• 9.381.199 stemmen

Gesproken taal: Japans en Spaans

Releasedatum: 17 april 2008

Plot [Rec]

"Experience fear."

Een jonge tv-journaliste en haar cameraman lopen mee met de lokale brandweer. Op een nacht moet de brandweer een oude vrouw redden, die in een appartementengebouw vast lijkt te zitten. Maar wat in eerste instantie op een doodnormale routineklus lijkt, begint langzamerhand te veranderen in een gruwelijke en duistere nachtmerrie.

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Ik werd een beetje zenuwachtig van het camera werk, maar vond het toch wel een aardige horror, niet meer dan dat.

Ik vond het wel erg realistisch overkomen, maar ik ga hem geen tweede x zien.

avatar van fanaat

fanaat

Ik ben mij op twee momenten werkelijk kapot geschrokken.

1 Toen ze dat kleine meisje die spuit wilde geven.

2 toen de cameraman door het luik op de zolder aan het filmen was.

En wat ik dan knap vind. Je ziet de schrik momenten al ver van te voren aankomen maar toch schrik je je een ongeluk. Tenminste dat had ik.

Ik geef deze film een 3,5

avatar van Donvado

Donvado

fanaat schreef:
Ik ben mij op twee momenten werkelijk kapot geschrokken.

1 Toen ze dat kleine meisje die spuit wilde geven.

2 toen de cameraman door het luik op de zolder aan het filmen was.

Ik geef deze film een 3,5

Inderdaad waar, dit waren zeker schrikmomenten en wat je zegt je ziet ze ver vantevoren aankomen, maar dan toch nog schrikken.

Vind alleen wel dat het allemaal ineens wel heel snel gaat. In het begin bouwt het goed op, maar nadat de eerste bezetenen in beeld is gekomen gaat het wat mij betreft net iets te snel of hadden minder mensen bezeten moeten worden!

Ondanks dat vind ik het een goede film. 3,5

avatar van Henkebart

Henkebart

Geen aanrader ondanks de hoge score op Moviemeter. Mijn aandacht kon ik moeilijk bij de film houden. Sommige goeie schrikmomenten maar ik vond de spanning over de hele film slecht.

avatar van aerts007

aerts007

3.39 punten.

Zo straf zal hij zeker niet zijn.

Op Moviemeter gooien ze met punten!

aerts007 schreef:

3.39 punten.

Zo straf zal hij zeker niet zijn.

Op Moviemeter gooien ze met punten!

Omdat jij het er niet mee eens bent betekend niet meteen dat we met punten gooien vriend

avatar van lagaiske

lagaiske

Zonde van mijn tijd!!!

Meer kan ik hier niet over kwijt!!!

Leuk het rijmt!!!

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Eindelijk lijkt de hype overgevlogen te zijn!

Trouwens....de film duurt op mijn horloge toch echt maar 70 minuten exclusief de aftiteling....komt dus niet in de buurt van de 85 minuten hier op deze site.

avatar van dulcinea

dulcinea

Eindelijk lijkt de hype overgevlogen te zijn!

Welke hype? Ik wist zo goed als niks over deze film toen ik hem bekeek alleen dat hij hier een hoge score kreeg. En ik ben blij dat ik hem daarom toch bekeken heb, geen idee waarom zovelen nu zo laag stemmen, voor mij is hij die hoge score meer dan waard!

PAL playback.....

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11924 berichten

Eindelijk lijkt de hype overgevlogen te zijn!

Het gemiddelde is de afgelopen dagen blijven hangen tussen 3,39 en 3,41. Valt (gelukkig) dus wel mee!

dulcinea schreef:

Ikzelf had er ook nog nooit iets van gehoord , misschien moet hij de definitie van ''Hype'' een keer opzoeken

Al die laag stemmers nu, tsja je ziet wel aan hun manier van typen dat het eigenlijk niet serieus te nemen valt..

avatar van Leno

Leno

Het begin (eerst ruime half uur) weet niet echt te boeien en de karakters zijn soms irritant. Vervolgens komt de film in een sneltreinvaart en gaat dat gepaard met een flinke dozes spanning. Er wordt dan goed naar de spannende climax toegewerkt en de film stopt op het juiste moment. Enkele minuten zijn dan wel nodig om bij te komen.

Dergelijke films weten dikwijls niet de gehele duur te boeien. Wat dat bedreft slim om niet te snel te beginnen met de griezelstroomversnelling.

You bet this is a hype. Als je hem niet kende, zeg dat meer over jou.

Ik heb 'm ook pas net ontdekt...

Ik vind 500 stemmen na 4 maanden nu niet echt een hype. Batman heeft er in één maand al 1500....

avatar van dulcinea

dulcinea

You bet this is a hype. Als je hem niet kende, zeg dat meer over jou.

The Dark Knight is een hype, een film waar je niet omheen kan, dat is deze helemaal NIET.

avatar van apolicum

apolicum

Lol, is dit een hype?? vorig weekend nog over gesproken met een stuk of 12 vrienden ongeveer, geen enkele persoon had ooit van de film gehoord

Is écht géén hype hoor

O jawel.

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Ach ik typ het verkeerde woordje in, nou sry hoor.....jullie happen wel goed zeg.....viel van die dikke ketchup-oma in het begin niet te zeggen by the way.

Feit is wel dat deze film een maand of vijf geleden nog op 3,80 stond en nu de overdreven horror-romantiek wat aan het temperen is, de film al bijna een halve ster is gezakt.

Echte filmkennis lijkt gelukkig zoals meestal op deze site uiteindelijk toch de overhand te krijgen.

Wanneer komt de dvd uit?

avatar van Prudh

Prudh

18 september

Tonypulp

En maar vol blijven houden...wat een geval zeg.

Wanneer komt de dvd uit?

Ligt al ruim twee weken in de videotheek.

avatar van Peterrr

Peterrr

Heerlijke film, had geen idee waar het over ging.

"zombiefilm" maar dan naar mijn mening een stuk beter en "echter".

vond die oma redelijk leip en het kind later helemaaaal top!!

geen standaard film, je moet er van houden denk ik. vond deze na funny games 2007 weer zo'n goede film!!

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Dit was me toch wel weer even een filmpje. Ik hou niet van horror maar vond dit toch wel vermakelijk. Lekker gestoord en leuk gefilmd.

avatar van aerts007

Waroom,tippik nie goet?

Geen idee

avatar van Celluloid Dreams

Celluloid Dreams

Gisteravond in de bioscoop gezien. Een slappe hap, als je het mij vraagt. Ik vond de film niet echt spannend of eng. Eerder chaotisch en storend. Ik moet wel toegeven dat de laatste 10 minuten niet onaardig waren. Die presentatrice zag er ook goed uit.

avatar van mikey

mikey

Volwassen mensen spelen spookhuisje (ipv spookbosje) en doen dat bijzonder hysterisch. Als ik zon film zou maken dan laat ik de kamera of de kameraman ongeveer op de helft van het verhaal uitschakelen, vanwege het reeeealisme. Ik snap best dat ze J.carpenter hebben gecast voor de remake.. wie kan net zo irritant zijn als deze vrouw?