• 9.375.363 stemmen

Hitman (2007)

Actie / Misdaad | 89 minuten / 94 minuten (unrated versie)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 89 minuten / 94 minuten (unrated versie)

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: Xavier Gens

Met onder meer: Timothy Olyphant, Dougray Scott en Olga Kurylenko

Gesproken taal: Engels, Russisch en Servisch

Releasedatum: 29 november 2007

Plot Hitman

"Most believe his very existence is a sin. But others know he is a necessary evil."

Een huurmoordenaar die werkt voor 'The Agency' en wiens naam alleen bekend staat als Agent 47 komt terecht in een politiek complot. Hij wordt achtervolgd door zowel Interpol als het Russische leger terwijl hij door Oost Europa heen trekt.

Mr_White schreef:

Statham is mogelijk juist de slechtste keuze. De man is een huurmoordenaar-cliché geworden en bovendien heeft Statham absoluut niets weg van 47, tenzij je iemand al geschikt vindt als zijn kapsel in de buurt komt.

Sowieso moeten mensen eerst maar eens afwachten. Zoals ik eerder al zei, er waren mensen die er heilig van overtuigd waren dat Daniel Craig de meest waardeloze 007 ooit zou worden. Helaas voor hen bleek Craig praktisch de beste 007 te zijn.

Ik zeg dus, wacht eerst lekker af tot we Olyphant in actie zien voor je begint te zeuren, helemaal omdat we hem nu nog niet eens 5 seconden in actie hebben gezien.

En als er 1 iemand is die een huurmoordenaar cliché is, dan is het mister 47 wel.

davidov schreef:

Hitman in de games is niet meedogenloos en zonder emoties. Hij helpt bijv dat hoertje in China, en gaat door een hel om zijn vriend de pastoor te redden.

Waar de laatste tijd die hype vandaan komt dat 47 totaal geen emotie kent en een monster is snap ik niet.... er is een verschil tussen "doing a job" en geen emoties kennen.

Tevens is het onmogelijk om een acteur een rol te laten spelen zonder enige emotie...zolang je het laat spelen door mensen en niet machines.

47 heeft wel emoties, maar toont ze niet.

avatar van J.S.

J.S.

davidov schreef:

Dat hoertje in China, in welk spel zat die?

Verder kent 47 misschien wel enkele emoties die dan wel zeer beperkt zijn (hij zou bijvoorbeeld nooit verliefd kunnen worden of ooit echt droevig zijn om iets).

Ik hoop maar dat er geen spatje romantiek in de film zal voorkomen en geen enkele intrige en hopelijk blijft 47 heel de film ijskoud want zo is hij nu eenmaal.

TimD

Deel 1, nu ik het me bedenk: Die hielp ie ook louter om het geld wat ie ervoor kreeg (was o.a. zn assigment)

• 2067 berichten

Nou, dat hoertje wekte wel een soort van emoties op (met name dat hij geen idee wat ze deed). Bovendien heeft hij een vriendelijke relatie (bijna vriendschap) met Agent Smith. Ook als Diana hem 'verraadt' in Blood Money toont hij zijn emoties door woedend "Bitch!" te roepen.

Hij is volkomen ongevoelig met betrekking tot het moorden maar dat betekent niet dat hij in alles zo ongevoelig is.

Zo heb ik het script van deze film gelezen en de film speelt vooral met het idee dat de koelbloedige 47 geconfronteerd wordt met nieuwe emoties, juist doordat iemand gevoelens voor hem toont en hij niet weet hoe erop te reageren. Denk hierbij een beetje aan Léon: The Professional.

avatar van aryan

aryan

Er is inmiddels een poster uit, maar deze valt toch wel tegen:

avatar van BlueSword

BlueSword

is dat een poster?

Mr_White schreef:

1. Agent Smith, geen vriendschappelijke relatie, hij redt hem, ze zijn louter collega's en het is zn assigment om hem telkens te redden (zoals je goed kon zien in Blood Money).
2. Logisch dat hij bitch riep tegen Diana, dat zou iedereen in zijn positie doen, da's ook nog niet echt een emotie.

