• 9.378.950 stemmen

Hitman (2007)

Actie / Misdaad | 89 minuten / 94 minuten (unrated versie)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 89 minuten / 94 minuten (unrated versie)

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: Xavier Gens

Met onder meer: Timothy Olyphant, Dougray Scott en Olga Kurylenko

Gesproken taal: Engels, Russisch en Servisch

Releasedatum: 29 november 2007

Plot Hitman

"Most believe his very existence is a sin. But others know he is a necessary evil."

Een huurmoordenaar die werkt voor 'The Agency' en wiens naam alleen bekend staat als Agent 47 komt terecht in een politiek complot. Hij wordt achtervolgd door zowel Interpol als het Russische leger terwijl hij door Oost Europa heen trekt.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Ik ken Hitman als spel niet, hoewel ik toch al jarenlang een fervent gamer ben. Afgezien van dit feit moet ik eerlijk zeggen dat de film me niet echt kon boeien. Het verhaal is te dun om een hele film te dragen en de hoofdrolspeler kon me niet echt overtuigen in zijn spel. Maar aan de andere kant is de film mooi geschoten, heel stylistich en met mooie kleuren. Als je niets beters hebt te doen op de zondagmiddag is deze film best vermakelijk. 2,5 *

avatar van Daisyp

Daisyp

vond het een erg leuke film.. heeft me van begin tot het eind geboeit. en dat terwijl ik niet van de meeste actie films hou. dit was toch zeker het kijken waard!!

avatar van terciano

terciano

Deze film was zeker niet wat ik verwacht had maar vond hem toch goed weg kijken.

Één van de dingetjes die ik tegen vond vallen was zijn opleiding.

De reden hiervoor is simpel weg omdat ze het groten deels niet zelf hebben opgenomen, maar in plaatst daar van beelden uit Dark Angel (serie) hebben gebruikt en er een paar eigenbeelden tussen hebben geplakt.

Je kan dit vooral zien aan de barcodes die bij de kinderen op de opleiding in de nek zitten terwijl er zover ik het had gezien de barcode bij alle hitmans in de film op het hoofd zaten zoals het bij hitman hoort.

avatar van aerts007

aerts007

Wat ik verwachte van deze film heb ik gekregen,namelijk een goede aktiefilm.Misschien een andere hoofdrolspeler,voor de rest oke!

avatar van ChielB

ChielB

Geheel volgens verwachting een simpel stukje vermaak. Vlotte actie en een erg luchtig verhaal, waardoor je lekker zonder nadenken kunt kijken.

Voor de echte Hitman-fans slaat de film toch wel volledig de plank mis, door het gebrek aan subtiliteit, diversiteit binnen 'missies' en een iets te spraakzame hitman.

Toch blijft het prima te doen en als je er geen topper van verwacht, kan je er een prima avondje mee vullen. 3**

avatar van Danny2379

Danny2379

Heb deze hier liggen..ga m morgen kijken..ben benieuwd!

avatar van BigPun

BigPun

Tribute aan de game en spannende scene's. Zelfs het loopje en de handelingen zijn bijna identiek aan die van de game Hitman. Eindelijk een computerspel dat niet over zijn top wordt getrokken.

avatar van skopje

skopje

Slecht verhaal en een beetje onrealistisch. Maar hele vette acties, Timmothy Olephant is echt geknipt voor deze rol. Mooie dame en goed uitgewerkte acties.

avatar van Cfour

Cfour

Niet echt een geweldige film. Had er wel iets meer van verwacht. acteur Timothy Olifant zet de Hitman wel aardig neer. Oke tekst heeft die niet veel maar toch. Leuke actiefilm voor tussendoor.

3 sterren.

avatar van Vinco

Vinco

Had van deze film wel wat meer verwacht maar absoluut geen slechte film.

Timothy Olifant speelt zijn rol uitstekend!!!

Tis geen topper maar gewoon een leuke tussendoor film!

avatar van robin00787

robin00787

Nou ik vond m ronduit slecht. Slechte acteurs. Olyphant die geen idee heeft wat ie in godsnaam met zn rol moet doen (begrijpelijk) en Dougray Scott als Interpol agent is gewoon lachwekkend. En ook Robert T-bag Knepper valt zeer tegen met zn vreselijk slechte accent. Verhaal klopt werkelijk geen ene reet van. Het enige leuke was nog een enkel gevecht met messen en die vrouw die dr tieten elke keer laat zien. Maar om daarvoor nou naar de bios te gaan.

Nee, wat mij betreft een zeer slechte verfilming van een geweldige game reeks en ik weet helaas zeker dat er nog minimaal 2 vervolgen worden uitgepoept. Dit zal toch maar gebeuren over 2 jaar met mijn geliefde Metal Gear Solid reeks. Dat je naar zo'n schijtfilm zit te kijken over je helden. Brrrrr......

