Genre: Biografie / Drama
Gesproken taal: Deens en Engels
Releasedatum: 24 april 2008
Bekijk via SkyShowtime
Plot Into the Wild
"Into the heart. Into the soul."
Christopher McCandless (Emile Hirsch) laat zijn leventje voor wat het is en vertrekt naar de wildernis van Alaska. Zijn kaart van het gebied gooit hij weg, en zijn voedselvoorraad lijkt bij lange na niet voldoende te zijn. Een verhaal over de aantrekkingskracht van de natuur en complexe relaties tussen een vader en zoon.
Christopher McCandless / Alexander Supertramp
Billie McCandless
Walt McCandless
Carine McCandless / Additional Narration (stemrol)
Rainey
Jan Burres
Wayne Westerberg
Tracy Tatro
Ronald "Ron" Franz
Mads
Don Dijk
In het begin had ik nog even de gedachte: had Eddie Vedder (zanger/gitarist van megaband Pearl Jam) niet de rol van Christopher kunnen spelen (baard, enigszins 'ruig' uiterlijk), maar hij heeft zijn leeftijd niet meer mee
Dacht ik ook.
opa_paul
maar de “problemen” zitten elders.
De voice-over is een eerste heikel punt: veel pseudo-filosofische blabla, met weinig interessante gedachten als gevolg. ‘Into the Wild’ is op zich al een film van weinig woorden, en dat ze daarenboven aan nietszeggende moeilijkdoenerij worden verspild voorspelt niet veel goeds.
De voice-over is letterlijk uit een interview van de zus van McCandless. Vandaar dat ze die er zo mooi in verwerkt hebben.
Daarbij denk ik dat als je de (volgens jou) speudo-filosofische blabla weg gelaten zou hebben, dat je dan niet een film hebt over Christopher McCandless. Hij was namelijk zo. Het zijn de teksten die hij zelf aangestreept heeft in zijn boeken en dagboeken./spoiler] Ik denk dan ook dat je dit Penn niet moet aan rekenen. Hij heeft het verhaal juist zo correct mogelijk verteld. Ik denk dat niemand het beter had kunnen doen dan dat hij het gedaan heeft. Respectvol naar McCandless en zijn familie!
Daarbij denk ik dat er meer 'moeilijkdoenerij' en onzin in jouw bericht staat dan dat er in de hele film te vinden is.
Het lijkt wel alsof je een heel simpele zin heel moeilijk wilt beschrijven om zo de inhoud te verdoezelen. Ik kijk veel liever 5x de film, dan jouw bericht nog een keer te moeten lezen!
TANTE CORRIE
Dit is een refectie van mijn droom. Zo'n reis zou ik ook willen maken en zijn gedachten heb ik ook. (natuurlijk wel iets anders:P) In ieder geval erg genoten van deze film.
blackhawkdesign
Ik weet niet waarom jullie deze film allemaal zo goed waarderen:
Ik had de eerste helft van de film steeds het gevoel dat hij nog moest gaan beginnen. En na 10 min van de 2e helft heb ik de dvd speler maar uitgezet.
Ik vond er niks aan.. Zal wel de clue hebben gemist. Had gehoopt op het feit dat hij meer de wildernis in zou trekken, maar steeds weer kwam het terug op die relatie met ze pa: niet boeiend
Ik weet niet waarom jullie deze film allemaal zo goed waarderen:
Dan had je de film af moeten kijken!
Dat is niet zo slim he?!
Als je nou de moeite had genomen om de film af te kijken dan had je geweten dat hij wel 'meer' de wildernis in zou trekken. Dan had je de clue mss wel door gehad... ook al betwijfel ik dat
Je zou eigenlijk niet mogen stemmen aangezien je de film niet eens uitgekeken hebt!
JJ_D
Ik kijk veel liever 5x de film, dan jouw bericht nog een keer te moeten lezen!
Niemand die jou verplicht dat nog een keer te doen. Maar gelieve die persoonlijke aanvallen verder achterwege te laten, die zijn immers nergens voor nodig...
opa_paul
Ik zou niet weten waar je een persoonlijke aanval in kan vinden. Ik reageer erg fel op je bericht en de manier waarop je dit formuleert. Niet op jou persoonlijk. Had ik dat wel gedaan zou het bericht ook wel (terecht) verwijderd zijn.
JJ_D
Daarbij denk ik dat als je de (volgens jou) speudo-filosofische blabla weg gelaten zou hebben, dat je dan niet een film hebt over Christopher McCandless. Hij was namelijk zo. Het zijn de teksten die hij zelf aangestreept heeft in zijn boeken en dagboeken. Ik denk dan ook dat je dit Penn niet moet aan rekenen. Hij heeft het verhaal juist zo correct mogelijk verteld. Ik denk dat niemand het beter had kunnen doen dan dat hij het gedaan heeft. Respectvol naar McCandless en zijn familie!.
Je kunt je afvragen in welke mate dat interessant is voor een verfilming. Waarom zou je "romanpassages" (of meer algemeen: literaire kritiek) letterlijk overnemen, in welke films werkt dat eigenlijk? Dat de hele voice-over op mij een nogal gekunstelde indruk naliet komt wellicht omdat de geschreven taal niet aangepast is aan het gesproken woord - los van de (voor mij) minder interessante inhoud. Ik kan me namelijk moeilijk voorstellen dat grote schrijvers van vroeger en nu werkelijk spreken zoals ze schrijven, toch?
Naomi Watts
Flinke tegenvaller dit.
