Genre: Biografie / Drama
Gesproken taal: Deens en Engels
Releasedatum: 24 april 2008
Bekijk via SkyShowtime
Plot Into the Wild
"Into the heart. Into the soul."
Christopher McCandless (Emile Hirsch) laat zijn leventje voor wat het is en vertrekt naar de wildernis van Alaska. Zijn kaart van het gebied gooit hij weg, en zijn voedselvoorraad lijkt bij lange na niet voldoende te zijn. Een verhaal over de aantrekkingskracht van de natuur en complexe relaties tussen een vader en zoon.
Christopher McCandless / Alexander Supertramp
Billie McCandless
Walt McCandless
Carine McCandless / Additional Narration (stemrol)
Rainey
Jan Burres
Wayne Westerberg
Tracy Tatro
Ronald "Ron" Franz
Mads
lhasa
prachtige film, mooie beelden, mooi verhaal, Emile Hirsch zet zijn personage hier heel goed neer
ik zat helemaal in de film, mooi verhaal ook hoe hij overal komt en hoe hij leeft. het is ook intressant personage!
absoluut de moeite waard om te kijken!
Gameface
Lees al mijn vorige berichten bij deze film maar even door...
Typisch een Marvel-recensie....veel fantasie geen inhoud.....!!!!
pimpamhenk
De beste film die ik in tijden heb gezien!
Chris ontplooit zich als hij een reis gaat maken door de Amerikaanse natuur. Hiervoor heeft hij jarenlang met allerlei familieproblemen en de sleur van het 'normaal' geaccepteerde westerse leven in zijn maag gezeten, wat hem uiteindelijk erg lijkt te beperken om zich werkelijk te ontplooien als mens. Zijn wijsheid als het gaat om omgang met mensen heeft hij dan ook niet van zijn vader en moeder gerkegen, maar van zijn favoriete schrijvers.
Tijdens zijn reis ontmoet hij allerlei interessante mensen. Inzichten worden over en weer uitgewisseld, en Chris (ondertussen Alex Supertramp geheten) benadert ondertussen de essentie van het leven door simpelweg intens te genieten van alles wat God op deze aarde heeft geplaatst, in plaats van waarde te hechten aan een nieuwe auto, terwijl z'n oude Datsun nog gewoon rijdt.
Dit alles maakt hem een rijk man, en het is verbluffend hoe die gedachte uitpakt in het einde van de film, wanneer hij na een kort maar compleet leven sterft en de ware schoonheid ervaart, in tegenstelling tot mensen in een materialistische wereld die hun hele lange leven blind lijken te zijn voor dit alles...
jpbosch
Bijzonder intrigerende film die je laat nadenken over het leven. Jammer van het einde (clichélover die ik ben), maar goed het is ook geen 'Ultimate Survival' op Discovery Channel.
G to the J
Jeetje wat een trage film..
Opzich is het best goede film.. maar zolang..(Voor mijn gevoel)
Nja... het deed me vrij weinig om eerlijk te zijn
Filmkriebel
Zeeeer slechte film!!!!
Nog nooit eerder was ik het zo niet eens met het aantal sterren dat een film hier krijgt. Ik snap er niks van. Hij was gewoon oersaai, zeer slechte muziek, zeer saai verhaal en geen mooie beelden.
Het stukje met die ouwe man was aardig maar dat was ook maar 2 minuten. We hebben hier met zij alle zitten balen van die langdradige niet avontuurlijke zeer saaie deprie film...
0,5 ster maar eigelijk 0 punten
Wie hier laag stemt is gewoon geen romanticus in het dagelijk leven, of snapt er geen bal van wat het betekent om zin te geven aan zijn leven. Dit is één van de mooiste dingen in het leven : dromen van het leven op 20 jaar ! Hoe kun je daar nu ongevoelig voor blijven of dat saai vinden? En zeker omdat het ook met zoveel gevoel in beeld is gebracht.
fivipat
Maar mag ik misschien er wel van dromen door dit soort films te kijken, lekker voor de openhaard met een glas whiskey? Niet te laat natuurlijk, want ik moet morgen weer werken en de door mijn moppie's klaargemaakte boterhammen eten tijdens lunch. Kutleven
Ja dat mag! Daar zijn dit soort films voor gemaakt...
