Genre: Thriller / Oorlog
Releasedatum: 22 januari 2009
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot Valkyrie
"Many saw evil. They dared to stop it."
Claus von Stauffenberg (Tom Cruise) staat dichtbij Hitler en is een dienaar in diens Derde rijk. Maar Stauffenberg walgt van de misdaden van de nazi-regering. Hoe langer hij de gruwelijke misdaden meemaakt, des te meer hij inziet dat Hitler een enorm gevaar vormt. Hij besluit samen met enkele andere officieren Hitler om te brengen door een aanslag op hem te plegen.
Claus Schenk Graf von Stauffenberg
Erich Fellgiebel
Carl-Friedrich Goerdeler
Lovely Boy
'n Aanslag op Hitler kan ik natuurlijk alleen maar goedkeuren (
), maar de reden waarom juist uitgerekend het personage van Tom Cruise dit wilde doen, vond ik behoorlijk oppervlakkig. Verder dan 'Tja, eigenlijk is die Hitler toch niet zo tof als ik dacht' komt de film niet; dan is 'We moeten laten zien dat niet alle Duitsers slecht zijn' er al eentje die meer in de buurt komt. Het kan natuurlijk ook komen dat Tom Cruise een behoorlijke drol van een acteur is, wat 'ie in deze film maar weer eens bevestigd.
Hij zit al in Afrika wegens commentaar op Hitler. Daar doet hij ook weer van zich spreken dat de oorlog verloren gaat op de manier en dat ze van Adolf af moeten. Weer wordt hij gewaarschuwd voor sancties. Ideologisch staat hij lijnrecht tegenover Hitler en wordt vervolgens gevraag bij de complotgroep te komen daarnaast komt hij juist bij Hilter in de buurt.....dacht dat wel reden en motief genoeg was.
TomRayder
het enige punt waar ik van genoot.....Tom Cruise lijkt gewoon echt enorm op Von Stauffenberg.
en die rollen van de Nederlandse dames vooral...pffff. Carice had een kleine rol..maar heeft bewezen (in mijn ogen) een goede actrice te zijn. `die Halina...kom op nou...zit bij die persvoorlichting..maar ze had maar een veredelde bijrol met slechts 1 woordje engels.." yes' ...
ik vond de tv film met Koch beduidend beter.
JacoBaco
Tom Cruise lijkt gewoon echt enorm op Von Stauffenberg.
Ja misschien wel.
chevy93
Haha, had ik de hele film op Brad Pitt gewacht. Bleek dat het Tom Cruise was
Dat even terzijde, ik vond het een uitstekende film. Hij keek lekker weg en tot mijn vreugde was er geen happy end.
De 2 uur vlogen voorbij en ik heb me geen moment verveeld. Heerlijke actie en er gebeurde altijd wel wat.
Het enige minpunt vond ik juist weer die snelheid. Van het ene op het andere moment is het verhaal weer 90 graden gekanteld. Af en toe pakte het leuk uit, maar soms was het mij iets te makkelijk, ondanks dat...;
Deze zou ik nog wel een keer willen zien later
noknoke
Maar de beweegredene waarom Tom Cruise z'n personage dit wilde doen, komen niet echt naar voren - dat bedoel ik te zeggen. Laten we het er maar op houden dat ik Tom Cruise in deze film niet overtuigend vond als Claus von Stauffenberg.
Wist niet dat je Claus von Stauffenberg persoonlijk kon, ben je dan al zo oud.
Op internet staat niet veel over de karakter van Stauffenberg.
Dit is gewoon een historische verfilming van deze persoon, hoe het afliep wisten we al.
er zijn trouwens meer aanslagen gepleegd op hitler maar deze was toch een verfilming waard. toch.!!
En verder moet je niet zo interessant doen erover.
Karl van H.
Dus omdat er op het internet niet veel staat over het karakter van Von Stauffenberg is 't niet erg dat Cruise d'r maar een beetje als een zoutzak bijloopt de hele film? Vergis ik me nou, of is het juist zijn taak het personage kleur te geven?
En even voor de duidelijkheid: dat de aanslag 'n verfilming waard is, betekent niet dat ik de film meteen geweldig vind, noch dat ik automatisch sympathie voel met de acteurs die de aanslag naspelen. Maar goed, dat zal wel weer te interessant zijn.
noknoke
Dus omdat er op het internet niet veel staat over het karakter van Von Stauffenberg is 't niet erg dat Cruise d'r maar een beetje als een zoutzak bijloopt de hele film? Vergis ik me nou.
