• 9.374.084 stemmen

Planet Terror (2007)

Actie / Horror | 91 minuten / 105 minuten (internationale versie)

Genre: Actie / Horror

Speelduur: 91 minuten / 105 minuten (internationale versie)

Alternatieve titels: Grindhouse: Planet Terror / Grindhouse Presents: Robert Rodriguez's Planet Terror

Geregisseerd door: Robert Rodriguez

Met onder meer: Freddy Rodríguez, Rose McGowan en Josh Brolin

Releasedatum: 16 augustus 2007

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Planet Terror

"Humanity's last hope… rests on a high power machine gun!"

Het doktersechtpaar William en Dakota Block wordt tijdens hun nachtdienst overspoeld met dorpelingen die onder de rottende zweren zitten en een verdacht lege blik in hun ogen hebben. Onder de gewonden is Cherry Darling, een go-go danseres wier been van haar lichaam werd gescheurd tijdens een gewelddadige aanranding. El Wray, haar voormalige wederhelft, staat aan haar zijde en waakt over haar als een havik. Cherry is dan wel gehavend, ze is nog lang niet uitgedanst. Wanneer de gewonden transformeren in bloeddorstige psychopaten, leiden Cherry en El Wray een team van toevallige strijders de nacht in. Onvermijdelijk stormen ze af op het noodlot waarbij miljoenen mensen besmet zullen worden, talloze doden zullen vallen en een kleine groep overlevenden zich een weg moet vechten naar de laatste veilige plek in Planet Terror.

avatar van erwnl

erwnl

Consurgo schreef:

Je weet dat het de bedoeling van de makers was om een ongelofelijk over the top film neer te zetten?

Ik heb echt genoten, hele film is een grote overdreven, grappige, smerige rush.

Die ode aan de jaren 70 over de top films van Rodriguez en Tarantino kennen we nu wel, tijd voor iets nieuws...Bah...

avatar van Metalfist

Metalfist

Dit was iets nieuws...

avatar van Tarkus

Tarkus

2de Deel van de Grindhouse produktie, en deze is in tegenstelling tot het eerste deel van Tarantino, wel zeer goed.

Robert Rodriguez heeft van deze film een meesterwerkje gemaakt.

Alle ingrediënten zijn aanwezig om er een krankzinnige film van te maken, veel bloed, overdreven veel zelfs, veel actie en explosies.

Ook de soundtrack zit helemaal goed en maakt dat de film vaart krijgt zodat je je geen seconde verveelt.

Was het eerste deel 'Death Proof' bij momenten zeer vervelend (het eindeloze geraas van de meisjes was zeer irriterend), dan is dit een verademing en mag Rodriguez voor mijn part met de eer gaan lopen met de beste regie van de 2 filmen.

Zelden zoveel plezier gehad met bloederige scènes zoals ze in deze film overkomen.

En natuurlijk is de prothese van Rose McGowan zeer goed gevonden, wie bedenkt het toch allemaal... juist ja, ook Rodriguez, vermits het scenario ook van zijn hand is.

Let op de gastrol van Bruce Willis en ook Tarantino.

avatar van harryholster

harryholster

tja wat moet je hiervan zeggen, Ik houdt niet zo van deze overdreven films. Beelden zien er wel mooi uit en leuke cast. Hier moet je echt van houden.geef m toch maar een voldoende

avatar van Olivia

Olivia

Lekker over the top, vermakelijk en onderhoudend wat mij betreft.

Hoewel ik op zich niet van van het slapstick-bloederige-horror-gedoe ben, was dit best wel goed te doen.

Even vond ik het verhaal wat onduidelijk, maar aan de andere kant, prima dat het wat plat en onuitgewerkt overkwam. Daar is het een grindhouse-film voor, alles mag overdreven en tegelijkertijd vlak en cliché zijn. Ik vond 'm ook wel redelijk spannend, maar vooral goed wegkijken. Geinige rol van Bruce Willis trouwens, maar Tarantino mag als acteur toch wel eens wegblijven...Verder was ik onder de indruk van Rose McGowan. Iedereen kent haar van Charmed, en ik vond het erg goed dat ze nu eens een totaal andere rol speelde. Dat ruige past echt goed bij haar.

