• 9.378.921 stemmen

Gesproken taal: Japans en Spaans

Releasedatum: 17 april 2008

Plot [Rec]

"Experience fear."

Een jonge tv-journaliste en haar cameraman lopen mee met de lokale brandweer. Op een nacht moet de brandweer een oude vrouw redden, die in een appartementengebouw vast lijkt te zitten. Maar wat in eerste instantie op een doodnormale routineklus lijkt, begint langzamerhand te veranderen in een gruwelijke en duistere nachtmerrie.

avatar van aerts007

aerts007

JacoBaco schreef:

Het klopt toch wat er staat.

Ok wellicht is het iets duidelijker als hij het op deze manier had getypt: Weer een keer bewijs dat niet alleen maar Hollywood goede films kan voortbrengen.

Neen , Bollywood al geprobeert?

avatar van Shinobi

Shinobi

Zo wat een film zeg , ik moet er nog even van bekomen.

Weer eens een film gezien door de point of view van één van de acteurs - die je overigens nooit in beeld krijgt te zien - door middel van een camera. Ik moest gelijk denken aan The Blair Witch Project en in mindere mate Cloverfield.
Maar oh wat doet deze film het goed zeg, het maakt goed gebruik van de - ietwat beperkte - setting, heeft zeer goede schrik effecten, er wordt goed geacteerd. Maar bovenal het verhaal wordt rustig verteld om daarna tot een ultieme climax te eindigen. Die climax leek trouwens wel verdacht veel op de eind scène van de Blair Witch Project, maar goed.

Al met al geef ik deze puike Spaanse film 4, 0 sterren. Nu vraag ik me alleen nog af of er een vervolg komt.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

aerts007 schreef:

Neen , Bollywood al geprobeert?

Bollywood is de beste!

Halcyon

Gisteren de extra's gezien op de DVD. Niet veel interessants, behalve de making of en de interviews waarbij de focus voornamelijk lag op de cameratechniek. Ik schrok een beetje van de manier waarop de makers deden alsof ze de uitvinders waren van deze techniek, in die zin dat ze met geen woord repten over mogelijke inspiratiebronnen. Iets wat voor zo'n specifieke stilering als deze toch voor de hand ligt, gezien ze een update is van de handycam in The Blair Witch Project. Anyway, ik weet niet wat ik er van moet denken: tomeloos enthousiasme of pijnlijke arrogantie?

Vooral het interview met cameraman en geluidsman zijn de moeite, voor de rest kan je de extra's gewoon links laten liggen.

... en dus redelijk nodeloos om extra te vermelden?

Halcyon

Vind ik niet, zeker niet als je doet alsof je zelf het warme water hebt uitgevonden.

Da's wat anders natuurlijk, uit je bericht las ik eerder dat ze zo arrogant overkwamen omdat ze het "inspiratie" niet vermeldden.

Al kan ik er verder ook wel inkomen dat ze vragen over TBP niet meer kunnen horen of zien in interviews.

avatar van mikey

mikey

Moet je maar niet zon film maken.

Onderhond schreef:

Of ze arrogant zijn weet ik niet. Het kan ook zijn dat ze zo enthousiast in hun project opgingen dat ze de buitenwereld even vergaten. Dat lijkt niet eens onlogisch, alleen vind ik het bizar dat Blair Witch onvermeld bleef in heel het proces over de filmtechniek.

Kan ik me best inbeelden. Al mag je zulke vragen wel verwachten mijns inziens.

avatar van Polsini

Polsini

beetje teveel cloverfield meets dawn of the dead, of zelfs blair witch, als je het mij vraagt. Klassieke horrorelementen, leuke twist dat je het vanaf het begin mee maakt.

avatar van nynkez

nynkez

Echt briljant! Deze moet je gewoon op groot scherm zien. Ben er zelfs voor naar Amsterdam gegaan. Nu draait hij nog 1 keer in Arnhem binnenkort tijdens gruwelijk 2008. Hopelijk niet de laatste keer...

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

Heel knap gedaan, en zeker naar het eind toe rete-eng.

Ook een interessante making-of.

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

deTuinman schreef:

Dit komt omdat jij het commentaar van onderhond er niet bij neemt.

Maargoed, dit gaat niet over buitenlandse films in het algemeen, wat namelijk wel de hype heeft gedaan.