47 heeft gewoon geen emoties, en dat is omdat hij een emotieloze kloon is. Daardoor klopt het hele script al van geen kanten meer.

Overigens lelijke, lelijke, lelijke poster!

J.S. schreef:

Dat hoertje in China, in welk spel zat die?

1 & 3 (remake).

De pastoor die hij wil redden is waar heel spel 2 om draait...

Hij zal niet droevig op dezelfde manier worden. Hij kan wel om iemand of iets erg veel geven en daar gehecht aan raken, pak je het af dan is hij echter wel weer het type dat je zal omleggen om het terug te krijgen

Ik hoop niet dat hij smoor verliefd op iemand zal worden nee, maar zoals in spel 1 en 3, als hij een hoertje uit een hoerenhuis wil bevrijden in ruil voor wat info.... en mocht zij dan dood gaan zou ik het wel prima vinden als hij verhaal zou gaan halen bij de persoon verantwoordelijk

Maar geen hechtere vriendschappen dan "kennis of collega" nee..

TimD schreef:

Hij kent dus wel emoties, alleen heel erg verdrongen en voor de rest weet hij er ook geen raad mee. Ieder mens heeft emoties alleen zijn "jeugd" heeft er voor gezorgd dat hij ze niet kan herkennen of mee omgaan zoals normale mensen. Maar dat zegt nog niet dat het een machine is.

Overigens lelijke, lelijke, lelijke poster!

Knuppel
Dat is oko geen poster maar een teaser foto....je-weet-wel voor als de poster nog niet uit is? Kijk eens naar het formaat, er bestaan vrijwel geen posters in dat formaat in NL

avatar van sinterklaas

sinterklaas

davidov schreef:

Hitman in de games is niet meedogenloos

Dan heb jij die slachthuis missie in Contracts nog niet gespeelt. Daar reigt ie iemand zo aan een vleeshaak.

• 2067 berichten

47 is nooit met emoties geconfronteerd. Zijn hele jeugd heeft hij in een laboratorium gezeten en de jeugd is de meest invloedrijke periode op iemands geest. Echter, nu hij in de echte wereld is los gelaten, wordt hij beetje bij beetje geconfronteerd met die emoties.

En de film draait om dat principe, 47's confrontatie met emoties.

Hevige spoilers aan de hand van het gelekte script:
!!!Na een routine-klus wordt 47 er ingeluisd, samen met een hoertje. Hij vlucht met haar, en zij ziet 47 dan als haar ridder op het witte paard en toont dit zonder enige schaamte. 47 lijkt ook wat te voelen, al is het met name verwarring over wat hij met haar aan moet. Of het ergens toe komt, laat ik nog lekker geheim!!!

TimD

Na het lezen van jou spoiler ben ik helemaal zeker dat ze dit geen gamefilm is, maar gewoon een film die zogenaamd rond 47 draait. Slecht!

sinterklaas schreef:

En dat was een onschuldig meisje van 4 dat toevallig vroeg of hij een lolly had?

Of was dat een serie moordenaar die kinderen ontvoerde en die liet martelen voor losgeld?

...

En wat jij doet met het character bepaal je zelf. De een ziet 47 als iemand die mensen zo bruut mogelijk slacht, de ander die het stilletjes doet met wat vergif in soep, weer een ander zoekt een tussen weg...

TimD schreef:

Heerlijk naïef ben je. Het lijkt namelijk wel heel erg op het verhaal van het oosterse hoertje in 1 en 3. Daar weet 47 ook niet wat hij er van moet denken.

En dan nog mensen...het is een film geen spel. Net als bij een verfilming van een boek moet men aanpassingen maken, wanneer dringt dat tot jullie door. Een boek moet je beelden fantaseren, bij een film doet men dat voor je. Bij een spel kan je zelf keuzes maken en zijn de karakters slechts pixels, nu moet je kijken naar 1 keuze van een "levend persoon". Het KAN gewoon NIET hetzelfde zijn als het spel.... er zullen altijd mensen zijn die huilen omdat 47 iemand vermoorde met een geweer als ze daar zelf "piano wire" hadden gebruikt en visa versa. Naïef

avatar van JohnStacks

JohnStacks

Lijkt me 3x niks dit.

davidov

Overigens lijkt de film mij zelf ook vrij matig hoor, maar dat heeft meer te maken dat ik de regie en de kwaliteit van de film niet vertrouw. Lijkt me een matige B verfilming van een jonge regisseur, je kent ze wel...

