Genre: Actie / Drama
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via SkyShowtime
Plot Top Gun
"Up there with the best of the best."
Maverick (Cruise) wordt samen met zijn copiloot Goose (Edwards) aangenomen bij Top Gun, een keiharde marineopleiding voor piloten. Hij gaat hier de concurrentie aan met een andere toppiloot, Iceman (Kilmer). Na een tragische gebeurtenis realiseert Maverick zich dat het leven toch keihard kan zijn en twijfelt of hij nog verder wil gaan met vliegen. Uiteindelijk moet hij toch bewijzen wie de beste piloot is.
Maverick
Wolfman
Slider
Merlin
ChelseaH
Best een goede film maar soms was het een beetje een mindere van Tom Cruise die ik wel een goede acteur vind.
Maar best leuk om te zien.
Maar platoon is zo veel beter! Aliens heb ik nooit helemaal afgezien want ik was nog een klein meisje toen ik het voor de eerste keer zag en was doods bang en heb het nooit afgezien
maar om terug te komen op Top Gun... Ik zou heb wel een keer kijken als je het nog nooit had gezien en het is best leuk!
Thorak
De hele Alien serie is meer dan de moeite waard om te zien hoor (mits je van het genre houdt uiteraard) met name Alien en Aliens.
Top Gun komt vanavond op tv, 20.30 op Veronica!
Fonzie
Heerlijke film. Zelfs de moeite waard geweest voor mij om op Blu ray aan te schaffen. Vet beeld en geluid nu en de soundtrack knalt uit de speakers. Nostalgie!
Filmkonyn
Dat kun je toch niet menen?
Ok Top Gun is best een leuke film, maar beter dan Platoon en Aliens?
Aliens is een meesterwerk en Platoon komt er ook bij in de buurt terwijl Top Gun niet veel meer is dan wat sensatie en actie. O ja en dan niet te vergeten nog wat romatisch bedoelde missers...
Nee Platoon en Aliens zijn zeer zeker de klassiekers van dat jaar samen met Stand by me!
Ligt eraan of je van het genre houd... Ik persoonlijk heb niets met de hele Alien reeks, dus ik zal het ook geen hoog cijfer geven, omdat ik er anders tegenaan kijk dan jij. Maw ik zou TopGun een hoger cijfer geven, omdat ik daar met meer interesse naar zal kijken, ongeacht camera, special effects, ect. Platoon was idd een goede film, maar op Olivers manier en die kan ook niet iedereen waarderen.
sofripa
Lekkere macho en adrenaline film. Diepgang van een vloeitje. Lijkt me duidelijk. En de vliegtuigen van de vijand zijn natuurlijk gewoon toestellen van amerikaanse makelij en geen Mig's. Doet ook niet terzake, tis lekker popcorn vermaak.
kobe bryant fan
Mooie film met leuke acteerprestaties mooie beelden flauwe humor
heffron91
Zo mierzoet als deze film krijg je het zelden. Het is niet veel bijzonders, het clichebeeld van piloot wordt op de automatische piloot ingevult. Het liefdesverhaaltje is uiteraard voorspelbaar, en ach ja Cruise doet het ook niet al te geweldig hier. Nou de vliegscenes zijn zo uit een stripboek geplukt want dat leek nergens naar. De capriolen die ze uithalen zijn ronduit onmogelijk, dus wat dat betreft was een ongeluk ook onvermijdelijk
.Best vermakelijk hoor, het is helemaal geen vervelende film om te kijken, maar gewoon veel te mager voor een voldoende.
meneer dutch-z-ero heeft geen kaas gegeten van de vliegerij.
die "capriolen" ook wel manoeuvres genaamd zijn heel goed mogelijk, zeker met een F-14D Tomcat, die nu helaas allemaal vervangen zijn met F/A-18 Hornets en F/A-18E Super Hornets. De US Navy heeft hieraan meegewerkt. Ik weet niet welke capriolen jij bedoelt?
Ik heb deze film vele malen gezien en ik vind hem nog steeds geweldig, al is dat niet objectief natuurlijk want ik was hier onwijs fan van als klein jochie. 4 sterren!
Dogie Hogan
Nastaroth
Wat een geweldige film de muziek bij die brullende straaljagers geweldig. Mijn vriendin was naar boven gegaan maar ik zat vol testosteron een kleine jongens droom zat vol in mijn adders haha, had hem al toen ik klein was vaak gezien maar om hem nu weer te zien naar zo lange tijd geweldig ! een dikke 4 !
