• 9.371.830 stemmen

Geregisseerd door: Tom Holland

Met onder meer: Chris Sarandon, William Ragsdale en Amanda Bearse

Releasedatum: 20 februari 1986

Plot Fright Night

"There are some very good reasons to be afraid of the dark."

Charley Webster is iemand die veel van horror films houdt. Op een dag krijgt hij nieuwe buren. Als hij de nieuwe buren aan het bespieden is komt hij erachter dat zijn buren vampiers zijn. Hij roept de hulp in van de tweederangs acteur Peter Vincent. Samen gaan ze de strijd aan om de vampieren te verslaan.

avatar van Leno

Leno

En die jaren 80 film blijven toch heerlijk amusant!

Jammer aan deze film is dat Peter Vincent veel te serieus wordt neergzet, hij had eigenlijk een alcoholische loser moeten zijn.

mikey

Oh ja; zo van laten we een interessant personage kompleet belachelijk maken door er een zuipschuit van te maken. Hmmm

avatar van Leno

Leno

Tja das subjectief, leek mij wel leuk. Ik vond het nu niet echt geslaagd, vooral de scene dat hij zat te janken toen hij "evil" afmaakte, past gewoon niet in de film. Een andere invulling aan zijn karakter had het een stuk amusanter kunnen maken, had ook goed gepast bij die vampier en zijn hulpje; zij speelden ook al zo overdreven.
Dus jij vond het een interessant personage, ik een enigszins mislukt personage. Smaken verschillen he..

avatar van U-96

U-96

• 2062 stemmen

Blijft toch een van de beste horrorkomedies dit. Gisteren weer voor de zoveelste keer gezien. Leukste quote uit de film is toch wel: Kill them... Bothhhhhhhhhhhhhhhh. Wat heb ik toen gelachen zeg!

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Prachtige, fantastische jaren '80 horrorcomedy. Veel humor, enge momenten en heerlijke special effects. Als je sommige foutjes voor lief neemt, is dit een absolute aanrader! Geweldig! > 4.5*

Wel een lelijk plaatje trouwens...

Leno schreef:

subjectief

Hij is geinspireerd op die jaren 60 draculafilms uit Engeland. ik ken ze ook niet allemaal, maar het afslachten van vampiers is natuurlijk wel een smerige zaak. Zijn ze nog menselijk of zijn ze de hulpjes van satan?(in hoeverre en zo) . Vincent vond het terecht nogal confronterend dat evil weer menselijk werd. tja.. mooi hoor.

avatar van Alan Smithee

Alan Smithee

Justice4All schreef:

Waar blijft ie ouwe jaren 80 horrorfilms, ik mis ze wel een beetje. vooral waar demonen voorkomen.

Gisteren weer gekeken en hier ben ik het helemaal mee eens.

Stem verhoogd naar 4 *!

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

Erg leuke film, niet echt eng, maar goed vermaak op een donkere avond. Nu voor de derde keer gezien en het blijft gewoon een aangename film om naar te kijken. Neemt zichzelf ook niet zo serieus.

avatar van melanie178

melanie178

Hoe je het ook wendt of keert, dit blijft gewoon een leuke film! Had hem al jaren niet meer gezien en heb een paar weken geleden zowaar de originele dvd kunnen kopen en ik moet zeggen dat ik er geen spijt van heb. Als echte thriller/horror fan moet je deze toch wel in je kast hebben staan, al is hij vandaag de dag niet half zo angstaanjagend als hij was toen hij uit kwam, het is een klassieker die je gezien moet hebben!

avatar van Jurado

Jurado

volgens imdb is Evil later in porno(homo) films gaan acteren onder de naam Sam Ritter... werd vast een GROTE ster!

avatar van JurassicPark

JurassicPark

Jurado schreef:

Volgens mij werd hij gay porn acteur maar probeerde enkele malen weer op het rechte pad terecht te komen (in dit geval het kromme pad)

avatar van Jurado

Jurado

JurassicPark schreef:

dat hoofd in die wolken op de poster is creepy lijkt me erg coole film

Het is ook een coole film, lekkere "opdebankmeteenzakchips eneenbiertjefilm"

avatar van JurassicPark

JurassicPark

dat licht daar in die kamer aan is erg cool op de poster

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

JurassicPark schreef:

dat hoofd in die wolken op de poster is creepy lijkt me erg coole film

Lijkt me eerder humoristisch bedoeld?

