• 9.377.350 stemmen

Gesproken taal: Japans en Spaans

Releasedatum: 17 april 2008

Plot [Rec]

"Experience fear."

Een jonge tv-journaliste en haar cameraman lopen mee met de lokale brandweer. Op een nacht moet de brandweer een oude vrouw redden, die in een appartementengebouw vast lijkt te zitten. Maar wat in eerste instantie op een doodnormale routineklus lijkt, begint langzamerhand te veranderen in een gruwelijke en duistere nachtmerrie.

avatar van Degrak

Degrak

Vooral zien met deel 2 erachteraan!

avatar van android325

android325

Sorry vascago, maar dit is geen B-Film. wat versta jij onder B-Film?

B-film begint met een laag budget en acteurs die het net niet redden voor grote film. dit zorgt ook voor slechte verhaallijn (simpel).

Dit was absoluut geen B- film

avatar van Tonypulp

Tonypulp

dit zorgt ook voor slechte verhaallijn (simpel).
Dat slaat werkelijk helemaal nergens op.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

android325 schreef:

Samuel L. Jackson heeft ook wel eens in een b-film gespeeld na in grotere producties meegedraaid te hebben, is hij ook zo'n acteur..?

android325 schreef:

Sorry vascago, maar dit is geen B-Film. wat versta jij onder B-Film?

Dit was absoluut geen B- film

Even jezelf quoten:

meld misbruikquote

1,5 [Voeg deze discussie vanaf dit bericht toe aan Mijn Updates] [permalink] geplaatst op 28 augustus 2010, 14:46 uur

jeroentjuhhhhh schreef:

Hij weet denk ik de betekenis niet precies .

•Een B-film is een film die wordt gemaakt met een relatief klein budget en (doorgaans) nieuwe of onbekende acteurs, die is uitgebracht met weinig publiciteit.

Weet jj het beter?

Klein budget = check

nieuwe of onbekende acteurs = check

verhaal dat nauwelijks wat voorstelt (maar wel leuk is )

Alleen was er redelijk wat publiciteit deze keer volgens mij, maar het blijft een B-film.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Als een A-film een complete flop is geworden en er eigenlijk alles slecht aan is, mag je het dan een B-film noemen eigenlijk?

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Het mag wel, maar het slaat uiteindelijk feitelijk nergens op

De benaming B-film heeft alleen betrekking op 't budget en de mogelijkheden waarmee dus gewerkt wordt.

Vascago

Nee, dan is het gewoon een slechte film

Je hebtt wel B-films die een A status hebben zoals Halloween en The Thing.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Wordt dan eigenlijk heel vaak verkeerd gebruikt op deze site. Ik gebruik het ook wel eens om mijn mening wat kracht bij te zetten.

Yup

Karl van H.

In het dagelijks gebruik is B-film eigenlijk synoniem voor 'slechte film' geworden, dus mocht je het een keer 'verkeerd' gebruiken, dan zul je - van mij in ieder geval - geen standje krijgen hoor. Wel van anderen, maar toch

Vascago

Van mij ook niet, ik doe het zelf waarschijnlijk ook wel eens, maar wel als je zegt dat een film slecht is omdat het een B-film is terwijl je er zelf 4 of 5 in je top 10 hebt staan

avatar van android325

Vascago schreef:

Ik dacht dat je niet van B-films hield

Sommige "kenners" noemen dit een B-Film.

Ik weet niet, maar als je van horror houd zul je dit geen B-film noemen.

Wat denken de menigte horror kenners?

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Als het om horrorfilms gaat, hou ik me niet bezig of het nu een B- of A-film is.

The Thing vind ik bijvoorbeeld echt een hele goede A-horror. Braindead daarentegen vind ik een B-horror, maar net zo goed.

Dus ja, voor mij is het vrij ondergeschikt om me daar mee bezig te houden, maar ik moet wel toegeven dat vaak die relatief goedkope horrorfims het best zijn.

avatar van maurice32

maurice32

vond er helemaal niks aan , saaaaai ... een amateur film vond ik het en spannend ook niet.

ik weet niet waarom er zoveel lof is aan deze film .

