• 9.373.193 stemmen

Met onder meer: Tom Cruise, Kenneth Branagh en Bill Nighy

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 22 januari 2009

Plot Valkyrie

"Many saw evil. They dared to stop it."

Claus von Stauffenberg (Tom Cruise) staat dichtbij Hitler en is een dienaar in diens Derde rijk. Maar Stauffenberg walgt van de misdaden van de nazi-regering. Hoe langer hij de gruwelijke misdaden meemaakt, des te meer hij inziet dat Hitler een enorm gevaar vormt. Hij besluit samen met enkele andere officieren Hitler om te brengen door een aanslag op hem te plegen.

Claus Schenk Graf von Stauffenberg

Carl-Friedrich Goerdeler

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

Ik heb me eigenlijk prima vermaakt maar...

toch vond ik dat er een paar min punten waren de film is ghaotisch, tom cruise speelt mat!, ik vond de film eigenlijk niet echt sterk, (untergang is veel krachtiger).

Maar zoals ik al zei, ik heb me vermaakt, het verhaal is gedurfd

plus de mooie beelden dan kom ik toch uit op 3 1/2 ster.

avatar van otherfool

otherfool

Probleem is dat de film wordt verkocht als spannende thriller terwijl de uitkomst al bekend is. Had er wat meer een drama van gemaakt en Valkyrie had beter gewerkt. Film ziet er verder niet slecht uit, ach ja ze praten Engels, ik kom er wel overheen.

2,5*.

avatar van Seifer

Seifer

otherfool schreef:

2,5*.

Als je wil dat ze Duits praten in de film, kun je de film beter bekijken in Duitsland. Dan weet je het zeker dat er Duits gesproken wordt.

avatar van Quisto

Quisto

mooie beelden maar een klein beetje tekst voor onze Carice..

avatar van Abelone

Abelone

Had er toch meer van verwacht.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Valkyrie

Ik vond de film eigenlijk niet zo goed. Ik had er namelijk veel meer van verwacht. Want het verhaal boeide me wel. Maar ik kon niet met me gedachten bij de film blijven. Ik wou liever wat anders gaan doen.

De film wou ik vooral zien omdat Tom Cruise en Carice van Houten erin speelden samen. Maar ik vond het ook heel jammer dat zij er niet veel in voor kwam.

Ook zal ik de film niet meer dan 1x kijken vond het niet zo spannend genoeg om nog een keer te bekijken.

Jammer, maar toch 2,5*

avatar van predator 2

predator 2

ik vond het een sterke film ondanks de engelse taal die gesproken werdt.ik vond het vooral goed omdat het waargebeurd is.

4 sterren.

avatar van Zuzuu

Zuzuu

predator 2 schreef:

4 sterren.

Dus je vond het goed omdat de engelse taal gesproken werdten omdat het waargebeurd is.

avatar van Henkebart

Henkebart

Mooie film. Ik vind de acteurs goed spelen, behalve Carice. Verhaal heeft een lange aanloop en over de helft krijgt de film vaart en wordt het steeds leuker.

avatar van sHone

sHone

het enige wat de film bij mij doet is nadenken over wat er gebeurd zou zijn als de aanslag wel gelukt zou zijn ( nee de uit komst is geen geheim, en als dat wel zo voor je is, ga je schamen!) uit het commentaar kwam naar voren dat er dan een compromis zou zijn tussen de geallieerden en Duitsland, waardoor Europa voor een deel nog steeds van Duitsland zou zijn ( niet de grote landen als Engeland en Frankrijk, maar de Benelux en misschien ook Polen) ...e dat zet me weer an het denken ... zo'n Q in Startrek zou toch mooi de beste uitkomst weten en wellicht was de mislukking wel de beste optie

avatar van Niekhimself

Niekhimself

Aardige film met redelijk acteurwerk van Cruise.

avatar van Emiledj

Emiledj

Lekker belangrijk die hele discussie hieronder...., volgens mij gaat het hier op MuMe om het 'beoordelen' van de films i.p.v. iemand de les te lezen of stompzinnige opmerkingen te maken.

Film in de bioscoop gezien, maar vond de Duitse verfilming met Sebastian Koch vele malen beter. Sowieso in de originele (Duitse) taal en toch net even meer geloofwaardigheid. Misschien komt dat laatste wel door de taal.

Cruise als Stauffenberg was niet erg geloofwaardig, want mijns inziens is hij niet de persoon voor dit soort films. Leuk dat Carice er in mee speelde, maar de film paktte me niet.

avatar van predator 2

predator 2

Zuzuu schreef:

Jij leest niet echt wat ik zeg ik zei ik vond het een goeie film ONDANKS de engelse taal die gesproken werdt.voortaan beter lezen voordat je commentaar geeft.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Bij het verhaal kun je natuurlijk niet echt oordelen omdat dit gewoon een waargebeurt stukje uit de geschiedenis gebeten is waar ik zelf totaal geen problemen mee heb. Verhalen als deze kent iedereen al en weet iedereen dus ook al het einde. Bij Valkyrie speelde dat een negatieve rol voor de spanning. Dit vond ik allesbehalve spannend alhoewel het genre wel thriller is. Ook vond ik deze prent iets te langdradig. De voorbereiding vond ik namelijk erg saai en dit duurde toch 45 min. Verder was het acteerwerk erg goed en de film kwam best wel geloofwaardig over.

avatar van tijn79

tijn79

Ondanks dat ik het verhaal allang kon en (vooral!) ondanks Tom Cruise toch een zeer vermakelijke film

avatar van briek

briek

Valkyrie was de film in 2009 die ik echt gezien moest hebben, ik had hoge verwachtingen van deze film en na deze film gezien te hebben was ik grotendeels tevreden. Op het eerste zicht werd er nauw gelet op de details, De Berghof zag ik voor het eerst van binnen en van buiten prachtig weergegeven worden in een film, fysische werd de figuur Hitler hier uitstekend vertolkt en ook op de verdere castings en achtergrond leek weinig op aan te merken. Na de film meerdere keren gezien te hebben, zie dat hij toch weer niet zo goed in mekaar zit: het interieur van de berghof zag er op het eerste zicht correct uit, maar dit blijkt helemaal niet waar te zijn, de verzetsmannen worden hier met Tom Cruise te overdreven als helden voorgesteld en de figuur Hitler verliest aan geloofwaardigheid van het moment dat hij mond opentrekt.