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Lekkere 80s onzin

avatar van maurice74

maurice74

Echt geweldig vermaak, ondanks de gedateerde special effects en bliepjesmuziek uit de jaren '80. Acteerprestaties zijn uitzonderlijk goed en de film bevat genoeg griezelige momenten.

Ik heb de film ontelbare keren gezien en telkens lig ik weer in een deuk of kruip ik achter de bank van angst. Onzin is het absoluut niet; Fright Night is een ode aan de vroege vampierfilms.

avatar van FillumGek

FillumGek

Een beetje aan de saaie kant. Ik vond het verhaal een beetje langzaam voortkabbelen. De acteurs zijn wel goed en de special effects hadden ook wel zijn charme. Voor de rest standaard.

avatar van film88888

film88888

Zalig horrorwerkje van Tom Holland. Weer leuk om nog eens te zien zo een echte horror film van de jaren 80 of begin jaren 90. Toen waren ze allemaal super, zo moeten ze allemaal zijn, en de gave muziek in die oude horror films zat er goed in. Roddy McDowall vond ik eigenlijk maar zwak spelen, daarin tegen Chris Sarandon speelde super waarschijnlijk 1 van de beste van allemaal. De film liet mij soms denken aan Rear Window, en Bram Stokers Dracula zowat een kruising zou ik zeggen .Mischien ga ik na een 2de kijkbeurt hem verhogen naar 4.0, maar ik hou het bij een hele dikke 3.5 voor deze super film. Ik ga zeker We all scream for ice cream kijken van de Masters of Horror reeks van Tom Holland.

avatar van kaydegreef

kaydegreef

Komt vrijdag 30 november op TV!

avatar van martinovitch

martinovitch

seffens zien op kanaal 2 !

avatar van Halcyon

Halcyon

martinovitch schreef:

seffens zien op kanaal 2 !

Zeker zeker .

avatar van martinovitch

martinovitch

Ik vond deze film niet super goed vooral het begin viel tegen maar eens de scene in de discotheek voorbij is dan begint de film toch een stuk beter te worden. zeker het einde vond ik zeer goed en onvoorspelbaar

over het algemeen toch nog goed alleen jammer dat sommige stukken nogal zwak waren voor mij 3.5*

avatar van fluppebxl

fluppebxl

Ik vond 'm redelijk grappig, die special effects, hilarisch!

avatar van xenne

xenne

Jurado schreef:

dat klopt, maar binnenkort maakt hij z'n comeback in een horrorfilm genaamd "Sick Girl". dit filmpje nog eens herzien vanavond op Kanaal 2, moet jaren geleden geweest zijn. blijft onderhoudend maar er gaat wel een halfje af.

avatar van Halcyon

Halcyon

Ben in slaap gevallen (had verder niks met de film te maken), dus zal hem bij een andere gelegenheid eens moeten terugzien. Spijtig.

avatar van jimbo79

jimbo79

lekker foute typisch jaren 80 horror met alle clichés (maar soms is dat leuk zoals hier)

avatar van killerfreak

killerfreak

ziet er bij momenten nog goed uit, maar ben nog steeds niet echt te vinden voor humor in horrorfilms. Desondanks is dit toch wel een leuk wegkijkertje en bijgevolg krijgt ie een 3*

avatar van maurice74

maurice74

Wat is hier nou weer fout aan???