Hellboy (2004)
Genre: Actie / Sciencefiction
Speelduur: 122 minuten / 132 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Guillermo del Toro
Met onder meer: Ron Perlman, Selma Blair en John Hurt
Gesproken taal: Russisch en Engels
Releasedatum: 14 oktober 2004
Plot Hellboy
"From the dark side to our side."
In de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog zoeken de Nazi's hun toevlucht tot zwarte magie om hun verloren zaak nog te redden. De Geallieerden bestormen het kamp waar de ceremonie plaats vindt, maar niet voordat de demoon Hellboy opgeroepen is. Wanneer Hellboy opgroeit besluit hij zijn krachten te gebruiken voor het bestrijden van het kwaad.
Hellboy
Ilsa Haupstein
Grigori Rasputin
Sammael
fckn_wckd
Heb me zeer goed weten te amuseren.
1 van de beste in zijn soort...
(daredevil, spiderman, hulk,batman,...etc)
leuke grappige one-liners
Zelf heb ik niks met strips en HellBoy zei me ook amper wat (ooit wat in 2000 gehoord over een pc spelletje waarin hellboy hoofdrol speelde..een of ander stripfiguur held).
Dus het is echt niet zo dat je van strips moet houden....(wat iemand beweerde op filmfocus.nl)
en wat drinkt hell boy offcourse....
hehe
bioscoopzaal
Beetje gemengde gevoelens na het zien van Hellboy.
Aan de ene kant stond de film bol van de fantastische ideeën, grappige personages, coole sets en bizarre situaties, maar in de laatste twintig minuten van de film gaat het toch nog vreselijk mis. Het veelbelovende uitgangspunt van de film eindigt helaas toch weer in een orgie van nutteloze lichtflitsen, occulte onzin en clichématige onthullingen die zeker gezien de originaliteit van de rest van het plot staan als een tang op een varken. Ook het ineens zo belangrijke thema "Hellboy, je hebt een keuze" duikt op uit het niets en voelt als een bijzonder lompe manier om het verhaal wat meer diepgang mee te geven.
Maar afgezien van het slappe einde is Hellboy voor de rest een erg onderhoudende en goedgemaakte anti-(super)heldenfilm. Ik was vooral erg onder de indruk van de make-up van Rick Baker en John Garber, die Ron Perlman in de perfecte Hellboy hebben veranderd. Maar ook Abe Sapien en de supercoole Kroenen zagen er fantastisch uit. Alleen jammer dat Kroenen op zo'n onspectaculaire manier aan z'n einde komt. Hij is zonder twijfel de meest indrukwekkende slechterik uit de film.
In elk geval is Hellboy wel een personage met mogelijkheden, vooropgesteld dat Del Toro voor het vervolg met een beter scenario komt opdraven.
3 sterren.
evwi
onvoorstelbaar hoe laat hij hier in nederland uit komt... ik bedoel hoelang is ie al wel niet op inet te downloaden? :s
Ik heb hem denk ik al 3 a 4 maanden in mijn bezit...
Best een aardige film. Ik verwachtte eigenlijk veel slechter.
Chainsaw
Mee eens. Kroenen was inderdaad een cool personage. Verder kan ik me ook goed in jouw mening vinden.
tovenaar
Vraag: Waarom verbranden in godsnaam de kleren van de hoofdpersonen nooit ?!?!?!?
De GeuS
"Selma Blair" maakt me niet zoveel uit, maar "Ron Perlman" is iemand die ik niet naakt hoef te aanschouwen....
satty
Ik heb hem denk ik al 3 a 4 maanden in mijn bezit...
Best een aardige film. Ik verwachtte eigenlijk veel slechter.
Ook ik heb hem al een aantal maanden binnen. En ik vind hem nu niet echt bijzonder goed
arthur1511
Op zich vond ik het een mooie Comicbook verfilming. Special Effects zijn zeer goed gedaan. Hellboy is een wat onbekendere comic (tenminste voor mij). Daardoor waren de verwachtingen niet al te hoog.
Wat dat betreft ben ik aangenaam verrast. Mooie effecten, karakters die warempel worden uitgediept en een best wel te pruimen verhaal maken Hellboy tot een amusante film.
Natuurlijk is het verhaal geen literair kunststukje, maar ik had daar geen last van toen ik de film zat te kijken. 3,5 ** van mij dus.
Overigens zou ik er niet voor naar de Bioscoop gaan. Zo goed is de prijs/kwaliteitverhouding nou ook weer niet. Maar als huur DVD zal de film zeer te genieten zijn....
Phooze
Het werd nergens leuk. Visueel konden ze niet echt kiezen tussen de comic look (a la Hulk) of de realistische look (a la Spider-man). Soms waren de visual effects gewoon ronduit slecht.
Het verhaal was ook te dun voor woorden. Op sommige punten was het grappig, maar nergens werd het spannend.
2 sterren.
Phooze
in de verste verte niet
Erg geinig superhero-filmpje. Doet wat mij betreft niets onder voor de Spidermans.
Oke, ik snapte niet echt wat je bedoelde.
Ik bedoelde te zeggen dat het voor mij niet onderdeed voor Spiderman in verband met de lovende recensies, waarderingen, hype etc. (ook op deze site) voor die film itt Hellboy. Niet dat het zo'n obscuur filmpje is.
The UndeRtAkEr
Je moet er inderdaad van houden.
Het was een leuk filmpje met een paar goeie effecten.
Kwam ongeveer samen uit met the punisher.
2 stripverhalen kwamen op het witte doek tergelijkertijd uit.
Ik denk dat Hellboy de betere film is.
shaggy999
ik had er erg veel van verwacht. maar ik vond de film echt helemaal niks aan. erg langdradig. 2* steren
sdr
Goede film met de goede acteurs erin.
