• 9.374.492 stemmen

Met onder meer: Tom Cruise, Kenneth Branagh en Bill Nighy

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 22 januari 2009

Plot Valkyrie

"Many saw evil. They dared to stop it."

Claus von Stauffenberg (Tom Cruise) staat dichtbij Hitler en is een dienaar in diens Derde rijk. Maar Stauffenberg walgt van de misdaden van de nazi-regering. Hoe langer hij de gruwelijke misdaden meemaakt, des te meer hij inziet dat Hitler een enorm gevaar vormt. Hij besluit samen met enkele andere officieren Hitler om te brengen door een aanslag op hem te plegen.

Claus Schenk Graf von Stauffenberg

Otto Ernst Remer

Erich Fellgiebel

Carl-Friedrich Goerdeler

avatar van Wouter

Vind hem het meest indrukwekkend in Interview with the Vampire.

Ook in Rainman en The Color of Money was hij uitstekend.

avatar van hinie

hinie

Vind hem in (bijna) al zijn film's wel goed acteren.

avatar van BobdH

BobdH

Clueless Dork schreef:

Ik heb net de trailer gezien en ben er bang voor dat ik gelijk ga krijgen. Erg simpele rol voor Cruise die zo graag die ene Oscar boven zijn openhaard wilt hebben.

Een nazi die tegen hitler is en zijn eigen leven ervoor zou geven om hem uit de weg te ruimen en daarme zijn eigen gezin op moet geven? Zie de tranen van het popcorn publiek nu al over de wangen rollen en Oprah die brult dat Cruise zo waanzinnig geweldig zijn rol neerzet in deze film en dat iedereen maar dan ook iedereen deze film moet zien.

Amirite?

Precies! Cruise is nu al een aantal jaren openlijk die Oscar aan het najagen, waarvan Valkyrie absoluut een verlengde is. The Last Samurai... Lions for Lambs... Die man functioneert alleen goed wanneer hij gecast wordt om zijn persoon en als zodanig alleen een versie van zichzelf hoeft neer te zetten (Rain Man, Eyes Wide Shut). Wezenlijk iemand anders portretteren, kan hij gewoon niet (goed, wellicht is enkel Interview With the Vampire daar nog een goed voorbeeld van).

Clueless Dork

Vind Cruise zelf niet een slechte acteur maar een erg vervelende. Hij heeft inderdaad een paar goede rollen neergezet. Het vervelende aan Cruise is dat ik in zijn films niet naar een acteur zit te kijken die een rol neerzet maar gewoon naar Tom Cruise. Zou erg onder de indruk zijn om Cruise een pedofiel zonder geweten te zien spelen in een film.

En waarom word er engels in deze film gesproken en niet duits? Ik kan dat echt niet serieus nemen. Mischien de eerste keer in mijn leven dat ik de duits ingesproken versie van een film ga bekijken boven het orgnineel!

Clueless Dork schreef:

....?

....?

Precies.

avatar van Wouters

Wouters

Dork suggereert dat Cruise alleen maar rollen kan spelen die dicht bij hem als persoon liggen. Hoewel ik Cruise verre van gweldig vind ben ik het daar niet mee eens. Dat Dork (what's in a name?) dan met zo'n raar en absurd voorbeeld komt zegt meer over de persoon en kwestie dan over Cruise. On Topic maar weer ?

Clueless Dork

Neu. Zou gewoon onder de indruk zijn als Cruise een keertje een smeerlap neerzet. Een personage die iedereen haat.

Wouter schreef:

En jij denkt dat sterren geen topacteurs kunnen zijn. Cruise zat vaak in films die weinig van hem vroegen, maar heeft een aantal keer wel degelijk laten zien echt iets te kunnen.

Sterren kunnen topacteurs zijn maar er zijn genoeg sterren die niet kunnen acteren en alleen maar 'knap' zijn.

Er is dus een onderscheid tussen een topacteur en een Hollywoodster.

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

Ik noem een paar films die zeker iets van hem vroegen: Magnolia, born on the fourth july, the firm, a few good man, jerry meguire, eyes wide shut.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Waarvan Born on The Fourth of July oscarwaardig was......

avatar van Travolta_Jackson

Travolta_Jackson

Hier is toch al een film van Operation Valkyrie ook met von Stauffenberg. Die film is nog niet zo oud apart dat daar nu al een soort re-make wordt van gemaakt of gaat dit weer over iets anders??

avatar van dennis1979

dennis1979

nightbreed schreef:

Dat zijn niet jou woorden maar de woorden van een talkshowhost want ik heb dat interview ook gezien, volgens mij was dat in 'De Wereld Draait Door'.

Maar toch schattig dat je doet alsof jij haar hebt ontdekt voor ons.

Ik zal ook eens schattig gaan doen.