Dat ze Cruise gekozen hebben is dat hij voor een heel groot publiek een bepaalde aantrekkings kracht heeft, zeggen ze.
Persoonlijk vind ik hem te klein voor de 1meter 90 lange Staufenberg, en ze hadden gewoon duits moeten spreken in de film voor extra realiteit.
Je zegt (Cruis d'r als een zoutzak bijloopt) OK DAN.
Von Stauffenberg had nog maar een oog,
was doof aan zijn linker oor.
Verwondingen aan zijn-knie.
Had een hand.
En miste 2 vingers van zijn andere hand.
Met zulke verwondingen loop ik ook als een zoutzak bij.
parel123
Spannend genoeg. Mee eens dat het een betere film was geweest als iedereen Duits sprak, want wat mij het meest aansprak was het verhaal, niet de acteurs.
movieman7
Vindt de Duitse variant van deze film beter (Stauffenberg). Engels sprekende duitsers blijft raar en helpt toch wel een flink stuk van de geloofwaardigheid en sfeer om zeep, Toch al met al ondanks dat een redelijke film, maar meer niet.
Redlop
Matige film. Geen enkel personage leren we echt kennen. Een registratie van een verijdelde aanslag. Meer niet feitelijk. Soms kijkt zo'n film toch lekker weg, maar ook dat helaas is niet het geval. Saai vooral. 2,5*
timwolly
Volledig mee eens.
Cruise doet te veel zijn best om de held uit te hangen, dat komt zijn geloofwaardigheid niet ten goede. De rest blijft een grijze massa.
Dat maakt het geheel saai zonder diepgang.
Als laatste bedenk jullie, ook al heeft Stauffenberg het licht gezien, om die functie te bekleden heeft hij al genoeg rottigheid moeten uithalen, er kleeft genoeg bloed aan zijn handen. Ik mis de zelfkritiek
Blokland
Een aardige reconstructie maar de film heeft iets klinisch en afstandelijks.
gorelover
Op zich een redelijke film, zou hem graag 3.5 hebben gegeven, maar trek een vol punt af voor het feit dat de duitsers engels praten en geen duits.
had Tom Cruise duits gepraat, had het veel echter overgekomen en had de film 3.5 * gekregen.
muerte
Op zich een redelijke film met een goed verhaal en goed acteerwerk.
Maar als zovelen vond ik het ook jammer dat het niet duitsgesproken was dus helaas maar 2,5 *
Volledig mee eens.
1. Deze film duurt maar 120 min..Claus von Stauffenberg op de plee filmen lijkt me niet zo indringend verhaal, ik zeg dus ze halen de stukken van zijn leven eruit wat voor de mensen aanspreekt.
En hoe de regisseur het neer zet kwam het verhaal wel duidelijk over.
Helaas dat het engels gesproken is komt toch vreemd over en daar blijf ik bij.
2. Wat zijn beweegredenen zijn om H. te vermoorden weet ik niet heeft meschien heel andere redenen, dan dat hij het licht heeft gezien.
movieman7.Vondt de Duitse variant van deze film beter (Stauffenberg).
Ik ken deze niet, ga hem toch eens kijken als ik hem vind.
swollenaer68
Erg goede film, in tegenstelling tot velen, zoals ik kan lezen, stoor ik me helemaal niet aan het feit dat er engels wordt gepraat. Ik zie Tom Cruise ook niet zo gauw perfect Duits praten... Het gaat me per slot van rekening om de film, niet om de taal waarin het gesproken wordt...
Lijkt me commercieel ook niet zo interessant om steeds duits to horen voor alle engelssprekenden...en dat zijn er veel.
Deze film doet eer aan een man die geprobeerd heeft het ultieme kwaad uit te roeien. De meest legitieme reden die een mens ooit heeft gehad om een aanslag te plegen. Hij heeft er zijn leven voor gegeven en ik denk niet dat het aan wie dan ook van ons gegeven is om daar negatief over te oordelen......
Een echte held...
swivv
Gisteren gekeken en heb me erg goed vermaakt.
Zat soms ook wel te denken, had het niet beter geweest als de Duitsers ook echt Duits zouden spreken, maar ja, that's Hollywood.
Zaten spannende momenten in en vond de acteurs allemaal redelijk goed.
Vond het ook goed dat het familieverhaal rond Stauffenberg een beetje aan de kant geschoven werd, het komt wel een paar keer als een korte flashback, maar het echte familiekiekje en sentimenteel gedoe blijft achterwege, en maar goed, want zo blijft de vaart lekker in het verhaal.
