• 9.413.758 stemmen

Planet Terror (2007)

Actie / Horror | 91 minuten / 105 minuten (internationale versie)

Genre: Actie / Horror

Speelduur: 91 minuten / 105 minuten (internationale versie)

Alternatieve titels: Grindhouse: Planet Terror / Grindhouse Presents: Robert Rodriguez's Planet Terror

Geregisseerd door: Robert Rodriguez

Met onder meer: Freddy Rodríguez, Rose McGowan en Josh Brolin

Releasedatum: 16 augustus 2007

Plot Planet Terror

"Humanity's last hope… rests on a high power machine gun!"

Het doktersechtpaar William en Dakota Block wordt tijdens hun nachtdienst overspoeld met dorpelingen die onder de rottende zweren zitten en een verdacht lege blik in hun ogen hebben. Onder de gewonden is Cherry Darling, een go-go danseres wier been van haar lichaam werd gescheurd tijdens een gewelddadige aanranding. El Wray, haar voormalige wederhelft, staat aan haar zijde en waakt over haar als een havik. Cherry is dan wel gehavend, ze is nog lang niet uitgedanst. Wanneer de gewonden transformeren in bloeddorstige psychopaten, leiden Cherry en El Wray een team van toevallige strijders de nacht in. Onvermijdelijk stormen ze af op het noodlot waarbij miljoenen mensen besmet zullen worden, talloze doden zullen vallen en een kleine groep overlevenden zich een weg moet vechten naar de laatste veilige plek in Planet Terror.

avatar van N811

N811

Machete is al af. check imdb.

avatar van gotti

In production. En dat staat er al heel lang. Ze zijn nog niet begonnen met draaien, lijkt me...

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Dat zou ook heel snel zijn, ten tijde van deze film zou hij nog niet eens gemaakt worden.

avatar van Trickbull

Trickbull

heb hem gekeken, was vermakelijk maar vond het niet zo'n goeie film. Het vehaal was vrij wazig.

avatar van EVIL '84

EVIL '84

De trailer aan het begin van ''Machete'' was goed gedaan.

Rest vd film was ook top, Een zombie-gore film in een retro jasje.

En dan die chick met die gun als been.... je moet dr maar opkomen

avatar van Baklap

Baklap

Ik ben helemaal niet zo van dit genre maar ik dacht ff kijken wat het is om vervolgens er ruim 1.5 uur later achter te komen dat ie al weer voorbij was .. heerlijk heerlijk heerlijk.. genoten. Lekker ongecompliceerd, humor en pus en etter ik zeg een hele mooi 4*

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Absurd is het woord dat alles omschrijft. Een heerlijke, absurde horrorfilm met een komische ondertoon. Heb me om veel momenten suf gelachen.

Eén van de betere films van de laatste jaren: 4,5*.

avatar van crise

crise

wat is het woord op 1:14:50 dat vertaald wordt als "sukkel"??

het klinkt als toodle/tool/twool/tuddel........

weet iemand dat?

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Zal wel 'tool' zijn, aangezien dat ook een 'scheld'woord is in het Engels.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Ja, dat was 'tool' inderdaad.

Wel typisch trouwens dat op de poster het verkeerde onderbeen van die meid 'weg' is.

avatar van Zinema

Planet Terror is een bovengemiddelde horrorfilm die dusdanig over de kop gaat dat het de film een beetje afzwakt. Opzettelijk gemaakte pulp en met name voer voor gore-fanaten en cinefielen. Was tevens één van de doublefeature: Grindhouse.

avatar van Zinema

N811 schreef:

Machete is al af. check imdb.

Bij IMDB houden ze ook wel van een geintje

avatar van Yehudit

Yehudit

TE BRILJANT! Dit is mijn favoriet, ik heb 'm volgens mij wel een keer of 30 gezien, wat een meesterlijke film!

Alleen Machete al ("God has mercy, I don't..), wuahaha, prachtig! Echt goddelijk intro ook, dancing Cherry Darling en dan die achtergrondmuziek erbij (speelt die ouwe ook weer op z'n saxofoon als ze in de gevangenis zitten) ..

Hele film gewoon bruut spektakel, ik vind alle acteurs ook perfect gecast, Cherry natuurlijk, El Wray, Dakota, Dr. Block, JT, Crazy Babysitter Twins, allemaal de shit.

Death Proof vond ik al dope, ik had hier in de eerste instantie minder van verwacht, maar ik vond 'm echt veel beter!

5* dan toch, ik kan eigenlijk geen stukken vinden waarvan ik zeg: Had dat weggelaten. Puur amusement!

avatar van Keane1983

Keane1983

Een erg amusante film, behoorlijk veel gore en een leuk verhaal.

Ik pas me heel aan bij het verhaal van yehudit, alleen heb ik hem iets minder hahaha, owjah en hij past niet bij mijn favorieten.

Maar verder een topfilm. 4.0 ster

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Deze film gaat zelfs voor Rodriguez/Tarantino normen een beetje voorbij aan zijn doel.. het is geestig, maar nooit erg spannend. 3* derhalve.

avatar van BlueSword

BlueSword

geweldige film! verhaal ging niet echt ergens over maar dat maakte niet uit de film verveelde nergens, genoeg humor actie en gore. en leuke personages, zeker die van rose..zeker het kijken waard!

avatar van timburton

timburton

orbit schreef:

Tarantino films zijn nooit spannend geweest naar mijn mening. Dat is nou juist de magie van Tarantino. Rodriguez is Tarantino in het quadraat. Psychopatischer, viezer, geweldadiger, groffer en semi-goedkoper dan Tarantino's B-Films. Niemand gaat zeggen dat dit een meesterwerk is, want zo'n films; daar zijn er honderden van gemaakt in de 70's... Het unieke van 'Planet Terror' is dat hier de zogenaamd 'Pulp-Stijl' expres is gebruikt. Rodriguez is grappig, maar meer niet. Erg verassende rollen van Willis & Tarantino. (En Fergie van The Black Eyed Peas! Dat had ik nou nooit verwacht!) Ik heb me in maanden al lang niet meer zo vermaakt, maar daar blijft het bij.