Let op MIJN woorden: Alonso Alves van Heerenveen gaat een hele grote worden

Nou, het zijn wel degelijk mijn woorden als ik het eens ben met de redacteur in Elsevier waarin ik het artikel heb gelezen. Het zou heel goed kunnen dat het ook bij de wereld draait door is geweest, dat hou ik graag in het midden want er zijn heel erg veel filmfans die in Carice van Houten een goede en getalenteerde actrice zien. De redacteur van Elsevier vergeleek haar met Ingrid Bergman, daar ben ik het dan niet mee eens. Ik vind je reactie "Maar toch schattig dat je doet alsof jij haar hebt ontdekt voor ons" op mijn post wel een beetje lullig, ik heb veel posts van je gelezen en je slaat regelmatig de spijker op z'n kop maar dit soort reacties heb je waarschijnlijk nodig om interessant en grappig gevonden te woorden, daar mag je mijn posts best voor gebruiken als je wilt

dennis1979 schreef:

goede post, my lips are sealed

avatar van dennis1979

dennis1979

goede post, my lips are sealed

Zie, komen we er toch weer uit

Maar even ontopic: Vind jij dat Cruise een geloofwaardige kolonel Claus von Stauffenberg neer kan zetten? Ik blijf het een acteur vinden die zijn personage niet sterk neer kan zetten. Ik noem een Interview with the Vampire, daarin verbleekte hij naar mijn mening bij Brad Pitt, en dat wil wat zeggen.

dennis1979 schreef:

Zie, komen we er toch weer uit

Dit lijkt mij eerlijk gezegd niet een goede rol voor Cruise, ik zie Cruise ook meer als een Hollywoodster die redelijk kan acteren en soms zichzelf overtreft.

Voor een rol als deze heb je denk ik een topacteur nodig om het allemaal geloofwaardig(er) te houden.

avatar van Wouter

Waarom denk je dat deze rol zo veeleisend is?

nightbreed

Ik vind dat je voor dit soort serieuze rollen beter geen Hollywoodsterren kunt nemen omdat het personage dan misschien niet helemaal tot leven komt omdat je toch bewust of onbewust naar die bekende ster zit te kijken ipv naar het karakter dat hij moet voorstellen.

avatar van Mug

Mug

Dat geldt ook voor non-serieuze rollen. Het gebeurt maar zelden dat ik tijdens een film waar mega-sterren in meespelen m'n gedachten niet bij 'oh, dat is die en zus is zo' blijven hangen.

Cruise is een goed acteur indien hij goede tegenspelers heeft, dan geeft hij wat extra's. Cruise is dan juist een goede tegenspeler (zie vooral Rain Man en Eyes Wide Shut) die niet irriteert als 'Tom Cruise'.

Het probleem bij Valkyrie is ook weer de cast. Fantastische acteurs, maar het zijn allemaal Britten en een handjevol Duitsers en twee Nederlandse actrices. In de trailer zie ik Tom Cruise met schattige krulletjes op z'n kop die verdwaald is geraakt in Europa.

Ik ben verre van enthousiast.

Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor Kenneth Branagh. Wanneer hij in beeld komt, hoor ik daarna (onbedoeld) alleen maar Shakespeariaanse zinnen in de trailer.

nightbreed

Eerlijk gezegd zit ik niet echt te wachten op deze film.

Ik heb de Duitse versie al gezien en voor mij is daarmee de kous af.

Als deze ooit op TV komt zal ik h'm wel kijken maar dit is geen film die ik ga aanschaffen.

nightbreed schreef:

In je top 10 staan films als Fight Club, The Godfather en A Beutaiful Mind. Waarom zou dat daar niet gelden?

En als ik naar de films kijk die je de laatste paar weken gezien hebt, zit in de meeste een bekende acteur.

Wouter schreef:

Over die 3 films uit mijn top-10 gesproken, daar zitten topacteurs in die toevallig ook Hollywoodsterren zijn (of geworden)

Ik vind Cruise geen topacteur en hij doet me altijd denken aan Top Gun

avatar van hinie

hinie

Vond je hem daar zo slecht dan?

avatar van neo

neo

Die waren, toen ze gemaakt werden, allemaal al Hollywood ster, behalve misschien Hoffman.

avatar van N811

N811

Iets wat zich in duitsland afspeelt mar waar dan engels wordt gesproken.

neo schreef:

Daarom heb ik geworden tussen haakjes gezet

hinie schreef:

Vond je hem daar zo slecht dan?

Ja vrij matig en de film zelf vond ik om te huilen.

Cruise is meer een sexsymbool voor de dames, vooral in Top Gun.

Ik vind Cruise geen topacteur en hij doet me altijd denken aan Top Gun

Maar het ging me om deze opmerking:

nightbreed schreef:

Ja vrij matig en de film zelf vond ik om te huilen.

Cruise is meer een sexsymbool voor de dames, vooral in Top Gun.

Interview with the Vampire en Magnolia gezien?