Fright Night (1985)
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+
Plot Fright Night
"There are some very good reasons to be afraid of the dark."
Charley Webster is iemand die veel van horror films houdt. Op een dag krijgt hij nieuwe buren. Als hij de nieuwe buren aan het bespieden is komt hij erachter dat zijn buren vampiers zijn. Hij roept de hulp in van de tweederangs acteur Peter Vincent. Samen gaan ze de strijd aan om de vampieren te verslaan.
Jerry Dandrige
Detective Lennox
Cook
Bouncer #1

cantforgetyou
Dit blijft een prachtige film. Zo leuk gedaan. Veel humor en slechte grappen. Een lekker jaren 80 sfeertje. De special effects zijn erg goed voor die tijd. En ze komen nu nog steeds best realistisch over. Ik blijf me verbazen over de grote bek met vampiertanden van die meid op het laatst in de film. Deze dvd voor 1 euro gevonden op een rommelmarkt in België. Nou, deze blijft in mijn collectie.

Beertje45

baspls
"I have just been fired because nobody wants to see vampire killers anymore, or vampires either. Apparently all they want to see are demented madmen running around in ski-masks, hacking up young virgins."
Horrorliefhebber Charley Brewster ontdekt dat zijn nieuwe buurman een vampier is, maar niemand gelooft hem. Dus besluit hij om beroemd b-film acteur en vampierjager Peter Vincent om hulp te vragen.
Dan eindelijk deze film eens bekeken en ik moet zeggen dat het heel anders was als ik had verwacht. Het mag dan een horror-komedie zijn, de film is niet flauw en de focus licht niet op de humor, wel is de film nogal luchtig qua het aanpakken van de vampier.
William Ragsdale is wel aardig in de hoofdrol en het verdere acteerwerk was ook zeker niet slecht. Roddy McDowall (bekend van zijn rol in de Planet of the Apes-films) speelt Peter Vincent, een personage dat letterlijk een mix is van Peter Cushing en Vincent Price (maar heeft wel een eigen karakter, Cushing en Price waren geen fraudeurs). Geweldig dat Britse accent en die typische uitspraken. Mooi eerbetoon aan de gotische horror-films van de jaren '50 en '60. Op tv zien we trouwens ook een gedeelte uit de film Scars of Dracula met Christopher Lee.
Terminator-componist Brad Fiedel bewijst even mooi dat hij ook wat anders kan als een stoere elektronische sf-score maken. Fright Night heeft namelijk een mooie mysterieuze elektronische score die de film een mooi sfeertje meegeeft. Ook de 80s (pop)muziek was erg leuk.
De film is erg mooi opgenomen en de beelden waren behoorlijk sfeervol. Richard Edlund, die eerder al werkte aan films als Star Wars, Poltergeist en Ghostbusters, heeft de special effects verzorgd en die waren dan ook uitstekend. Het ene effect is beter gelukt dan het andere maar het waren allemaal erg gave animatronics en on-camera werk. Technisch staat Fright Night nog steeds als een huis.
Vond de sex-scène wel een beetje ongepast gezien Amanda Bearse pas 20 was en Chris Sarandon al in de 40, denk ook niet dat als de film nu gemaakt zou zijn dat zo gedaan zou zijn. Wat ik aan het eind van de film erg kon waarderen is dat de vampier nog een aantal keer weg loopt uit de zon en de staak uit zijn hard trekt. Daar kon ik me bij de oude films soms een beetje aan ergeren, daar blijven ze namelijk soms gewoon staan.
Tom Holland's debuut en ook meteen zijn beste film, als je het mij vraagt. Child's Play vond ik toch wel een stuk minder. Vooral de combinatie van gotische elementen en de typische 80s horror maakte deze film voor mij goed. Misschien niet het beste verhaal maar toch was het een erg vermakelijke film.

joolstein
Echt genoten van deze film! Zal de film zeker al een keer gezien hebben aangezien ik een kind uit de jaren tachtig ben. Maar nu herzien en nog steeds is het een mooie film. Oké de manier van filmen is nu anders! Toch overtuigen de speciale effect nog steeds enorm! Zeker een sub-klassieker!

