Zombi 2 (1979)
Genre: Horror
Alternatieve titels: Zombie Flesh Eaters / Zombie / Zombie 2 / Zombie 2: The Dead Are among Us / Zombies / Island of the Flesh-Eaters / Island of the Living Dead
Italië
Geregisseerd door: Lucio Fulci
Met onder meer: Tisa Farrow, Ian McCulloch en Richard Johnson
Gesproken taal: Italiaans
Releasedatum: 5 juni 1980
Plot Zombi 2
"We are going to eat you!"
Voor de kust van New York wordt op de boot van een beroemde wetenschapper een zombie gevonden. Journalist Peter West gaat samen met Anne, de dochter van de wetenschapper, naar de Antillen. Als ze aankomen op het eiland Matul, blijkt dat er op dit eiland een vreselijke ziekte heerst, waardoor de eilandbewoners zombies worden.
Anne Bowles
Ann's Father (onvermeld)
Zombie (onvermeld)
Newspaper Editor (onvermeld)
Vascago
Was gewoon een poging om goedkoop te scoren over de rug van Dawn Of The Dead volgens mij. En blijkbaar heeft het gewerkt. Gelukkig verdiend deze film ook de aandacht wel.
dominion
In de remake eindigt het toevallig ook op een eiland
movie acteurs
Deze film is dan ook behoorlijk goed gelukt, vooral toentertijd. Ik vind dan persoonlijk ook dat Fulci behoorlijk knappe films heeft gemaakt in zijn oeuvre. Jammer dat hij nooit echt heel bekend is geworden.
Vascago
Dit is voor mij ook niet de enige van Fulci die ik 5* heb gegeven.
New York Ripper vind ik zijn beste, maar 5* haalt hij net niet bij mij.
dominion
Die moet ik nog zien lag voor 2,50 bij de Media Markt maar mag hem niet kopen van mijn ouders
dutchtuga
New York Ripper, The Beyond, City of the Living Dead, House by the Cemetery en Zombi 2 zijn allemaal classics, maar enkel laatstgenoemde scoort bij mij 5*.
dominion
Overdrijf je nu of meen je het serieus
NYR is een vuige film. Zag 'm zelf toen ik 15 was en heb m jaren niet meer durven kijken. Veel grover vind je ze niet, ook al zijn de grenzen flink verlegd de laatste jaren.
dominion
Ga hem maar eens zoeken bij de Media want ik wil hem wel zien en bloederigere films dan ReGoregitated Sacrifice vind je denk ik niet
Het is niet zo zeer bloederig, maar wel vrouwonvriendelijk, sfeervol en spannend.
dominion
Maar ik ben geen vrouw dus zo erg zal het niet zijn
En ik kan qua gore erg veel hebben maar mijn ouders jammer genoeg niet.
dominion
Nueeh dan maken ze me dood want me vader is ook christelijk
Tja, gaat ook niets boven een Christelijke opvoeding...
dominion
Ik ben niet christelijk daarom kijk ik zo graag Slashers, Splatter en natuurlijk alles van Lucio en Argento
dominion
Heb ook al mijn Horror verstopt op me kamer
dominion
Stiekem Horror kijken is ook veel enger
movie acteurs
Dit is voor mij ook niet de enige van Fulci die ik 5* heb gegeven.
Sorry, ik kom wat laat maar ik kan zeker snappen waarom bijv. een horror liefhebber een of meerdere Fulci's een 5,0 geven. Alleen blijf ik er toch bij dat Fulci weinig aandacht heeft gekregen, niet zo zeer alleen op de "Gore Films". Fulci's film Lizard in a Woman's Skin is een psychologische thriller die wat mij betreft meer aandacht verdiend. De rest van zijn films mogen van mij ook wat aandacht. Ik ben zeker niet de leider die hier even gaat zeggen dat ik dit bepaal. Maar ik vind dat deze man behoorlijk goede films heeft gemaakt, daarom.
erik1677
@dominion, the new york ripper moet je absoluut zien.
Ik zat hem vroegre ook stiekem te kijken
En is nog steeds 1 van mn favorieten
Vascago
Lizard heb ik nog niet gezien, maar ga ik zeker binnenkort kijken. En hij heeft idd nog wel meer goede films. Helaas allemaal van voor 1982. Wat ie daarna nog heeft gemaakt is bijna allemaal bagger.
Crook
Dit was in ieder geval geen bagger! Wat een heerlijke ranzigheid. En die soundtrack! Damn er zitten stukjes in, bijvoorbeeld met die punt hout in dat oog, die er echt zo gruwelijk uit zien, dat lukt men vandaag de dag niet meer. Alles moet tegenwoordig snel en makkelijk met CGI CGI CGI, en wanneer je dan weer eens zo'n meesterwerk als dit bekijkt dan besef je hoe jammer dat die ontwikkeling eigenlijk wel niet is. De creativiteit rondom het zo gruwelijk mogelijk slachten van mensen en het er zo echt mogelijk uit laten zien is in mijn ogen (haha) een kunst op zich! Dikke 4**** en wellicht wordt dat nog meer bij een herziening.
dominion
@dominion, the new york ripper moet je absoluut zien.
Ik zat hem vroegre ook stiekem te kijken
En is nog steeds 1 van mn favorieten
Heb hem nu al gezien en het was een tegenvaller
perceived
Onverwachte tegenvaller. Een paar fijne zombie scenes maar verder toch vooral slaapverwekkend. 4/10*

Killing Birds: Raptors

Zombi 3
1988

After Death (Oltre la Morte)

Rosso Sangue
1981

Antropophagus
1980

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Riget
Horror / Mystery, 1994