Hellboy (2004)
Genre: Actie / Sciencefiction
Speelduur: 122 minuten / 132 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Guillermo del Toro
Met onder meer: Ron Perlman, Selma Blair en John Hurt
Gesproken taal: Russisch en Engels
Releasedatum: 14 oktober 2004
Plot Hellboy
"From the dark side to our side."
In de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog zoeken de Nazi's hun toevlucht tot zwarte magie om hun verloren zaak nog te redden. De Geallieerden bestormen het kamp waar de ceremonie plaats vindt, maar niet voordat de demoon Hellboy opgeroepen is. Wanneer Hellboy opgroeit besluit hij zijn krachten te gebruiken voor het bestrijden van het kwaad.
Hellboy
Sammael
tomahawk1973
niks anders als prachtige film echt van genoten een dikke 5 ster
Flipman
DAMN! Heeft iemand hier de comics wel eens gelezen? Geweldig! Wat een sfeer! Wat een stijl! Wat een overheerlijk lichaam heb ik!
Ehm, nou, dames, laten we niet op de zaken vooruitlopen...
Maar serieus, zoiets als Heelboy heb ik van m'n leven nog nooit eerder gelezen, geweldig! Mijn waardering voor de film wordt er niet groter door, maar mensen die misschien de comics niet willen kopen omdat ze de film niet mooi vinden, de comicszijn dus echt prachtig!
P:S.: Ik heb het bovenaanstaande niet zelf bedacht...
PinheadRules
Ik vond het een heerlijke film, met een briljant gecaste Perlman als norrige 'superheld'. Lekker drinken, sigaren roken en 'uithuilen' bij een klein kind. Eens geen stereotiep superheld-verhaal! Jammer dat er niet wat meer rare buitenaardse wezens werden verjaagd, het was vrij veel dezelfde. Just sit back and enjoy the ride.
TheOne
Een goede verfilming van een comic book. Ron Perlman is goed gecast als Hellboy. Het verhaal begint al goed met het vertellen van de oorsprong van Hellboy. Het goede ervan is dat het verbonden is aan de WWII en de Russische Rasputin. Heel goed bedacht. Doug Jones is meesterlijk als Abe Sapien, een mysterieuze en originele personage. Selma Blairs personage en die van Abe mogen wat uitgebreid worden. Maar de echte show wordt toch gestolen door de Tsjechische acteur Ladislav Beran, die de rol van de ondode Nazi Ninja Kroenen speelt. Een super personage en een van de beste slechterikken die er bestaat. Ik hoop dat in de vervolgen de achtergronden van deze mysteriuze personages belicht zullen worden en de oorsprong van hun krachten uitgelegd zal worden en hoop zeer zeker Kroenen terug te zien. Hij is de ware BOY FROM HELL.
Chr.s
Wel een aardige film. Ken de comic verder niet.
In ieder geval beter als het waardeloze Daredevil en punisher.
dutchtuga
Wat een slechte film. Hellboy begon nog zo goed maar strandde weer in de gewoonlijke Hollywood clichés. Walgelijk.
azed&2noughts
Zo'n slechte film dat er 9 pagina's recensies bestaan over de betreffende film!
D0N4LD
Van deze film weet je wat je kan verwachten, domme actie en een slecht verhaal. Maar dat is ook het plus punt aan deze film, kijk maar naar T2 en commando.
De rol van Ron Perlman maakt al de helft goed, hellboy is de leukste superheld die ik in tijden heb gezien op het witte doek.
3/5
Remi
vond het wel geinig met die schuurmachine voor z'n horens
AmerOne
wel grappig maar niet spectaculair.. weer een in de reeks comic verfilmingen.
dacht dat het eerst hellemaal niets zou worden maar gaande weg werd het iets beter.
Gelukkig wel iets beter dan Catwoman.. maar ja.. dat is niet zo moeilijk
ik geef hem een 2.5
Sonny Black
Ron Perlman is op dreef in de film... maar de rest van de film is helaas van een minder niveau. Toch vond ik het redelijk om na te kijken en gelukkig niet zo slecht als Blade 3, dus 2,5*
skapig
ik vond t een zware tegenvaller "zulke promotie voor zo'n film en dan krijg je dit "
heb wel hard gelachen verwachte elke moment the ghostbusters binnen vallen , die 2 kurken in zn hoofd vond ik ook wel leuk hahahaha ,omdat ik nog gelachen heb 2 **
gemaster
Erg vermakelijke comicverfilming. De film neemt zich duidelijk niet al te serieus en dat is toch wel een verademing. Enkele zeer geestige scenes zorgen voor de broodnodige lach. Probleem is alleen dat het einde niet zo fantastisch is. Het wordt dan allemaal erg standaard en dat is toch wel jammer. De badguy met het gasmasker is echter onovertroffen. Heerlijk creepy! Al met al kom ik uit op een dikke 3,5*.
Overigens ook leuk dat David Hyde Pierce de stem van Abe Sapien deed.
Nieke
Ondanks alle ocmmentaar toch gaan halen in de videotheek. En ik heb 'm al voor de tweede maal gaan halen ook!
Jezus Heilige Christus, ik had die ambetanterik uit Blade helemaal niet in Red (Hellboy) gezien.
't Is allemaal een beetje ver gezocht, maar heel vermakelijk. Ben lekker onderuit gezakt en trok me van niks iets aan.
Fish-guy is mijn favoriet, ik vond 'm erg snugger en snel.
De one-liners zitten er juist op, de film STAAT er gewoon mee!
erreper
wel vermakelijk maar af en toe wel errug slechte special effects...
op het nippertje 3 sterretjes
Flash1494
Wat een tegenvaller......
Het verhaal begon wel goed...zo in de tweede wereld oorlog. Maar wat een flut verhaal en ook de special effects... geen een keer gevoeld of dat ik in de film zat. Echt jammer....Marvel verhalen zijn over het algemeen wel goed maar dit is helemaal nix... 1.5* of lager
Leno
Ondanks het hoge gemiddelde hier en op imdb vond ik het wat tegenvallend. Je weet vantevoren wat voor soort film je gaat kijken, dus van het verhaal verwachtte ik niks. Maar dan moeten er wel goede actiescenes inzitten, maar alleen die scene in het riool was spannend en goed gemaakt en in het museaum ging ook wel. Het einde was dom en voorspelbaar.
as
Driek
Smaken verschillen.
Maar dat is wat ik mij altijd al afvraag, hoe kan iemand beoordelen of een film nou goed of slecht is. Geen een mens is het zelfde.
Dus gewoon kijken die hap.

Hellboy
2019

Hellboy II: The Golden Army
2008

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

El Laberinto del Fauno

Kill Bill: Vol. 2
Actie / Misdaad, 2004

V for Vendetta
Thriller / Actie, 2005
naziofferadoptive fatherzwarte magievuistgevechthorrorcover-upsuperheldgebaseerd op stripsteampunkparanormal phenomenanarration from grave apocalypsedemonsupernatural creaturemonolith occultismesuper strength na de tweede wereldoorlogfather figurecombat photography reanimated corpseduringcreditsstingerother dimensioncat lovermermanpsychic powerspyrokinesismid credits cookiemid credits stingermultiplying creaturesbehemoth