Maar niet omdat hij te menselijk zou zijn...dat snap ik echt niet. Zelfs de terminator had nog meer emoties dan wat 47 gunnen

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Mr_White schreef:

Jij heeft niet eens een jeugd gehad want hij is zo gekloond.

TimD

Het is een gameverfilming. Dat is hetzelfde, dat als bijvoorbeeld Frodo geen hobbit meer is maar een Jedi. En over dat heerlijk naief? Jij hebt blijkbaar de vier games gewoon niet goed gespeeld, of de filmpjes overgeslagen.

dr channard

Ik kijk hier zo heel hard naar uit, ik hou van die games.

Hitman heeft idd wel emoties, moet je eens kijken in Hitman : Blood Money wanneer ie sterft, zie je een zielige blik op zijn gezicht.

Anyway ik hou van alle hitman games en S.A. en Blood Money zijn mijn favorieten. Silent Assassin voor de vernieuwung en speelduur (langste hitman game) en blood money omdat het de gemakkelijkst speelbare hitman was en omdat er variatie zit in de levels.

Hitman codename 47 vind ik samen met Contracts de minste, Contracts had niets vernieuwends (gameplay SA en groot deel van de missies codename 47) en codename 47 had een stroeve besturing en je kon niet saven (en dat was broodnodig aangezien er van die ergerlijke missies in zaten).

Maar ik heb iedere Hitman game toch al meer dan 3 keer uitgespeelt dus ik ben zeer tevreden over de hele reeks. Kom maar op met die film.

PS : hoertje van in china komt ook in S.A. voor maar dan in Japan. En is die agent smith die ene kerel die in alle hitman games meedoet ?

dr channard schreef:

Agent Smith is de CIA-agent die je vaak tegen komt ja.

k thx

dr channard schreef:
Ik kijk hier zo heel hard naar uit, ik hou van die games.

Hij sterft helemaal niet. Blijkbaar heb je het laatste deel helemaal niet uitgespeeld. Haha. Overigens is het laatste deel op de moeilijkste moeilijkheidgraad best pittig kan ik je vertellen, en zijn de vele manieren waarop ook niet altijd even makkelijk (kan best zijn dat jij alleen de makkelijkste manier kiest natuurlijk )

dr channard

sorry timD foutje , ik bedoel als je verliest in het spel als de mensen je neerschieten, dus met sterft bedoel ik wanneer je cover blown is en de mensen op je schieten

En ook ik ben bezig op professional, heb de voorgaande moeilijkheidsgraden idd al uitgespeelt en er zijn idd zoveel wegen. Of ik de makkelijkste weg neem weet ik niet lol.

Ik doe bijvoorbeeld bij de missie murder of the crows die mason niet dood door een spuitje maar door een bommetje te plaatsen aan de piano en wanneer ze eronder staat plet ik ze lekker Ik neem aan dat je met de makkelijkste manier gewoon wurgen of vergiftigen bedoeld ?

TimD

Juist, of gewoon schieten (kan ook nog, is erg nep om zo de game uit te spelen) . Hoe heb je de Vegas missie gedaan dan? Stuur maar een PM om deboel niet off topic te maken.

avatar van aryan

aryan

Er is nog een afbeelding uitgekomen:

Verschrikkelijk.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Das wel een leuk plaatje, kan alleen niet wennen aan zen kop.

Verschrikkelijk.

Wat vind je precies verschrikkelijk aan dat geweldige plaatje?

TimD

Die kop. Da's absoluut niet 47.

• 2067 berichten

Alsjeblieft zeg, hoe bekrompen kun je denken. Dat hele plaatje ademt de sfeer uit van de games, en dan ga je zeuren omdat de acteur niet helemaal goed lijkt. Uiteindelijk draait het toch om zijn acteerprestaties dus om je nu druk te maken over zijn look.