Melis22
Ik geef deze film 5 sterren. Ik weet het.. dat is een onwijs hoge score maar ik ben ook wel helemaal weg van deze film!
Op mijn 12e begon ik met horror films kijken. Toen mocht het eindelijk van mijn moeder. Ik weet het nog precies.. Dit is de 2e horror film die ik zag.. Door deze film ben ik verliefd geworden op het genre horror. Niet de eerste nee.. die was vrij kut maar daar gaan we het ook niet over hebben.
Nu zeker wel meer dan 10 jaar later heb ik deze film nog een keer gekeken. En ik vond het weer prachtig. Erg lekker sfeertje super leuke muziek erg leuk de jare 80! Het acteerwerk is ook echt heel erg goed. Vooral van William Ragsdale en Chris Sarandon die hun personages perfect neerzetten. Klasse! De scène met Amy en Jerry in de club vind ik ook echt een prachtige scène. Wat me toen ik 12 was niet opviel en nu wel is ook dat Jerry een onwijs lekkere vent is. Haha behalve dan als die in een doorgedraaide vampier veranderd. Dan word die een beetje eng haha.
Wat mij betreft een aanrader!

Halcyon

Gang_Star
Vond het maar tegenvallen. Behoorlijk sfeervol en met goede special effects. Vooral de gedaanteverandering van Evil in wolf terug naar mens was mooi in elkaar gezet. Ook de manier hoe de helper van de vampier wie het grootste gevaar vormt (ik weet van beide personen hun naam niet meer, dus dan maar zo) uitgeschakeld wordt is eveneens interessant. Toch viel deze film me tegen, mede doordat het qua spanning tegenviel.

Zandadder
Minstens 15 jaar geleden eens gezien en herinner me dat ik het toen een leuke, sfeervolle film vond. Toen ik van de week een horror-box tegenkwam samen met Bram Stokers Dracula (waar het me om te doen was) samen met overigens Mary Shelley's Frankenstein op bluray, heb ik hem meegenomen.
Het typische 80-sfeertje met dito muziek bevielen me weer goed. Sarandon als vampier acteert goed, hij heeft de juiste kop. Leuk om een jonge Amanda Bearse bekend van Married With Children, in een andere rol te zien dan de irritante buurvrouw. Het personage "Evil" met zijn maniakale lach, zei me niks, bij nader onderzoek bleek hij te hebben gekozen voor een carriere in de gayporn met later nog wel een paar b-horrorfilms.
Het hoofdpersonage vond ik een vrij irritante betweter, maar dat was zijn rol ook.
Ik weet niet of ik me aan de remake zal wagen. Pluspunt is dan wel Colin Farrell, maar de sfeer en score maken deze film en ik verwacht niet dat de versie uit 2011 daaraan kan tippen.
Kleine 4,0* blijven staan.

alexspyforever
- 20753 berichten
Wel deze film heeft zo zijn goede en minder goede kanten. Gelukkig zijn er meer positieve punten dan negatieve. De film balanceert vaak tussen horror en comedy al vind ik het in de eerste plaats toch een horror. De humor moet vooral komen van die kerel die als schuilnaam heeft, maar echt grappig vind ik hem niet (beetje te kinderachtig). Gelukkig is de toon van de film donker en de kracht zit hem vooral in het geloofwaardige verhaal (voor zover je natuurlijk van realisme kan spreken bij vampierfilms). De protagonisten op Evil na handelen allemaal vrij geloofwaardig. Ook Amanda Bearse was zeer leuk om te zien vooral als vampier voordat ze die bitchy buurvrouw werd in Married with Children. Goede effecten, lekker tempo en die vampier had zo een arrogant smoelwerk dat het niet moeilijk was om hem onuitstaanbaar te maken. Evil was dan minder overtuigend als vampier die raar genoeg in een wolf kon transformeren en wat voor wezen die Billy nu eigenlijk was, is me toch niet geheel duidelijk. En ik ben geeneens fan van vampieren.

