Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 89 minuten / 94 minuten (unrated versie)
Verenigde Staten / Frankrijk
Geregisseerd door: Xavier Gens
Met onder meer: Timothy Olyphant, Dougray Scott en Olga Kurylenko
Gesproken taal: Engels, Russisch en Servisch
Releasedatum: 29 november 2007
Bekijk via Disney+
Plot Hitman
"Most believe his very existence is a sin. But others know he is a necessary evil."
Een huurmoordenaar die werkt voor 'The Agency' en wiens naam alleen bekend staat als Agent 47 komt terecht in een politiek complot. Hij wordt achtervolgd door zowel Interpol als het Russische leger terwijl hij door Oost Europa heen trekt.
Agent 47
General Kormarov
Bwana Ovie
Captain Gudnayev
HarderStyles
het verhaal was een beetje onduidelijk en er werd niet echt diep op in gegaan. heb de film afgekeken vanwege de actie, dat ging nog.
Danyael
Ik heb deze film "per ongeluk" zitten kijken, daar ik namelijk in de veronderstelling was dat ik Beowulf had binnengehaald. Ik had de dvd aangezet en kreeg als titel in mijn scherm "Hitman"...ik dacht nee he...damn....heb ik daarvoor die film binnengehaald?
Na een half uur kijken was ik toch wel nieuwsgierig geworden om de rest van de film te bekijken en ik moet zeggen dat deze film lekker weg keek. Voor thuis op een doordeweekse avond is het een goede vermakelijke film. Zeker ten opzichte van de huidige films die te zien zijn op televisie.
Er zaten wel leuke fragmenten tussen met heerlijke bloedspattende scenes. Een aantal dingen liggen voor de hand, maar ach het is geen moeilijke film waar je echt bij na moet denken. Al met al geef ik deze film 3,5 sterren.
Madecineman (moderator films)
Het verfilmen van games blijkt tot nu toe iedere keer maar een uitermate teleurstellend resultaat op te leveren. Zo ook deze Hitman (waarvan ik de game best kan waarderen), wat een belabberde film zeg.
Matig en rommelig plotje, een hitman met 0,0 uitstraling, gevechten die op slapstick lijken en zelfs niet eens een lekkere meid om de boel op te leuken. Tja, dan is er zelfs van hersenloos vermaak niet veel te maken. En Rusland is sinds de jaren '80 onder Reagan niet meer zo achterlijk afschildert in een film.
Zeer, zeer matig. Kleine 1.5*
Leland Palmer
zelfs niet eens een lekkere meid om de boel op te leuken
Die is zwaar lelijker gemaakt voor deze film. Zij kan er zo heerlijk uit zien
Maar geef je wel gelijk dat het een beste geest was in deze film.
Madecineman (moderator films)
Die is zwaar lelijker gemaakt voor deze film. Zij kan er zo heerlijk uit zien
Maar geef je wel gelijk dat het een beste geest was in deze film.
Even Googelen levert inderdaad al snel wat beter plaatjes op van deze dame.
pluislim
Ik vond de fim wel goed. Er zat een goed verhaal in en hij was spannend. Ik vond hem wel voorspellend.
The Last
Even Googelen levert inderdaad al snel wat beter plaatjes op van deze dame.
De nieuwe Bond-girl he.
Captain Pervert
Als groot fan van de games moest ik deze wel kijken, al vreesde ik het ergste. En terecht, zo bleek: deze film strompelt met open ogen in alle mogelijke valkuilen bij een film als dit.
Het verhaal is een zootje, de personages zijn niet interessant, er zit geen opbouw in, etc etc. Hitman 47 is na een paar minuten al in beeld; er had - zeker in het begin - meer mysterie om zijn persoon moeten hangen, waarbij je bijv. zijn gezicht helemaal niet ziet. Voor de game-kenner is het verhaal en de achtergrond van 47 nog te snappen, maar de leek heeft geen idee waar hij vandaan komt.
Wat overblijft is een slecht uitgevoerde, niet interessante, rommelige B-variant op de Bourne-films met een kale knakker die de hele tijd rondloopt met een barcode-tattoo en niemand vindt dat raar....
rom_b
had het zelf niet beter kunne verwoorden

