• 9.374.183 stemmen

Hellboy (2004)

Actie / Sciencefiction | 122 minuten / 132 minuten (director's cut)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 122 minuten / 132 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Guillermo del Toro

Met onder meer: Ron Perlman, Selma Blair en John Hurt

Gesproken taal: Russisch en Engels

Releasedatum: 14 oktober 2004

Plot Hellboy

"From the dark side to our side."

In de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog zoeken de Nazi's hun toevlucht tot zwarte magie om hun verloren zaak nog te redden. De Geallieerden bestormen het kamp waar de ceremonie plaats vindt, maar niet voordat de demoon Hellboy opgeroepen is. Wanneer Hellboy opgroeit besluit hij zijn krachten te gebruiken voor het bestrijden van het kwaad.

Elizabeth 'Liz' Sherman

Ilsa Haupstein

Grigori Rasputin

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Vermakelijke film. HellBoy is zeker geen tijdverspilling. Ben je een comic fan gewoon gaan kijken en trek je niks aan van de mensen die hun mening laten omvormen door bepaalde recensies. 4*

avatar van Leno

Leno

De recenties waren juist bijzonder positief (athans die ik heb gelezen). Desondanks vond ik het niet veel. Perlman was trouwens wel erg goed.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Perlman blijft erg onderschat. Ja de recensies die ik las vond ik erg negatief maar positieve moeten er ook zijn Al ben ik er wel vaker getuige van dat een bepaalde MMer een film niet meer wil zien omdat 'wat' andere MMers zeggen dat hij erg slecht is, daar doelde ik op. Ik ben ook een comicfan dus dat telt mee in mijn beoordeling natuurlijk.

avatar van Leno

Leno

Ja daar heb je gelijk in. Ik ben daar soms ook één van. Als er een film op tv komt die ik niet of nauwelijks ken dan kijk ik vaak op imdb en MM om te kijken wat anderen ervan vinden. Als het merendeel het niks vind wil ik nog weleens wat anders gaan kijken. Dit gebeurt alleen bij films die ik niet goed ken, anders kan ik zelf wel vooraf een oordeel vellen.

avatar van LindaLicious

LindaLicious

Ik vond het wel een goeie film.

Alleen het einde had ik anders gewild .

avatar van seth gecko

seth gecko

leuke film met een hoog tempo en een prachtige look.

een extreem hoog coolnessgehalte dankzij goeie actiescenes,zaken als een messenvechtenende nazininja en natuurlijk hellboy zelf die schitterend wordt vertolkt door ron perlmann.

de ene zalige wisecrack na de andere subtiele gezichtsuitdrukking stapelt hij op.

ook vond ik de beauty and the beast achtige romance heel aandoenlijk,voorwaar leuk voor een comicverfilming en 3.5 sterren dus

avatar van michael1588

michael1588

een geweldige film en een aanrader voor iedereen.

De film was geod te begrijpen, mooi verhaal, mooie specials, egt geweldige film.....een aanrader, 4 sterren of hoger

avatar van mutsieputs

mutsieputs

vermakelijk!

avatar van De_Hollander

De_Hollander

deze film vond ik wel lekker kijken.

Actie onbrak zeker niet, en het verhaal was ook wel leuk.

avatar van feyezuid

feyezuid

Dit is echt een heel leuke film, alles zit er een beetje in.

avatar van JackTorrance

JackTorrance

toffe film

ik ken(de) de comics niet en wist niet wat te verwachten maar vond het een leuke onderhoudende film

actie, humor, leuke karakters/wezens, top!

ik vond vooral die nazi-zwaardvechter-badguy heel cool. een zeer toffe slechterik.

waarom draaide hij alleen de hele tijd aan dat ding op zijn borstkas??? snapte ik effe niet

avatar van Ronmovie

Ronmovie

Simpel verhaal, redelijke special effects, veel aktie, acteurs waren mwah. Ik geef hem een 2.5. Gewoon een lekkere wegkijker. Zeker geen topper. Tenminste dat vind ik dan.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Hellboy *** 1/2