Ik kreeg bij deze film iets meer een grindhouse gevoel dan bij Tarantino's Death Proof. Natuurlijk kun je bij grindhouse aan een hele hoop thema's en onderwerpen denken, maar het gaat er toch vooral om dat het films waren die in kleine bioscopen(de grindhouses) werden gedraaid en niet zo heel erg geschikt waren voor het grote publiek(exploitatiefilms).

Wikipedia heeft er een mooie omschrijving voor: "Een exploitatiefilm is een film die in de eerste plaats effect wil sorteren, waaraan het verhaal ondergeschikt is. Kenmerkende elementen hierbij zijn vaak geweld, (verboden) seks, naaktheid, drugs, angst, sensatie, vernieling, monsters, en opstanden.

Exploitatiefilms worden vaak goedkoop gemaakt, en moeten in relatief korte tijd hun geld terugverdienen."

Planet Terror krijgt een 3,5 van mij. Vond 'm toch wel cool.

avatar van Leno

Leno

Met een groot budget opzettelijk een b film maken. Het mislukte met Snakes on a plane, hier lukt het heel aardig. De karakters zijn heerlijk over de top en hebben goede (of juiste slechte..) dialogen. Verder zitten er talloze leuke ideeen in die ook goed uit worden uitgewerkt.

Dat het verhaal complete non sense is weet je, dat is nota bene de bedoeling. Dat rechtvaardigt namelijk de overdreven hoeveelheid ranzigheid.

Dat deze film een groot budget heeft zie je. Verder spelen er acteurs in met talent. Dit hoort allebei niet in een b film, welke deze film wil zijn. Kortom: de slechte effecten die echt niet kunnen en acteurs die dialogen vanaf een bord aflezen miste ik. Zodoende werkte dat Grindhouse idee toch niet helemaal goed. En de slechte beeldkwaliteit ging op een gegeven moment wat irriteren. Ook kwam die ontbrekende scene (missing reel) geregisseerd over.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Volgens mij weet jij niet wat een b-film inhoudt.

avatar van Leno

Leno

Pastichio Rocker schreef:

Volgens mij weet jij niet wat een b-film inhoudt.

Een b film is in mijn ogen een film met een laag budget en daarmee samenhangend ook met matige acteurs. Een exacte definitie geven is lastig, maar deze elementen kenmerken toch duidelijk een b film dacht ik zo. En deze twee kenmerken zijn niet aanwezig in deze film, waardoor het wat 'gemaakt' overkomt. (eigenlijk een korte samenvatting van mijn voorgaande bericht).

avatar van djelle

djelle

Dat lijken mij inderdaad zeker onderdelen van een b-film.

Maar ik vind wel dat effect wat dat ongewone contrast teweegbrengt (goeie/grote acteurs als Bruce Willis bezigzien in maffe b-rollen) nu net het grappige en ik zou bijna zeggen artiestieke van de zaak. Het gaat hier niet enkel over 'opzettelijk een b-film maken'. Het is spelen met alle (ongeschreven) wetten en gewoontes van de filmwereld. In Planet Terror zie je een gefipt verhaal met allerlei crazy toestanden, tientallen knipoogjes, de slechte beeldkwaliteit wat je dat jaren 70 gevoel moet geven, opzettelijke filmfouten, waanzinnige gorefestijnen... (kortom: alles dat wijst op een cheesy entertainende b-flick) maar deze keer wél met mooie effecten, spectaculaire stunts en bekende koppen. Iets waar een van de pot gerukt filmconcept als dit nooit van zijn leven het budget voor zou krijgen normaal gesproken. Geweldig toch?

Ik vind dat contrast/die ongewone mix in elk geval uitermate interessant en op de lachspieren werkend. Rodriguez brengt er ook een geweldige ode mee aan de b-film. Soms zijn b-projecten veel vermakelijker en fantasierijker dan die dure blockbusters uit de zalen. Hier wordt bewezen dat een origineel onzinverhaal die lekker creatief uit de bol gaat evenwel een groot budget verdient.

avatar van Olivia

Olivia

djelle schreef:

Rodriguez brengt er ook een geweldige ode mee aan de b-film.

