Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 89 minuten / 94 minuten (unrated versie)
Verenigde Staten / Frankrijk
Geregisseerd door: Xavier Gens
Met onder meer: Timothy Olyphant, Dougray Scott en Olga Kurylenko
Gesproken taal: Engels, Russisch en Servisch
Releasedatum: 29 november 2007
Bekijk via Disney+
Plot Hitman
"Most believe his very existence is a sin. But others know he is a necessary evil."
Een huurmoordenaar die werkt voor 'The Agency' en wiens naam alleen bekend staat als Agent 47 komt terecht in een politiek complot. Hij wordt achtervolgd door zowel Interpol als het Russische leger terwijl hij door Oost Europa heen trekt.
Agent 47
General Kormarov
Bwana Ovie
Captain Gudnayev
Pacino88
Is gewoon een totaal onzinnige statement, tottenham. Hitman is nog verder gezocht dan Die Hard qua verhaal en heeft ook super overdreven shoot outs. Wat bedoel je met geen kracht meer trouwens? In Hitman wordt er ook wel een 'aantal' keren op 47 geschoten...(die scene bij de broer van de president, anyone?)
En nou niet zeuren over mensen uitschakelen zonder wapens te gebruiken, heeft weinig met vergezocht te maken.
Deze heb ik in november in een grote zaal gezien, erg vermakelijk maar ook zo weer vergeten. Jammer dat er het achterlijke verhaal van die president in moest. Timothy Olyphant is meer dan geschikt!
Pimolition
Het verhaal in het spel is vele malen beter, veel geloofwaardiger en niet zo druk. Te veel actie, terwijl hitman zich meer voor een thriller leent als je naar de game kijkt. De muziek die voor de games zo kenmerkend is ontbrak. Het achtergrond verhaal van hitman had niks meer met dat van de games te maken, het verhaal zelf ook niet. Hitman zelf leek niet op de hitman uit de spellen. Hij raakte verzeild in situaties waar hitman niet in verzeilt hoort te geraken zoals dat hele gebeuren met dat meisje. Hitman kan in de spellen best wel menselijk zijn maar niet op de manier uit de film.
tottenham89
geen kracht meer trouwens,daarmee bedoel ik dat Bruce Willis in Die Hard 4 toch wel de oude is geworden die in vergelijking met andere jongere mensen toch wel veel minder kracht heeft,bovendien in Hitman,als er op hitman door die broer wordt geschoten,dan zit hitman toch wel verstopt achter een muurtje ofzo-->>terwijl die broer van de president als een gek in het rond zit te schieten
Thomas83
Visueel wel mooi film. Gelikte montage, camerawerk en wel mooie kleuren en locaties. De muziek klinkt niet slecht maar is verre van vernieuwend.
Of de film het spel recht doet zou ik niet zo heel goed kunnen zeggen. Heb Hitman daarvoor te weinig gespeeld.
Hitman bevat wat irritante domme en gewichtige oneliners en dialogen, van die vreselijke Hollywood-bombast, en de hoofdpersoon vind ik verre van overtuigend.
Van tevoren kon je ook al wel voorspellen dat deze film puur om het uiterlijk vertoon en de actie zou draaien, en niet om een ijzersterk verhaal, ijzersterke acteerprestaties, enzovoort. Wat de laatste twee punten voldoet Hitman aan de verwachtingen, maar de actie is niet eens goed. Ik heb geen creatieve of prachtig in beeld gebrachte actiescenes gezien of pure adrenaline-actie, alleen belachelijk over the top gedoe. Niet wat betreft overdreven actie, maar dingen die in de film zijn gestopt om hem er tof en stijlvol uit te laten zien, maar zonder dat het werkt. Bijvoorbeeld die scene dat verschillende hitmans elkaar onder schot hielden, allemaal met twee pistolen. Bij alle actiescenes had ik ook het gevoel ze al eerder te hebben gezien, maar dan beter. Ook bij films van meer dan tien jaar oud.
Af en toe leek Hitman ook wel een soort van The Bourne Identity rip-off. Op een gegeven moment hoorde je zelfs heel kort een stuk van het muziekje uit die film. Het leek er in elk geval wel erg sterk op. Al was dat hier een knipoog naar die film, daar ga ik tenminste maar vanuit.
Het nogal standaard complot-theorie-plotje is simpel, maar toch hebben de scriptschrijvers het nog voor elkaar gekregen er grote plotgaten in te krijgen. Als je met een politiek spelletje op hoog niveau bezig bent en voor een president een dubbelganger inzet dan ga je daar toch niet mee te koop lopen door vol in de schijnwerpers op twee congressen of zo tegelijk te verschijnen?
