• 9.378.047 stemmen

Met onder meer: Kurt Russell, Wilford Brimley en Keith David

Gesproken taal: Engels en Noors

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot The Thing

"Man is the warmest place to hide."

Een Amerikaans onderzoek op Antarctica wordt verstoord doordat er door een langsvliegende Noor op een husky wordt geschoten. De hond wordt bij de andere in de kooi neergelegd, maar 's nachts muteert de hond en vermoordt alle andere honden. Het onderzoeksteam komt er achter dat er een buitenaards wezen is dat lichamen kan overnemen, maar wie heeft hij overgenomen?

avatar van finalman

finalman

deze film krijgt een plekje in m'n top 10. Al heel lang niet meer gezien en stem verandert naar 5 *

Russell is op z'n best in die film.

En vooral die orginele poster, goed gedaan.

avatar van Coen

Coen

Een groep Amerikaanse onderzoekers op Antarctica worden onaangenaam verrast door een doorgedraaide Noorse helicopterpiloot die een loslopende husky wil doodschieten en zelfs iemand van het Amerikaanse team verwondt. De idioot wordt doodgeschoten en zijn gedrag wordt toegewezen aan 'cabin fever'. Een misrekening waar de Amerikanen een dure prijs voor moeten betalen. Afgesloten van de buitenwereld worden ze geconfronteerd met een buitenaards iets. Dit 'thing' heeft zich gevestigd in het kamp van de Amerikanen zodat niemand nog te vertrouwen is. Wie is geinfecteerd en wie is nog gezond? De mannen zullen het onderling uit moeten zoeken (en vechten). The Thing is niets minder dat nagelbijtend spannend. De special effect en sets zijn (zeker voor die tijd) indrukwekkend en de score van Ennio Morricone draagt bij aan het beklemmende sfeertje. Een imposante film die 25 jaar na dato niets aan spanning heeft hoeven inleveren

avatar van Wouters

Wouters

zit 1 echte spoiler in. Graag even aanpassen.

deze dus

avatar van NightWolf

NightWolf

Een heel degelijke horror. Top voor die tijd en ietsje onder de top in deze tijd. Ook al heb ik het niet zo voor die rare wezens, heeft deze film me geen enkele seconde verveeld.
Spanning zat er vanaf de beginscène al in en dat stopte niet totdat je wist dat er een cliché-einde aan zat te komen. Dat is het enige jammere aan de film eigenlijk. Een orgineel einde had het nog een sterretje meer opgeleverd.

Conclusie: 3.5*

avatar van RedEye_18

RedEye_18

NightWolf schreef:

Conclusie: 3.5*
Hoe kun je dit nu zeggen? Het is een origineel einde. Elke andere jaren '80 horrorfilm zou een cliché einde hebben met een wegkruipend beestje waarbij je denkt van: ''OH NEE, hij kruipt weg! De mensheid is verloren!''
Het einde van de film wordt op de dag van vandaag nog steeds gespeculeerd over wie er nu geinfecteerd is, en wie niet. Ik kan het weten, ik discusieer mee. Het einde is een van de redenen dat deze film, dit diamantje op nummer 2 staat in mijn top 10. Hoe kun je dit nu zeggen?

Bekijk de film opnieuw en heroverweeg je stem, zou ik zeggen.

avatar van fabbyke

fabbyke

Heb met hele hoge verwachting naar The Thing gekeken maar de film kon mijn verwachtingen spijtig genoeg niet waarmaken. De film was voor mij niet meer dan een standaard horror film niet goed, niet slecht en had het gevoel dat er zo wel duizend films gemaakt worden. Het einde trok zeker op niets het was precies of de camera afsprong, misschien was het wel de bedoeling om een "open" einde te maken maar bij deze film vond ik het zeker ook een minpunt. Het belangrijkste is dat ik me voor de rest nog goed heb kunnen vermaken wat dat doe je met zo'n film toch altijd .

avatar van Reinbo

fabbyke schreef:

Tips, graag, ik zou er nog wel 1000 van zulke willen zien....

avatar van Wouter

Zou er ook graag een paar genoemd zien!

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Alleraardigste film, de beste Carpenter die ik ken - ik ken er dan ook niet al te veel.