dvdfreak123
Toch tegengevallen deze fright night. Film word nergens echt spannend. Effecten waren voor de tijd wel zeer goed gedaan vind ik. Cast was ook maar matig kwa acteren. Goed om 1 maal te zien. Maar zal hem nooit meer herzien. 5/10

MENEER L3GIOEN
Ik vond 'em erg leuk. Ondanks dat het allemaal redelijk voorspelbaar is, blijft de film toch aardig spanning houden door de elementen die erbij worden getrokken. Goede balans met humor die met name mogelijk wordt gemaakt door de leuke personages. Visueel ook allemaal erg aardig; die mist-effecten en ik vond zelfs die sensuele dans-scene in de discotheek lichtjes psychedelisch.
Al met al een erg leuk horror-werkje uit de jaren '80 die ik veels te lang in mijn filmkast heb bewaard voordat ik hem eindelijk opzette.

AmazingPP
Na jaaaaaaaaaaaaaaren weer eens terug gekeken en nu vanaf Blu Ray. Ten eerste: wat een geweldige Blu Ray uitgave: de film staat er in een kwaliteit op die me echt verbaasde, zeker voor een wat oudere film. Het lijkt alsof ie gisteren is geschoten. Ten tweede: Het blijft een leuke film. Beetje fout hier en daar, maar onderhoudend tot en met de finale. 4 *

shrink
Aardig, maar had wel iets korter gemogen. Wordt soms een beetje langdradig.

Kondoro
Ook deze film eindelijk eens gezien, die al langere tijd op mijn kijk-lijstje staat. Zeker nadat ik de remakes heb gezien van deze film, althans wel remake qua naam. Ik moet zeggen dat ik me uitstekend vermaakt heb met deze film, gelachen en genoten maar soms ook wat geïrriteerd. Ja, ‘Fright Night’ heeft mij goed gedaan en ik ben toch aardig positief er uit gestapt, wel wat slaperig maar het was ook aardig laat toen ik hem uitzette.
Het verhaal is toch wel geinig. We volgen Charley Brewster wie gek is op horrorflicks, en de hele dagen eigenlijk niks anders doet dan horror films kijken en hier mee bezig is. Hij is persoonlijk erg fan van Peter Vincent, een beroemde acteur en tevens goed in speciale soorten films. Op een dag ziet Charley zijn nieuwe buren die een doodskist naar binnen dragen en vind dit verdacht. Als hij even later een meisje ontmoet die later als vermoord gezien word en daarna ziet dat zijn buurman een vampier is slaat de stemming om en moet Charley met Amy en Evil er voor zorgen uit zijn handen te blijven, wat voor Evil al helemaal niet lukt en transformeert en ook Amy word gebeten. Charley zet samen met Peter alles op alles om de vampier te doden en Amy te redden maar ook hunzelf en dan eindigt het eind goed al goed.
Qua speciale effecten zag de film er aardig netjes uit, best strak al zeg ik het zelf en zeker niet gewend van die tijd, zo zie je ze zelden. Acteerwerk was ook leuk en het verhaal was ook goed om te volgen. Spanning was soms ver te zoeken maar met een fantastische sfeer, hier en daar wat bloed en gewoon een leuk verhaal schopt deze film het nog best ver. Voor de rest is alles hier al wel gezegd, en houd ik het wat korter vandaag.