Die scene in het restaurant die moet aantonen hoe de hitman alles ziet is zo overdreven en nog vrij serieus bedoeld dat het weer komisch wordt. Dat hitman zegt dat het een meisje wat verderop aan een tafel zit eigenlijk een vent is, is nog wel als grapje bedoeld neem ik aan, maar de film lijkt doodserieus te zijn als de hoer aan 47 vraagt wat voor kleur ondergoed ze aan heeft, waarna hij op serieuze toon zegt dat ze dat niet aan heeft.
De dramatisch bedoelde scene in de trein, waarbij 47 afscheid neemt van de hoer komt nogal onecht over. Zij helemaal emotioneel terwijl we nergens in de film hebben kunnen zien dat ze echt een vriendschap of iets dergelijks hebben opgebouwd. Die vraag die ze de hele film door aan hem stelt, hoe hij heet, is ook wat irritant in al zijn gemaaktheid.
Ook belacheljk is hoe er in de film wel Russisch wordt gesproken maar er bij de langere gesprekken op een gegeven moment overgegaan wordt op Engels.
Al met al gewoon een erg zwakke film. Het is een gameverfilming, dus mijn verwachten waren niet zo hoog. Maar ik had in elk geval wel een beetje gerekend op een beetje mooie actiescenes, en na het zien van de trailer hoopte ik ook dat deze visueel een beetje stijlvol in beeld gebracht zouden worden. Maar niks van dit alles. Als de film zelfs niet op dat vlak uitblinkt blijft er weinig goeds over. Ik hoop morgen of zo de kater weg te kunnen spoelen met The Bourne Ultimatum.
sinterklaas
Hopelijk gaan ze in het tweede deel van deze film de Rotterdam-levels verfilmen.
Xaio
Goede film. Ik heb best genoten. Alleen vond ik het verhaal nogal zwakjes. Hij moet iemand vermoorden en dat rekken ze dan gewoon te ver uit. 3.5*
De GeuS
Tja, met zeer lage verwachtingen heen gegaan en ik moet zeggen, ik heb me niet verveelt in de bioscoop. Ondanks dat het zelfs voor een actiefilm een slecht verhaal bevat maken de vele actiescenes toch nog redelijk wat goed; 2,5*
flyboy17
3.5 sterretjes.
Paar weken geleden gezien in de cinema en kwam met een dubbel gevoel de zaal uit.
Het verhaal (zoals te verwachten) is niet erg sterk. Daarintegen zijn de acteerprestaties goed. Maar vooral het camerawerk, de film is nl heel mooi gefilmd met goeie achtergrond muziek.
Goede film, maar niet meer dan dat.
radiofreakje
Ik zeg een 3,5! Film was beter dan ik verwachtte. Alleen het einde kon wel een beetje beter...
realpino
Zou lange Frans zijn baasie B al een beetje missen ?
Dit lijkt mij geen geld waard.
chris444
Voor diepgang hoef je deze film niet te kijken , maar voor lekkere actie en schiet scenes vind ik deze film wel erg leuk om te zien.
Scarecrow
Zwakke film die bol staat van de cliches. Verder is het verhaal oninteressant, de personages wel erg vlak en de muziek wel erg letterlijk gejat van The Bourne trilogie, waar de film in zekere (zwakkere) zin ook wel aan doet denken.
Het acteerwerk was verder ook erg zwak, vooral van Dougray Scott (zijn verhaallijn was ook erg triest) en, helaas, Timothy Olyphant. Ik had de man graag een kans gegund en was bij voorbaat niet tegen zijn persoon als Hitman, maar hij viel me toch erg tegen. Kneiper (T-Bag, mijn favo personages uit de goede serie Prison Break)) doet het redelijk maar ook niet meer dan dat.
Nu kun je het bovenstaande nog enigzins wegvegen van tafel als de actiefilm gewoon geslaagd was door de actie. Maar ook dat zit er niet in. Het camera in combinatie met kleurgebruik van de settings en kleding etc. was wel gelaagd, maar leverde net niet dat ultragelikte stijltje op dat het had meoten zijn. Verder waren de actiesscenes wel goed, maar niet zodanig goed dat ze de film naar een hoger niveau kunnen tillen of zelfs maar kunnen dragen. Weer teveel cliches, te weinig hand-to-hand combat en ik miste de Stealth van de Hitman games. Hier was het meer schieten me een zo groot mogelijk geweer (Hitman heeft zelf coole zilvere pistolen die ze ook geregeld laten zien, maar zn favoriete wapen is toch een groot automatisch blijkbaar) en veel ontploffingen, maar dit komt de film niet zo ten goede.