''een kleine rol''....nou, das dus gewoon een cameo rolletje zodat de film beter gaat verkopen. Beetje jammer.
papaEd
Gisteren weer eens uit de kast gehaald. Blijft een geweldige film. Goeie muziek,cast en kijkt lekker weg. De tijd lijkt niet stil gestaan te hebben na het kijken van Top Gun. Je zou niet zeggen dat hij al 24 jaar oud is.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Geen slechte film, al had ik het minder cliché verwacht. Diepgang en verhaal mis ik hier in,meer dan wat popcorn vermaak is dit niet.
Wat dan de film weer wel maakt is de absolute onevenaarbare 80's muziek en enkele prachtige beelden. Heel wat dingen zijn van deze film overgenomen: zeker die coole pilotenbrillen.
Luchtige film dus. Ze proberen er heel wat genres in te steken: wat actie, romantiek, drama... het komt hierdoor natuurlijk wat oppervlakkig over, maar de film is in één vlucht voorbij.
Dat dit de absolute mannenfilm is, begrijp ik dan weer niet. Ik geef toe: Topgun is een mustsee, maar niet de absolute topper waar ik had op gehoopt.
De score schommelt tussen een 3 en 3,5. Voorlopig kies ik voor dat eerste cijfer.
Thorak
Geen slechte film, al had ik het minder cliché verwacht.
Thorak
Ik heb eigenlijk juist een beetje zo'n gevoel dat het maar beter is dat hij er niet in mee speelt. Het zou zowiezo om een relatioef klein rolletje gaan, dus dan ga je achteraf heel veel reakties krijgen als ''Tom Cruise had te weinig screentime'' of ''zijn roil viel erg tegen'' De personages Maverick, Goose, Iceman e.d. moeten uiteraard wel minimaal gerefereerd worden in de film. Mischien kunnen ze Val Kilmer nog strikken voor een (klein) rolletje die doet de laatste tijd niet veel anders meer dan B-films, dus die kan wel weer wat gebruiken...
VideoDjokkie
Tom Cruise was krachtig in deze film, alleen de muziek was wat minder.....
Tulsa
Dit valt in de catgeorie 'het oog wil ook wat en dat komt helemaal goed'. Goed voor anderhalf goed amusement en veel mannelijk schoon. Verhaal is slap maar het wordt leuk gebracht.
Fran
- 1953 berichten
Heerlijke film. Wat mij betreft is het romantische gedeelte niet het sterkste van de film. De lang leven de lol houding van Maverick en Goos en de hechte vriendschap tussen die twee vond ik wel heel vermakelijk om te zien.De muziek was ook een heel sterk aspect aan de film. Heel emotioneel vond ik het wel toen Goos overleed. Dat vond ik wel heel goed overgebracht. Een film met een lach en een traan.
JANSSEN90
Goeie film met steengoede muziek en puike vlieg scenes, in de jaren 80 had ik een cassettebandje van de filmmuziek, helemaal grijs gedraaid...
Al DeNiro
Geweldige film met dynamische en spannende vliegscenes, prachtige locaties en heerlijke 80s muziek.
Behalve de stoere mannen en straaljagers zijn er ook heel wat emotionele scenes, die de film nog beter maken.
maffiosomontana
Zonder twijfel een van de betere vliegfilms tot nu toe.
3,5 sterren voor Top Gun.
PartyMarty
Helemaal mee eens. Zit nu te kijken en vind m veel beter dan in mijn herinnering.

Top Gun: Maverick
2022

Filmwereld in shock: Val Kilmer op 65-jarige leeftijd overleden

De onuitputtelijke jaren 80 en hun extreem late sequels

Wees er nog snel bij: 'Top Gun: Maverick' stijgt binnenkort op uit het aanbod van Netflix

Hoopvolle update over mogelijke derde 'Top Gun'-film: 'Wij hebben een verhaal, het zal nu van Tom Cruise afhangen'

Soy Cuba

Limbo
Drama, 2021

Dom za Vesanje
Drama, 1988
verlies van geliefdelovesicknessfighter pilotself-discoverypilotsterven en doodofficertraining campair forcevliegtuigdangerousbattle assignmentamerikaanse marinehostilitysecret lovecowardlinesspilot school based on magazine, newspaper or articleadmiringcelebratorycommandingexuberantgay interest