• 9.377.328 stemmen

Met onder meer: Kurt Russell, Wilford Brimley en Keith David

Gesproken taal: Engels en Noors

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot The Thing

"Man is the warmest place to hide."

Een Amerikaans onderzoek op Antarctica wordt verstoord doordat er door een langsvliegende Noor op een husky wordt geschoten. De hond wordt bij de andere in de kooi neergelegd, maar 's nachts muteert de hond en vermoordt alle andere honden. Het onderzoeksteam komt er achter dat er een buitenaards wezen is dat lichamen kan overnemen, maar wie heeft hij overgenomen?

dutchtuga

Hier dan een geinteresseerde.

Een erg waardig recensie Halcyon voor deze fenomenale film. Je slaat de spijker op zn kop.

Geweldige film die voor mij echt bij de top 5 mag behoren. In het horrorgenre EN in het sci fi genre. Misschien zelfs top 3. HET hoogtepunt van Carpenter samen met Halloween. Hij heeft wel veel meer lekkers voor de fan maar deze twee films zijn toch in elk aspect juweeltjes. Geliefd bij fans en critici.

avatar van Reinbo

@ Halcyon: Ik neem aan dat je deze wel in widescreen hebt gezien.

Mooie recensie.

avatar van mikey

mikey

dutchtuga schreef:

Geliefd bij fans en critici.

Tuurlijk is de film geliefdbij fans

Zeer geliefd .

Reinbo schreef:

@ Halcyon: Ik neem aan dat je deze wel in widescreen hebt gezien.

Mooie recensie.

Jep, hiervan had ik bij aanvang al de juiste versie. Een film niet in widescreen zien, kan je hem beter niet zien... .

avatar van Lenny_FR

Lenny_FR

Een meesterwerk binnen het Horror-genre, en in tegenstelling tot enkele andere berichten die ik hier gelezen heb is het absoluut niet zo dat "The Thing" in 1982 veel anticipatie kon verwachten van de doorsnee-filmganger. Deze film is juist compleet overkeken, het was helemaal geen blockbuster. Hier zijn verschillende verklaringen voor, de voornaamste is misschien wel dat Spielberg's succes, "E.T.", hetzelfde jaar te zien was in de theaters; hier was de buitenaardse bezoeker op z'n zachts gezegd iets vredelievender (wat wél goed in de smaak viel). Ondanks de cultstatus die "The Thing" na ruim 20 jaar heeft vervoren, denken nog steeds veel fans dat Carpenter het niet genoeg waardeert, en dat is zonde. Thing is een staaltje uitstekende genre-werk, en zelfs nog veel meer dan dat.

De isolate omgeving is perfect, de score is simpel maar evenzo passend. Met lage tonen wordt de duistere, apocalyptische noot van de film goed ondersteund. De bevroren "Outpost" met lange lege gangen en kale muren schept een sinistere sfeer. Eigenlijk kun je met al deze elementen nu al niet meer de fout in gaan, het enige wat nog ontbreekt zijn een aantal slechte acteurs die moeten kunnen schreeuwen en rennen - Carpenter brengt meer.

Naast de gruwelijke gore-scènes is er ook sprake van psychologische angst. Wie is geassimileerd, wie valt er te vertrouwen, wie niet? Uiteindelijk niemand, en dat zorgt voor een beklemmend gevoel. De acteurs scoren absoluut geen onvoldoende in dit hele proces. Met name Keith David, Wilford Brimley en Kurt Russell ademen paranoia uit. De laatste uit dit rijtje slaagt er bovendien in een realistische rol van leider neer te zetten (wat Russell volgens Carpenter zelf op de set heeft afgedwongen).