Kurt Russell blijft me aanspreken als charismatische hoofdpersoon en de rest van de (voor mij) onbekende cast deed het ook prima. Het grote pluspunt aan de film vond ik de sinistere sfeer, die echt wat extra's kreeg door de kou, die extreem realitisch overkwam.

Het verhaal stelde niet heel veel voor mar was nog best te pruimen, alleen zijn de grote, overdreven (en hier ook soms lichtelijk onovertuigende) monsters nooit helemaal aan mij besteed. Daarom "slechts" 3,5*, erg aangename film, dat wel.

avatar van Wouter

Waar vond je ze niet overtuigend dan?

avatar van max4-ever

max4-ever

Erg goede film ..... zeker voor die tijd

Kan hem een keer in de zo veel tijd weer zien..

Blijft boeiend.....................

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

geweldide film

een van de beste films allertijden

avatar van Apster

Apster

Meesterlijk horror filmpje met geweldige effecten. Vooral de constant beklemmende sfeer is erg goed gemaakt. Ik krijg direct zin om hem weer te kijken vanavond.

avatar van Seifer

Seifer

Hm deze film komt me vaag bekend voor.

avatar van DownBusiness

DownBusiness

Zeer leuke film om te kijken, 5 *

avatar van Thomas83

Thomas83

Sterke thriller met een vleugje horror.
Het verhaal is niet bijzonder origineel, maar is erg goed uitgewerkt. Door de omstandigheden wordt de film een sterke psychologische thriller waarin de acteurs zich goed kunnen uitleven. Er wordt sterk geacteerd en Kurt Russel is wel charismatisch als de hoofdrolspeler.
De decors vond ik erg mooi en de special-effects al helemaal. Zeker als je nagaat dat de film uit 1982 is. Ik vind hem qua special-effects (al zijn die soms wel wat overdreven, en wat minder laten zien was misschien beter geweest, dat werkt eigenlijk altijd het beste) zelfs stukken beter dan de meeste films van tegenwoordig waarin de nodige special-effects voorkomen.
Het einde beviel me ook best wel. Het is een nog redelijk open einde, en ik dacht dat de boel zou uitkomen op slechts 2 mogelijke eindes: 1)Het kwaadaardige wezen wordt verslagen en de hoofdpersoon overleeft de boel, eventueel samen met nog 1 of 2 anderen. 2)Uiteindelijk blijkt het kwaardaardige wezen niet te zijn verslagen, en het wordt ontdekt door een andere groep mensen, waardoor alles weer opnieuw begint.
Niet dat het einde echt heel origineel was, maar ik vond het wel prettig dat het niet helemaal op 1 van de bovenstaande 2 eindscenario's neerkwam.
Al met al vind ik The Thing in zijn genre echt een klassieker, die veel van de pulp die tegenwoordig in dit genre wordt gemaakt met gemak overklast. 4*.

avatar van brookie

brookie

Normaal zijn sciense fiction/horror films niet echt mijn ding.. Maar deze vond ik erg tof. de manier waarop ze "The Thing" in de film hbben gezet vond ik goed omdat het niet uitgesloten is.. Oke het is ver gezocht maar het zou echt kunnen gebeuren. Ook was de film af en toe hilarisch...die kerel die als laatste getest wordt bij de bloedtest... "Ik weet dat jullie heren de laatste tijd veel hebben meegemaakt MAAR IK WIL GEEN EEUWEN ZITTEN OP DEZE KUTBANK!!!"

Toen de dokter er achterkwam dat de kans 75% was dat iemand geïnfecteerd was en dat als ze weer in de maatschappij zouden komen iedereen geïnfecteerd zou raken, was het al wel duidelijk dat niemand het ging overleven. Vandaar was het einde redelijk voorspelbaar Maar de sfeer in deze film, mede mogelijk gemaakt door de muziek van enrico Morricone, was fenomenaal. Het acteerwerk vond ik ook bovengemiddeld

vandaar 4*

avatar van Materny

Materny

Eindelijk weer eens een film gezien die het genre horror eer aandoet.

De waardeloze pulp die de laatste jaren uit amerika komt gestroomd onder het mom van horror is nauwelijks eng te noemen, laat staan dat het de zoveelste tiener slasher movie is.

Op een uitzondering na om de zoveel tijd is dit genre op sterve na dood.