Chainsaw
Ik ben nooit echt fan geweest van vampiers. Het zijn vaak iets te treurige, humorloze figuren. Begin jaren 80 waren de vampiers dan ook passé.
Zelfs Peter Vincent, het personage van Roddy McDowall in Fright Night, merkt al op: Niemand wil nog vampiers zien, tegenwoordig. Men wil alleen nog gestoorde gekken in skimakers die achter jonge maagden aanrennen’. En daar heeft ie wel gelijk in, een Friday the 13th was anno 1985 populairder dan een film met dat mysterieuze monster in een oud Oost-Europees kasteel. Tom Holland bedacht zich dat je ook best kon lachen met vampiers en bracht ze dichterbij huis; namelijk letterlijk naast het huis van de protagonist. Na het succes van Ghostbusters had Columbia Pictures ook wel vertrouwen in een humoristische horrorfilm. Fright Night zou voor de vampier gaan doen wat An American Werewolf in London een paar jaar eerder voor de weerwolf had gedaan.
En in die komische vorm bevalt me de vampier zeker. Tom Holland is duidelijk een liefhebber van het genre en stopt zijn film boordevol verwijzingen. Denk alleen al aan de naam van het personage Peter Vincent. Deze rol wordt voortreffelijk vertolkt door Roddy McDowall, Peter Vincent is een prachtig figuur. Een man die enkel in slechte B-films speelt, maar zich koste wat kost beter voor moet doen. Hilarisch is ook de scène waarin Vincent net ontslagen is, bluft dat hij in een grote Hollywoodfilm gaat spelen en daarna meteen 500 euro van Amanda Bearse aanneemt. Eveneens geweldig in zijn rol is Chris Sarandon, één brok charisma, als de charmante en tegelijkertijd levensgevaarlijke buurman Jerry. Althans, tot het moment dat Jerry zijn ware aard laat zien, want met die make-up en dat gebitje (waardoor Sarandon geen zin meer fatsoenlijk uit z’n strot krijgt) is ie nogal knullig. Weg dreiging.
Zo heeft Fright Night wel meer van die momenten die niet al te sterk zijn. Zo haalt Holland na een uurtje zijn voet een beetje van het gaspedaal en begint de film wat te kabbelen. En tijdens de climax komen soms wat effecten voorbij die de hoektand des tijds niet helemaal hebben doorstaan. Desondanks leveren die momenten wel een hoop vermaak op en dat is waar Fright Night nog het beste in is; hele fijne entertainment leveren. Van de leuke typetjes, de goede grappen en die onmiskenbare jaren 80 sfeer die uit alle poriën van deze film druipt; Fright Night is enorm veel lol. Leuker dan het werk met al die zuurpruim-vampiers.
4 sterren.

remorz
[...} die de hoektand des tijds niet helemaal hebben doorstaan.

Ik wilde vragen wat je dan van The Lost Boys vond, maar ik zie dat je er een jaren '80 vampierdagje op hebt zitten

Chainsaw
Klopt. Ik wilde Near Dark er eigenlijk nog bij doen, maar dat paste niet meer. Dat was in mijn herinnering altijd mijn favoriet onder de jaren 80 vampierflicks, met deze als goeie tweede.

Tonypulp
Leuk, maar niet 't type 80's genrefilm waar ik al te dol op ben; rijtje The Burbs / Lost Boys. Die films kennen onwijs veel raakvlakken op gebied van tone of voice en sfeer / setting. Fright Night is hoe dan ook een iconische representatie van de vampier en ook mbt de herkenbare 80's America suburbia wat-gebeurt-er-bij-de-buren-horror feeling. Wat dat betreft een belangrijke en interessante voorloper van Holland met bovendien érg fijne practical effects. Bovendien met één van de betere smelt-scenes ooit.