Qua effecten kan Thing nog mee, hoewel ze niet iedere hedendaagse horrofanatic zullen laten schrikken zijn ze desondanks geweldig om te zien. Destijds wellicht het beste wat er op het gebied van gore in de bioscopen was te vinden. Niet voor niets belandde Rob Bottin in het ziekenhuis na meer dan een jaar bijna 24/7 aan de special effects te hebben gewerkt. Er werd uiteraard nog geen CGI gebruikt, maar hoofdzakelijk gemotoriseerde poppen en een overdosis zelfgemaakt slijm; échte horrorfans zullen het zeker waarderen. Tot slot trakteert Carpenter de kijker op een briljant open einde, naar mijn mening één van de beste die ik ooit gezien heb... maar goed, veel minder had "The Thing" ook niet verdiend.

avatar van Phoenix

Phoenix

Moet deze maar eens opnieuw kijken. Destijds ergerde ik me vooral aan de gore, maar ben inmiddels een stuk meer gewoon geworden. Dus deze geef ik nog wel een herkansing.

dutchtuga

Staat inmiddels in mijn top 10. Vroeg of laat moest dat een keer gebeuren .

avatar van as

as

Carpenter's "Thing" Remake Underway

Source: Variety

Author: Garth Franklin

Strike Entertainment and Universal Pictures, the team behind 2004's well-received "Dawn of the Dead" remake, are about to embark on a redux of another horror classic - "The Thing".

John Carpenter's 1982 horror classic dealt with a shape-shifting alien creature that terrorizes researchers at an Antarctic facility.

"Battlestar Galactica" executive producer Ronald D. Moore will pen the script, described as more of "a companion piece" to the Carpenter film than a note-for-note remake says Variety.

Carpenter recently saw remakes done of his films "The Fog" and "Assault on Precinct 13", whilst Dimension Films has Rob Zombie at work on a remake/prequel of Carpenter's "Halloween".

Hoe een groot liefhebber ik ook ben van Ronald D. Moore en zijn werk voor Battlestar Callactica; ik ben hier erg sceptisch over.

avatar van Reinbo

Kansloze missie, tenzij ze het net zo over een andere boeg gooien als bij Alien(s).

Heb eigenlijk liever dat ze het niet doen voor er een hele generatie wordt telleurgesteld door een middelmatige en ongeïnspireerde 'remake'. De andere remakes van Carpenters werk waren ook al geen succes (M.uv. Escape from LA ), simpelweg omdat de hand van de meester ontbrak.

Ben wel benieuwd naar Halloween volgens Rob Zombie (maar dat is dan ook weer een eigenzinnig regisseur.)

dutchtuga

Jonge jonge, Remake van The Thing.....

Hopen maar dat ook dit weer dik gaat floppen. Onbegrijpelijk hoe Carpenters films zo verkracht worden.

avatar van Wouter

Zou er niet eerst een sequel (voor TV) uitkomen?

avatar van Lenny_FR

Lenny_FR

Wouter schreef:

Zou er niet eerst een sequel (voor TV) uitkomen?

Daar was aanvankelijk een script voor geschreven, maar het is er (gelukkig) nooit van gekomen.

avatar van xenne

xenne

komt beetje traag op gang, maar op het einde is de spanning te snijden. effecten, zijn zeker voor die tijd, goed gedaan, en het einde is perfect. minstens een 3½ waard

Charles Manson

verdikkie, ik wil deze zien maar ik kan hem nergens gewoon kopen.

(tuurlijk, alles valt te bestellen maar ik wilde hem gewoon effe snel scoren hier of daar)

as schreef:

Carpenter's "Thing" Remake Underway

Source: Variety

Author: Garth Franklin

Dit is al de zoveelste Carpenter-film in de rij die een remake krijgt. Wat een eer voor die vent, en dan nog zijn er mensen die hem een simpel b-regisseurtje durven noemen.

Charles Manson

maar bepaald het aantal remakes van je films je kwaliteit als filmmaker nu direct?

dat weet ik niet hoor...

JUIST b-films worden altijd geremaked.

Niemand zal een Herzog of een Kubrick remaken.

Matchostomos

Carpenter zal het misschien weten te appreciëren (zeg maar gewoon 'leuk' vinden) dat er om de haverklap remakes van zijn prenten worden gemaakt, maar of hij het als een eer beschouwd, betwijfel ik ten zeerste.

