de special effects in bios.
3.5 sterren
sinterklaas
Deel 1 nog niet gezien maar gister was ik op een feest en we zouden naar de bioscoop gaan en dat werd dus The Incredible Hulk. Eigenlijk kijk ik altijd liever deel 2en nadat ik de eerste delen heb gezien maargoed, daar ga ik natuurlijk geen nee tegen zegen tegen zo'n uitnodiging. Persoonlijk vond ik TIH een vermakelijke film met wat lekkere over de top scenes, doch geen hoogvliegertje. Maar wel vermakelijk. Acteerwerk was ook redelijk en het verhaal is natuurlijk niks maar wat verwacht je bij superhero films...
DVD-T
Ik ging met hoge verwachtingen naar The Incredible Hulk na het zien van het hoge gemiddelde hier.Dat had ik beter niet kunnen doen.Ik blijf de versie van Lee uit 2003 toch net ietsjes beter vinden.
Het verhaal is in vergelijking met Ang Lee's Hulk een stuk simpelder,dat maakt bij een film als deze natuurlijk niet uit want bij een film als deze gaat het er om entertained te worden,en dat is heel goed gelukt.Alhad ik wel een beetje gemengde gevoelens bij deze film.nergens komt de relatie tussen de karakters goed uit de verf.Als echte fan van de Marvel comics of als je de eerste film hebt gezien weet je dat natuurlijk allemaal al.Maar mensen die er niets/weinig van af weten en deze film bekijken worden niet geintroduceerd met de wereld en een beetje in het donker gelaten.Je krijgt maar een klein stukje te zien en dat is in de begin credits.Heel leuk waren de vewijzingen naar "The Incredible Hulk" met Bill Bixby en Lou Ferrigno denk aan Norton in die stoel en het vele op de vlucht zijn erg leuk,dit in combinatie met een slechte aflevering van As The World Turns,de eerste film en een computergame.Ik zeg ATWT omdat de scene's tussen Bruce en betty en de relatie met haar vader soms net op een soap leken.De actie momenten konden mij eigenlijk weinig tot heel erg bekoren vooral de climax want die zag er geweldig uit.In de actie momenten en dan vooral in de scene op de universiteit kwam het allemaal wat houterig over.Ook vond ik de look van de Hulk zelf ook niet super mooi.
En we hebben lang moeten wachten op dit moment en eindelijk zat ie hier dan in de geweldige citaat "Hulk smash"
Ik had met Norton en Hurt 2 complete miscasts verwacht,maar het waren juist de 2 andere hoofdrolspelers die mij teleurstelden.Tyler speelt zeer irritant en voegt niets toe aan de film.Roth heeft in film als deze ook niets te zoeken.Norton doet erg z'n best om de film te dragen maar slaagt hier ook maar half in.Hurt speelt lekker general Ross,maar ik zie toch liever Sam Elliot.
Filmtechnisch ook niet echt interessant.Camera werk had wel iets flitsender gemogen,belichting was wel een heel stuk beter als in Hulk.VFX zoals al gezegd matig tot goed.Geluid was super,alleen was de muziek erg saai en op bepaalde momenten erg storend.
Niet een veel beter film dan de versie van Lee maar wel vermakelijk genoeg voor een voldoende dat komt vooral door de geweldige climax en het einde,kreeg toch wel een beetje kippevel van dat moment de echte fans weten natuurlijk wat er komen gaat en daarom
Tja. Veel nodeloos geren, gevlieg en vooral geouwehoer. Met name het laatste half uur is eigenlijk schrikbarend slecht, als dat gedoe met Liv Tyler & vader en Tim Roth mee gaat spelen. Ziet er wel mooi uit, maar inhoudelijk gezien is het vooral lucht. Enorm veel lucht.
Wel een lollig einde trouwens. Wanneer staat die Titanenstrijd gepland?
otherfool
Na (het nog betere) Iron Man toch maar mooi de tweede geslaagde stripverfilming dit jaar. Althans, tot aan het laatste half uur waarin de film ten onder gaat aan het lelijke gevecht tussen de twee giganten. Tot die tijd is de film onderhoudend, spectaculair en Norton blijft een uitstekend acteur.