remorz
Bescheiden klassiekertje.
Vintage jaren ‘80. Niet op de pronkende manier zoals The Lost Boys, maar ook hier laten verhaal, effecten en soundtrack geen twijfel bestaan over waar op je tijdlijn je dit moet plaatsen.
De luchtige toon in de vertelling, minder humoristisch dan andere representanten van het decennium, is ook zo’n kenmerkend ding. Peter Vincent is een leuke vondst, zowel in zijn geveinsde heldhaftigheid als wanneer zijn laffe, ware aard boven komt, perfect gespeeld door McDowall. Ik dacht vroeger even dat Vincent Price een rip-off van McDowalls personage was.
Jerry is (net als zijn interieur) een charismatische blikvanger en de manier waarop hij met Charly speelt is grappig en spannend tegelijk. Evil Ed en Marcy zijn wat overdreven personages, al is Eds sterfscene nog altijd tamelijk briljant.
Opvallend hoe vrij er wordt omgesprongen met de regels van het genre - hier vaker dan eens letterlijk geformuleerd - maar dat het toch werkt. Vampieren die ook wolven worden, Billy Cole die wel door daglicht loopt naar toch in stomend slijm (én zand!) verandert, kruizen die eerst niet, dan weer wel werken. Charmante practical effects trouwens, al blijven grote delen van transformaties buiten beeld; we doen het vooral met etappes.
Ja, nog altijd vermakelijk. Eng is anders maar daarvoor zit je dan misschien toch in het verkeerde decennium. 3*

Collins
Een verrukkelijke nostalgische horrorkomedie en tevens het regiedebuut van Tom Holland, die natuurlijk heel bekend werd door Child's Play (1988). De film met die vermaledijde moordpop. Zowel de film als de pop worden altijd erg opgehemeld, terwijl Fright Night veel en veel leuker is.
Een prachtverhaal vol ironie over een tiener en zijn gevaarlijke en bijtgrage buurman. De film heeft niet alleen een leuk verhaal, maar is ook op het visuele vlak aantrekkelijk. Tom Holland complementeert de oude klassieke vampier met snufjes nieuwerwetse extravaganza en zorgt in 1985 voor nieuw elan in het monsterlijke creatuur. Wijwater en crucifixen bestaan nog steeds, maar de weergave van de vampirische transformaties, de snelle verplaatsingen en de humoristische enscenering zijn wel van een andere orde dan de dramatische invalshoek van een vampierfilm afkomstig uit bijvoorbeeld de Hammer studios.
De film heeft een komische inslag. De duistere sfeer van vroegere vampierfilms wordt er gelukkig niet door glad gestreken. Er wordt als vanouds gemoord en gebeten in een onheilspellende, spannende en dreigende sfeer, die zich vooral in de schitterende finale waarin de confrontatie met het beest plaatsvindt in alle hevigheid openbaart. Echt genieten.
Fijne rol van Chris Sarandon, die een hele coole vampier neerzet. Charmant, glad en enigmatisch speelt hij het vuige monster. De ster van de film is wat mij betreft Roddy McDowall in de rol van vampierjager Peter Vincent. McDowalls’ rol is vele malen luchtiger aangezet dan de klassieke Abraham van Helsing. Hij bezit niet bepaald de onverschrokkenheid van dat icoon, maar weet met zijn lafhartige en klunzige vertoon wel degelijk te imponeren. Ik las trouwens dat regisseur Holland in eerste instantie Vincent Price op het oog had voor de rol van vampierjager. Price's gezondheid liet echter te wensen over en de rol ging naar McDowall, die de rol van vampierjager dus heel verdienstelijk invult.
De naam Peter Vincent houdt trouwens een hommage in aan oude horrortijden. De naam is een mengeling van Vincent Price en Peter Cushing. Oude sterren uit het horrorgenre. Het personage Peter Vincent is als het ware één grote knipoog. Evenals de tv-show waarvan hij de gastheer is en die grossiert in B-horror. Evenals de grote hoeveelheid mist die bijna niet aflatend in het stadje zichtbaar is. Het zijn leuke referenties naar oude tijden.
Fijne film. Nostalgie ten top. Smaakt naar meer. Het vervolg Fright Night Part 2 (1988) heb ik altijd gemeden., maar die schijnt helemaal zo slecht nog niet te zijn. Ooit...

Basto
Had deze al zeker 20 jaar niet neer gezien, maar het blijkt nog steeds een erg fijn filmpje. Origineel, geestig, spannend en geweldige special effects.