Grootse verfilming van een interessant comicpersonage. De film gaat de grootse special effecten-mosterachtige toer op en wijzigt nooit meer van cours. Alles ziet er goed uit en Hellboy wordt cool neergezet door Perlman, al is de make-up toch even wennen. Humor en groteske actie-(special effects) vormen de hoofdingredïenten van deze verfilming die totalitair gezien verre van de meest boeiende comicverfilming ooit kan genoemd worden. Puur een film die steunt op de actie, wat helemaal niet slecht is, je moet er echter erg voor zijn , eer je van deze groteske prent kan genieten.

avatar van SkunK

Ahzo

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Niet veel van verwacht, toch een redelijk leuke film gekregen. 3,5*.

avatar van janus

janus

b-film, afgezet.

avatar van Nightstalker

Nightstalker

Vette actiefilm die veel bevat. Actie, humor, sciencefiction, enzo. Ik vond dit echt een goeie film. De special effects waren ook goed !!!

avatar van GerwinF

GerwinF

janus schreef:

b-film, afgezet.

B-film:

The term now generally refers to a low-budget movie with lesser-known (and generally considered lesser-talented) actors (B-actors). Usually the films are formulaic and campy, with cheap special effects, uninspired dialogue, and gratuitous nudity, sexuality, and/or violence. B-movies of the horror movie genre are especially popular. B-movies today are not usually even released in theaters, instead going direct-to-video.

avatar van dinky

dinky

wow dit is echt een goede film met hele goede special effects, hij is zelf in 3-disc verkrijgbaar

avatar van TLD

TLD

Ik vond deze film echt helemaal geweldig...

avatar van gerardo

gerardo

Geweldig is te veel maar echt niet slecht. Goed verhaal met aardig effecten

avatar van james_cameron

Uitstekende comic book-verfilming, met veel liefde gemaakt. Spektakel en aktie genoeg, maar daarnaast ook veel geslaagde humor, goede personages en een spannend verhaal. Ron Perlman is werkelijk subliem in de rol van Hellboy. Regisseur Del Toro is nu bezig met de horrorfilm Pan's Labyrinth; daarna gaat hij zich wijden aan Hellboy 2. Al zijn eerdere films (Cronos, Mimic, The Devil's Backbone en Blade 2) zijn overigens ook zeer de moeite waard.

avatar van janus

janus

Dank je GerwinF voor de aanvullende informatie,

voor mij is dit dus een B-film.

avatar van T_fuckin_montana

T_fuckin_montana

Zeer matige film, misschien is het Actie helden genre niets voor mij maar de film wist mij niet vast te houden, jammer want ik had er best wel redelijk wat van verwacht. 2.*

avatar van Godzila

Godzila

Hallo allemaal

Ik vond de film hellboy wel een aardige film wel iets meer van verwacht maar voor mij toch 2 punten waard doeiiiii!!

avatar van iivan

iivan

leuke film.

toch wel vermakelijk.

ik keek de film met dit word alweer zo'n animatie achtig film, maar dat vielt erg mee.

leuke film, goeie graphics en goed gespeeld door Ron Perlman.

***

avatar van Creasy

Creasy

Ik had zeer hoge verwachtingen, maar ik ben er toch 2x bij in slaap gesukkeld! In etappes is het me alsnog gelukt om hem uit te kijken. Perlman vond ik trouwens wel heel goed, maar het verhaal kon me eigenlijk niet echt boeien. Jammer! Een 2,5.

avatar van feyezuid

feyezuid

Ik ga hem zo voor de 4e keer kijken, dit noem ik nou een echte gave film. Creasy, sorry, je hebt er geen verstand van.

avatar van FillumGek

FillumGek

Ik moet hem nog kijken en hij lijkt me best leuk, maar in eerste instantie vind ik Hellboy op een mietje lijken...