3 ruime sterren.
rokkenjager
Mwa.
Hulk is nou niet bepaald mijn favoriete superheld. Geef mij maar Spider-man. Opzich ben ik allang niet meer geïnteresseerd in die marvel-films. het is altijd zoeen beetje hetzelfde deeg.
uiteraad verbeteringen in vergelijking met Ang Lee's 'Hulk'. Zo zijn de special-effects tig keer beter. Waarnemende acteerprestaties. Voor de rest is niet al te veel veranderd. Hetzelfde nietszeggende dialogen. Belachelijk dramatische liefdes verhaal.
Leuk voor een keer op een regenachtige maandagavond ( evenals nu) als je niet veel te doen hebt en 'wat' entertainment zoekt.
IcU
De Hulk is lang niet mijn favoriete super 'held'. Toch maar de bios in gedoken om deze film eens een kans te geven. Hij heeft me aardig geamuseerd, maar niet weten te overtuigen. Deze film steekt qua niveau niet ver boven zijn (soort van) voorganger. De effecten waren mooi, hoewel de hulk soms te duidelijk cgi was. Leuke actie, met een slap verhaaltje. Dik vermaakt, en daar is deze film ook voor.
Dat het moeilijk is om een degelijke hulk te maken, blijkt na Hulk ook weer in deze zoveelste comicfilm met twijfelachtige SE. In het ook al niet bijster goede Iron Man kreeg Downey Jr. nog de ruimte om ons te vermaken, iets wat helaas voor, de doorgaans goede, Norton bij deze film niet op gaat. The Incredible Hulk is een zeer gemiddeld en niet bijzonder filmpje, Hurt en Roth ten spijt.
Duidelijk niet één van de beste Superhero films van de laatste tijd. Vond hem zelfs minder dan de Hulk van een paar jaar terug.
Hte enige positieve aan deze film was eigenlijk Norton, de rest van de cast is nutteloos (Tyler) of heeft een achterlijke rol (Hurt, Roth).
Het hele begin in Brasil was nog wel aardig en weer eens wat anders, vandaar een krappe 2,5*. Maar daarna wordt het toch allemaal rap minder met een slecht einde.
Het begin beloofde veel maar na een tijdje zakte ook deze film af naar het niveau van een standaard pulp superhelden film. Goodguy tegen badguy.
De special effects waren best goed en Edward Norton acteerde vrij aardig. Maar de onzin met Liv Tyler (acteerde vreselijk slecht) verpeste eigenlijk het hele verhaal. Was wel grappig dat ze op het einde van de film de Iron Man introduceerde.
Hoewel ik de vorige film niet veel vond en ik van deze film ook weinig verwachtingen had, heb ik deze toch maar gekeken, puur en alleen vanwege het feit dat Norton deze keer de hoofdrol speelt. Hoewel deze beter is dan de vorige Hulk, kan Norton zijn stempel ook niet echt op de film drukken. Hij speelt oke, maar zijn personage blijft verder erg vlak en wordt eigenlijk nauwelijks uitgewerkt. De film begint leuk in Brazilië, maar zakt op een gegeven moment steeds verder in en wordt dan nogal onsamenhangend. De effecten zijn wel aardig en ook Roth is goed gecast als badguy. Het liefdesverhaaltje voegde echter weinig toe aan het verhaal en Liv Tyler acteert ook nog eens vrij matig. Leuk om deze een keertje gezien te hebben (vanwege Norton), maar daar houdt het dan ook wel mee op.
