• 9.376.732 stemmen

Hitman (2007)

Actie / Misdaad | 89 minuten / 94 minuten (unrated versie)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 89 minuten / 94 minuten (unrated versie)

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: Xavier Gens

Met onder meer: Timothy Olyphant, Dougray Scott en Olga Kurylenko

Gesproken taal: Engels, Russisch en Servisch

Releasedatum: 29 november 2007

Plot Hitman

"Most believe his very existence is a sin. But others know he is a necessary evil."

Een huurmoordenaar die werkt voor 'The Agency' en wiens naam alleen bekend staat als Agent 47 komt terecht in een politiek complot. Hij wordt achtervolgd door zowel Interpol als het Russische leger terwijl hij door Oost Europa heen trekt.

avatar van AC1

AC1

Wat wordt deze film saai na een tijdje! Verhaal en verteller zijn te eentonig. 1,5 sterren.

Embie schreef:

Vreselijk oninteressant verhaal! Sommige actie scènes maken de film een beetje goed.. De hoofdpersoon heeft totaal geen emotie, dat maakt het personage erg saai.

Als je de verhaallijn van de spellen kent zou je weten dat dat ook de bedoeling was, maar afgezien van dat word het wel heel erg zouteloos gespeeld. Het heeft verder ook geen enkele overeenkomst met de spellen serie, die allemaal stuk voor stuk een beter verhaal hebben dan deze film. Deze film zou dan ook helemaal geen Hitman moeten heten.

avatar van Forrest001

Forrest001

Aardige film binnen het genre. Wel een erge kloon van Jason Bourne (zonder geheugenverlies natuurlijk), ook het muziekje.

avatar van Noud

Noud

Het spel was beter

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Ik heb deze dus niet voor niets al jaren op de plank laten staan. Wat leuke actiescènes maar verder zo oninteressant als het maar kan. Saai verhaal, zouteloze personages. Valt verder gewoon erg weinig over te zeggen.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Ik heb heel vroeger het spelletje wel eens gespeeld en was altijd al benieuwd naar de film. Vanmiddag eens opgezet en me best wel vermaakt. Als je je van het feit bewust bent dat het in een film als deze niet om het verhaal gaat maar om de brute actie, dan zit je met deze film goed.

Het verhaal is totaal ondergeschikt en slaat soms helemaal nergens op.

Timothy Olyphant zet een enorm brute rol neer als Hitman. Naar mijn mening heeft hij wel de geschikte kop om de rol op zich te nemen.

Alleen zijn stem kon me niet zo bekoren, maar in actiescenes vond ik hem enorm stoer en een geloofwaardige huurmoordenaar.

Gelukkig blijft het keurig bij anderhalf uur zodat je je niet gaat ergeren en je achteraf kunt concluderen dat het prima hersenloos vermaak is.

Voldoende!

avatar van oemoemenoe

oemoemenoe

Erg snel en spannend verhaal dat over een winnaar gaat die iedereen een paar stappen voor is....

avatar van royal89

royal89

Wie kent de spellen van Hitman niet van vroeger. Een verslavend spel waarin het draait om missies uit te voeren zonder dat de tegenstander weet dat jij er bent. En laat dit nou net niet zo zijn in de film.

Het verhaal in Hitman is een bekend verhaal. Huurmoordenaar doet een opdracht, wordt verlinkt, neemt wraak. Niet bijzonder dus. Daarnaast is het jammer dat er totaal geen aandacht wordt besteedt aan het ontstaan van Hitman. Een gemiste kans....

Daarnaast is het een keiharde actiefilm geworden wat de gemiddelde fan niet erg zal vinden. Maar het lijkt in de verste verte niet op de game Hitman. Een paar scenes zijn wel steal gedaan maar het concept had naar mijn mening beter uitgewerkt kunnen worden. Daar staat de serie Hitman om bekend.

De acteerprestaties zijn daarentegen wel weer goed. Olyphant speelt de rol van Hitman overtuigend goed. Aleen is inderdaad zijn stem minder. Daarnaast zijn de bijrollen niet slecht. De romance met Kurylenko is natuurlijk vrij standaard.

Als laatste wil ik benadrukken dat het met de actie in de film wel snor zit. Al met al vermakelijk maar zeker niet goed naar mijn mening.

royal89 schreef:

Er word wel degelijk aandacht aan het ontstaan van Hitman besteed, alleen klopt dat verhaal van geen kant! In de film zijn het wezen die van straat zijn geplukt en de barcodes zijn normale tattoos. Dat het klonen zijn en het gigantische barcode-apparaat uit de games komen er niet in voor. De andere Hitmen lijken ook geen van allen op elkaar...