Shadowed
Mwa.
Moet het vooral van het laatste half uur hebben, want het eerste uur is relatief saai. De echte gave horror komt ook pas echt om de hoek kijken in de slotfase, en tot die tijd moet je het vooral doen met een wat saai en vermoeiend verhaal.
Nu is het "mijn buurman is gevaarlijk" genre ook niet bepaald mijn favoriet, maar de film komt wel (gelukkig) opvallend snel tot zijn recht. Het maakt er weinig geheim van dat de buren ook daadwerkelijk vampiers zijn, maar desondanks is het nog steeds niet heel erg interessant.
Komedie is ook niet al te geslaagd. Nergens is het echt vlotte of geslaagde humor en geen enkele keer had ik maar de behoefte om een beetje te glimlachen. En zoals ik al eerder zei, op de echt leuke horror moet je nog een ruime 60 minuten wachten.
Acteerwerk is niet erg hoogstaand. McDowall is dan wel weer leuk als Peter Vincent. Echt een leuk typetje eigenlijk, die ik graag in nog meer horrorfilms voorbij wil zien komen. Maar de groep tieners is vooral standaard en iets te hysterisch naar mijn mening.
De effecten zijn dan wel weer opvallend goed voor die tijd. Nog steeds een beetje knullig af en toe, maar zeker voor de eerste film van Holland opvallend lomp en geinig. Maar we moeten alleen lang wachten tot we er echt van kunnen genieten.
Maar, eerlijk is eerlijk, het laatste half uur is dan wel weer heerlijk. Hier komt ook de echt leuke horror. De grote hoeveelheden mist die van het huis afkomen, de designs van de vampieren en de inrichting van het huis zien er allemaal behoorlijk leuk uit.
Daarmee eindigt het nog op een 2,5*. Vond de remake ook al niet zo bijzonder, maar deze niet perse beter, al wel wat leuker in het laatste half uur. Maar de remake hield het gehele eerste deel wel wat interessanter dan wat deze versie doet.

wibro
Na een uur kijken naar deze horror komedie zag het er naar uit dat deze film van mijn kant het met een flinke onvoldoende moest doen. Er viel weinig te genieten en die tiener Charly vond ik een vreselijk hysterisch personage. Gelukkig veranderde in het laatste drie kwartier het een en ander in positieve zin. Het werd toen pas echt horror met voor die jaren tachtig toch best wel aardige special effects. Dat dit een jaren tachtig film was, dat was toch wel heel duidelijk te zien. Vooral als je keek naar de dameskapsels, zoals dat van de zeker niet onaantrekkelijke Amy. Het is mede ook vanwege dat lekkere ding dat deze film van mij nog net een voldoende krijgt. Een van de mooiste scènes trouwens vond ik die met de wolf. Van die twee vampiers was ik nu niet bepaald echt gecharmeerd. Maar ja, vampierfilms zijn normaal gesproken ook niet echt mijn ding.

alexspyforever
- 20753 berichten
Dat deze film bij een herziening minder ging scoren dat wist ik al wel, maar dat ik 4 jaar later nog met veel moeite er een 2,5* aan kwijt kan zegt veel. Ik denk dat ik het een beetje heb gehad met vampieren en dat 80s sfeertje met die gay undertones. Niet zo erg als The Lost Boys, maar toch. Het is me allemaal een beetje te kinderachtig allemaal vooral nog leuk voor de 80s nostalgici waar ik me steeds minder begin bij te rekenen. Amanda Bearse blijft schitterend de rest van de cast is vooral vervelend met Evil Ed als ergste.