Leland Palmer
Aardige film, maar niets bijzonders. Het beste van de hele film is het begin in Brazillië, maar daarna word het eigenlijk steeds een beetje minder. Norton is een klasse acteur, maar ik vond 'm niet echt goed in deze film passen. Desondanks is hij verreweg de beste van de cast en zijn de andere personages maar matig. Het verhaal is flinterdun, maar de CGI is prima in orde en ook mogen we genieten van een paar leuke actiescénes. Voor de rest heeft alles niet zo veel om zich heen eigenlijk. Kleine tegenvaller toch wel. Toch kijkt de film lekker weg en heb ik me wel vermaakt. Ook leuk om Robert Downey Jr. op het eind nog even te zien trouwens.
OlafK
In deze korte recensie wil ik graag gebruik maken van enkele al eerder door Onderhond aangestipte zaken.
Volledig mee eens! Viel mij eigenlijk ook wel wat tegen.. vond het enorm slordig en na een half uur begon het me vooral enorm te storen.
Ook hier sla je de spijker op zn kop Onderhond! Norton is één van mn favoriete acteurs, maar wat hij in dit niemendalletje te zoeken had, is mij een raadsel. Hij speelt zijn rol verder prima, maar de rest van de film is van een dermate laag niveau dat Norton zijn medewerking beter aan een ander project had kunnen verlenen.
Al met al viel deze film mij enorm tegen. Ik had behoorlijke verwachtingen, vooral omdat ik de Hulk op zich wel een gave creatie vind. Helaas is deze film, op de inbreng van Norton na, in mijn ogen ongeïnspireerde bagger.. Jammer, gemiste kans! 1,5*
timbo_
Begint goed met een sterke Norton omdat hij de ruimte krijgt om zijn frustraties te tonen. Ook Tyler is degelijk en de King Kong knipoog is zelfs bijzonder mooi. Daarna wordt het echter iets minder. Onze groene vriend ontbeert eigenlijk lange tijd een waardige tegenstander en dat zorgt voor een niet al te sterke spanningsboog. Bovendien is het Blonsky karakter zo eendimensionaal dat bijna alle scene's waarin hij opduikt karikaturaal aandoen. Als dan de Abomination opduikt wordt het standaard actie formulewerkje dat zeker in de eindscene veel te veel wordt gedragen door CGI. The Incredible Hulk is uiteindelijk gewoon een degelijk actiespektakel dat echter in het eerste uur bij vlagen nog wat extra's heeft dankzij Norton.
Respekked
Vermakelijk met een aantal leuke knipogen zoals de cameo van Ferrigno. Norton is altijd goed, maar in deze setting is het totaal niet bijzonder. Ik had eigenlijk wat meer van het eindgevecht verwacht. Ben wel erg benieuwd naar het vervolg van dit einde met Downey Jr. , maar dat duurt nog 2 jaar.
Flipman
Ik vind deze film interessanter dan de interpretatie van Ang Lee; zeker daar General Ross in dit geval Banner opjaagt omdat hij zijn kracht wil beheersen, niet omdat hij een gevaar is. In het eerste deel kon je nog enigszins met hem meeleven; Banner moest aan flarden omdat hij mensenlevens in gevaar bracht. Nu proef je alle gal alvorens je het uitspuwt over deze militair.
Ook een groot pluspunt; de Hulk ziet er hier stukken enger uit dan in de zomerhit van vijf jaar geleden. Afgezien van zijn grote snap je nu nog beter waarom mensen bang van hem zijn.
Ook vond ik Norton erg goed spelen, daar ik hem volledig geloofde in zijn strijd om zijn innerlijke monster te onderdrukken. Waarom moest Ross hem nou lokaliseren in Brazilië?! Ik voelde zo met hem mee toen ie weer moest vluchten!
Ik hou ook erg van Tim Roth, maar de film werd naar het einde toe een beetje simpel met heel die Abomination, waardoor bleek dat de Hulk toch weer opgeroepen moest worden.
Ondanks dat vlogen de twee uur voorbij. Ook de laatste scène vond ik erg leuk en ik vraag me dan ook af of en zo ja wanneer die Avengers-film er nou komt.
Ik geef een vier.
Veel beter dan die uit 2003.