1 ster voor de moeite en dat is al veel .

avatar van maurice32

maurice32

samtari schreef:

Ik ben de eerste die dit helemaal niks vind ? 70 minuten hysterische mensen slecht beeld en spaans gelul. Trouwens de orginaliteit van zon handycam is intussen ook al wel weer achterhaald lijkt mij. 1 ster

helemaal mee eens

avatar van Jesse93

Jesse93

Wat was dit weer een lekkere spannende film. Iets als dit heb ik al weer een tijdje niet gezien. Bij deze film had ik weer hetzelfde als bijvoorbeeld Cloverfield waarbij je denkt, gooi die camera nou eens neer en red jezelf, maar dan is er natuurlijk geen film meer .
Het begin ging wat trager en ik wist totaal niet waar ze naar toe gingen.
Door de ruimte die gebruikt wordt, het appartementencomplex, blijft het lekker klein. Hierdoor wordt het nog spannender en moeilijker om te ontsnappen. Er ontstaan zo van die heerlijke momenten. Er staat een zombie in de kamer, dus daar moet je weg, maar ze zijn ook beneden. Je moet naar beneden om de sleutel te halen. Dan moet je weer terug omhoog, waar de zombies ook weer zitten.Wat te doen. Ze hebben er zich in eerste instantie dan ook wel goed uit gered. Dan krijg je natuurlijk weer het gekloot. Tussen tientallen sleuteltjes één goede kiezen en dan zitten er ook nog eens een aantal geïnfecteerden een paar meter achter je! De leeg staande kamer was al eens eerder genoemd, waarna je even nadenkt van zou daar iets gebeuren, maar het al weer snel vergeet. De geïnfecteerden zijn best goed gemaakt, niet al te overdreven, maar door het af en toe schokkende beeld zie je eigenlijk nooit goed het hele gezicht.

Wat me opviel was dat het acteerwerk best goed was. Ik irriteerde me soms wel erg aan de interviewster, omdat ze, ondanks dat er mensen zwaar gewond en dood warentoch steeds door wilde filmen. Maar misschien laten ze hier ook juist weer een beetje zien wat er achter het document maken zit en de interviews afnemen, al zal een situatie als deze zich niet snel voordoen

Door het geweldige einde wil ik gewoon direct het vervolg zien. Dat is dan ook wat ik ga doen . Dit vooral door alle informatie die je op het eind nog even snel over je heen krijgt en er nog meer vragen ontstaan, waar ik graag antwoord op wil. Dus ik ben zeer benieuwd naar het tweede deel. Ik vraag me alleen af of die mij ook zo kan vermaken als deze, maar we zullen zien.

Ik geef het voor nu een lekkere vette 4*, dit omdat ik een 4,5 net te hoog vindt. Maar dit kan altijd nog veranderen.

avatar van Archibald

Archibald

Zeker een topper in het genre Zombiefilms. Gelukkig hoef je bij dit soort films geen goede acteurs te verwachten, maar dat heb ik al wel eens eerder gezegd, geloof ik.

Ik had echt problemen om door het begin van de film te komen, oftewel het eerste uur. Daarna is het genieten geblazen. De paniek, de sfeer, de chaos. Heerlijk.

De film bevatte ook een aantal minpuntjes, maar al met al een zeer dikke voldoende. Past voor mij in het rijtje Shaun, Dawn (2004), Zombieland.

avatar van MysteriousDeS

MysteriousDeS

Jammer, de film zat vol met toevalligheden en ik vond het nogal voorspelbaar worden. Heb m na 45 minuten uitgezet..

2 sterren.

Karl van H.

Dan heb je het beste stuk gemist. Bovendien, je had sowieso nog maar een ruim halfuurtje te gaan.

avatar van starbright boy

Geinige film. Hapt heerlijk weg, maar om nou te zeggen dat ik het echt eng vond of dat het veel indruk maakte, nee. Lekker kort. Had niet langer hoeven duren. De uitleg op het einde was wat flauw, het einde dan wel weer prima. Stomste scene was zoals sommige anderen gemeld hebben die terugspoelscene, doe je zo je best om je filmstijl te verantwoorden en consequent vol te houden, stop je er zo'n scene in, terwijl de scene niet eens een toegevoegde waarde heeft. Onbegrijpelijk.