Draakje1968
Samen met "The lost boys" voor mij de beste en leukste vampierfilms uit de jaren 80. Spanning, humor en eerlijk gezegd misschien ook wel iets van nostalgie......In ieder geval films die men vandaag de dag niet meer maakt. Over de remake van "Fright night" zal ik het maar niet hebben.

frolunda
Hier en daar toch wel wat gedateerd, vooral de scene in de discotheek maar Fright night (1985) is ook nu nog behoorlijk onderhoudend.
Het verhaal over een scholier die in de veronderstelling is dat zijn nieuwe buren vampiers zijn en vervolgens met zijn vrienden op onderzoek uitgaat is gewoon erg leuk, heeft een heerlijke 80's sfeer en als uiteindelijk de 'professionele' vampierjager Peter Vincent op de proppen komt krijgt Fright Night nog een extra kwaliteitsinjectie.
William Ragsdale doet het zeer behoorlijk als hoofdrolspeler, net als Amanda Bearse (Married with children) als zijn vriendin maar bij Chris Sarandon als de kwade genius is er de glans tegenwoordig toch behoorlijk af, om van Stephen Geoffreys als Evil Ed maar te zwijgen. Gelukkig hebben we Roddy McDowall nog als de hilarische Peter Vincent om zowel de zaak als de film te redden.
Echt hoogstaand wordt het nergens maar ook zo'n 35 jaar na release blijft Fright night een erg aangename combinatie van Horror en komedie.

BlueJudaskiss
Weergaloos oubollige film waarbij vooral William Ragsdale me behoorlijk op de zenuwen ging werken met zijn geforceerde manier van acteren. Juist Chris Sarandon vond ik nog wel leuk, maar ik vond de film noch eng, noch grappig.

wendyvortex
Wow! Oorspronkelijk was het in 1985 of 1986 al eens de bedoeling de film te zien toen die draaide in de bioscoop, maar er kwam iets anders tussen: Ghostbusters, Gremlins, Weird Science zoiets. We zijn echt bezig met de laatste inhalers en gelukkig word ik blij verrast door deze prachtige vampierenfilm, met een geweldige Roddy McDowal als een soort van Peter Cushing die opeens tegenover een echte vampier komt te staan. Prachtige tribute.

StevenMighty
Leuke film maar geen uitblinker.
De SFX zijn niet belachelijk zoals je vaak bij dit soort films ziet.
Wat de acteurs betreft vond ik Chris Sarandon heel geschikt voor de rol van vampier. De tv presentator van de vampiersshow voegt een vermakelijk aspect toe.
Het had wel handig geweest als er dieper was ingegaan op de vrouw die op het lief van Charley leek, nu was het maar gissen.
Een onderhoudende horror/komedie zoals er twaalf in een dozijn zijn.
2,5 sterren

Gerlof78
Echt zo'n heerlijke jaren 80 film, de sfeer en setting vind ik erg goed gedaan en de cast met name Chris Sarandon is lekker bezig als de badguy. De rest van die cast vind ik soms erg overdreven spelen zoals bv Evil Ed maar goed dat mag de pret niet drukken, dit is zo'n film die je elk jaar weer met veel plezier mag zien voor mij dan. Ik vind de kleine verwijzingen naar Salem's Lot erg leuk gedaan en Peter Vincent (Roddy McDowall) is een ode aan Peter Cushing en Vincent Price

Nu te koop

€ 30,79
KopenPre- en sequels

Fright Night Part 2
1988

Dreamworks onthult eerste trailer voor nieuwe animatiefilm 'Ruby Gillman, Teenage Kraken'

Arnold Schwarzenegger zegt ja tegen Marvel-film: 'Als de rol goed is'

Martin Scorsese verklaart volledig veranderen 'Killers of the Flower Moon'-script, Quentin Tarantino haalt uit naar Netflix en Ryan Reynolds | MovieMeter Recap

Elizabeth Olsen heeft advies voor acteurs die overwegen een rol te spelen in MCU: 'Doe er eerst één'

Braindead

Invasion of the Body Snatchers
Sciencefiction / Horror, 1978

Get Carter
Misdaad / Drama, 1971
ouder-kindrelatienachtclubmaagdvampiertransformatieblack humorvampire hunter (slayer)ondoodnight clublifting person in air weerwolfsuperkrachtold houseboyfriend girlfriend relationshipmoeder zoon relatietv actor
Realtimes | Publishing Network
Social media