Had deze film gekozen om in slaap te geraken, maar heb hem helemaal uitgekeken, dus hij boeide wel.
Een 3 op 5
Karl van H.
Had deze film gekozen om in slaap te geraken,
Dat is ook een manier om films te kijken, ja...
Jt*
Goeie film! Jammer dat er niet duits wordt gesproken maar staat er een echte amerikaan (tom cruise) die met 'hitler' Engels spreekt.. Duits is toch realistischer, zoals in 'Der Untergang' bijvoorbeeld. Maar voor de rest leuke film!
ThaMovieVoter
De beginscène in de woestijn vind ik echt hoogstaande cinematografie. Ook is de overlap van Duits naar Engels nog wel te beamen. Dat zorgde bij mij in ieder geval voor minder gemengde gevoelens betreffende het realisme. Ook komt de acteur die Hitler speelt vrij geloofwaardig over, vooral de 'spanning' wat het met zich meebrengt. De kritiek over een tekort aan diepgang in de persoon Von Stauffenberg vind ik overigens onterecht, aangezien deze film zich geheel wijdt aan de aanslag op Hitler en de voorbereidingen die daarvoor werden getroffen. Dé aanslag speelt de centrale rol.
ThaMovieVoter
Verder is de film wel zeer goed gemaakt, met oog voor details, het juiste oorlogsmaterieel, uniformen en locaties.
Om dat ook nog maar even te benadrukken.
olafski72
Leuk om te kijken, maar inderdaad geen diepgang en geen emotie in de film. Het zou volgens mij vrij schokkend moeten zijn, als je kijkt naar het verhaal van zijn vrouw en kinderen. Maar omdat die relatie weinig aan bod komt in de film, of zonder emotie, raakt er wat zich afspeelt je maar weinig. Ik heb het idee dat de film te snel is geschoten.
En inderdaad, Engels praten met Engels accent en zelfs met Schots accent, tja, dat is wat ongeloofwaardig. Wel teksten in het Duits laten zien, dat is dan raar.
Minotaures
Een spannend en een goed verfilming van een waargebeurd verhaal. Er werd goed gespeeld door vele bekende acteur die hun rol goed neerzetten.
Hartkloppende scenes met het voorbereiden van de plan, het maken van een bom, het afleveren van het bom en zelfs het operatie Valkyrie.
Kortom: een van de mooiste politiekeoorlogs films die ik gezien heb.
Ramie
Goede film.
Alleen had ik dit plot al eens eerder gezien, lang geleden...
Ik lees nu dat dit de Duitse film 'Stauffenberg' moet zijn geweest; ook zeer goed!
Carice van Houten heeft een kleine rol (net als haar maatje Halina Reijn) maar is wederom zeer goed. Toch Nederlands trots in mijn ogen.
Zuvaluppa
Goede film, maar had er door alle heisa meer van verwacht.
Wel leuk om Carice en Halina naast Tom Cruise te zien Schitteren.
VilmExpert
Historisch gezien klopt het aardig en de film keek lekker weg toch vind ik de Duitse versie met Koch in de hoofdrol beter.
Missoul86
Zeer goede film! Enorm van genoten. Tom Cruise doet het uitstekend, hoewel ik geen echte fan van hem ben. Het verhaal blijft waarheidsgetrouw. Het enige nadeel zoals in de andere commentaren ook terecht wordt opgemerkt, is het Engels. Een film in het Duits met ook Duitse acteurs had waarschijnlijk een betere optie geweest voor de film, maar helaas niet voor de centen.
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Inderdaad een zeer goede film. Het verhaal is goed verfilmt en natuurlijk Tom Cruise die goed acteert. Zeker een 4 waard.

WOII-film 'Valkyrie' met Carice van Houten en Tom Cruise komt binnenkort naar Netflix

Oorlogsthriller 'Valkyrie' met Tom Cruise en Carice van Houten donderdagavond 9 mei uitgezonden op televisie

De grootste internationale films met een Nederlandse acteur

Der Untergang

The World's Fastest Indian
Biografie / Roadmovie, 2005

Rush
Biografie / Sport, 2013
berlijn, duitslandzelfmoordbommoordweerstandman vrouw relatietweede wereldoorlognaziplanvriendschapbedrogtreasoncolonelmilitary officerplotgerman officermedal geweldoperation valkyrie