Genre: Actie / Horror
Speelduur: 91 minuten / 105 minuten (internationale versie)
Alternatieve titels: Grindhouse: Planet Terror / Grindhouse Presents: Robert Rodriguez's Planet Terror
Geregisseerd door: Robert Rodriguez
Met onder meer: Freddy Rodríguez, Rose McGowan en Josh Brolin
Releasedatum: 16 augustus 2007
Bekijk via Disney+
Bekijk via CANAL+
Plot Planet Terror
"Humanity's last hope… rests on a high power machine gun!"
Het doktersechtpaar William en Dakota Block wordt tijdens hun nachtdienst overspoeld met dorpelingen die onder de rottende zweren zitten en een verdacht lege blik in hun ogen hebben. Onder de gewonden is Cherry Darling, een go-go danseres wier been van haar lichaam werd gescheurd tijdens een gewelddadige aanranding. El Wray, haar voormalige wederhelft, staat aan haar zijde en waakt over haar als een havik. Cherry is dan wel gehavend, ze is nog lang niet uitgedanst. Wanneer de gewonden transformeren in bloeddorstige psychopaten, leiden Cherry en El Wray een team van toevallige strijders de nacht in. Onvermijdelijk stormen ze af op het noodlot waarbij miljoenen mensen besmet zullen worden, talloze doden zullen vallen en een kleine groep overlevenden zich een weg moet vechten naar de laatste veilige plek in Planet Terror.
Cherry Darling
Abby
Tony Block
Romey
lesamurai
Niet als we spreken over de invloed van de zogenaamde grindhouse methodiek; Psycho valt buiten de boot [early sixties].
we hebben het niet over de grindhouse films die er toen draaide want dan heb ik films geplaatst van voor de grindhouse periode en van ver na de grindhouse periode. Als je een beetje andenkt bedoel ik de stijl die verwerkt werd en Psycho is een typische slasher voorbeeld (ik moest dus alleen een uitleg geven over het soort grindhouse-genre en slasher viel onder de grindhouse-stijl dus dat houdt in dat ik psycho als slasher voorbeeld geef.
TheRisingSun
Je kan 'm pre-order bestellen (de planet terror 2-disc dvd versie is al te bestellen maar duurt wel 4 tot 6 weken en kost 26,99,-) De Planet terror die nog Pre-Order is kan je alvast reserveren maar volgens mij is hij binnen binnen. Dit is een 1-disc voor 19,99,-. en heeft een minder mooie hoes. Ik heb de 1-disc besteld voor 19,99,-.
De UK import is verkrijgbaar bij de Boudisque voor 24,99,- en is dus al leverbaar en dat is dezelfde als bij de boudisque voor 26,99,- dus www.bol.com is duurder.
Ik wil graag de 2 disc editie bestellen, maar nu wordt ik wat in de war gebracht door de sites van Free Record en Bol.
Bij Free Record staat deze versie namelijk:
En bij Bol deze:
Beide lijken mij dezelfde hoes te hebben, maar bij de versie van Free Record staat dat het om een 2 disc gaat en bij Bol staat dat het de enkel disc is?! Verschilt ook nogal in prijs!
Wie kan me helpen?!
TheRisingSun
Ik zou de FRS disc bestellen, niet zo ingewikkeld toch?
Dat was uiteraard ook mijn gedachte, maar aangezien de prijs voor een 2 disc me wat aan de lage kant lijkt kan het misschien zijn dat er een foutje is gemaakt bij FRS.
Natuurlijk, als ik zeker weet dat de 2 disc bij FRS ook daadwerkelijk de 2 disc is, is de keuze niet zo moeilijk, maar ik dacht dat er misschien iemand zou zijn die de FRS versie al in zijn bezit heeft en weet of het inderdaad om de 2 disc gaat?!
Metalfist
Als het niet de 2 disc is kun je klacht gaan neerleggen want op de site en op de hoes wordt aangegeven dat het hier over de dubbele editie gaat. Als ik het goed zie is het precies een steelcase edition, kopen die handel!
Pastichio Rocker
Het is een 2-Disc en de prijs klopt. Ik zag 'm vandaag staan voor 15 euri bij de FRS en de MM. De 2-Disc van Death Proof was toen hij uitkwam ook maar 15 euri.
TheRisingSun
Bedankt! Dan weet ik wel welke ik zal gaan bestellen!
Pastichio Rocker
Het is overigens geen steelcase. Volgens mij zijn er voor deze release alleen maar digipacks met slipcases in de omloop.
Net de film gekeken btw. Geinig stukkie vermaak. Fake trailer van Machete was gaaf. en de film zelf... Een hoop explosies, stoere kerels, lekkere vrouwen, smerige zombies, vette guns, een hoop one-liners en heel veel guts & gore. Totaal niet serieus te nemen deze film natuurlijk, maar dat doen de acteurs dan ook niet. Je kunt zien dat ze veel lol hebben gehad tijdens het opnemen. Een goed verhaal of diepgang hoef je in ieder geval niet te verwachten, dan kun je beter Magnolia gaan kijken ofzo. Ook leuk: de 'missing reel'. Ik vind deze niet beter of slechter als Death Proof eigenlijk, dus daarom ook hetzelfde cijfer. 3,5*
kirelam
Heb hem net gezien wat een super film !!! eindelijk een keer weer een film waar tijd word in gestoken en geen remake's dikke 5 !!!
TheRisingSun
Klopt inderdaad! Geen steelcase, maar een digipack met slipcase. Heb hem binnen en zal hem zo snel mogelijk gaan bekijken! Heb er zin in!
TheRisingSun
Wat een heerlijke onzinfilm!