Prachtig...
AardeWerk
In 1 woord : Prachtig !!! (4,5*) ook de soundtrack is super (ik heb Eddie Vedder herontdekt)
Tharoy
Ik krijg gelijk weer een kick als ik sommige recensies weer lees. Toen ik deze film voor de eerste keer keek, met hele lage verwachtingen, werd ik echt overweldigd. Met name het filosofische aspect zet mij nu nog vaak aan het denken. En dan natuurlijk de reis van McCandless zelf, de mensen die hij ontmoet, en hoe hij over bepaalde dingen denkt.. Dat is echt geweldig gefilmd. Erg goed aangevuld door de muziek trouwens. Ik ga morgen even de de BD van Into the Wild halen, want ik heb er door het schrijven van dit weer zin in gekregen.
J. Clouseau
Verhoogd naar 5 sterren, want dat is deze film méér dan waard. Into the Wild is zonder twijfel één van de beste films die ooit zijn gemaakt. Het prachtige verhaal van een jonge man die met de moderne maatschappij breekt, de fenomenaal prachtige beelden (bij de mooiste die ooit voorbij een camera gepasseerd zijn), de schitterende, subtiele muziek, de onderliggende filosofie, de knappe acteerprestaties (Hirsch doet het écht goed, maar vooral dat hippiekoppel en die oude man, Hal Holbrook denk ik dat hij heet, zijn geweldig), ... Niets dan lof voor deze film, die zowat alle Oscars had moeten winnen (maar er, gewoonweg onverstaanbaar, geen enkele gekregen heeft! Nuja, wat stellen de Oscars eigenlijk voor?) Sean Penn laat zien dat hij, naast een schitterend acteur, ook een fenomenaal regisseur is. Gewoonweg subliem.
Baldur
Boeiende film waarvan het thema me sowieso al erg aansprak. Mooi idee om alle bezittingen en regels achter je te laten en simpelweg te gaan genieten van de wereld: fuck it all. Prachtige beelden, goede soundtrack, bijzondere personages - gewoon een film die heerlijk wegkijkt en waar je (grotendeels) een tof gevoel van krijgt. Vond enkel de teksten soms wat storend.
iniak
even voorstellen; ik ben iniak en dit is mijn eerste bericht op deze site.
gisteren deze prachtige film gezien en dit is er zo een die blijft hangen. Indrukwekkend (waar gebeurd) verhaal over een droom die wordt ingehaald door de werkelijkheid.Vooral de tekst 'Geluk is alleen werkelijkheid als je het kunt delen met anderen' is me bijgebleven; De mens is in wezen een sociaal individu, dat wordt in deze film op een pijnlijke maar prachtige manier verteld.
orbit
- 12092 berichten
Mooie film inderdaad, deed me bij tijd en wijlen erg aan Grizzly Man denken. Maar mooie shots, heerlijke natuurbeelden en dito sfeer. Het verhaal is echter wat minder aan mij besteed. De hoogdravende grillen van deze onbereikbare jongeman vond ik af en toe iets te onbereikbaar en esotherisch, daardoor zat ik soms niet helemaal in de film. Maargoed, het is een soort biopic natuurlijk en identificatie is niet altijd noodzakelijk. Veel van de elementen die moesten worden overgebracht werden prima overgebracht! 4*
amo43
Een mooie en leuke film om naar te kijken. Mooie beelden en locaties van de natuur krijg je te zien. De film is goed uitgewerkt door te laten zien waarom hij het doet en wat iedereen ervan vind. Alleen vond ik er wel veel flashbacks inzitten waardoor je soms in de war raakten. 4
White Trash
Haha
Heerlijke film die zich vanwege de schitterende landschappen lekker wegkeek. De film wist mij te boeien vanaf het begin tot het einde. Het einde vond ik wel ontroerend. Uitstekend gespeeld door Emile Hirsch.
Allepinie
Jammer dat ik deze niet eerder heb gezien. Erg goede film. mooie beelden, zeer goede casting. Zo nu en dan een lekkere plaat tussendoor.
Ik weet meestal pas of ik een film goed vind, als ik er een dag later nog aan moet denken. En dat is hier het geval.
4,5* van mij
Jeewee
Een waargebeurd sprookje met fantastische wereldbeelden en ideeën. Ik had eerst het boek gelezen en toen de film gekeken en beiden zijn erg goed. Ze gaan allebei een beetje een andere richting in; het boek gaat meer over de motieven van de avonturier Alex en gaat dieper in op de plaatsen waar hij verbleef. Ook haalt de schrijver andere avonturiers aan om hen met Alex te vergelijken. En de film volgt Alex 'on the road'.
Zowel de film als het boek zijn in op hun eigen manier speciaal en waardevol en zijn ongeveer even goed/interessant.
Een minpunt van de film vond ik vaak het camerawerk; veel te schokkerig enzo.
Emile Hirsch vertolkt de persoon Alexander Supertramp geweldig goed! Ik hoop dat ik hem vaker ga zien in andere films.
Het boek met de film maakt het verhaal compleet; dan weet je wie hij was en waarom hij de dingen deed zoals hij het deed. Dus voor iedereen die de film al heeft gezien, raad ik ook het boek aan want het blijft een mooi en ongelofelijk verhaal.
Ik vind de film erg goed gelukt t.o.v. het boek, want wat er vaak gebeurt in films is dat ze bepaalde belangrijke dingen uit het boek afraffelen of verzuimen te vermelden of helemaal veranderen, maar deze film heeft zich grotendeels netjes aan de feiten gehouden!
Bla
Wanneer komt deze de top 250 in? Goede film trouwens waarin Emile Hirsch laat zien dat hij kan acteren.
edd10
Ik vind de ideen van chris mccandless echt prachtig, hij had door dat het enige levensdoel gelukkig zijn is en probeerde dit op zijn eigen manier te bereiken zonder met de mode van het carriere maken mee te gaan. daarom een geweldige film, er wordt misschien iets te veel geromantiseerd en te weinig op zijn mening en standpunten in gegaan. Maar verder de beste film die ik in lange tijd heb gezien.
desert
Prachtige film. Van begin tot eind word je geamuseerd door deze roadmovie, waarbij je op een gegeven moment als het ware met hem de reis maakt en intens met hem meeleeft. Iedereen heeft weleens zo een dag waarin men het dagelijkse drukke leven wil ontvluchten om vervolgens 'Into the wild' te gaan.
Mattson
Deze is de eerstvolgende film die ik wil zien.
Ben echt benieuwd!!!!
Reamon47
Deze film heeft me echt geïnspireerd, geweldig hoe dacht over dingen.
En de muziek van Eddie Vedder erbij is al helemaal geweldig!
Het einde is ook mooi, als je nog een foto ziet van de échte Christopher Mccandless.
Bart Simpson
Een topper is deze film niet, ik heb veel betere roadmovies gezien.
Alleen deze film is ook niet slecht te noemen. Het verhaal was wel erg origineel, alleen ik denk dat dit in de realiteit voor kan komen.
Acteerprestaties vond ik ook wel aan de matige kant.
Ik houd het op een 3.5*
.Dennis.
In één woord prachtig!
Een mooie film die laat zien dat geluk niet alleen te vinden is in het hebben van veel geld en een goede opleiding, maar dat de wereld zelf ook veel moois te bieden heeft waar je gelukkig van wordt. . De manier waarop Christopher McCandless zijn gedachtes en zijn meningen verwoord zijn prachtig en ze zetten je aan het denken. Vanaf het begin tot aan het einde zit je in de film en het lijkt alsof je weliswaar met hem meereist. Een echte aanrader dus!
5 sterren.

Vijf roadmovies waardoor je meteen een auto wilt huren en erop uit wilt gaan

Vliegverbod: vijf goede films over verre reizen

Intouchables
Komedie / Drama, 2011