Genre: Actie / Drama
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via SkyShowtime
Plot Top Gun
"Up there with the best of the best."
Maverick (Cruise) wordt samen met zijn copiloot Goose (Edwards) aangenomen bij Top Gun, een keiharde marineopleiding voor piloten. Hij gaat hier de concurrentie aan met een andere toppiloot, Iceman (Kilmer). Na een tragische gebeurtenis realiseert Maverick zich dat het leven toch keihard kan zijn en twijfelt of hij nog verder wil gaan met vliegen. Uiteindelijk moet hij toch bewijzen wie de beste piloot is.
Maverick
Wolfman
Slider
Merlin
JasonBourne
Wat een onzin om hier 0,5 punten te gaan geven. In de jaren 80 was dit een regelrechte sensatie film. Iedereen sprak erover. Ok het is absoluut geen 'hoogvlieger' maar de actie was leuk en de film kijkt prima weg. Mag gedateerd zijn, maar dat is Casablanca ook.
Pierre1965
Top Gun!!
Sensatiefilm??
Haha mijn vrouw wou dat ik meeging destijds naar de cinema.
Een half uur voor het einde van deze film viel ze in mijn armen in slaap.
Toch op verzoek van haar en dankzij de herinnering mocht ik niet minder dan 2,5 sterren geven.
Ik vind het prima.
Ondanks dat Tom Cruise over het scherm vloog.
Lag ze in mijn armen.....te slapen.
Wat n sensatie!!
Top Gun!!
Sensatiefilm??
Haha mijn vrouw wou dat ik meeging destijds naar de cinema.
Een half uur voor het einde van deze film viel ze in mijn armen in slaap.
Ik vind het prima.
Ondanks dat Tom Cruise over het scherm vloog.
Lag ze in mijn armen.....te slapen.
Wat n sensatie!!
misschien heeft dat eerder iets te maken met je vrouw en niet met de film....
AnthonyG.
Ik heb Top Gun zeker al 25 keer gezien in mijn leven en dan overdrijf ik echt niet. Het is gewoon één van de beste films ooit gemaakt en dan heb ik niks met dingen zoals "het raakt me niet" enzo, maar het is gewoon mooi om naar te kijken. Goed geacteerd, verhaal zit goed ineen, goede soundtrack en wie heeft er nu geen seconde tijdens de film gedacht "OMG, Ik wil dat ook doen"?
kimberlyVD
Ondertussen al meermaals in de winkel zien liggen.
Maar mooi vind ik 'm eigenlijk niet.
Dirtdiver
Jammer van die lage waarderingen!
Voor mij pure nostalgie. Puike film.
Clearm
Mooie kick ass film. En een beetje nostalgie. Een van de betere films in die tijd.
JTV-kijker
- 2017 stemmen
'Platoon' en 'Alien' zijn eerder de klassiekers van dat jaar. Top Gun is één van de zo vele matige films.
AnthonyG.
Haha, so not true. (mening tegen mening)
clockwork72
Film scoort ontrecht veelste laag op MM. Heb hem vroeger wel 30x met me pa gezien. Elke maand keken we hem zowat. Erg goede muziek ook in Top Gun.
flowerking
Een nogal clichématige film met zeer slechte muziek. Maar wel goede regie en goed acteerwerk, met matige script.
Ik denk dat je hiermee de muziek een beetje te kort doet. Het is niet echt filmmuziek, maar muziek die voor de film is bewerkt. Berlin, Kenny Loggins, Cheap Trick en Steve Stevens zijn niet de minste artiesten. Het gaat natuurlijk om het product wat ze maken, maar de muziek past goed bij de combinatie actie en romantiek. De Top Gun-tune van Steve Stevens doet het ook erg goed bij zelf gemaakte filmopnamen van straaljagers die landen
boemboem27
naar mijn mening nu al een klassieker,mooie en leuke film.
met mooie geluidseffecten.
beetje romantisch,beetje actie al met al leuke film
YouTube - Top Gun intro - coolest intro ever
Toch heerlijk, die intro
Vinokourov
Eigenlijk een heel fout promotiefilmpje voor de Amerikaanse marine. De muziek is lekker fout, het verhaaltje is fout, de tegenstelling tussen de good guy (Cruise) en de bad guy (Kilmer) is fout en het allerfoutst is nog de snor van Cruise zijn buddy. Ondanks dat alles heb ik me prima weten te amuseren. Mooie vliegactiescenes, al was niet alles even helder volgbaar.
movie acteurs
1 jaar geleden alweer dat ik deze film zag.
Moet zeggen dat de film veel te danken heeft aan de scene's met de straaljagers. Ik denk dat de film daardoor alleen zo goed is. Het verhaal is anders best mager. Tom Cruise is natuurlijk een irritante acteur dus krijgt het een 2,0.
Filmkriebel
Simpel vermaak, die in de jaren '80 als een bom insloeg omwille van Cruises populariteit (alle meiden geilden op hem... wat heeft hij meer dan mij?
), het "johnny" gehalte, de toffe vliegscènes en de foute soundtrack. Na meerdere keren zien vind ik hem toch inhoud missen en bulken van de oppervlakkigheid. Zelfs het liefdesverhaaltje komt nu nogal idioot en stereotiep over, en het is even hard op de tanden bijten wanneer Cruise eraan komt met zijn Colgate BiFluor-lach.
Toen wel goed, nu een nauwelijks relevante, maar toch onderhoudende film die flink wat herinneringen oprakelt.