Veel meer spanning en betere effects
Acteren mag er ook wezen
schram101
Aardige film! Special effects zien er weer gelikt uit, maar dat is tegenwoordig bij erg veel films.
Het acteerwerk van vooral Norton is goed te noemen. Ook Tim Roth doet goed mee. Leuk om hem een keer, in een voor hem, hele andere rol te zien!
Ben trouwens erg benieuwd of dit deel nog een vervolg krijgt zoals de laatste scene doet vermoeden.
®Tc
Mijn eerste Hulk film en niet echt mijn kopje thee.
Al kan ik net meteen neertypen waarom. Vond het nogal leeg en da bedoel ik vooral het gebrek aan een goede bad guy. De laatste 5 minuten vult Roth die rol in maar dat is snel weer voorbij. Nu kun je wel zeggen dat het leger achter hem aan zit maar voor een Hulk kan ik niet de sympathie opwekken om het leger als bad-guy te gaan zien.
Als de tijp rijp is zal ik me wel eens aan die van Ang Lee wagen. Vind je toch makkelijk in uitverkoopbakken.
Awake78
Begin was nog wel aardig, maar aan het eind vond ik dat de film iets 'miste'. Special effects waren best aardig, maar vergeleken met genre-films zoals Transformers, The Dark Knight en Wolverine zakken ze flink door het ijs.
Heb het idee dat de script-schrijver/regisseur niet echt wist wat ze nou met deze film aan moesten, welke koers ze moesten varen. Toch meer drama? Richten op de GCI? Het verhaal uitdiepen? Ik vind dat ze op alle punten een kleine onvoldoende halen, een beetje een niks-film.
peterpepper
Heb hem net eindelijk gekeken en vond het wel een ok film, niet super maar ok. Beetje voorspelbaar en wat drama 'omdat het moet of zo'. Gewoon een lekkere actiefilm denk ik.
Tommeh
Simpel popcorn filmpje. Af en toe vette actie, maar vaak een overdaad aan CGI met als dieptepunt het belachelijke eindgevecht. Verder een standaard en afgezaagd verhaaltje wat zelfs door Norton niet omhoog getild kan worden. En Tyler heeft een Botoxhoofd.
Near_Dark
Het begin was meteen raak, in een opwindende achtervolgingscène zien we Bruce die in de Favela's wordt achternagezeten door het Amerikaanse leger omdat hij het 'Hulk-virus" in zijn bloed heeft.
Je hoort het mij niet gauw zeggen maar nu doe ik het toch: ik vond dat er te veel romantiek doorheen het verhaal verweven zat. In zulke films draait alles rond verbluffende actiescènes en dan vind'k al de rest bijzaak
De actie is grotesk en lekker over-the-top zoals ik het graag zie, een typische jongensfantasie
7/10.
Een vlotte actiefilm die aangenaam wegkijkt, vooral het eindgevecht is erg spectaculair !
Ik ben al benieuwd naar het vervolg dat er ongetwijfeld gaat komen afgaande op de 'vertegenwoordiger' van Shark Industries die op't einde nog in beeld komt
Filmsite : http://incrediblehulk.marve...
Metalfist
You'll like him when he's angry
Gisteren was ik met een maat in de videotheek maar we vonden echt niets naar onze zin bij de dagfilms. Dan maar naar de 'gewone' films waar het nog lang duurde eer we iets deftig hadden maar dan kwam deze Incredible Hulk op de proppen.