Daarom toch een kleine 4. Zo'n film als deze kan snel flauw worden, en het is Rodriguez gelukt die gedachte niet bij me laten op te komen.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Tweede deel van Grindhouse. Dit keer door Rodriguez gemaakt: "meester der overdreven overdetop geweld". Planet Terror is er ook zo'n eentje. Verhaal slaat natuurlijk nergens op. Maarja, wie let hier nou op het verhaal? Rodriguez heeft weer een uiterst geweldige prent klaargestoomd dat niks doet schuwen. Boordevol keiharde extreem bloederig geweld en platte humor. Alles is zo lekker hard ranzig, smerig, overdreven en onzinnig dat je gewoon met een big smile op je face zit te kijken. Gewoon allemaal heerlijk schaamteloos. De rollenverdeling was ook fantastisch met Freddy Rodriguez als een doodnormale burger Wray en de sexy Cherry. (als haar been eraf is is ze helaas niet zo sexy meer), De B-film acteur Jeff Fahey als JT, die de BBQ eigenlijk belangrijker vind dan de dorpelingen die worden afgeslacht. De politiegroep die eigenlijk dommer zijn dan Wray en natuurlijk de erg leuke bijrollen van Ouentin Tarantino en Bruce Willis als geinfecteerde soldaten. De zombies zien er ook heerlijk kotsverwekkend uit en als er weer eens een oorlog ondstaat met heerlijk veel knallen spat het bloed, ledenmaten en de brokken verrot vlees letterlijk extreem in het ronde.

Wat ook lekker smerig was was die QT als zombie waar als hij Cherry wilt verkrachten en zijn broek naar beneden trekt zijn hele pik er slierterig afrot. haha.

Heerlijke overdreven splatterfilm. BTW ook op de ouderwetse stijl gefilmt net als Death proof. Gewoon onzinnig goed en over de top. Gewoon weer een nieuw pareltje van Robert Rodriguez.

avatar van timburton

timburton

Herzien. Herzien. Herzien. Nog een keer herzien.

Ik blijf 'm maar herzien. En hij blijft intressant...

Misschien een half puntje erbij...

avatar van guylopez93

guylopez93

mijn verwachtingen waren niet echt hoog toen ik die trailer zag met die vrouw die een M-16 als been heeft en er ook nog eens goed mee kan knallen maar omdat die van Rodriguez was, wilde ik em toch nog wel eens zien. En hij viel mij uiters mee ik vond em zelfs heel goed en vooral vermakelijk met veel bloed en gore. Er zat een goeie cast in, leuke verhalen en special effects van top kwaliteit.

Zeker wel een film die ik nog wel een keer zal herzien

avatar van X-Treme.nl

X-Treme.nl

Ik wist totaal niet wat ik had moeten verwachten, maar eenmaal de trailer gezien te hebben leek het mij wel een originele film en dat kwam ook zeker bij mijn verwachtingen uit.

heerlijke blood and gore,violence,humor, alles zit erin.

Ik houd zekers van moord en doodslag, maar ook van films met precies dat stukje originaliteit wat de film nodig heeft.

Ik heb echt respect voor gasten zoals Rodriquez, gewoon van een simpel verhaal zoiets vaags en boeiends te maken puur door de elementen erin te voegen die de film nodig heeft,

-Aparte Soundtrack

-Old style effect erdoor heen doen

-angst element weglaten (wat vaak uitloopt op slechte acteer prestaties) en daar het nonchelante, ''alsof ik gewend bent dat dit elke dag gebeurt'' aan toe te voegen...

Kortom, Briljant meesterwerk!!

avatar van MatthijsG.

MatthijsG.

Verhaal is een beetje vaag, maar de actie-scene's maken een hoop goed

avatar van luuk1988

luuk1988

they call him machete!!!

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

ik wist niet wat me overkwam!

avatar van Lucky Jack

Lucky Jack

Ik moest hem 2x kijken voor ik deze film echt kon waarderen.

Deze film is echt compleet gestoord met geniale momenten zoals je ze nog nooit in films hebt gezien.

Puur genieten!

avatar van wibro

wibro

Deze film is inderdaad compleet gestoord, maar dan wel in positieve zin. In het begin moest ik wel even wennen aan de goreheid en ik vond het ook wel over de top, maar van de andere kant heb ik ook af en toe verschrikkelijk moeten lachen. Geweldig vond ik die scene van Rose McGowan (Cherry) met Tarentino. Ik zie deze film dan ook gewoon als een horrorkomedie. Ook de soundtrack vond ik net zoals "Death Proof" weer erg goed.

itt "The Dark Knight" die ik gisteravond gezien heb en die ik gewoon slecht vond, heb ik mij met deze film prima vermaakt.

avatar van mvdb1982

mvdb1982

Zeker een goede film. Had wat mij betreft best een horror\komedie mogen zijn Zeker de moeite waard...

avatar van eltorro

eltorro

Leuke horror met een leuk bedacht verhaal

en geweldige zombies

avatar van film88888

film88888

Ook dit segment uit het *Grindhouse* concept verhoog ik naar een 4,5

Beter als Death Proof kan ik het niet noemen, maar alleen anders.

Machette krijgt toch ook een 4,5

avatar van lagaiske

lagaiske

Leuke absurde en originele horror film.

Zo mogen ze der nog van mij maken.