Legan
Een vermakelijke actiefilm die zeer zeker geen hoogvlieger is. Eén van de betere films die gebaseerd zijn op een game. Echter jammer vond ik de keuze van hoofdrolspeler. Ik had liever iemand met meer gewicht / danger gezien zoals bijvoorbeeld Jason Statham.
5,5 uit 10 (3,0*)
Betamax
Prima actie, verhaal is redelijk.
Met een beetje ontspannen manier van film kijken en niet te veel nadenken is dit een spannende simpele film.
Leuke avond gehad dus 3,5*
Jokerman
Juist de keuze van acteur vond ik goed, het is en blijft een game verfilming en game ego's hebben vaak niet veel uitstraling. Met iemand als Statham krijgt de persoon gelijk karakter en denk niet dat dat de film ten goede zou komen. Ook de manier van lopen en praten etc. wordt in deze film duidelijk uit de game gehaald. óf die gast loopt altijd zo?! Verder een redelijke film. De steriele actie past goed in de film, ondanks dat ik het mede daardoor net iets te strak en koud vond allemaal.
thysum
Ik heb de film zojuist bekeken en had liever n andere film gezien.
Hitman was totaal niet overtuigend cool..meer een voor n disney film of zo.
Belachelijk onsamenhangend en ongeloofwaardig verhaal..maar goed, ik heb de game nooit gespeeld
Sommige acties waren wel de moeite waard
De voortdurende achtergrond muziek maakte het ok niet beter..eerder irritant
Vond het vrouwtje juist we lekker..beetje apart toch,maar dat geromantiseerd gedoe ..waardeloos
Zonde van mn tijd..kijk liever nog een keer No Country For Old Men..daar zie je een echte killer
dijkieR
nee t einde haal ik niet,wat een slechte film is dit zeg
het acteren is gewoon om te janken zo slecht.
de vechtscenes zien er naar mijn mening niet uit(kijk naar de bourne films en je ziet hoe t wel moet)
en dan die gigantische nep accenten dat is toch gewoon niet om aan te horen gewoon
gerrit019
Ik vond de film erg vermakelijk. Lekker veel actie. Fake accenten, minder acteerwerk ... ik heb me er niet aan gestoord.
Zeker is het genre vergelijkbaar met de Bournetrilogie. Die heb ik persoonlijk nog hoger aangeschreven.
Geef geen halfjes en aangezien ik me bovenmatige heb vermaakt 4*
frankieman
Wat een K*T film, sorry dat ik het zo zeg maar echt waar oh mijn god.
De games van de Hitman reeks worden alom gerespecteerd in de gamewereld om de mix van sterke verhaallijnen,het overtuigende hoofdpersonage, het moorden tot kunst verheffen en vooral, vooral het beperken van geweld tot realistich en noodzakelijk gebied.
Deze film word overspoeld met hopen actie en geweld terwijl dat in de games een kleine bijzaak is.
Daarnaast is er een vrouwelijke personage die Agent 47 probeert op te geilen! Hebben de schijvers uberhaupt research gedaan naar de games. Agent 47 is een kloon zonder enige vorm van gevoel, daarom is hij ook zo'n geweldige huurmoordenaar. 47 kent geen liefde of wat dan ook. 47 handelt uit eigenbelang en zijn enige belang is geld.
Wederom word er een prachtige gameserie om zeep geholpen met de verfilming...
0,5#
Roel-
- 1978 berichten
Wederom word er een prachtige gameserie om zeep geholpen met de verfilming...
0,5#
Kan het haast niet beter verwoorden
Alhoewel ik hem nog wel 2* geef voor de moeite en er zat films zijn die nog dramatischer zijn.
animalkrullie
Tja, ik vond het een leuke hersenloze aktiefilm.
Niet meer dan dat.
Hoe langer ik over het verhaal nadenk, hoe meer ik me afvraag wat het verhaal nu eigenlijk is.
Niets maar dan ook niets word in dit verhaal duidelijk.
Het verhaal was flinterdun waardoor de aktie het enige pluspunt is.
Techro
Zware tegenvaller...verhaal zeer zwak, acteer werk waardeloos!
Skeleton
Het is geen top film maar vond hem zeker niet tegenvallen. Ook al is het verhaal niet even logisch er zit wel lekker veel actie in en daar draait het toch om bij deze film!
Killerbert
tja, wat kan ik er van zeggen..
het is zeker geen top film maar een echte actie film.
soms een beetje moeilijk te volgen maarja, het gaat hier om de actie
jostie
Ik ken de game niet, alleen van naam. Heb de film zojuist gezien en vond hem wel aardig voor op de maandagavond
sasjam
Het is het allemaal net niet: verhaal, acteurs, verhaal vandaar dus 2,50 ster
Rurok
leuke film al1 jammer dat het begin van de film gejat was van dark angel. voor de rest een leuke film er zijn een paar dingen die je aan het begin niet snapt maar aan het einde is het allemaal duidelijk. het is een leuk filmpje voor op de woensdag.
martinovitch
Lol ik heb hem ook op ne vrijdag gezien
. Maar ik vond het wel goed.
Pimolition
De tranan sprongen in m'n ogen toen ik hem zat te bekijken.
Het sterkste punt aan het verhaal in de spellen is het personage en dat was wat gedrag betreft te veel veranderd, net als zijn achtergrond verhaal dat te veel was aagepast.
Hierdoor zijn bepaalde plotelementen voor kijkers zonder voorkennis van de games onbegrijpelijk en de aanpassingen weer uiterst frustrerend voor de fans.
Reticulated
Ik vond het wel een aardige film, leuk om een keer gezien te hebben.
Waku
Met name het acteerwerk komt nogal houterig over.
De film kent een aantal aardige actie scenes en door gebruik te maken van slow motion beelden komt het fraai over maar verder blijft "Hitman"een beetje verwarrend.
Ingewlkkeld plot.
Weinig diepgang.

Hitman: Agent 47
2015

Videogame-verfilmingen: Dit zijn vijf van de best beoordeelde titels ooit gemaakt

Xing Kong

Crank
Actie / Misdaad, 2006

Flammen & Citronen
Thriller / Oorlog, 2008
sluipmoordenaargeheime identiteitintelligencesovjet unieruslandcelibacyhuurmoordenaarsecret societypowerpower takeoveradversary regeringuitvoeringgeweldmoordenaargebaseerd op videogamedoppelgängersecret formula action hero