• 9.373.533 stemmen

Geregisseerd door: Shekhar Kapur

Met onder meer: Heath Ledger, Wes Bentley en Kate Hudson

Releasedatum: 28 november 2002

Plot The Four Feathers

"Freedom. Country. Honor. Passion. To save his best friend, one man must risk everything he loves."

Op de avond van zijn verloving met Ethne, dochter van een gesneuvelde officier, krijgt Harry Faversham te horen dat zijn regiment verscheept gaat worden naar de toenmalige Britse kolonie Soedan, om een rebellie van moslimextremisten de kop in te drukken. Harry voelt er echter niets voor om in den vreemde een strijd te gaan voeren die hem niets aangaat en hij neemt ontslag. Dit valt niet in goede aarde bij zijn vrienden en zij sturen hem elk een witte veer, het brandmerk van de lafaard in legerkringen. Bovendien krijgt hij nog een vierde witte veer van zijn verloofde, die daarmee hun relatie als beëindigd beschouwt. Wanneer de eerste berichten van slachtoffers Engeland bereiken, en Harry tevergeefs tussen de namen van de gesneuvelden zijn vrienden zoekt, gaat hij naar Soedan om de veren terug te geven door middel van een heldendaad.

Harry Faversham

Col. Sutch

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

Ben ik nou gek, maar is dit alweer een remake.

Even nagekeken, en ja hoor dit is alweer de vijfde versie. Originaliteit is toch weer ver te zoeken in filmland.

avatar van stinissen

Prachtig verhaal blijft mooi ook al is deze echt goed 4.5*

avatar van empirekees

empirekees

Mooi gefilmt, vooral de gevechten, goed geacteerd. En ik zag 'Kris Marshall', die lange dunnige jongen, die o.a. op zijn bed zit te bidden uit de engelse comdeyserie 'My Famliy', leuk om dat te zien.

avatar van montenegro

montenegro

Heb gehoord dat deze film de vergelijking met "Lawrence of Arabia" kan doorstaan(één van mijn favoriete films)Moet hem zeker zien,ook al omdat de regisseur Shekhar Kapur(hopelijk goed geschreven?)de regisseur was van "Elisabeth".

Of ben ik verkeerd.

avatar van yosemite44

yosemite44

montenegro schreef:

Heb gehoord dat deze film de vergelijking met "Lawrence of Arabia" kan doorstaan. Of ben ik verkeerd.

Als ik de recensies lees wel ja

avatar van chrissie

chrissie

Veel me toch enigzins tegen. Redelijk wat hiaten in het verhaal en fouten in de afwerking als Ledger wakker wordt nadat ie gered is, heeft ie de eerste shot gladgeschoren wangen, de volgende shot een stoppelbaard van enige dagen; is ie nou echt zo veranderd op het einde, ik vond hem zelfs niet echt bruingebrand meer; waar komt plots dat godsdienstige van Vicar vandaan (waarschijnlijk was die al zo vanwege zijn bijname "Vicar" maar dat wordt nergens voordien aangehaald); en natuurlijk het eindgevecht waar Ledger nog even een fikse kopstoot uitdeelt waar ieder normaal mens al zo goed als dood zou zijn; enz.

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

best een heel aardige film

die zeker niet altijd even sterk was

maar al met al geef ik m

avatar van Ron74

Ron74

Slappe film.

avatar van raijmmar

raijmmar

een leuke historische film met goede actie scenes. Het is een 4 sterren film. Maken ze maar meer van dit soort films.

avatar van montenegro

montenegro

Ron74, je hebt gelijk. Kan niet tippen aan "Lawrence of Arabia. Prachtig verhaal blijft het wel maar heel summier uitgelegd. Geen van de personages heeft enige diepgang, of zou deze film te zeer ingekort zijn. Als er al een dialoog op gang gezet wordt gaat het te vlug naar een andere shot.

avatar van wackyboy

wackyboy

Dat vond ik eigenlijk ook het enige nadeel van de film. Het uitgangspunt; de lafheid en angst van de hoofdrolspeler, vond ik een erg orgineel uitgangspunt voor een verhaal over oorlog en de zinloosheid ervan. Dat het dan toch weer uitmondt in een heldenverhaal waarin de hoofdrolspeler uiteindelijk alles weer rechtzet en zelfs het meisje krijgt ten koste van zijn beste vriend vind ik dan weer een beetje een tegenvaller. Al moet ik zeggen dat het verhaal wel boeit en dat sommige beelden (het shot vanuit de lucht van de aanstormende troepen op de carre-formatie van de engelsen bijvoorbeeld) soms verrassend mooi waren.

avatar van eefske

eefske

Veel mooie scenes in de uitgestrekte woestijn van Soedan! Ín het begin vond ik de lijn van het verhaal een beetje moeilijk te volgen, maar later kwam dat helemaal goed: de film is alleen al door de prachtige beelden de moeite van het bekijken waard

avatar van Dion-Fey

Dion-Fey

Deze film heeft me echt geraakt...Hij wil je meenemen naar de plaats waar het gebeurt als je ernaar kijkt, zo lijkt het wel. Ik vond het schitterend geacteerd van Ledger en de effects waren ook prima!! Heel mooi gedaan gewoon...hij krijgt 4 sterren

avatar van tess

tess

Ik hoop dat hij goed is, want ik heb hem gekocht. Maar anders is het ook niet erg want hij was maar 0,99 cent (echte Nederlander als ik ben, koop ik het dan gewoon...). Maar hij leek me heel interessant. Als ik hem heb gekeken, schrijf ik wel weer wat.