Maar verder: Leuk, maar niet al te speciaal.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Midden op de dag bekeken of toevallig nu gestemd? In het eerste geval snap ik wel dat het niet zo eng is.

avatar van starbright boy

Midden op de dag, maar dat maakt voor mij meestal niet het verschil. Wat wel had kunnen schelen is de film in de bios zien.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Helemaal alleen in het donker op een zolderkamertje is ook een goede optie .

Karl van H.

In het donker met een paar vrienden is ook leuk, hoor. Zeker als die vrienden 'n stelletje schijterds zijn

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Dat noem ik nou Horror!

Respect voor de maker en de acteurs. Één van de beste horror films van de laatste jaren!

Ga nu meteen deel 2 bekijken, ben benieuwd.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

[Rec] is op nr. 10 in de Horror Top 25 van de jaren '00 van moviesense gekomen.

Moviesense telt deze maand af naar de nummer 1 Horrorfilm van het vorige decennium en brengt daarbij iedere avond een video online waarin ik de volgende titel uit de toplijst bespreek.

De link naar de video: Halloween Horror Top 25: nummer 10 | MovieSense - Online filmmagazine

avatar van FilmReview

FilmReview

Wat krijg je als je Resident Evil (GameCube), Dawn of the Dead (Remake), the Blair Witch Project en Paranormal Activity in elkaar stopt?

Dan krijg je [REC].

Commentaar: (Let op, spoilers!)
Wow, dit is de realistische versie van zombies.
Alhoewel dit niet word erkend door de film zelf kunnen we hier wel van spreken.

Positieve aspecten:
Deze film is zo ongelooflijk realistisch..
Dat de film Spaans gesproken is, draagt bij aan het realisme.
Op het begin denk je van: Wat heb ik in godsnaam gekocht/gehuurd ?.
Maar al snel merk je hier niets meer van en merk je dat het toch best goed gedaan is op deze manier.
Gelukkig niet zo standaard Amerikaans (Engels) met domme one-liners.
Er is vrijwel geen, tot weinig voorspelbaarheid in deze film en de spanning is goed, scare momenten zijn uitstekend.

Negatieve aspecten:
Afgezien van de goede aspecten betreft de voorspelbaarheid werkt dit ook in je nadeel. Aangezien het patroon van wanneer er wat gaat gebeuren wel zichtbaar is / kan zijn. Wat betreft de originaliteit is het ook wel jammer dat dit gewoon een zombie-film is. 't Feit dat deze film zijn inspiratie uit andere films lijkt te hebben gehaald is ook wat minder. Vandaar mijn voorwoord iop het begin van mijn korte review.

Eindconclusie:
Wow..
Voor een goede horror liefhebber zit je met deze film erg goed.

Eindbeoordeling:
Er gaat een halve ster af vanwege de inspiratie uit andere films.

Aantal sterren: 4.5

avatar van GuyB

GuyB

Waanzinnig goed.

Ik ben een voorstander van de manier van filmen, het draagt enorm veel bij bij het beleven van de film, maar daarmee staat een film nog niet.

Tussen de hysterie in het begin voel je je één van hen, en zit je ook net zoals hen met de vraag: Wat is hier verdomme aan de hand?

Mysterie, chaos en een camera. Ontzettend geloofwaardig geacteerd. Speelduur is niet minder dan perfect.

De vrouw waarvoor de brandweer oorspronkelijk werd opgeroepen jaagde me echt al van in het begin de stuipen op het lijf, dat beeld van d'r daar op het einde van de gang voorspelde maar één ding; onheil.

De ontknoping is het engste, spannendste wat ik ooit heb mogen aanschouwen, je smeekt voor het kijken van een film altijd voor iets wat je maar weinig voorgeschoteld krijgt, maar nu werd dit realiteit: door de belemmering van sommige vingers van me zag ik enkele christelijke beeldjes niet op het einde.

Een rit op een rollercoaster, velen gebruiken het na afloop van een goeie film, maar slechts weinigen hebben het denk ik letterlijk beleefd. De vraag is nu maar of ik ooit nog onder de indruk zal zijn van een horrorfilm, want die speelde perfect in op mijn angsten, veel meer dan een slasher dat doet, al vind ik deze horrorcategorie ook niet mis.

avatar van Miss Sway

Miss Sway

Misschien tijd om deel twee eens te gaan kijken GuyB