Genre: Thriller / Oorlog
Releasedatum: 22 januari 2009
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot Valkyrie
"Many saw evil. They dared to stop it."
Claus von Stauffenberg (Tom Cruise) staat dichtbij Hitler en is een dienaar in diens Derde rijk. Maar Stauffenberg walgt van de misdaden van de nazi-regering. Hoe langer hij de gruwelijke misdaden meemaakt, des te meer hij inziet dat Hitler een enorm gevaar vormt. Hij besluit samen met enkele andere officieren Hitler om te brengen door een aanslag op hem te plegen.
Claus Schenk Graf von Stauffenberg
Erich Fellgiebel
Carl-Friedrich Goerdeler
nightbreed
Ja gezien.
Interview with the Vampire vond ik niet bijzonder en Magnolia is een prachtige film maar niet door Cruise maar door de andere hoofdrolspelers.
Cruise speelt daarin wel goed een narcistisch mannetje en dat doet hij wel goed maar ik vind de andere acteurs beter.
En hierbij ben ik uitgepraat over Cruise, ik vind hem niet interessant genoeg om uren over de praten.
Pastaman
Ik vind Tom Cruise eigenlijk een watje
vooral als hij begint te schreeuwen met dat piepstemmetje
metaledje
Oehhhh interesting!! Weer een film om zeer naar uit te kijken!!!!
Mmm. Volgens de Razzies nu al een kanshebber: http://www.razzies.com/default.asp?page=2
En op het forum: http://www.razzies.com/forum/forum_posts.asp?TID=2247
Martijnnn
Pff gister de trailer gezien en ik moet zeggen dat dit een grote kans heeft om de flop van 2008 te worden. Het eerste grote struikelblok is al dat er engels gesproken word.
Maar uiteindelijk zal het er op neer komen dat mensen toch massaal naar deze film gaan kijken
Barrie vd Laan
Terecht. Lijkt me een topfilm.
Pimolition
Staufenberg lijkt me beter, met sebastian Koch en Duits gesproken
Barrie vd Laan
Dan is de kans op een flop dus niet groot. Ik denk en hoop vooral dat hij top wordt. Een echte thriller over een aanslag van Hitler. Wat wil je nog meer.
Martijnnn
Toch op zen mins de duitse taal... en inderdaad als er veel mensen naar de film gaan is het commercieel gezien geen flop, maar daarom kan het nog wel een kut film zijn. De trailer kon mij overigens ook niet boeien.
Barrie vd Laan
Oh mij wel: Zag er wel spannend uit.
wo2-Freak
Er is al een bestaande: Operation Valkyrie met
Sebastian Koch
Die is Duits dus daar kan Tom Cruise niet aan tippen !!!!!
DIE
Pastichio Rocker
Deze film zal bij voorbaat al worden afgekraakt omdat Cruise er in meespeelt, en mensen dan gelijk zijn rare gedrag en Scientology erbij halen, ook heeft het geen zak met de film van doen.
fritsy
Ik vind Tom Cruise eigenlijk een watje
vooral als hij begint te schreeuwen met dat piepstemmetje
Hankieh
Trailer net gezien, lijkt me echt een top film.
Vind het wel veel gezeik hier hoor omdat Cruise meedoet, Cruise laat zich nou van een andere kant zien en misschien is dat wel een hele goede. Laten we afwachten...
Goldenskull
Ik kijk al een tijdje uit naar deze film.. nog maar 7 maanden wachten =X
wibro
Een amerikaan die een film gaat maken over de aanslag op Adolf Hitler?
Dat kan nooit iets worden, zo wie zo niet als de voertaal Engels wordt.
Neen, dit moet je overlaten aan een duitser, Oliver Hirschbiegel bij voorbeeld, die ook "Der Untergang" regisseerde.
En verder, die Bryan Singer heeft sinds zijn meesterwerk "The usual suspects" geen enkele fatsoenlijke film meer gemaakt. En dat wou hij weer proberen met een film als "Valkyrie"?
Kom op zeg! Verloren tijd. Laat hij gewoon weer misdaadfilms gaan maken.
Barrie vd Laan
Een amerikaan die een film gaat maken over de aanslag op Adolf Hitler?
Dat kan nooit iets worden, zo wie zo niet als de voertaal Engels wordt.
Kom op zeg! Verloren tijd. Laat hij gewoon weer misdaadfilms maken.
Wat is er mis mee als de voertaal Engels is. Kijk naar saving private ryan, schindlers list. Topfilms. En dat wordt deze ook.
W.M.J.M
Bij Saving Private Ryan waren het dan ook Amerikanen, die spreken over het algemeen dan ook Engels.
ook in uprising
wibro
Hoe zou een film als "Der Untergang" overkomen als hij door Bryan Singer was geregisseerd en de voertaal Engels zou zijn? m.a.w. Hitler, Goebbels, de S.S. noem maar op zouden Engels spreken met een duits accent.
Zou zo'n film voor jou geloofwaardig overkomen? Nou, voor mij dus écht niet.
Pastichio Rocker
In Schindler's List waren het ook Duitsers gespeeld door Amerikaanse/Engelse acteurs, inclusief een Duits accent.
W.M.J.M
Vind ik ook het grootste manco aan de film. Aangezien in SPR de rollen die zijn van Amerikanen is het een verkeerd voorbeeld van Barrie van der Laan.
Barrie vd Laan
De duitsers in de film spreken ook gewoon engels alleen met een nep accent. Dan mogen ze van mij net zo goed amerikaans spreken. Je wordt als het goed is toch wel meegezogen in het verhaal. Je vergeet dan echt wel de taal.

WOII-film 'Valkyrie' met Carice van Houten en Tom Cruise komt binnenkort naar Netflix

Oorlogsthriller 'Valkyrie' met Tom Cruise en Carice van Houten donderdagavond 9 mei uitgezonden op televisie

De grootste internationale films met een Nederlandse acteur

Der Untergang

The World's Fastest Indian
Biografie / Roadmovie, 2005

Rush
Biografie / Sport, 2013
berlijn, duitslandzelfmoordbommoordweerstandman vrouw relatietweede wereldoorlognaziplanvriendschapbedrogtreasoncolonelmilitary officerplotgerman officermedal geweldoperation valkyrie