Olyphant vond ik dus helemaal geen overtuigende 47, niet alleen zijn stem niet... Wel prettig in Kurylenko te leren kennen met deze film!

Het Hitman filmpje van Freddie W is veel meer zoals Hitman hoort te zijn en zó had deze hele film moeten zijn!

avatar van blackcat13

blackcat13

Thorak schreef:

Bedankt voor de link, geweldig fanfilmpje!

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Dat filmpje van vier minuten is tien keer toffer dan deze hele film.

avatar van ILDIB

ILDIB

Hij begint heel hoopvol, maar hoe langer het duurt hoe onzinniger het wordt. De hoofdrolman heeft geen enkele kaas gegeten vanacteren. De regisseur wil er een lading stoere en emotionele scenes in mikken, dat mislukt ook jammerlijk.

Nee, weinig voldaan na afloop..

avatar van tattoobob

tattoobob

Leuke wegkijkert

avatar van jeanleeke

jeanleeke

méér verwacht van Luc Besson...

avatar van Insignificance

Insignificance

Leuke knipoog, die Kerberos outfits. Gens is ook in staat om een aantrekkelijke film te maken, maar binnen dit moordende tempo blijft van dat soort dingen maar bitter weinig over. Misschien maar beter ook, want de keren dat het even een adempauze inlast, piept en kraakt het onder z'n tekortkomingen. Een broodmager verhaaltje met typetjes die hooguit pionnetjes zijn om actie te rechtvaardigen.

Een vlak waarop het ook lang niet altijd volle bak weet te scoren. Een vechtpartijtje wordt totaal verknipt en wanneer er zwaarden aan te pas komen, is dat het ook niet echt. De ontmoeting in de trein lijkt even stijlvol te zijn en er is een shoot-out die lekker over the top gaat, maar dat is het, samen met de looks van Kurylenko, wel zo ongeveer. De game was minder vluchtig dan dit weinig boeiende filmpje.

avatar van Svenniboyke

Svenniboyke

Vrij saaie langdradige film.vond er niet bijzonder veel aan.

avatar van Confusie

Confusie

Zag deze hoofdrolspeler bij Ellen waar ik verder nooit naar kijk maar bleek toen wel een geinige gozer te zijn.

In dit zwakke verfilminkje komt hij echter nogal ondermaats uit de verf naar mijn idee.

Gewoon matig gecast ook vooral denk ik.

avatar van MovieMind

MovieMind

Geslaagde verfilming van de game.

MovieMind schreef:

Geslaagde verfilming van de game.

Ik ben dan echt heel erg benieuwd welke delen van de gameserie jij gespeeld hebt...

avatar van MovieMind

MovieMind

In een ver verleden het eerste deel eens gespeeld, en ook al klopt het niet helemaal met de verhaallijn is dit wel de enige verfilming van Hitman en kijkt naar mijn mening lekker weg.

Van alle game verfilmingen is dit zeker één van de betere.

avatar van pierre18

pierre18

Zonder de connectie met een game is deze film zouteloos. Retevaag verhaal, geen touw aan vast te knopen, je zit alleen maar naar opgeklopte beelden te kijken waarbij de kogels je om de oren vliegen al dan niet gepaard met veel bloed. . Olga Kurylenko speelt wel aardig maar heeft een 'voor de film noodzakelijke' rol. Niets om het lijf-rol dus, jammer voor Olga. De overige agenten (ook met een nummer? zal wel) zijn sneller van het toneel dan ze verschenen. Noodzakelijk voor het fysieke geweld, maar totaal niet spannend omdat ze uit een hoge hoed komen. Zitten zomaar in een trein met z'n allen

Het politieke complot is zo ongeloofwaardig dat je er enkel en alleen om kan lachen. Wat een onzin.

Overslaan deze film als je meer diepgang wil. Je kan 'm bekijken als je popcorn in huis hebt en het op zaterdagmiddag buiten regent.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Er was ooit een etalagepop, waar de streepjescode nog op zit, die zomaar uit de winkel liep en besloot om wat mensen af te knallen. Een intrigerend hoofdpersonage, met zijn coole houding, maar het gehele plot ligt er nogal rommelig bij. Allerlei partijen die min of meer hetzelfde doel hebben maar toch weer steeds hun eigen steentje bij willen dragen op een geforceerde manier. De aankleding is fraai, camerawerk wordt goed verzorgd en Xavier Gens weet hoe hij actie tot leven brengt. Hij had een duidelijkere focus moeten aanbrengen en de rollen wat beter moeten verdelen zonder al die saaie dialogen.

avatar van BramIsLegend

BramIsLegend

Gisteren herbekeken op TV en me erg mee geamuseerd.

