• 9.376.060 stemmen

Hitman (2007)

Actie / Misdaad | 89 minuten / 94 minuten (unrated versie)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 89 minuten / 94 minuten (unrated versie)

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: Xavier Gens

Met onder meer: Timothy Olyphant, Dougray Scott en Olga Kurylenko

Gesproken taal: Engels, Russisch en Servisch

Releasedatum: 29 november 2007

Plot Hitman

"Most believe his very existence is a sin. But others know he is a necessary evil."

Een huurmoordenaar die werkt voor 'The Agency' en wiens naam alleen bekend staat als Agent 47 komt terecht in een politiek complot. Hij wordt achtervolgd door zowel Interpol als het Russische leger terwijl hij door Oost Europa heen trekt.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Die poster, dat is toch van het spel?

davidov

Nee dat is deze: http://www.goquake.com/wp-content/themes/connections/pdfs/oct05/hitman_blood_money_1280x1024a.jpg

Maar zoals je ziet is de poster er wel op gebaseerd denk ik

avatar van BlueSword

BlueSword

ik moet zeggen plaatje ziet er wel goed uit maar die kop...ziet er vet gek uit. XD

Mr_White schreef:

Alsjeblieft zeg, hoe bekrompen kun je denken. Dat hele plaatje ademt de sfeer uit van de games, en dan ga je zeuren omdat de acteur niet helemaal goed lijkt. Uiteindelijk draait het toch om zijn acteerprestaties dus om je nu druk te maken over zijn look.

De look is part of the character.

davidov

Een film wensen waarin de karakters identiek zijn als in de games is naïef. Een verfilming vereist altijd aanpassingen aan het verhaal of karakter en een beetje inlevingsvermogen van de kijker. Anders zal je vrijwel altijd teleurgesteld worden. "dit is anders, dat was anders" duh, dat was ook een spel, en dit niet

TimD

Ja, maar als je erbij rekent dat 47 bijna niet praat.. ik vind het gewoon een must. Zoals ik eerder zei: Als Frodo geel was geweest hadden jullie ook allemaal zitten zeiken.

Frodo -> geel

Hitman -> ander hoofd.

Nogal een groot verschil in vergelijken... Zover ik heb gezien heeft de acteur dezelfde lichaams taal, heb ik hem nog niet horen spreken, en kijkt nooit vrolijk of verdrietig... en dat hij emoties zou hebben in tegenstelling tot het spel is ook onzin, want ook daar toont hij emoties.

TimD

Nee, niet, en dat blijft blijkbaar een eindeloze discussie. Ook geen groot verschil in het vergelijken. Wij fans willen Hitman zoals Hitman is, zoals LOTRers Frodo zo willen hebben.

TimD schreef:

Als je geen emotie kent hecht je geen waarde aan vrienden en ga je ze zeker niet achterna om ze te redden.

En heb het lef niet om mij geen hitman fan te noemen Ik heb alle spellen meermaals uitgespeeld tot het extreme, maar ik ben gewoon niet een extreme purist die alles dat net wat anders is dan het spel afkraakt. Beetje water bij de wijn doen kan geen kwaad, niet te lang vasthouden aan de perfecte film...zo kan je alleen maar teleurgesteld worden of juist blind worden voor iets uit liefde. Je kent het wel, James Bond of Johnny Depp fans die alle films 5* geven

---

wat ik tot nu toe aan promotie plaatjes heb gezien is dat ze naar mijn idee zelfs TE trouw blijven aan de games.

TimD

Water bij de wijn doen is goed, maar 47 is gewoon geen 47 meer. En dat is jammer in een film waar het om 47 draait. Dan hadden ze de film net zo goed niet op de game kunnen baseren.

TimD schreef:

De film is nog niet uit, naast de teaser hebben we niet eens een echte trailer. Hoe kun je dan gaan beweren dat 47 niet 47 is? We hebben nog maar amper 10 seconden van een bewegende 47 gezien (en dan nog niet eens dat hij spreekt) en een paar afbeeldingen. Dit geklaag gaat gewoon nergens meer over.

TimD

Ik heb het script gelezen. Vind je van die?!

• 2067 berichten

Ik heb het script ook gelezen en vindt dat 47 goed wordt neergezet. Wat beviel je er dan niet aan?

TimD

Het is een totaal ander figuur geworden, met meer tekst dan hij ooit uit zou spreken, een romance (da's geen spoiler want het is in de trailer te zien)....

• 2067 berichten

Buiten de missies om (in de cut-scenes dus) had 47 anders ook altijd genoeg dialogen. Denk alleen al aan zijn gesprekken met Agent Smith of de priester in deel 2. En bovendien werken films met volledig stille hoofdpersonen niet.

De romance vind ik overigens niet echt een romance, meer een uitgebreide versie van het hoertje Mei Ling. En het script is sowieso al beter dan alle game-verfilmingen bij elkaar. Voor mijn gevoel ligt de kwaliteit van de film nog puur in de handen van de regisseur, en dat is dus gewoon nog even afwachten.

Mr_White schreef:

Couldn't agree with you more

TimD

Hij zei in de cut-scenes nooit meer dan een paar woorden.

davidov

Wat wil je dan? Een stille film van 2 uur? Of een filmpje van 20 minuten? Misschien maar helemaal geen film?

Je wil gewoon teveel, je neemt geen genoegen met de bizarre gelijkenis die er al is. Naar mijn idee lijkt de film van wat ik er van gezien heb juist teveel op de spellen en zal het daarom floppen. En dat alleen maar om zo al die zeurende fans tevreden te houden.... Denk dat het spel te letterlijk verfilmen de ondergang zal worden, die bizarre stijl kunnen veel mensen niet waarderen denk ik.

TimD

Ja, een stille film. Dat kan. En dan maar te bizar.

davidov

Wat je dus zegt is: Ik heb liever een saaie, vervelende, hoogst onaangename en een gedrocht van een mislukte film die trouw is aan het origineel dan een vermakelijke en redelijke film waarbij bepaalde aanpassingen aan het origineel nodig waren om het een betere film te maken.

avatar van Justice4All

Justice4All

Deze poster lijkt veel op het computerspel Hitman: Blood Money

davidov schreef:

Nee, ik zeg dat ik liever een goede film heb die de games trouw blijft dan een film die helemaal niet meer op de games lijkt. En anders liever helemaal geen film.

• 2067 berichten

Vergeleken met sommige game-verfilmingen (bijv. Resident Evil of het belachelijke Super Mario Bros.) is het script en de footage tot dusver behoorlijk getrouw aan de games. Zie dus het probleem nog niet.

Lees bovenstaande

TimD schreef:

Ja dat zou leuk zijn, ik wil opzich best graag een gouden wc bril, maar dat zit er ook even niet in ben ik bang

En anders liever helemaal geen film.
Mwah ze kunnen het altijd proberen

Stomme vergelijking.

avatar van BlueSword

BlueSword

wat een gezeik, okay ik vind die timothy ook niet passen maar dat verpest de film ook gelijk niet, ik ben nog steeds erg benieuwd en kan niet wachten, niet alles hoeft het zelfde te zijn, gezien de trailer lijkt het best wel op de game, en echt veel hebben we niet eens gezien.

• 2067 berichten

Heb trouwens het gerucht gehoord dat binnen enkele weken een nieuwe (volledige) trailer uitkomt, die dus waarschijnlijk een beter beeld geeft van wat we kunnen verwachten.

Stomme vergelijking.

Tuurlijk is het een achterlijke vergelijking. Ik probeerde alleen maar aan te geven dat je niet altijd alles kan hebben en daarvoor blies ik het op tot een ridicuul voorbeeld.

Ja het is mooi als een film zowel trouw blijft aan een origineel, toch vernieuwend is en geweldig om te zien. Maar ervaring van andere verfilmde boeken en games laat zien dat dat erg vaak enorm tegenvalt....

En ik moet zeggen dat in dit geval dat enorm mee valt, het enige wat ik zie zijn puristen die over de kleinste dingen zitten te zeuren omdat het net niet perfect hetzelfde is als de games. Natuurlijk is dat ook niet zo, als je dat wel wil moet je maar het spel opstarten.

Ik zie een acteur die behoorlijk lijkt op 47 uit de games, zijn kleding en lichaamstaal hebben ze ook over genomen. Het verhaal is sterk gebaseerd op de spellen en van die paar schamele beelden die je ziet kreeg ik het idee dat ze de sfeer enorm hebben over genomen uit de spellen. De typische hitman moord in een badkamer of hotel komt ook weer langs.

Het valt mij dus op dat ze zo ontiegelijk hun best doen om het spel trouw te blijven dat ik me echt zorgen begin te maken over de kwaliteit van de film zelf. Het begint steeds meer op een goedkope B film met bizarre mislukte stijl elementen te lijken dan een sfeervolle film. Het is zo erg dat ik denk "mensen laat de games nou een beetje links liggen en zorg dat de film tenminste op eigen benen kan staan".

Maar de enige reacties die ik zie zijn van mensen die zeggen dat z'n hoofd te rond of te klein is. Dat de wenkbrauwen anders staan, en hij te boos kijkt. Anderen zeggen weer niet boos genoeg, dat hij teveel praat en emoties toont...

Als ik eerlijk ben denk ik dat deze film enorm gaat floppen, en dat is niet omdat men niet genoeg naar de games heeft gekeken. Nee ik denk dat iedereen massaal afhaakt doordat er teveel aandacht vloeit naar het 1:1 kopiëren van de games en niet meer aandacht gaat naar het maken van een sterke onafhankelijke film. Gevolg: fans vervloeken de boel (eigenlijk nu al), non-fans blijven massaal weg.

We shall see.