TheRisingSun

0,99 Cent?! Waar heb je die gehaald?

avatar van neo

neo

Ik zou zeggen als ex-rental vhs bij de videotheek. Ik haal ze zelfs voor 0,50 cent er tussen uit

TheRisingSun

Oh,VHS! Nee,daar doe ik niet meer aan!

avatar van tess

tess

Ja, wel VHS. Ik ben nog een beetje ouderwets. Maar hij was ook zo goedkoop! Ik heb nog maar 1 DVD....

Maar goed, ik vond hem "wel aardig" niet eens zo geweldig, maar Heath Ledger is wel een goede acteur vind ik. Toch geen spijt van kopen.

avatar van Waakvlam

Waakvlam

Hij duurt vrij lang, maar deze film is zeker waard om af te kijken. Waardering: ****

avatar van spuit11

spuit11

Vond het toch een beetje saaie, nietszeggende film. De karakters werden neit echt goed uitgediept e nwondt het verhaal ook maar magertjes. En de film had ook wel 20-30 minuten korter gemogen.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

The four feathers *** 1/2

Overtuigende en episch opgezette film met een klasseverhaal uit de oude doos. Ledger is goed , de regisseur neemt z'n tijd om het verhaal te vertellen en weet in die kleine 2 uur veel emoties en mooie plaatjes op de kijker af te vuren.

avatar van Leno

Leno

Ik ben bij deze film na circa 20-30 minuten in slaap gevallen. Nu lees ik dat het wel een aardige film is, misschien was ik gewoon erg moe.. Als hij op tv komt kijk ik 'm (af).

TheRisingSun

Zulk soort films gaan er bij mij altijd wel in! Zo ook nu dus weer. Schitterende film met prachtige plaatjes en de veldslag is natuurlijk wel zeer mooi in beeld gebracht. Heath Ledger speelde goed net als Wes Bentley,maar eigenlijk vond ik Djomon Hounsou weer het meest overtuigend in zijn rol. Deze man heeft eigenlijk nog allleen maar 'grote' bijrollen (klinkt tegenstrijdig maar goed ) gehad,maar weet in iedere film waar hij in speelt (Gladiator,Amistad en In America) zo te overtuigen dat deze man zo onderhand wel eens een echte hoofdrol verdient. De film vond ik zeker nadat Bentley weer terug was in Engeland en Ledger nog in Soedan was zeer sterk! Hoe de film afliep was misschien wel weer een tikkeltje geromantiseerd,maar dat deed niets af aan de film in zijn geheel.

avatar van Leno

Leno

Leno schreef:

Zo gezegd zo gedaan, maar met moeite. De film vond ik saai en bijzonder oppervlakkig met een onlogisch en voorspelbaar verhaal. Daarbij komt een ongezonde dosis sentiment (toppunt het einde) en een matige hoofdrol van Ledger. Zelfs de muziek stond me niet aan.

Al met al een slecht uitgevoerd formulewerkje.

avatar van neo

neo

Eens met Leno. Muziek van James Horner staat mij al jaren wel aan buiten de film om. Hier vond ik het werkelijk soms belachelijk verkeerd werken, of erg vermoeiend. Saai karakters, Ledger met een charisma van niks, geforceerd liefdesdrama, weer Hinson in zo'n rol...

avatar van JanReintjens

JanReintjens

Laat ik het zo zeggen; ook deze film ligt als je goed kijkt vaker goedkoop als DVD in de schappen, maar is veel beter als b.v. de film Troy. Echt een heel goede film dus. Een aanrader!

avatar van Niriath

Niriath

Ik ben geen bijster grote fan van dit soort films maar ik moet toch zeggen dat ik het een heel aangrijpend verhaal vind, en dat je je in Heath Ledger toch beter inleeft als je zou willen.... 3,5 *

avatar van brielen

brielen

Ik vond het een boeiende mix van een historisch avontuur

en een fraai costuumdrama waarin eer, heldendom en liefde centraal staan.

Uiteindelijk vond ik het een prima, bijna epische film die uitblinkt in rauwe veldslagen, schitterende natuuropnames en sterke acteerprestaties.

Zeker de moeite waard. 3.

avatar van Waku

Waku

Mooi en meeslepend verhaal.

Hoe vriendschap om kan slaan in verachting.

Prachtige lokaties, goede gevechtsscenes en ijzersterke dialogen.Alles zit verpakt in deze avonturen/drama film.