'een spaanse horror' dus dan moet je het leuk vinden om erbij te horen, want filmhuisfilms zijn veeeeeeeeel beter dan hollywood'

Mijn antwoord erop is , NEEN. Dit is gewoon een enorm slechte film, met een stukje marketing erachter wat geen enkel waardige filmhuis-producer in z'n porum zou hanteren.

Vandaar dat ik de filmhuis-garantie neit geldt voor deze film.

Nogmaals, puur om de slechte acteerprestaties, over-done en voorspelbare camerabewegingen, simpele schrikeffecten en een plotwending die om te huilen is.

Precies hetzelfde met 'soap'- cloverfield.

Het zijn marketingexperimenten. De kwaliteit doet er niet toe.

had op een gegeven moment niet eens door dat ik naar een Spaanse film zat te kijken, dus ik weet niet waar je het over hebt....

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Ik heb hem vandaag opnieuw gekeken en ik geef hem toch een halve ster meer, en dat komt absoluut door de laatste 10 minuten, brrrrrrrrrrrrrr, geniaal.

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2049 stemmen

Was wel tof, maar beetje voorspelbare film toch Hassum?

avatar van Fikret8

Fikret8

Een kruising tussen The Blair Witch Project en Cloverfield met alle cliché's eraan. Meer dan dat heeft de film niet te bieden. Het begint een beetje teveel van het zelfde te worden.

avatar van 606

erg goede en creepy film en acteurs doen het erg goed.

vooral die oude vrouw deed het prachtig.

4,5 ster

avatar van Remix

Remix

Inderdaad,

Ik vergat ook dat je een Spaanse film keek.

Geen topper, maar ik heb zeker genoten!

Een echte Billenknijper!

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ik ga de remake bekijken, maar ik weet nu al dat deze beter is.

Al is het alleen al om de acteurs. In deze film zijn de mensen realistisch. Zoals die huismeester ofzo. Gewoon een lelijke vent met gele tanden.

In de remake zijn het hoogstwaarschijnlijk voor 95% knappe mensen.

avatar van candymancandyman

candymancandyman

Spanje is behoorlijk aan de weg aan het timmeren wat horror betrefd. Ook rec is behoorlijk creepy. Er zitten wel aspecten van andere horrorfilms in maar daar kom je tegenwoordig niet meer onderuit. Alles is wel al zo'n beetje gespeeld en uitgevonden. Ik geef deze film 4,5 ster omdat ik als doorgewinterde horrorfan toch wel de rillingen kreeg van deze film. Het was alsof je er soms zelf bij was. Vooral de laatste minuten waren behoorlijk griezelig en je voelde echt de spanning die de tv-journaliste mee maakte in dat kamertje. Wat een eng scharminkel was dat op het laatst zeg.

avatar van Paul_Hauer

Paul_Hauer

Spannende horrorfilm die continu spannend is! Topper! *4

Nasir

Gisteren de dvd gehaald. Wel wat aan de prijzige kant, maar is deze schitterende horrorprent waard.

Van de blair witch weet ik dat er geen gebruik wordt gemaakt van muziek. Weet iemand nog meer horrorfilms waar je weinig of geen muziek hoort?

Nasir schreef:

Weet iemand nog meer horrorfilms waar je weinig of geen muziek hoort?

Funny Games, Last House on the Left, ...

Nasir

Thanx Halcyon. De duitse versie van Funny games en Last house on the left heb ik beide nog niet gezien.

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Funny Games zit ook in pakketservice. Ik heb me er net voor aangemeld , dus als je die ook wilt zien..

Nasir

Beetje late reactie van mij Chuck, had hem wel willen hebben. In ieder geval bedankt. Concerto of cultvideotheek zullen me wel uit de brand helpen.

avatar van N811

N811

En de amerikanen hebben er een remake van gemaakt.

Arrrggghhh wat een sukkels

avatar van Floris1988

Floris1988

IK MOET DEZE ZIEN!

Ik hou van spaanse horror/thriller!

Wanneer is de releasedatum?

avatar van 606

N811 schreef:

En de amerikanen hebben er een remake van gemaakt.

Arrrggghhh wat een sukkels

en is die hier ook te vinden

avatar van Floris1988

Floris1988

Ooo hij is al gewoon te huur & te koop...

What am I waiting for?