Ook de humor is precies goed gedaan.
krijgt van mij een voldoende
Flipman
Een gemiddelde van 3,15 is wel goed. Vrienden van mij zeiden dat deze film zo gaaf was. Ik hou wel van comics, maar de strips van Hellboy heb ik nooit gelezen.
Ik vond de film niet super, maar wel vermakelijk, laat ik het zo zeggen. Ik ben wel blij dat ik hem heb gezien. Misschien is deze film net niet 'standaard,' daar is ie net te goed voor.
Wicked
Wat een ontzettend slechte film. Behalve de special effects was er echt niets bijzonders aan.
Te simpel/voorspelbaar, niet spannend en zo'n beetje alle 'underworldcreatures' zagen er hetzelfde uit.
Comicboek-verfilming red het _totaal_ niet NIET niet bij bijv. Spiderman of The Hulk.
- - -
De hele film was 1 grote cliché. De one-liners vond ik ronduit slecht, voor-de-hand-liggend of kijk-eens-wat-ben-ik-stoer.
Hij was zelfs nog slechter dan Daredevil.
Ik wilde eigenlijk een comedy gaan kijken, maar deze film was ook prima uit te lachen.
- - -
Over de beschrijving van de fiml die hierboven staat:
Alleen de laatste zin "Wanneer Hellboy opgroeit besluit hij zijn krachten te gebruiken voor het bestrijden van het kwaad." gaat eigenlijk over de film, de rest van de beschrijving gaat over de eerste 10 minuten van de film.
Mijn zusje nog even:
Hier ga ik geen woorden aan vuilmaken.
MWX
deze film blijft leuk ik heb m nu al drie keer gezie. ik hou wel van dit zoort onzinige actiehelden.
markiemark123
Wel een aardige film, leuke actie, verhaallijn ook wel leuk maar iets te langdradig.
Ghecko
in het begin wist ik echt niet wat ik moest verwachten. ik vind de film verder wel goed in elkaar zitten en leuke actie erin. ik vind hellboy wel goed acteren en vele opmerkingen zijn gewoon zwaar strak.
2x kijken is voor mij de max.
3.5 sterren krijgt ie van me
Thorak
Langdradig?
Hij had van mij wel wat langer mogen duuren!
Leuke kruising tussen "Men in Black" en "Ghostbusters"
Vinco
Deze film overtreft duidelijk vele andere films!
De special effects zijn gewoon echt super strak!
Het verhaal is erg orgineel,echt een topper deze film!
Kijk hem met een groot plezier nog een paar keer!
BS
Ron Perlman vind ik een geweldige actuer.Practisch altijd leuke en goede rollen om te zien.
Hier speeltie een hoofdrol die naast humor en een hele hoop '1-liners' heeft.Lekker sterke karakter die hij ook tot zijn recht kan laten komen.
De special effects zijn goed,het verhaal is leuk en er zit genoeg actie en andere dingen in om het boeiend te maken.
Het grote gedoe op het eind vind ik dan weer net iets overdreven,maar goed.
Voor de rest heb ik eigenlijk weinig te zeuren
Het is gewoon een leuke en boeiende film!
Er is een nr 2 aangekondigt, hopelijk maken ze er weer iets moois van!
Captain Pervert
Zeer goede special effects
Hele aardige oneliners ("oh, crap.")
Voor de rest is het maar een middelmatige comicverfilming (want dat is het, neem ik aan). Na de starting credits wordt Hellboy geïntroduceerd, maar in plaats van een stukje dagelijkse routine te laten zien, beginnen we meteen bij het hoofdverhaal. Het wordt niet duidelijk waarmee hij zich tot dat moment toe heeft beziggehouden.
De plot roept veel te veel vragen op. Om eens wat te noemen.
- Waarom wachtten de badguys zo lang met hun terugkeer?
- De echte naam van HB is Amung un Rama? Wat is de relatie precies met godsdiensten zoals wij ze kennen? Er wordt wel gelinkt naar het Christendom met een kruisje (symbolisering van het 'goede'), maar aan de herkomst van al die occulte shit wordt totaal geen aandacht besteed.
- Hellboy wordt geboren bij een occult experiment van de nazi's. Hoe zit dat dan bij Liz? En bij die vissenman? Is de wereld in de film zoiets als die van the X-men, waarbij mutanten met speciale krachten zich tussen normale mensen begeven?
De film heeft een aantal punten die bij mij erg in de smaak vielen. De droge humor zo nu en dan, lekkere actie met goede special effects en een prima creepy sfeertje van nazi's en occultisme (een zeer goede combinatie om creepy sfeertjes te creëeren trouwens). Die knakker met dat gasmasker was ook één van de meest geslaagde (engste) badguys van de laatste tijd.
Al met al een aardig concept dat niet heel erg goed is uitgewerkt:
3 sterren.
Cicero
Wat een stront-film. Alles draaide om de ridiculisering van de Duitschers. Duitschers zijn ''monsters'' en ''demonen'' en blablabla. Gewoon een David Emory-propagandakeutel uit de aarsch van Madeleine Albright.
as

Kill Bill: Vol. 2
Misdaad / Actie, 2004

V for Vendetta
Thriller / Actie, 2005
naziofferadoptive fatherzwarte magievuistgevechthorrorcover-upsuperheldgebaseerd op stripsteampunkparanormal phenomenanarration from grave apocalypsedemonsupernatural creaturemonolith occultismesuper strength na de tweede wereldoorlogfather figurecombat photography reanimated corpseduringcreditsstingerother dimensioncat lovermermanpsychic powerspyrokinesismid credits cookiemid credits stingermultiplying creaturesbehemoth