Olyphant doet het niet slecht, oké hij ziet er wat te jong uit en zijn stem is niet koel genoeg.

Waar deze film wel scoort is het aantal elementen dat overgenomen wordt uit de game. Het verkleden, het verstoppen van lichamen in kisten, de syringes, het lokken met een list naar het toilet en daar dan uitschakelen, etc.

Akkoord, deze #47 rekent meer op zijn silver ballers dan het stealth aspect, maar het game gaf ook altijd de twee mogelijkheden. En om een interessante actiefilm te maken steunt deze film logischerwijs meer op de guns dan op het jammer genoeg afwezig pianodraadje.

Enkele shots uit de film zag je verder rechtstreeks terug in het in 2012 verschenen Hitman Absolution (scène waarin ie de kleermaker binnenloopt voor een nieuw kostuum) en ook de sniperscènes doen sterk denken aan het gebruikte kleurschema voor die stukken in beeldmateriaal van dat spel.

Prima vermaak!

avatar van Ace of Spades

Ace of Spades

Tja, Hitman. Voor mij een van de geweldigste gamereeksen ooit (behalve dan die laatste uitgave) en ik had dan ook gehoopt op een waanzinnige verfilming van onze kale Codename 47.

Hij viel echter erg tegen. Toegegeven, als je het puur als een actiefilm bekijkt is het best okay. Niets hoogstaand maar het kijkt op zich wel redelijk weg. Ik kan als fan van de gamereeks er echter niet naar kijken zonder die gamereeks in gedachte te houden. In principe verloochent de film alles waar Hitman voor staat. Te veel wapenactie terwijl ik liever het sluipen had gezien, iets wat de gamereeks zo populair en goed maakte.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Ja............. de cast is zeker niet jé van hét. De games hebben me veel plezier gebracht en toch kan ik deze film nog redelijk waarderen. Hard begint de film, de toon gezet. Actie is het genre en veel actie krijg je.

Het is allemaal prima in beeld en geluid gebracht en ditmaal heb ik genoten van de bluray-versie, wat een vooruitgang met de dvd-versie zeg.

Klein vermaak, 3**

avatar van hutsekluts

hutsekluts

Ik ken de games niet maar vond dit best een leuk tussendoortje.

avatar van Bweapon96

Bweapon96

Het verhaal is een beetje algemeen. Echter voor vermaak (net als velen actie films). Het karakter Hitman vind ik best nog wel interessant. Hij is bijvoorbeeld genummerd met een streepjescode op zijn achterhoofd. In de film zie je daar wel vage flashbacks van. Zijn manier van denken en alles plannen is ook leuk bedacht. Maar waarom? Hij toont nooit geen emoties, alles is puur zakelijk… De sfeer is niet echt bijzonder. De film speelt zich niet echt af op een plek maar meer overal en nergens. Maar het is een prima gameverfilming.

avatar van Argyle

Argyle

Was altijd al gek van de game hitman. Film gezien en bevalt me zeker.

Dikke 9!!

avatar van Lof78

Lof78

Doet me toch een beetje wegkijken als een goedkope James Bond film!

** sterren

avatar van ipman-99

ipman-99

"I told you to leave her alone. You should have listened." ... " !!!

Lekkere Actiefilm (Heropfrissing) !!! Emoji!!! 'Hitman 1' is uiteraard een heropfrissing

die mijn ogen opnieuw konden bewonderen !

De cast met o.a Timothy Olyphant, Dougray Scott en Olga Kurylenko is toch

wel zeer aangenaam qua naam ! De actie die we kunnen bewonderen is bijzonder

cool en charismatisch. Net zoals gewezen Bond-Girl Olga Kurylenko ('Magic City')

die we tevens ook naakt zien ! Regisseur Xavier Xens ('Frontière'(s)') is uiteraard

een naam die ik echt op de voet volg.

Een geslaagde verfilming, gebaseerd op de game uiteraard !

Coole pakken, coole actie en een coole Olga en Timothy Wat wil een mens nog meer

om zalig te genieten zonder al te veel te moeten denken !