Ik weet niet zeker of b-film wel het goede woord is. Natuurlijk werden er in de grindhouses van vroeger vooral b-films gedraaid, maar deze konden weer onderverdeeld worden in exploitaties-films. Zoals ik al schreef waren dit vaak over the top films met thema's als seks, drugs, geweld, harde actie, sensatie, etc.

Terwijl een b-film naar mijn idee ook hele andere onderwerpen kan hebben(en vaak ook niet al te beste films zijn en juist van Planet Terror kan ik helemaal niet zeggen dat het zo'n slechte film is). Dat maakt een project als Planet Terror/Death Proof toch niet zomaar een b-film, maar een ode aan de grindhouses.

avatar van The One Ring

The One Ring

Blij om te zien dat Rodriguez het hele Grindhous-idee beter begrepen lijkt te hebben dan Tarantino. In Planet Terror gaat Rodriguez helemaal los en krijgen we een gigantische lading gore nonsens over ons heen gestort. Ik ben geen genrefan, maar ik kan wel begrijpen waarom dit helemaal te gek moet zijn voor liefhebbers van dergelijke pulp. In tegenstelling tot Tarantino laat Rodriguez zich niet belemmeren door onnodig lange dialoog, maar bouwt hij de film eerst mooi op, om vervolgens in een rap tempo veel actie en geweld op de kijker los te laten. Het gaat nergens over en het wil nergens over gaan.

De acteurs zetten daarnaast heerlijk onzinnige personages neer en genieten allen zichtbaar van hun rol. En wat heeft die Shelton geweldig grote ogen. Past hier prachtig bij. Josh Brolin zou ook wel eens tot een filmheld kunnen uitgroeien. Perfect gecast.

Verder viel me op dat ondanks die goedkope Grindhouselook Rodriguez opvallend goed filmwerk levert hier. Het is bijzonder sfeervol en ziet er bij vlagen geweldig uit.

3,5*, maar met kans op verhoging. Ik begin Rodriguez steeds meer te waarderen.

avatar van joko16

joko16

Tegenvaller !

avatar van Vantage

Vantage

Beetje overdreven, maar juist daarom erg leuk.

De ouderwetse filmstijl was ook leuk om terug te zien.

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Tsjah het is natuurlijk hard overdreven allemaal.Dikke actie zit erin en het bloed vliegt overal. Maar dat maakt het zeker niet slechter. haha

avatar van Ro3l

Ro3l

"So, you gave me wood. Now I'll give you some" (staak in z'n oog-scene met QT) geniaal!

Over the top ten top. Heb me 105 minuten kostelijk vermaakt.

avatar van thegoodfella

thegoodfella

een echte Robert Rodriguez. Het verhaal gaat helemaal nergens over en is zeer over de top. de Bfilm truckjes zijn ook weer breed en zeer duidelijk in deze film geplaats. maar rodriquez weet me ondanks al deze (negatieve) aspecten toch weer te vermaken 3.5*

avatar van bvonk

bvonk

de stukjes met balls vond ik wel erg flauw maar voor de rest een erg leuk filmpje en leuke cast.

4.5

avatar van Poes

Poes

Zware tegenvaller

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Hulde aan Rodriguez! Voor deze geweldige film! Heerlijk het hele 70's en 80's gevoel dat ik bij deze film krijg. Deze niet opgepoetste film is de beste film van de laatste tijd die ik gezien heb. Geweldige gore, humor en dat in een jaren '70/'80 jasje. Heerlijk, dit is wat voor mij een film moet zijn. Het hele B-film gehalte is geweldig. De gore is ook weer van ouds.

Ik kan maar één ding zeggen: 'I Want More'

avatar van briek

briek

Ik vond dit best een goede film. Hij mag dan we overdreven zijn, maar dat is hier juist de bedoeling. De film wordt opzettelijk belachelijk gemaakt maar dat is hier juist humor en past ook in het verhaal. Ik heb er in ieder geval goed mee moeten lachen. Verder ook weer goede acteerprestaties van Bruce Willis en co, en vooral Marley Shelton was hier een heel mooie verschijning.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Leno schreef:

Ook kwam die ontbrekende scene (missing reel) geregisseerd over.