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

robin00787 schreef:

ik weet helaas zeker dat er nog minimaal 2 vervolgen worden uitgepoept

Je hoeft ze niet te zien.

avatar van kleez

kleez

Gisteravond gezien met m'n moeder !!

Vermakelijke actiefilm! Leuke scene is, is dat hij een kamer binnenkomt, en dan zie je 2 kids de game 'Hitman' spelen !! Vond ik wel leuk!

Kan me goed in de eerdere berichten hierboven vinden, maar vind die van robin00787 wel erg negatief! Ik vond T-bag (Robert Knepper) juist geknipt voor de rol!! Mijn moeder (geen PB kijker, kent T-Bag dus niet) zei ook meteen van: Goh, die heeft ook echt zo'n typisch Russisch uiterlijk, en vond m erg goed spelen!

Hier en daar natuurlijk wel 'simpel', maar ja: het blijft een game-film!

avatar van Bullit

Bullit

Goede film met lekker veel aktie. En als er nog 2 delen komen. nou graag.

Ik heb deze vanacht gezien en vanavond ga ik hem nog eens kijken. Dat doe ik normaal gesproken nooit.

Van mij daarom een vole 5*

avatar van cafe1900

cafe1900

Goeie film, ik heb me best vermaakt. Niet nadenken maar gewoon 'n zak chips en onderuit zakken op de bank. 3.5 punten dik verdiend.

avatar van westland

westland

na de reacties gelezen te hebben. heb ik deze film gezien en ik moet zeggen dat ik het een goede film vind. als je van actie houd is hij het kijken zeker waard.

avatar van El Chico

El Chico

Aardige film, steekt toch bovenuit met de actie-scenes, toch aardig veel cliches en het acteerwerk was matig.

3.5 sterren.

avatar van Khd

Khd

Ik heb me zo nu en dan geergerd aan de kop van hitman. De man die in het spel zit, heeft m.i. een gruwelijke gevoelloze hoofd, i.t.t. die hoofdfiguur i.d. film. Vooral van die geforceerde gezichttrekjes, maakt hitman v.d film zo ongeloofwaardig.

Verder zit er vol van de welbekende cliches. Spannend is het niet. Tja, wat maakt die film dan wel goed? Eigenlijk weinig, behalve de niet zo bijzondere actiescenes. 2,5 sterren.

avatar van stinissen

Magere voldoende.

avatar van Miss Sway

Miss Sway

AmazingPP schreef:

Op het stukje tekst na dat ik de game wel ken ben ik het volledige met je eens.

Als laatste punt wil ik nog opmerken dat ik de volledige film liever zonder het hoertje had gezien, die had totaal geen toegvoegde waarde en was zwaar irritant aanwezig.

avatar van HentheMan

HentheMan

Zwakke film.

avatar van Danny2379

Danny2379

Heb hem gezien.

Viel me erg tegen.

Jammer want t had best een goeie film kunnen zijn.

avatar van kiara

kiara

Iets te overdreven actie, maar goed verhaal.

avatar van toxauron

toxauron

Had een slecht voorgevoel voor deze film. En mijn gevoel heeft me niet verraden. Ik had gehoopt op een mooie trilogie of zoiets waarin ze alles mooi kunnen vertellen wie hij is en een lang verhaal met leuke complotten en leukere locaties. In de plaats krijgen we een Hitman die in mijn ogen, helemaal niet overeen komt zoals in de games. Hij ziet er niet grof uit zoals in de game, en wat me het meest stoorde. Waar blijven die brute moorden???? Z'n wire bv. Het gebruik van voorwerpen rond zich (ik denk aan lusters, gasflessen, nagelschieters, hamers, zoals in de games). Locaties waren cheap, helemaal niet zoals in 'Blood Money' waar je veel variatie hebt.

Nou ik weet het niet, had dus veel meer verwacht van Hitman. Jammer dus. Op naar een tweede film die hoop ik beter is.

avatar van nacht

nacht

de film viel mij niet tegen, vond hem wel mooi lekker veel actie

avatar van lordhumangus

lordhumangus

Boutfilm, praat te veel, is aardig en probeert geinig over te komen met slappe hollywood oneliners.

avatar van BS

BS

Een toch onverwacht leuke film. Nu niet direct een fantastische film maar met een beetje verhaal en een stapeltje leuke actie kom je een heel eind

Leuke 3* film waar van mij nog wel een vervolg op mag komen.

avatar van nacht

nacht

als je de spellen kent, en hebt gespeeld is de film zeker weten ook erg leuk...

avatar van toetje1977

toetje1977

Vermakelijk, maar zoals hierboven al aangegeven vind ook ik de hoofdrolspeler niet echt overeenkomen met de character in de game.

Nu kun je je afvragen of een zwijgzame kale man een interessant personage kan zijn, dus ik kan er mee inkomen dat de makers van deze film voor een andere aanpak hebben gekozen.

Als je de film los ziet van de game, dan blijft er een vermakelijke actiefilm over.

avatar van dumble

dumble

bah, what a waste of time ..