Beter dan Scott's latere werk. Wel zo nu en dan wat traag, al is Scott daar later nogal in doorgeslagen met zijn hoofdpijnedits.
JTV-kijker
- 2017 stemmen
Alles is gewoon lekker jaren 80
Tarkus
Pure klassieker deze film, die de carrière van vele acteurs die hierin meespelen een boost heeft gegeven, niet in het minst die van Tom Cruise.
Mooie beelden van de vliegtuigen en actiescènes, goede muziek ook.
Misschien nu een beetje traag, maar de film was toen een van de grote blockbusters en is nog steeds een mooie film om eens terug te bekijken.
skipy05
Heel goede film. Ik heb deze nu al meermaals gezien en hij blijf heel goed. Het was nu ook al een tijdje geleden dat ik hem gezien had. Verhaal vond ik zeer tof. De vliegscenes zijn wel heel goed gedaan en mooi om te zien. Tom Cruise speelde zeer goed.
John Lee Hooker
Tom laat het eigenlijk nooit afweten, maar deze film vond ik toch onder de maat. De capriolen van de vliegtuigen voegen weinig toe aan de saaie verhaallijn.
- 2 -
Chainsaw
Tja, je moet wel heel erg dol zijn op straaljagers wil je halverwege deze film nog steeds enthousiast worden van de zoveelste vliegscène. Want de ene vliegsequence is nog niet ten einde of de volgende staat alweer in de startblokken. En na een tijdje heb je het wel gezien met al die schreeuwende macho's achter hun knuppel, terwijl bombastische muziek uit de boxen klinkt. Helaas is Top Gun eigenlijk niet veel meer dan dat.
Terwijl mooie jongens Val Kilmer en Tom Cruise elkaar vol arrogantie aankijken en af en toe wat one-liners naar elkaar spuwen, draait Tony Scott gezellig het zoveelste SkyRadio popliedje. Gooi er nog een totaal zinloze romance in en je bent klaar. Het is allemaal eventjes leuk, maar gaat gewoon veel te snel vervelen. Sowieso zitten er vrij weinig verrassingen in het verhaal, is er iemand die dit slot niet zag aankomen? Desondanks ziet de film er verzorgd uit en bepaalde scènes, zeker in het begin, zijn nog best vermakelijk. Maar al redelijk snel slaat de verveling genadeloos toe. Het beste van de film komt overigens van Tom Skerrit en Michael Ironside, maar goed, echt veel krijgen beide heren ook niet te doen.
Kleine 2,5 sterren.
canciser
Helemaal mee eens. Deze film stelt helemaal niet zoveel voor. En eigenlijk blinkt hij nergens in uit. 3*
Filmkriebel
En na een tijdje heb je het toch wel gezien met al die macho's, stoer schreeuwend achter hun knuppel, terwijl bombastische muziek uit de boxen klinkt.
Dat is nog niks vergeleken met Iron Eagle.
the new guy
Echt een heel zwaar overschatte film. Zo zoet en tenenkrommend onwaarschijnlijk. De barscenes vond ik de leukste, met The Righteous Brothers als hoogtepunt.
sjonnie40
Geen hoogstaand verhaal maar in de tijd dat deze film uit kwam moest je hem gaan zien. Muziek was voor die tijd zeer goed gekozen , acteer werk was ook niet slecht. Gewoon een goede film toen.
Timothyvdmeer
Is nog steeds een goede film.
Thorak
Haha, so not true. (mening tegen mening)
Dat kun je toch niet menen?
Ok Top Gun is best een leuke film, maar beter dan Platoon en Aliens?
Aliens is een meesterwerk en Platoon komt er ook bij in de buurt terwijl Top Gun niet veel meer is dan wat sensatie en actie. O ja en dan niet te vergeten nog wat romatisch bedoelde missers...
Nee Platoon en Aliens zijn zeer zeker de klassiekers van dat jaar samen met Stand by me!
Waardering op IMDb:
Stand by me - 8.2
Platoon - 8.2
Top Gun - 6.5
1986 is trouwens een bijzonder goed film jaar geweest! Een hele hoop goede films, waaronder een aantal (bijna) meesterwerkjes zoals o.a. The Name of the Rose....
MyOwnStyle
Geen slechte film, maar Tom Cruise bevalt me als acteur sowieso al niet. Overige acteerprestaties zijn best wel oké.
Verhaal vind ik ook niet bijzonder en nogal langdradig. Soms zelfs saai te noemen.
Muziek vind ik dan wel weer een pluspunt. Ook sommige vliegtuigscènes zijn best leuk, maar vervelen na een tijdje gewoon..

Top Gun: Maverick
2022

Filmwereld in shock: Val Kilmer op 65-jarige leeftijd overleden

De onuitputtelijke jaren 80 en hun extreem late sequels

Wees er nog snel bij: 'Top Gun: Maverick' stijgt binnenkort op uit het aanbod van Netflix

Hoopvolle update over mogelijke derde 'Top Gun'-film: 'Wij hebben een verhaal, het zal nu van Tom Cruise afhangen'

Soy Cuba

Limbo
Drama, 2021

Dom za Vesanje
Drama, 1988
verlies van geliefdelovesicknessfighter pilotself-discoverypilotsterven en doodofficertraining campair forcevliegtuigdangerousbattle assignmentamerikaanse marinehostilitysecret lovecowardlinesspilot school based on magazine, newspaper or articleadmiringcelebratorycommandingexuberantgay interest