Maar goed dat klassiekers als deze de ware betekenis van horror laten herleven, want dat doet deze uitstekend.

De claustrofobische sfeer zuigt je als het ware de tv in, de muziek geeft de extra spanning die het ó zo heerlijk maakt en de manier waarop Carpenter alles uitvoert is als slagroom op de taart.

De alien, werkelijk prachtig gecreeërd en zo overtuigend. Zeer knap voor die jaren.

Acteerwerk is ook top, spanning is werkelijk te snijden op sommige momenten. Niemand doet onder voor elkaar wat dat betreft, pure klasse.

avatar van De Nederlander

De Nederlander

voor 1982 is hij wel leuk gemaakt met die effecten enzo. maar vind in dit tijdperk er geen kl*te aan.

avatar van Rocco1984

Rocco1984

Dit is echt een geweldige film. Ik vond het een beetje dezelfde sfeer uitstralen als de Alien films. De special effects zijn echt geweldig (lees ranzig)

Topper, nooit verwacht dat het zo'n goede film zou zijn!

4,5

avatar van Dirigent

Dirigent

Hele goede Horror film, Kurt Russel doet vind ik heel goed acteren in deze film als ik een top 20 had zou hij op 11 komen te staan maar ja ... ondanks dat toch een echte top film, als je het mij vraagt!

* * * * *

avatar van moviefanatic

moviefanatic

Na jaren weer gezien, what a damn good horror movie! Dit is wel wat anders dan die domme teen-slashers. De onheilspellende muziek maakt het helemaal af. Een klassieker in z'n categorie: 5**

avatar van *__ANIME__*

*__ANIME__*

Helemaal mee eens!!!

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Nagelbijtend spannende film, een beetje in de stijl van Alien. Geweldige opnamelocatie en prima special effects. Hij komt net niet in mjn top 10.

4*.

avatar van de kardinaal

de kardinaal

Ik heb hem in de bios gezien toen die net uit was. Wat een film.Ik zat werkelijk tenenkrommend op het puntje van mijn stoel met een hartslag van 120. Wat vond ik hem eng. Vorige maand op tv gezien en hij is nog steeds erg eng. Zelfs al weet ik wat er gaat gebeuren.

Ook de effecten vindt ik nog zeer overtuigend. Beter dan veel van die computershit van tegenwoordig waar helemaal geen body in zit. Je ziet vaak gewoon dat het geanimeerd is.

Vondt het einde zeer zeker niet voorspelbaar. Daarom bleef het spannend tot het eind.

Samen met Alien is dit de beste film in zijn genre.

Tenenkrommend...?

avatar van megaman

megaman

Een claustrofobische Sci-Fi horror-film, net als het 3 jaar eerder verschenen Alien. The Thing heb ik gisteravond nog een keer gekeken en het lijkt wel of de film steeds beter wordt. De atmosfeer in het kamp, de conversaties tussen de mannen en de dreiging van het ding. Waar ik vroeger de film ietwat langdradig en niet interessant vondt, daar kan ik nu genieten van dit klassieke meesterwerk. Ik benieuwd of men hier ook nog een remake van gaat maken. In princiepe is Thing ook een remake van de film uit 1951: The Thing from another World. Alleen is het wezen uit Carpenter's film direct overgenomen uit het oorspronkelijke verhaal. Een wezen dat van gedaante kan wisselen. In tegenstelling tot het Frankenstein-look-alike monster uit de eerste verfilming.

avatar van Baklap

Baklap

doodeng inderdaad toen ik hem in die tijd heb gezien.. spannender dan spannend... mijn eerste echte ervaring met een hele spannende film.. Zal hem snel nog eens kijken is al weer veel te lang geleden een dikke vette 4* van moi

avatar van moviefanatic

moviefanatic

megaman schreef:

Inderdaad! Met de 'bloedtest-scene' als hoogtepunt!

avatar van ManOnTheEdge

ManOnTheEdge

Zoals Reinbo al eerder heeft gezegd... je beeld is erg belangrijk voor deze film...

ik heb deze film gekeken op een Pioneer plasma 127 cm en 5.1 geluid.

Met andere woorden.. een erg groot verschil tussen een HD setup en een standaard 4/3 TV...

Je ziet eigenlijk telkens weer wat nieuws in de film!! geweldig!!

where is blair?