Hellboy (2004)
Genre: Actie / Sciencefiction
Speelduur: 122 minuten / 132 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Guillermo del Toro
Met onder meer: Ron Perlman, Selma Blair en John Hurt
Gesproken taal: Russisch en Engels
Releasedatum: 14 oktober 2004
Plot Hellboy
"From the dark side to our side."
In de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog zoeken de Nazi's hun toevlucht tot zwarte magie om hun verloren zaak nog te redden. De Geallieerden bestormen het kamp waar de ceremonie plaats vindt, maar niet voordat de demoon Hellboy opgeroepen is. Wanneer Hellboy opgroeit besluit hij zijn krachten te gebruiken voor het bestrijden van het kwaad.
Hellboy
Ilsa Haupstein
Grigori Rasputin
Sammael
WiLL
Perlman zet een prima hellboy personage neer. Eindelijk eens een goede akteur als superheld. De humor is ok in de film.
De andere personages vond ik ook goed (op blair na)
Het verhaal begon goed, maar na de 1e 20 minuten werd het maar matig. Jammer want er zat meer in. Toch 3,5* met name voor hellboy himself.
as
Hellboy doing sequel on the cheap
Posted on Tue, 20-Apr-2004
The sensational Ron Perlman is gearing up to do another “Hellboy” in the near future, and Creature Corner have some more details on the inevitable sequel.
According to Action Figures, the "Almost Colossus" and "Conqueror Worm" storylines are being looked at as story impetus for the follow-up. Guillermo del Toro is all for a sequel apparently because the film would be relatively inexpensive (hey, I have a better idea – the money that you’d use on a sequel, express post to me for my upcoming Wedding. We accept PayPal).
In other “Hellboy” news, and this one you fans might need a clean pair of underwear for, del Toro is looking at doing a “Hellboy” anime series.
And finally, the cartoon network is prepping “Hellboy meets the Harlem Globetrotters”. Ah, maybe not, that last one.
Sjoerd
Heb stukjes gezien maar ben niet onder de indruk, die Hellboy ziet eruit.
Ja hij is een duiveltje... what the hell (pun intended
) do you expect?
kras van zwienen
Ik snap er soms niks van: de ene keer moet je soms heel lang wachten voordat je een film kan downloaden bijv. pas als ze in de bios draaien en de andere keer ( bijv. Hellboy ) kan je ze al 5 a 6 maanden voordat ze in de bios draaien downloaden. Kan iemand mij dat uitleggen?
salvatore
- 1937 berichten
Heerlijke film met zeer leuke humor.
Alleen begin en eindspektakel vond ik wat tegenvallen. 3.5*
Ben niet zo''n fan van Ron Perlman maar hier vond ik hem sterk gecast. Het personage van john vond ik alleen niet zo goed uitgediept.
Jacklight
De film is wel ok.. Humor is ook wel ok.. alleen af en toe te ver gezocht en die John is echt een pussy.. past totaal niet bij hellboy, erg jammer. een vijfje maar echt niet meer
dje-em
Prima film, leuke oneliners, ik heb me wel vermaakt hier tijdens de uitzending op Cowboy Cinema TV.
Ik vond hem sowieso beter dan Daredevil en een van de betere in het superhero genre. Maar goed dat is triviaal en discutabel. Maar ik snap niet waarom dit de flop van het jaar zou moeten zijn.
ilona
Flop van het jaar....
hmm kan je in het toekomst dan
markpennings
amon
Volgens mij hoeft een film niet realistisch te zijn om goed te zijn maar dat is natuurlijk persoonlijk. Ik vond het best een aardige film waar ik toch ook af en toe om kon lachen. Geen topper maar leuk om een keer gezien te hebben.
Jordy
Lekker belangrijk...
The Musicman
Ook deze heb ik dan eindelijk bekeken. Beetje mengelmoes tussen Van Helsing en Spiderman maar opzich een leuke film met wat aktie en humor erin. Ik heb me in iedergeval niet verveeld tijdens de film. Van mij krijgt deze film 3*
Best goed verfilmd. Heb wel eens het stripboek gelezen. 3,5 *
bennie jolink
leuke film...het karakter 'hellboy' is erg leuk neergezet, je krijgt echt sympathie voor 'm.
ook veel andere karakters zijn erg goed neergezet zoals de super-evil opwind-nazi, de 'vader' van hellboy en het meiske waarvan je je de hele film blijft afvragen waar ze ook alweer nog meer in speelt.
de scene waarin hellboy een enorme stapel pannenkoeken krijgt, krijgt meer betekenis als je de extra's op de (amerikaanse) dvd ook even bekijkt!
het verhaal zit helaas wel vol gaten (op een gegeven moment vertrekt iedereen naar rusland, terwijl er in amerika ook nog wat evil rond lurkt. je ziet helemaal niet meer wat daar nou mee gebeurt - om maar iets te noemen), maar ja een film als deze hoef je niet te kijken voor het verhaal, want dat MAG blijkbaar gewoon niet echt goed zijn in superheldenfilms!
Nog bekend wanneer deel 2 uitkomt
Chainsaw
Had hier weinig verwachtingen van, maar Hellboy heeft me aangenaam verrast. Heerlijk acteerwerk van Perlman, het sarcastische, chagrijnige personage dat hij neerzet is bijzonder leuk. Verder een aantal prima bijacteurs, waar Kroenen toch de show steelt. Geweldig karakter, zowel in doen en laten als in uiterlijk. Verder een script vol humor en uitstekende special effects. Het maakt van Hellboy een erg aangename achtbaanrit, dat niet weet te vervelen.
3,5 sterren.
MWX
Beetje ver gezocht deze film, niet echt realistisch
ik heb nog nooit een realistische film gezien jij dan?
Beetje ver gezocht deze film, niet echt realistisch
Volgens mij is het ook de bedoeling dat "Hellboy" onrealistisch moet zijn. Titel zegt het zelfs. HELLBOY
Even een tisue pakken
Hatice
Ligt het aan mij of lijkt deze film een beetje op men in black. Het einde is niet echt orgineel.
Jordy
lijkt deze film een beetje op men in black
in de verste verte niet
aryan
Ik vond het wel een redelijke film. Goed acteerwerk, maar het boeide me niet echt. Dat zal vast komen door die monsters die zo nep zijn. vooral op het einde met zo een deep rising monster animatie
PoMeLo
onvoorstelbaar hoe laat hij hier in nederland uit komt... ik bedoel hoelang is ie al wel niet op inet te downloaden? :s
mjah ik heb em zelf al tijdje terug gezien, opzich wel vermakelijk filmpje met mooie special effects, maar voor de rest was 't niet erg bijzonder moet ik zeggen
joyce82
ik vondt het wel een saai filmpje maar ja je moet er van houden ik heb hem een paar maanden geleden al gezien 2.5*

Hellboy

Kill Bill: Vol. 2
Actie / Misdaad, 2004

V for Vendetta
Thriller / Actie, 2005
naziofferadoptive fatherzwarte magievuistgevechthorrorcover-upsuperheldgebaseerd op stripsteampunkparanormal phenomenanarration from grave apocalypsedemonsupernatural creaturemonolith occultismesuper strength na de tweede wereldoorlogfather figurecombat photography reanimated corpseduringcreditsstingerother dimensioncat lovermermanpsychic powerspyrokinesismid credits cookiemid credits stingermultiplying creaturesbehemoth