No shit? .

avatar van Gish

Gish

Tegenvallende B-film, of was dat de bedoeling ?

avatar van leidsehoodie

leidsehoodie

Tegenvallen niet, B-film wel

avatar van thunderball

thunderball

Deze gisteren eindelijk bekeken.

Allereerst moet ik toegeven dat ik niet echt een fan ben van Rodriques. Ik vind hem een regisseur, die welliswaar coole, spectaculaire actiescene's mooi in beeld weet te brengen, maar die verder niks te vertellen heeft en vaak ook het eenvoudigste verhaaltje nog hopeloos weet te verknallen door met eindeloos weirde scene's en personages op de proppen te komen.

Maar laat dat nou juist net voor deze keer in zijn voordeel werken!!

Waar Tarantino veelste veel nog wat van een verhaal en serieuse dialogen in zijn Death Proof gedeelte probeerde te verwerken (en daar door gedeeltelijk faalde!), weet Rodriques WEL meteen de juiste toon te vinden voor zijn homage aan het Grindhouse B-film genre!

Ik heb me werkelijk telkens suf zitten te lachen, met weer een volgende krankzinnige scene en idiote plotwending!

Met name de "missing reel " vondst was werkelijk geniaal! Om een sleutelscene met je beroemdste acteur in de film NIET in de film te hebben (met als resultaat daardoor de opvolgende scene's behoorlijk verwarrend ook te krijgen) was echt hilarisch!

En wat een geweldig wijf die McGowan (zelfs zonder, of JUIST door het ontbreken van haar rechterbeen!)

Ik geef een acht, ofwel vier sterren!

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Brilante film. Ik zou al 4 sterren willen voor de scene waarin Bruce Willis (na eerst uitgebreid stoer kijken) zegt: ''Where's the shit'', maar dat gaat een beetje te ver denk.

Een goed tempo, leuke grapjes, lekker smerig en een typisch jaren 70 sfeertje mede door de muziek en kleuren. Keurig gedaan.

Sommige films zijn goed door het verhaal en na 1x kijken is vaak de lol er vanaf omdat tevens de verassing er dan vanaf is. Dan kijk je zo'n film niet snel voor een 2e keer. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk.

Planet Terror is puur entertainment (voor wie er van houd blabla bla)

Rose McGowan ziet er uit om te vreten inderdaad. In Scream vond ik het eigenlijk maar een lelijk ding, maar hier erg fucking sexy.

avatar van Bluebell

Bluebell

Hijs echt geweldig!!

vooral Dr. Dakota Block hahah

avatar van Milan07

Milan07

Lekkere gore en zeer overdreven film van Robert Rodriguez. De soundtrack had iets beter gemogen, als enig minpuntje. De film is een mooie ode aan de B films van de jaren 70 met lekkere strepperige en soms vage beelden. Wazige trailer vooraf. Het is compleet entertainment, voor een diepgaande film hoef je hier niet naar te kijken. Dat been met een wapen erin, leuke vonds. Ik zag dat er ook een klein rolletje van Bruce Willes en Quentin Taratino in zat. Waar Death Proof vooral om de dialogen ging, zat in Planet Terror de aktie.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

De soundtrack is juist erg goed. Vooral die John Carpenter-achtige muziek.

avatar van Halcyon

Halcyon

Erg goeie soundtrack inderdaad. Oorspronkelijk werd Carpenter zélf gevraagd om de score te componeren, maar uiteindelijk bleef het bij een minimale bijdrage. Rodriguez heeft het werk dan maar op zich genomen en hier een mooie ode aan Carpenter mee gemaakt.

avatar van Boeikens

Boeikens

Prachtige splatter!

Een goed eindresultaat dat men zeker niet moet kijken met al te veel ernst voor het verhaal.

De tumultvolle film biedt, genretypisch, mooi in beeld gebrachte en lekker overdreven gore met een flinke portie komedie, hilariteit en prima actie.

Rekening houdend met de huidige filmwereld geef ik hem 3,5*