De Marvel films heb ik altijd wel graag gezien. Meestal zitten er echt flops tussen maar de X-Men reeks en Iron Man maken dit wel goed. Dat komt volgens mij omdat het dan ook echt interessante personages zijn en daar zit het grote probleem met de Incredible Hulk voor mij. Ik heb de Hulk altijd al redelijk idioot gevonden. Een soort van moderne persiflage op het bekende Dr Jekyll and Mr Hyde verhaal maar dan zonder diepgang. Waar Ang Lee's versie twijfelde tussen een echte comic verfilming en een serieus verhaal is er bij Leterrier geen twijfel mogelijk, hij kiest resoluut voor de comic verfilming. Ontploffende en vliegende auto's, gebouwen die kort en klein worden geslagen, ... Genoeg actie maar tegelijkertijd ook verschrikkelijk saai doordat de Hulk alleen maar tegen soldaten moet vechten en iedereen die vroeger ooit eens iets van de Hulk heeft gezien weet dat dat niet genoeg is om hem tegen te houden. Ik ben dan ook jammer genoeg halverwege in het slaap gevallen. Gelukkig was het mijn beurt om de film binnen te brengen dus heb ik vanmorgen het laatste half uur met het gevecht tussen Hulk en Abomination nog kunnen zien. Als ze die nu vroeger hadden geïntroduceerd dan was het allemaal waarschijnlijk minder saai geweest.
Naar Hollywoods normen dacht ik eigenlijk altijd dat dit een remake was van Hulk uit 2003. Omdat ze tegenwoordig alles remaken wat er bestaat was de gedachte dat dit een vervolg ging zijn nooit bij mij opgekomen. Gelukkig wordt er de eerste 5 minuten even alles samengevat van wat er in de vorige film is gebeurd.
De aankleding van het Hulk personage heeft een lange weg afgelegd sinds Lou Ferigno zich groen liet schilderen in 1977. Op zich ziet de Hulk er nu natuurlijk een pak beter uit dan een groene Ferigno maar toch miste je iets in zijn aankleding. Is het nu de overduidelijke CGI of iets anders? Ik weet het niet maar ik vond dat de Hulk er soms echt lelijk uit zag, dan zag Abomination er cooler uit. Voor de rest waren de effecten wel in orde.
Ik had mijn twijfels toen ik hoorde dat Edward Norton de rol van Bruce Banner ging vertolken. In mijn herinnering was Banner echt zo'n typische no-self-confidence professor en had Norton een te hoog pretty boy gehalte voor deze rol. Gelukkig draaide dit helemaal anders uit dan ik had verwacht en zet Norton de beste rol van heel de film neer. Vooral in het eerste uur draagt hij de film compleet. Liv Tyler vond ik maar vreemd overkomen eigenlijk. Paste totaal niet in de film en om de een of andere bizarre reden leek het me alsof ze constant een look alike gebruikten. Tim Roth was nog zo iemand die niet in de film leek te passen, dat accent was trouwens afschuwelijk.
Al bij al is dit een serieus twijfelgeval. Dat ik in slaap val bij een film is al geen goed teken al kan dat ook aan mij hebben gelegen. Norton is zeer sterk maar de rest lijkt niet in de film te passen. De effecten zien er dan wel weer vrij goed uit dus wordt het de gulden middenweg.
Hulk Smash!
huVILEub
Beetje standaard actie/'superhelden'-film. Leuke actie, matige acteurs, slecht verhaal. Maar wel leuk voor de actie/'superhelden'-film fans.
The Hulk was een middelmatige actiefilm en ik hoopte op een lichte verbetering met Edward Norton. Na een half uur saaie film was er nog altijd niets gebeurd buiten wat achtervolgen. Het ontbreken van een verhaal probeert men te compenseren met een bekende kop en nog meer special effects. Maar daar is dan ook alles mee gezegd. Verspilling van de tijd en een pak minder dan z'n voorganger.

Liv Tyler (45) maakt na zestien jaar terugkeer in Marvel-Universum

Tim Roth vertelt over terugkeer naar MCU én de toekomst met 'She-Hulk'

Hulk krijgt naast een supersterk nichtje zelf ook nieuwe krachten

The Godfather: Part II

Song for a Raggy Boy
Drama / Historisch, 2003

X: First Class
Actie / Sciencefiction, 2011
new york cityrio de janeirosuperheldgebaseerd op stripop de vluchtvoortvluchtigesuper soldierwetenschappervirginialegersuper villainmarvel cinematic universe (mcu)angrybruce bannerradical transformation marvel comicsgood versus evil