Waren er dan helemaal geen pluspuntjes? Jawel ,een paar hele kleintjes. Het begin van de film, waarin ze Hitman trainen en opleiden, alhoewel maar twee minuutjes ofzo, deed sterk denken aan de game maar werd ook goed naar het doek vertaald - hetzelfde gold voor de laatste paar minuutjes waarin je meer dode Hitman Agent 47 klonen dood ziet. Het is jammer dat ze niet trouwer zijn gebleven aan het verhaal van de game of meer van de organisatie van 47 hebben laten zien, en dat ze in plaats daarvan zo'n onbenullig actieverhaaltje kozen. Andere goede zaken vond ik (alhoewel ik weer moet opmerken: Hitman is een stille huurmodernaar, geen James Terminator Bourne) dat Hitman wel gewoon shciet op momenten waarbij je bij andere actiefilms denkt: schiet 'm toch gewoon dood. Ook met bloed wordt in deze gevallen niet zuinig gedaan.
Al met al kan ik er geen voldoende van maken, jammer, gezien de meer dan aardige games en de in andere films redelijk tot goed acterende acteurs. 2*
rtt
Hitman is (als je van actie houd) beslist het kijken waard. Soms is het een tikje overdreven maar dat doet de film geen kwaad. Er is een luchtige spanning en de film steekt goed in elkaar. Ik heb slechtere gezien en daarom een cijfer 4.
Funky Junky
Ook jammer dat grote stukken van de film in Bulgarije zijn opgenomen en het Rusland moet voorstellen.....film het dan gewoon in Rusland.
Martijnnn
Volgens mij is Rusland daar nooit zo blij mee en moeten ze noodgedwongen in andere landen filmen.
dennislaport
verhaal leek niet echt op die van het spel, de rest wel (manier van lopen, gun vasthouden, kleding, was wel aardig
de film vond ik zeker goed te doen, ik kreeg wel het gevoel in het begin dat ze een beetje een Jason Bourne idenity gevoel wilde geven. Maar daar topt deze film niet aan
wel echt een actiefilm!
ik geef hm een dikke 3.5 net geen 4.0
Raffael77
Leuke actie knaller met veel actie. Dun verhaal maar wel duidelijk genoeg.
Schieten schieten en nog eens schieten.
sofripa
Leuke actie knaller met veel actie. Dun verhaal maar wel duidelijk genoeg.
Schieten schieten en nog eens schieten.
Eens! 3,5* van mijn kant
Nogard
Ik vond het geen slechte film, ik heb er met veel plezier naar gekeken. Ok je moet alles met een korreltje zout nemen, maar al met al een leuke fim.
Eem
Ik ken dat hele spel waarop het gebaseerd zou moeten zijn niet, dus ik kan daar weinig over zeggen, al ben ik het met Scarecrow eens dat vooral de eerste twee minuten met die jonge Hitman veel belovend waren, maar dat niveau de rest van film niet meer haalde qua camera werk. Er had zo veel meer in kunnen zitten!
Ik mis de juiste muziek, en een Fight Club filmstyle zou hier niet hebben misstaan!
De hoer vond ik zwaar overdreven, de personages waren zwak gecast, en het verhaal was, bovenop de (maar af en toe goede) actie, flinterdun, of misschien wel dusdanig cliche dat we niet meer uitleg nodig hadden dan dat ze gaven.
Toch, heeft het potentie en heb ik me zeker niet verveeld, misschien omdat ik 47 zo'n ongelooflijk lekker ding vind. Maar als je het daar voor moet gaan zien...
GGG
Vond hem erg goed! Erg Bourne-achtig! EN daar was ik helemaal weg van dus...je krijgt geen spijt van deze als je hem nog moet zien!
mixmaster
een kruising tussen bourne en shooter maar dan slechter.
had hier meer van verwacht , gewoon een actie film zoals zovelen.
IcU
Wel aardig. Had meer actie in gemogen, of niet de hele tijd de zelfde soort. Was alleen maar schieten. Timothy Olyphant speelt niet echt goed, maar is een van de betere in vergelijking met de rest van de cast.
FoxNL
Wat mense eigelijk moete vergete dat dit een verfilming is van de game wat in mij oge is dat niet zo. Ik zeg niet dat dit een sl.echte film was maar om de naam te gebruike van een fantatische game serie is misleidend. Natuurlijk er zitten een paar scenes in de film wat het verwant maakt met de game maar agent 47 heeft te veel persoonlijkheid. Maar volgens mij als je een film maakt identiek als de game dan word die film toch saai en is dan alleen voor de hitman fans.
Absoluut geen slechte film maar ook geen kaskraker.
*3.5
MrLee
Veel potentieel, helaas schiet uitwerking tekort. Hoofdrol mist killer uitstraling, en naar mening had het allemaal wat meer dramatischer gebracht mogen worden.
Oftwel, leuke shooter, helaas niet meer dan dat..

Hitman: Agent 47
2015

Videogame-verfilmingen: Dit zijn vijf van de best beoordeelde titels ooit gemaakt

Xing Kong

Crank
Actie / Misdaad, 2006

Flammen & Citronen
Thriller / Oorlog, 2008
sluipmoordenaargeheime identiteitintelligencesovjet unieruslandcelibacyhuurmoordenaarsecret societypowerpower takeoveradversary regeringuitvoeringgeweldmoordenaargebaseerd op videogamedoppelgängersecret formula action hero