• 9.374.535 stemmen

Geregisseerd door: Tony Scott

Met onder meer: Tom Cruise, Kelly McGillis en Val Kilmer

Releasedatum: 31 juli 1986

Plot Top Gun

"Up there with the best of the best."

Maverick (Cruise) wordt samen met zijn copiloot Goose (Edwards) aangenomen bij Top Gun, een keiharde marineopleiding voor piloten. Hij gaat hier de concurrentie aan met een andere toppiloot, Iceman (Kilmer). Na een tragische gebeurtenis realiseert Maverick zich dat het leven toch keihard kan zijn en twijfelt of hij nog verder wil gaan met vliegen. Uiteindelijk moet hij toch bewijzen wie de beste piloot is.

avatar van kevke1990

kevke1990

'Take my breath awaaaaaaaaaaaay'5*

avatar van Rujar

Rujar

You've lost that lovin' feeling,

Now it's gone...gone...gone...wooooooh.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Stoere film met stoere hoofdpersonen. Beetje een Tago & Cash, maar dan een luchtmachtversie ervan.

avatar van quake

quake

na bijna twintig jaar, blijft dit toch een klasieker onder de actie fims.

Al dikwijls gezien, en ik kan er blijven van genieten. Mooie mensen, knappe vliegtuigen, schitterende muziek. Echte top op ze'n hollowoods...

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Alleen jammer dat de F14 Tomcats uit deze film allemaal vervangen zijn door F/18A Hornets.

avatar van braambes

braambes

quake schreef:

na bijna twintig jaar, blijft dit toch een klasieker onder de actie fims.

Op en top op zijn Pentagons

Captain Pervert schreef:

De Amerikaanse Marine vliegt nog steeds met Tomcats. En dat zullen ze ook nog jaren blijven doen. Maar dit terzijde

avatar van ellie

ellie

Gewoon een Topper, een klasieker****

avatar van HammerHead

HammerHead

2 dingen:

F-14's!! 5 sterren

Tom Cruise 1 ster

Een 3 sterren waardering dus.

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

mooie film, stoere scenes, maar slap verhaal en die relatie tussen Tom en Kelly gaat nergens over.

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Zeer matig. 1,5*

avatar van leverafronny

leverafronny

Nu dacht ik toch écht dat ik nog eens een film 0.5 of iets dergelijks kon geven, nu vind ik em wel goed ook zkr. En dat is vooral door die goed 80's muziek die ongeveer 1/3 van de film vulde.

avatar van cr_ix

cr_ix

Die muziek is echt geweldig... aanzetten met surround en dan ook vet hard... kun je de straaljagers voelen! Wat een heerlijke muziek!

avatar van PartyMarty

PartyMarty

Vooral Dangerzone van Kenny Loggins! Echt een stoer nummer.

avatar van andrew

andrew

Zijn gewoon 2 dingen erg goed aan deze film, de vliegscene's en de filmmuziek. Deze twee onderdelen springen eruit, jammer dat het verhaal wat minder is maar voor mij toch een dikke 3,5*

avatar van xangadix

xangadix

Precies. En een partij jeugdsentiment natuurlijk...

avatar van andrew

andrew

xangadix schreef:

Precies. En een partij jeugdsentiment natuurlijk...

Ook dat ook al was ik toen de film uitkwam een klein jochie maar toen ie de 1e keer op tv kwam was ik al wat ouder.

avatar van its my life

avatar van Mavrick

Mavrick

Helemaal geweldig!!!

5 sterren!!

toen ik nog een klein jochie was heb ik deze wel 100 keer gezien!!

avatar van argus

argus

De eerste 70 á 80 minuten van de film zijn inhoudsloos : er gebeurt vrijwel niets. Alleen maar een hoop trainingsvluchten en heen-en-weer gezwam tussen trainingspiloten met een cliché affaire er tussendoor. Pas als collega Goose sterft wordt de film interessanter, het einde van de film is nog redelijk te doen. Maar alles bij elkaar is het toch zwaar onvoldoende. Het enigste wat een beetje blijft hangen na afloop zijn een paar aardige songs waarvan 'Take my breath away' van Berlin het meest vermeldenswaard is. 1½

avatar van lizard

lizard

3,0 Leuke film uit de jaren tachtig maar mij voorkeur gaat toch naar hot shots

avatar van et0007

et0007

argus schreef:

Ook het einde vind ik niet echt sterk. Er wordt ineens uit het niets een echte gevechtssituatie bijgesleept zodat meneertje Cruise nog ff de kans krijgt om te showen wat hij allemaal kan.

avatar van argus

argus

et0007 schreef:

...Er wordt ineens uit het niets een echte gevechtssituatie bijgesleept zodat meneertje Cruise nog ff de kans krijgt om te showen wat hij allemaal kan...

Ja, in principe heb je dan nog gelijk ook, de reden van het gevecht ontbreekt. Overigens je hebt nog helemaal niet gestemd! Dus dat zal dan wel minder dan die 1½ van mij worden dan......

avatar van Digital Junkie

Digital Junkie

Deze film zit niet echt goed in elkaar, maar ondanks dat vind ik het toch nog wel een redelijke film.

Ik zal hem alleen niet zo snel nog een keer zien, aangezien er weinig aktie in zat en het verhaal gewoon zo slap is uitgewerkt en niet goed verdeeld. Het overlijden van Goose was in mijn ogen ook veelste laat in beeld gebracht, waardoor je na die scene meteen in rap tempo alles te zien krijgt, wat niet erg lekker kijkt.

avatar van koreaan

koreaan

Deze film moet je eigenlijk gewoon in huis hebben, hij blijft leuk om naar te kijken. Tom Cruise is een van mijn favo acteurs aller tijden.

avatar van Lotteke

Lotteke

In de tijd dat Cruise nog ''cool'' was en dat vond zelfs ik toen. Lievelings film van m'n broer toen we op groeiden en dus heb ik hem een aantal keren verplicht gekeken. Tja, ben er niet weg van. Heb hem ook denk ik zeker al 10 jaar niet meer gezien.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Na al die tijd toch mijn favoriete "straaljager film" (om het maar iets te noemen).

De hele cast is in goede form, en de actie en vliegscenes zijn ook lekker adrelineverwekkend.

3,5

avatar van 007

leuke actiefilm. Goed geacteerd, Echt om te ontspannen, leuk om te zien. Soms wel stomme dialogen vond ik. Het verhaal was ook niet super.

De muziek daarentegen was wel goed.

3 sterren.

avatar van riet 1

riet 1

een van mijn favorieten,ik heb hem al zo vaak gezien,dat ik al onderhand elke zin uit mijn hoofd kan.

avatar van Asmahan

Asmahan

Oh, wat was ik weg van deze film in mijn puberjaren. Ik had de poster boven mijn bed hangen en droomde van een flightjack. Had ook een vriendje in die dagen waarvan ik vond dat hij op Tom Cruise leek. De film heeft voor mij om die reden amusementswaarde. Ook ik kan zo'n beetje de hele film opdreunen.

Grappig: het drakerige nummer 'Playing With The Boys' als de jongens aan het volleyballen zijn.