Hij en wij weten goed genoeg dat deze remakes nooit het niveau van hun voorbeeld halen, laat staan nog maar de moeite waard zijn.

Dat Carpenter niet zo maar een simpel b-regisseurtje is, valt niet te betwisten.

Matchostomos schreef:

Nou, dat valt in principe prima te betwisten natuurlijk.

Omdat hij een grote schare fans heeft die zijn aparte films met daarin een geheel eigen duistere sfeer erg waarderen, betekent dat nog niet dat bijv. Halloween ineens een A-film is.

Kijk, ook ik vind Carpener zeer goed, zeker.

En hij is zeer zeker niet het zoveelste B-regisseurtje.

Maar kom op.

The Fog, Halloween etc, het zijn geen A-films.

het blijft wel B.

Probeer, buiten je fan-zijn om, wel een tikje reeel te blijven.

Of wil je The Fog met bijv. een Clockwork Orange of een Grizzly Man gelijk stellen?

avatar van Redlop

Redlop

Charles Manson schreef:

Of wil je The Fog met [] een Grizzly Man gelijk stellen?

Die snap ik niet.

Charles Manson

wat snap je er precies niet aan?

mijn betoog is toch glashelder (buiten het feit of je het er wel of niet mee eensbent)?

Matchostomos

Zo bedoelde ik het niet. Carpenter zal altijd een b-regisseur blijven, het is echter binnen die categorie van filmmakers dat hij bij de beste mag gerekend worden. Niet zo maar simpel...

Carpenter gelijkstellen aan een Kubrick of een 'The Fog' aan een 'A Clockwork Orange', zou ik nooit doen.

Carpenter mag er ook bij mij wezen, al blijf ik in de eerste plaats een groot Kubrick fan; en dat mag als een understatement worden gezien.

dat weet ik niet hoor...

Het zegt hoe dan ook iets over je status.

Matchostomos

En het zegt vooral veel over het vaak ignorante karakter van diegene die er een remake van trachten te maken...

Charles Manson schreef:

verdikkie, ik wil deze zien maar ik kan hem nergens gewoon kopen.

Liggen stapels van bij de FRS...

welnee.

de status is "niet leverbaar" bij FRS.

Charles Manson

nu toch maar besteld bij Ro-disc, ben benieuwd...

avatar van brucecampbell

brucecampbell

klassieke horrorfilm die na een keer of 5 bekijken nooit verveelt!

avatar van Film Pegasus

Ik heb deze film gekregen voor m'n kerst. Carpenter baseert zich hier op een boek, wat hem beter afgaat dan wanneer hij zelf voor het verhaal zorgt. Regie is hier wel sterker dan in z'n andere films. Hij gebruikt wel de ideale formule voor een horrorfilm met veel verrassingen, laat 'the thing' op zich niet te veel in beeld. (zie maar naar Alien en Jaws, waar de monsters niet te veel in beeld moeten komen om een sterke spanning weer te geven) en de oerbasis voor dergelijke films: het fenomeen 10 kleine negertjes. Zet een boel mensen bijeen en een horrorgegeven en je krijgt leuke horrorfilms: Alien, Saw, Predator, ... tappen allemaal uit het zelfde vaatje.

4.5 omdat Carpenter hier een klassieker heeft gebracht in het genre. Toch niet de volledige 5 omdat het qua acteerwerk niet altijd snor zit. Carpenter heeft wel oog voor detail moet ik zeggen: zo is er een van die gasten beginnen flippen en men zegt dat hij ook de honden heeft gedood. Meteen een verklaring waarom er geen honden meer te zien waren terwijl er toch enkele aan the thing waren ontsnapt. Zonder twijfel z'n sterkste film, maar bij Carpenter heb je toch nog altijd het gevoel dat het net iets beter kon... Qua spanning en suspence is hij wel sterk.

Charles Manson

ik krijg net mail van Rodisc dat hij binnen is, joepie!!