Over het algemeen is deze film wel een aanrader die gemakkelijk wegkijkt, maar er ontbreken nog vele dingen om hem dezelfde score te geven als andere oorlogsdrama's bv Schindler's List, Der Untergang, Saving Private Ryan.

avatar van gillette

gillette

avatar van Tomkx

Tomkx

Goed verhaal, alleen weinig aktie, ik had er meer van verwacht.

avatar van SilentF0rce

SilentF0rce

gillette schreef:

Is deze het waard op Blu-Ray?

Ik vind zelf van niet. Maar ik vind sowieso de prijzen van die schijfjes nog veel te duur.

Er zit best weinig actie (dus special effects) in, dus of je het dan nog waard vind, weet ik niet.

avatar van Bart Simpson

Bart Simpson

gillette schreef:

Is deze het waard op Blu-Ray?

Dat moet jij zelf weten. Wat je wel kunt doen:

Huur de film op dvd, kost je maar 2 of 3 euro. Wanneer je de film goed vind, koop je hem op blu-ray. Zo niet, dan koop je de film op dvd of niet

avatar van De GeuS

De GeuS

Tja, mensen die hun geschiedenis niet kennen of te jong zijn, moeten hier geen actiefilm verwachten. Het is jammer dat de film in het engels is; het duits is überhaupt een zakelijkere en wat kille taal en had zeker beter gepast bij deze film.

Het tempo van het verhaal is goed, alleen de opbouw hoe kolonel Claus von Stauffenberg tot de intiemste kring van 'der Fuhrer' weet te treden had van mij wel iets uitgebreider gemogen; 3,5*

avatar van sHone

sHone

Bart Simpson schreef:

Rusland zou een dikke middelvinger hebben opgestoken en misschien zouden GB & US zich dan ook gekeerd hebben tegen Rusland, dan zou dat meteen hebben geleid tot WO3.

ik ook van jouw hoor, maar doe je hier niet precies wat ik speculeerde? een succesvolle aanslag op Hitler zou wel eens tot meer doden hebben kunnen lijden dan een jaar langer oorlog

Weet ik veel wat er echt gebeurt zou zijn, jij ook niet. Maar dat is wat ik dacht toen er tussen de samenzweerders gezegd werd dat er, als Hitler dood is, gunstigere voorwaardes opgesteld kunnen worden met de geallieerde.

avatar van Barney23

Barney23

prima film kijkt lekker snel weg alleen vind ik het einde wat minder

avatar van Loki87

Loki87

Goeie film, maar vanwege de taal krijgt ie minstens een half punt eraf. Wat een belabberde uitwerking van de taal. Engels i.p.v. Duits, en dan ook nog Engels met 2/3 verschillende accenten. Tevens vond ik Hitler volledig miscast, ik had er nog beter kunnen staan. Goebbels leek wel goed.

avatar van chanel34

chanel34

We zijn weer lekker bezig hier.

avatar van movie fan

movie fan

geweldige film , tom cruise is top in deze film , het verhaal kende we natuurlijk al , maar toch , een film dat echt goed de sfeer kon vinden dat er echt bij paste , de muziek was ook perfect , ik zou 5 geven , maar 1 klein ding vondt ik minder van de film , en dat is dat ze allemaal engels praate , gewoon raar om duiste officieren engels horen te praten , zeker als sommige echt zo'n brittisch accent hebben . maar toch , goede film 4.5

avatar van Bridgetvh

Bridgetvh

Goede film, het verhaal van Valkyrie zei me niets, had ik nog nooit eerder van gehoord.

De rol van Carice van Houten vond ik erg klein en ze was minimaal weinig in beeld. Ik had meer verwacht, waarschijnlijk door de pers die de rol zo ophemelde. De momenten dat ze in beeld was waren wel goed natuurlijk, maar ja, dat geldt voor zoveel acteurs of actrices.

avatar van Vinco

Vinco

Prima film, goed verhaal en goed neergezet.

avatar van Loki87

Loki87

Bridgetvh schreef:

Snap je hoe het stemsysteem werkt? Want 2 sterren voor een film die jij kwalificeert als goed is niet zoveel.

En als ik naar je stem historie kijk zie ik sowieso vreemde uitslagen.

Volgens mij zit het zo:

4,5: uitstekend

5: meesterwerk

avatar van Bridgetvh

Bridgetvh

Nou de film was 'wel aardig' had ik beter in mijn vorige post kunnen zetten en door de pers veel te veel opgehemeld en een oorlogsfilm is niet mijn smaak. Vandaar toch maar 2 sterren, misschien 2.5 van maken? Op een schaal van 5 heb ik ook niet zo heel veel keus, en ik wil niet alle films een 4 of 5 geven natuurlijk.

En wat is er zo vreemd aan mijn historie? Dat er veel slechte films in de database hier staan en dat ik die allemaal een 1 of 1.5 geef voor de moeite?