Wat mij vooral tegenstaat is het quasi geneuzel van de film terwijl de film toch echt niet meer diepgang heeft dan de doorsnee tegel en chinese cookie wijsheid. Ook de overdaad van Penn om personages erg onsympathioek af te schilderen weet niet te verhullen dat Hirsch's personage toch wel de grootste klootzak van allemaal is.
Ook de mislukte pogingen om technische cinematografische hoogstandjes te laten zien falen pijnlijk. Het voelt allemaal erg "geforceerd" aan.
Acteerwerk is wel onderhoudend en de film heeft een vlot tempo waardoor het einde halen best nog te doen is. Al is de film toch aan de te lange kant, had wel een uurtje korter gemogen. Pijnlijk feit is dat ik na het zien een enorme hekel aan deze film heb gekregen. 0,5*
Ik vond het eigenlijk juist wel verfrissend eens een dergelijke Angry Young Man film te zien, waar de hoofdpersoon daadwerkelijk na heeft gedacht over het 'zijn' in deze maatschappij en iets buiten de randjes kijkt.
Ongeacht of je het er mee eens bent of niet, of hem sympathiek vindt of niet.
Tuurlijk is dat al snel 'quasi-geneuzel' zoals men zegt, dat heb je al snel als er net iets tussen zit wat je zelf niet aanspreekt. Je kunt moeilijk verwachten dat men een hele filosofische theorie gaat uitwerken inclusief voors en tegens en allerhande hypothesen.
horned_reaper
Ik weet niet waarom jullie deze film allemaal zo goed waarderen:
Mijn hemel... waarom kijk je überhaupt nog films ?
Ik kan er niets aan doen, en ik wil graag netjes en beschaafd blijven.
Maar als ik dit soort dingen lees heb ik echt de neiging om behoorlijk kwaad te worden.
Had je Jurrasic Park verwacht of zo ?
Traumato
Geweldige film! Uiteraard alleen geschikt voor mensen die ook rustig kunnen blijven zitten en genieten van een film.
Mooi verhaal, mooie flashbacks, goede acteurs etc. etc.
En zelfs het eind is geweldig! Een film waar nog veel mensen lang aan terug zullen denken!
The One Ring
Ook de overdaad van Penn om personages erg onsympathioek af te schilderen
Waar haalt men dit toch vandaan? Ik vind dat de bijrollen in de film zowat sympathieker afgeschildert worden dan de hoofdpersoon zelf.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11925 berichten
Die opmerking van Naomi Watts snap ik ook niet helemaal...ik vond juist het hoofdpersonage veel onsympathieker dan de hele leuke bijrollen.
Tommeh
Het is trouwens maar wat je onsympathiek noemt. Hij kwam op mij over als een aardige gozer met een overtuiging die je niet vaak ziet. Een tikkeltje naïef is hij zeker, maar ook niet meer dan dat.
patrick21079
Schitterende film in mijn ogen de beste film van 2008. Emile Hirsch acteert geweldig! Het einde maakte een diepe indruk op mij.
Tjussa
Erg mooie film en sterk optreden van Hirsch. Kon me wel in hem vinden. Heb hem twee keer op 1 avond gekeken vanwege de mooie beelden en muziek. Wel jammer dat Mc Candless zo noodlottig om het leven komt. Met wat meer creativiteit had hij wel weg kunnen komen denk ik. Op wiki staat ook dat de plaatselijke bevolking hem een dombo vindt omdat er 6 mijl van de bus een soort van kabelbaan was waar hij de rivier mee kan oversteken. Maar wel mooi einde. Film heeft duidelijk indruk op me gemaakt. Erg mooi en indrukwekkend.
Joyy
mwoah, als je ziek en verdoofd op bed ligt er geen hond in de buurt is , en je ook geen stap kan verzetten van uitputting, dan houd het gewoon op
maar misschien vond mc candless het ook wel goed zo en liet hij zichzelf sterven
Naomi Watts
Hij noemt de hoofdpersonage ook "de grootste klootzak van allemaal".
Fijn, iemand die goed kan lezen.
Principieel was hij zeker maar vooral in die flashbacks met zijn ouders vond ik het maar een botte boer. Al de goede intenties werden nogal tactloos naar de deur verwezen.
funland
deze film heeft behoorlijk veel sterren
zou die niet in de top 250 moeten staan?
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11925 berichten
Nog even de tijd de film omlaag te stemmen
Nog even de tijd de film omlaag te stemmen
Bah bah
Anjin
Bah bah
Vond het ook meer een documentatie van de EO.

horned_reaper
Toch appart... deze staat bij mij op nummer één... en er is weinig op aarde dat ik meer verafschuw als zooi als de EO.....
B_B
- 1969 berichten
Volgens mij wou ie ook meer grappig zijn dan echt een statement maken
Filmkriebel
Volgens mij wou ie ook meer grappig zijn dan echt een statement maken
Van iemand die Saw V een klassieker vindt was dat ook te verwachten. Een echte filmkenner
Fetai
Jammer, de film heeft voor mij niet gebracht wat ik er van gehoopt had. Wel prachtige scenes zitten er tussen overigens. Een 3 krijgt het van me.

Vijf roadmovies waardoor je meteen een auto wilt huren en erop uit wilt gaan

Vliegverbod: vijf goede films over verre reizen

Intouchables
Komedie / Drama, 2011