Evenals "Death Proof" een film die eigenlijk totaal nergens over gaat, al heeft deze film misschien nog enigszins een (flinterdun) verhaal. Maar dit is, nog meer dan "Death Proof", púúr vermaak!
De gehele montage van de film vind ik al super! Zo af en toe erg slecht beeld en van die haperingen en 'strepen' op beeld maakte het echt of je naar een film uit de beginjaren van de film zat te kijken.
In de film zitten enkele leuke personages. Uiteraard Cherry met haar gun op haar stompe been! Maar ook Wray en dokter William (Brolin) en zijn vrouw Dakota zijn erg grappig en vermakelijk op zijn tijd! Daarnaast zijn er nog de bijrollen voor Bruce Willis, Quentin Tarantino, Naveen Andrews (Sayid uit "Lost"), Michael Biehn ("Terminator") en zelfs een miniscuul rolletje voor Fergie van de Black Eyed Peas.
Leuk (nou ja leuk
) hierbij is dat deze vele bekende namen ook haast allemaal op een behoorlijke ranzige, zei het grappige of idiote manier aan hun einde komen.
Ook het komische aspect ontbreekt niet in deze film! Er zitten geen schaterpartijen bij, maar enkele glimlachen zullen er zeker af en toe wel tevoorschijn komen.
Uiteindelijk is de film niet meer dan een zombieplaag die op een hoogst vermakelijke manier wordt bestreden! Maar het is wel elke seconde entertainment en dat doet toch niet iedere film na.
Dikke pluim voor Robert Rodriguez!
4,5 ster
witboek
Een film waar ik wel graag naar kijk, maar om te zeggen dat het een topper is? NEEN
Een topper is ene film die je kan blijven bekijken.
Vooral het vrouwelijkschoon vond ik wel mooi op beeld gebracht.
dvdfreak123
Goeie film van de grindhouse feature maar moet toch onderdoen voor death proof vind ik niet dat deze slecht is deze is ook best vermakkelijk maar dp vind ik toch net iets beter
sebo12
je moet vooral rekening houden dat het Grindhouse is... anders dan normale actiefilms.. (anders zou je waarschijnlijk denken dat het een slechte film is)
wel vette scenes en prima vrouwelijk schoon!
mooi ook hoe de verhalen door elkaar lopen..
(zonde van fergie btw, maar wel lekker slechte grappen)
algemene conclusie: slechte vette film!
baard8
Ik snap ook niet helemaal het verband tussen die 2 films.
Heb ze los gekeken (eerst Death Proof).
Wel grappig dat het de auto van The Car was, kwam ik later pas achter.
Maar wat is het verband?
tsjek de scene na het ongeluk met de 2 auto's in Death Proof.. de 'sherrif' en de 'verpleegster'.. dat zijn dezelfden als in Planet Terror..
Gabe Walker
Er word op de radio ongeveer iets gezegd als: Ter nagedachtenis aan Jungle Julia.
Het speelt zich dus af na het eerste ongeluk uit Death Proof
Pastichio Rocker
Ben ik nu gek of staat dat machinegun been op die poster verkeerd?
Ben ik nu gek of staat dat machinegun been op die poster verkeerd?
Nee je hebt gelijk. In de film is het haar rechterbeen die als machinegun dient. De poster is blijkbaar in spiegelbeeld.
john constantine
Echt een heerlijk film is dit joh. Gewoon puur vermaak, soms natuurlijk ook erg goor maar daar moet je dan tegen kunnen. Hij krijg van mij een dikke 5.0 omdat ik me in de bioscoop niet meer zo vermaakt heb sinds clover field en die hard 4.0!!
shadowmaster100
dit gebeurt er als je te veel vrijheid krijgt.
djelle
In deze tweede film uit het welbekende grindhouse-project worden we opnieuw in de jaren '70 pulpsfeer ondergedompelt, dit keer met Rodriguez aan het roer en dat pakt duidelijk beter uit. In tegenstelling tot Tarantino’s Death Proof krijgen we geen verwaande stoten te zien (zoals een plotse stijlbreuk of eindeloos gezwets) maar des te meer tempo en beter entertainment.
De maffe praatjes en knipoogjes zijn er ook, alleen is dat in Planet Terror niet het enige en wordt het veel vlugger afgewisseld -of gecombineerd- met liters bloed, pus, rondvliegende ledematen, kogels en nutteloze ontploffingen. Het krankzinnige verhaal krijgt veel meer wendingen, de cameo’s zijn amusanter (met als hoogtepunt een sappige Bruce Willis als gewiekste legercommandant) en alles is gewoon veel leuker bedacht. Een personage als Cherry Darling bijvoorbeeld, een stoutmoedige ex-'gogodanseres' met knallend machinegeweer als beenprothese, wil toch net iets meer tot de verbeelding spreken dan de ratelende stuntgrieten van Tarantino.
In elk geval petje af voor Rodriguez, die met Planet Terror weer een creatief staaltje vermaak afleverde om U tegen te zeggen.
Homer Simpson
Leuke film met een goed verhaal.Alleen die ouderwetse kwaliteit maakt dat ik hem een punt minder geeft,want dat vond ik best irritant......3.5*
djelle
Ik hoop alleen dat je beseft dat dat deel van de insteek was. Niet alleen om die oude sfeer te doen heropleven, maar dat ouderwetse uitzicht in combinatie met moderne effecten, typische acteurs en hedendaags tempo geeft een uniek resultaat.
dinal12000
Me zeer vermaakt met de creatieve 'splatter'-scenes, de humor, de jaren-zeventig B-film parodie (Machete, they fucked with the wrong mexican!). Minpuntje was de soms wat erg overdreven doorgevoerde imitatie van de jaren-zeventig B-film-beeldkwaliteit.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime